icon

Je vhodné ísť na pohreb počas tehotenstva?

mirkanb777
26. okt 2025

Ahojte. Som v 22tyzdeni, a zajtra má kamarát pohreb, ktorý zomrel po dlhej chorobe. Počúvam s každej strany, žeby som nemala ísť lebo to nie je vhodné a podobne. Viete mi poradiť ako sa rozhodnúť? Ktorá ste to mala podobne?

Strana
z2
natalka13
26. okt 2025
@janai1

Že ešte tomuto niekto verí 🙄 Dúfam, že aj červená šnúrka pre bábo už kúpená

@janai1 tu treba cerveny kocik.

zuzanaete
26. okt 2025

Bola som na pohrebe ako tehotna. Syn mal daleko od placliveho babatka

anonym_a0755f
26. okt 2025

Ja by som nešla ako tehotná na pohreb.

zenulkaaa
26. okt 2025

Nevhodne to tak mize byt z toho dovodu ze ti pride slabo, zle, ze sa prilis rozrusis atd. Pohreb je narocna situacia aj pre netehotnu. Poveram by som neverila, ale ty musis zvazit, ci to zvladnes psychicky alebo nie.

cukroska
26. okt 2025

@mirkanb777 Sú to len "povery" počula som o tom a je tp blbosť. Nastanú situácie keď žena musí keď jej odíde niekto blízky v rodine. Najlepšie keď urobíš tak aby Tebe dobre bolo.

anonym_f20985
26. okt 2025
@mirkanb777

Povery, že to dieťaťu ublíži a bude placlive, veľa negatívnej energie a podobne.

@mirkanb777 ja som na pohrebe bola a nič také sa nestalo. Ženy veľa krát zažijú žiaľ v tehotenstve aj veľké traumy.Samozrejme to nerobí dobre dieťatku,ale pohreb to rozhodne nie je.Sama som bola svedkom, že nám odišiel veľmi blízky človek v tehotenstve a žiaľ videla som ho aj umierať.

anonym_f20985
26. okt 2025
@pribinak

Kamoska v 7. mesiaci pochovavala svojho otca, moja svagrina pochovavala svojho brata asi mesiac pred pôrodom

Aká zlá energia a podobne blbosti? Normálne sa chod rozlúčiť a prestaň veriť na blbosti

@pribinak Tiež som toho názoru. Sú to povery. Ja som to prvý krát počula ako mladé dievča ,keď sesternici nedovolili ísť na pohreb strýkovi (bola v prvom trimestri )a tým sa prezradili, lebo to nik nevedel.Ale dôvod bol,že môže potratiť,alebo sa narodí mŕtve.
Nakoniec na pohrebe bola a porodila zdravé dieťa. A nebolo nijako plačlivé nič podobné.
@mirkanb777

pribinak
26. okt 2025
@anonym_f20985

@pribinak Tiež som toho názoru. Sú to povery. Ja som to prvý krát počula ako mladé dievča ,keď sesternici nedovolili ísť na pohreb strýkovi (bola v prvom trimestri )a tým sa prezradili, lebo to nik nevedel.Ale dôvod bol,že môže potratiť,alebo sa narodí mŕtve.
Nakoniec na pohrebe bola a porodila zdravé dieťa. A nebolo nijako plačlivé nič podobné.
@mirkanb777

@anonym_f20985 je rok 2025, ľudia lietajú do vesmíru, mame AI, stoje dokazu operovať človeka, mame smartfóny a potom sme schopní veriť, že keď tehotná pôjde na pohreb tak bude mat plačlivé dieťa 🙈🙈🙈🙈🙈ja neviem …. ale niekedy keď si tu čítam tie rôzne príspevky tak sa ani nečudujem že naša krajina je tak v riti

anonym_f20985
26. okt 2025
@pribinak

@anonym_f20985 je rok 2025, ľudia lietajú do vesmíru, mame AI, stoje dokazu operovať človeka, mame smartfóny a potom sme schopní veriť, že keď tehotná pôjde na pohreb tak bude mat plačlivé dieťa 🙈🙈🙈🙈🙈ja neviem …. ale niekedy keď si tu čítam tie rôzne príspevky tak sa ani nečudujem že naša krajina je tak v riti

@pribinak 👍 To si vystihla úplne trefne👏👏👏

danica2711
27. okt 2025

@mirkanb777 skús namiesto internetu zapnúť zdravý rozum a máš odpoveď, ani písať nemusíš

kubkovan
27. okt 2025

@mirkanb777 ako neviem si predstaviť neísť sa naposledy s kamarátom rozlúčiť, len kôli tehotenstvu. To potom ani keď budeš mať bábo, nikdy by si podľa povier s ním nemala ísť na hroby. Ach jooo, že to ešte niekto v dnešnej dobe tak bere.

elviku11
27. okt 2025
@mirkanb777

Povery, že to dieťaťu ublíži a bude placlive, veľa negatívnej energie a podobne.

@mirkanb777 Tak bábätko bude v niektorých obdobiach fakt plačlivé, bez ohľadu na to, či pôjdeš alebo nepôjdeš na pohreb

veselo_neveselo
27. okt 2025

@mirkanb777 nechapem, preco by to nemalo byt vhodne. Ak nie si nejak precitlivela, ze by to tam s tebou seklo, tak chod. Podla mna je to kvoli tomu, ze tehotna niekde dlho stat, este k tomu nervove vypatie, tak ti tam moze prist zle. Ale ak sa inak citis ok, nevidim dovod neist.

anonym_dd1b44
27. okt 2025

Dobre sa obleč, niektoré domy smútku nevykurujú a je tam riadna zima.

lana_b
30. okt 2025

Ja som bola na pohrebe kamaratkinho otca v 7 mesiaci. Bola som viac emotívna, než by som bola bežne, na to sa priprav a radšej nechoď sama. Ináč v tom problém nevidím

Strana
z2