icon

Je používanie notebooku v tehotenstve nebezpečné?

lenula57
12. feb 2013

Mám taký problém všetci ma strašia s tým že nesmiem byť za notebookom keď čakám bábo lebo môže sa mu niečo stať je to pravda alebo zase len babská povedačka??

freyjanr
12. feb 2013

cakam na odpovede lebo ja som za ntb stale

zivika
12. feb 2013

jasne, lebo babatko sa narodi ako ITckar 😀 ja by som len chcela vediet, kto siri taketo bludy...neboj, kludne si za ntb posedkaj 😉

soldi
12. feb 2013

@lenula57 cele prve tehotenstvo som presedela za NB (kvoli skole) a maly sa narodil dokonale zdravy. aj teraz som za NB 🙂 akurat si davam pozor, aby som ho nemala priamo na brusku, ale bud vedla seba, alebo ked uz na sebe, tak na nejakom vankusi, aby mi nehrial brusko 🙂
myslim, ze ide skor o to teplo nez o nejake "ziarenie"

hruska82
12. feb 2013

Hlavne si nedavaj laptop na brusko...to nerobi dobre babatku. Ale nevidim problem v tom, aby si za nim sedela 😉 Ja ho tiez denne pouzivam 😝

wewe22
12. feb 2013

aky by mal byt medzi bookom a normal PC? ako ja som za nim stravila tri tehu na svete su zatial dve uplne normal potvorky 😀

nikuska265
12. feb 2013

nedávaj si nb na bruško,nech ti ho zbytočne nehreje, aj tak to nie je príjemné...... ja som bola počas tehu takmer celý čas za pc a nb , najprv celý deň v robote aj doma veľa ešte kvôli práci. no malá je zdravá ako ryba, šikovná..... nijak jej to neublížilo. keby človek sa mal riadiť všetkými "radami" čo sa kde popíšu, asi by sme nemohli robiť nič, jesť asi tiež nič.......

skusihu
12. feb 2013

ja som počas tehu bola nonstop na notebooku. Mala som ho na kolenách, lebo zle sa mi sedelo na stoličke, tak som sedela vyvalená na gauči. Na brucho som si ho nedávala, aj tak by to asi nebolo pohodlné. Obávala som sa aj elektrosmogu. V izbe som mala nonstop zapnuté dva počítače, televízor, budíky, nabijačku na mobil, rúter na internet. A malý je v poriadku. 🙂 treba myslieť pozitívne. Veru by sme nemohli nič robiť ani jesť.

malinkaaninka
12. feb 2013

skôr mám pocit že to ublížilo tým,čo to vravia 😎

denanika
13. feb 2013

Mala som rizikové tehotenstvo a skoro celý čas mi robil spoločnosť notebook, maličká je v poriadku 🙂

stanislavao
13. feb 2013

co este ludi nevymyslia. sa divim, ze sa takymi blbymi recmi vobec zapodievate. to je taka hnusna ludska vlastnost so vsetkym strasit. aj moj synovec je hyperaktivny a neposlusny preto, lebo svagrina telefonovala ked bola tehotna - blbe reci.

moon1979
13. feb 2013

netreba počúvať kadejaké voloviny ... zachvílu tehotné uveria aj tomu, že nie je vhodné sa ani sprchovať, lebo voda je chlorovaná 🙂 klud, nič sa ti nestane, ani malému, len si nedávaj notebook na bruško a keď ho máš na kolenách tak si dávaj pod neho vankúš ...

cecil36
13. feb 2013

Do porodu som pracovala na NB. Mala som ho normalne na stole. Ak by to bola pravda co pises tak tehule by nemohli chodit ani do prace, lebo aj tam pracujes s PC alebo NB.

qwen
13. feb 2013

Ja tomu tiež neverím, ale majú skôr na mysli , že z notebooku je nebezpečnejšie žiarenie ako z TV. Ale či to má nejaký vplyv na nás to neviem, ja mám tiež zdravú dcéru a to som mala notebook aj v pôrodnici 🙂

lalia123
13. feb 2013

Bylinkari a liecitelia budu urcite proti pouzivaniu notebookov pocas tehotenstva. Nam k otehu pomohla zrejme bylinkarka, ktora mi prizvukovalal, ze sa musim vyhybat PC, kvoli ziareniu. Ale, nakolko som bola na rizikovom, PC ostalo moje jedine spojenie so svetom, nedalo sa to celkom, aj ked do 12tt som sa snazila to obmedzovat.
Moj muz mi na to povedal, ze nesediet za samotnym PC este nic neznamena. Ze to by sme museli v byte vypnut wifinu a poziadat pol bytovky, ktora wifi tiez pouziva, aby ju vypli. Do toho nepouzivat mikrovlknku, nechodit v MHD, kde ked su nahrnuti ludia a kazdy z nich ma minimalne 2 zapnute mobily, tak sme v takom ziareni, ze dovidenia...

Osobne som si chcela na zaciatku tehu objednat ten ochranny pas proti ziareniu. Vobec mi ale neprisiel (neviem preco 😀 ), na co moj manzel zase hlesol, ze uplne rovnaky efekt by bol, ak si do salu obmotam kus alobalu a obviazem sa tym. Vraj efekt bude ten isty.

Moj nazor je taky, ze to PC ziarenie je proste tu a ak zijes v meste, v bytovke, chodis normalne do prace...tak sa mu proste nevyhnes a to ,ze nebudes pri PC Ta asi nezachrani. Ale zas na druhej strane - vsetko s mierou, presediet v tehu 12 hodin pri PC nie je asi zdrave. 😉

zvedavamt
13. feb 2013

ja mam na laptope orgonit, aj na mobiloch aj pri tv. ci to pomaha,tazko povedat, ale verim, ze hej. 🙂

irriss
13. feb 2013

@lenula57
http://www.tutelasalute.info/201103/2011/08/gli...
Lekari a jejich studia...doporucuji zenam v tehotenstvi nepouzivat notebook polozeny na nohach - opreny o zaludek...duvodem je TEPLO , ktere zapnuty laptop vyzaruje 😉
Nejedna se o nebezpeci "radiace"..v tomto pripade je podle studii minimalni

-dalsi problematika je shrbeni a chronicke svalove bolesti...
-vyzarovane teplo pri pouziti notebooku na kolenou je pry i pro muze z pohledu "tvoreni spermatozoo" 😉 nebezpecne.. 😉

happyfrog80
13. feb 2013

je to blud ale mam skusenosť ze ked si ho dam na kolena v blizkosti maternice tak citim take neprijemne tlaky ,az bolest ,aj ked si dam vankuš ,tak uz som prestala si to davat na seba ,viem ze to skodi ale ked ho nemas nasebe tak vobec by nemal skodit

iasse
13. feb 2013

Č o ja som zase počula ked ja som bola tehotn, že laptop možeš mat pri sebe ale vyber ho zo zásuvky nech beži len na baterku, ževraj tak vyžaruje menej žiarenia. Tak som sedela za počítačom ktorý bežal furt na baterku 🙂

monika333slov
14. feb 2015

Ja viem, že akonáhle si priložím notebook, ipod alebo telefón k bruchu a začnem si robiť veci do školy, tak maličké začne besno kopkat, takže myslím, že mu to vadí, preto to obmedzujem. Neni to náhodou, je to vždy.

bobkuuu
28. jún 2015

kedysi som niesol šteňa na ruke a v 2. som mal palice do hrachu, 5 sek. pred tým ako mi zazvonil tel. zoskočilo z asi 1m výšky a ušlo 40m odo mňa... takže to cítilo popredu 😖

absurdum
28. jún 2015

pokial tvoj muz robi nejake danove uniky, potom je to nebezpecne. inak nie.

kate988
28. jún 2015

ja som v tehotenstve pouzivala notebook normalne a mame zdrave dietatko 🙂 a ked som lezala prikryla som sa paplonom a mala som ho castou aj na bruchu skor som si ho podopierala nohami a necitila som ziadne nepohodlie ani ze by bol tazky aj ked sa to vraj nema

silvika0309
22. júl 2015

Ja mam taky isty problem, no s tabletom, pouzivam ho denne, pred telkou a mam ho oprete o brucho, podla vas tym ublizujem drobcovi?

ivkadracova
22. júl 2015

kazda elektrotechnika ma nejake to ziarenie, a aj teplo samozrejme, nedavaj si ho na brucho a si v pohode.

lieska
22. júl 2015

No baby, asi si budete mysliet o mne, ze som svacnuta, ale teda ja som pri tretom tehotenstve po nejakom case spozorovala, ze ked som mala notebook na kolenach polozeny, tak malinka sa okamzite zacala v brusku hmyrit! Trvalo mi nejaky cas, kym som prisla na tu suvislost a aj ked som nepanikarila, tak si myslim, ze to zas az taka babaska povedacka nie je! Urcite to nie je fatalne, ked sedis za PC alebo mas furt v rukach telefon, ale neprehanala by som to! 😉