icon

Je vhodné navštíviť cintorín počas tehotenstva?

30. okt 2025

Aký máte názor na návštevu cintorína v tehotenstve alebo s malými deťmi ? Veríte poverám? Aké máte skúsenosti ?

jana_eyre_2
31. okt 2025

minulu nedeľu sme s deťmi upravovali hrob mojej svokry rodičov.. trhali sme burinu, dávali novú mulcinu, kamene.. podľa niektorých pohľadov čo na nás hádzali predpokladám že mnoho ľudí týmto poveram verí.. alebo si mysleli že deti by nemali pomáhať, ktovie.. 😏

ja rodičov už nemám, na cintoríne som bola s deťmi nespočetné krát.. či už boli v bruchu, alebo vonku.. je to kľudne a pekné miesto.. nemám vedomosť že by sa im niečo z týchto návštev stalo.. ale mám napríklad poverčivu švagrinú, tá mi vždy vravela nech im aspoň cesnak do vrecka dám.. ja som síce nikdy nedala, ale môžeš to tak riešiť 🙂

autor
31. okt 2025

No ženy 🫣takže osobne ja tomu neverím ale videla som iné diskusie a názory boli všelijaké. Je mi z vás ale zle. Je to len diskusia bez názoru, kde mala každá vyjadriť svoj názor. Už dlhšie sledujem že naozaj úroveň tejto diskusnej skupiny je strašná. Viete len urážať a ponižovať a to ani nebolo prečo. Lebo tu šlo len o otázku a len vyjadrenie názoru. Ďakujem tým čo normálne odpovedali. A ja z tejto skupiny odchádzam lebo s takými ľuďmi nechcem mať nič spoločne, sa pokojne požerte a dokazujte si ktorá z vás je chytrejšia.

grof_monte_christo
31. okt 2025
@anonym_autor

No ženy 🫣takže osobne ja tomu neverím ale videla som iné diskusie a názory boli všelijaké. Je mi z vás ale zle. Je to len diskusia bez názoru, kde mala každá vyjadriť svoj názor. Už dlhšie sledujem že naozaj úroveň tejto diskusnej skupiny je strašná. Viete len urážať a ponižovať a to ani nebolo prečo. Lebo tu šlo len o otázku a len vyjadrenie názoru. Ďakujem tým čo normálne odpovedali. A ja z tejto skupiny odchádzam lebo s takými ľuďmi nechcem mať nič spoločne, sa pokojne požerte a dokazujte si ktorá z vás je chytrejšia.

@anonym_autor Keď ty tomu osobne neveríš, prečo si potom položila tak stupidnu otázku. Aká otázka, také odpovede.

anonym_a3c7f3
31. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Tu sú same ježibaby, iné sa od nich očakávať ani nedá. Dalo sa opovedať normálne, bez urážok, ponižovania, ale to by si musela písať inde a nie na MK. Mentalita slovenského národa sa nezaprie, pravá ukážka slovenského národa a hlavne slovenských žien. Hnusné, arogantné.

grof_monte_christo
31. okt 2025
@anonym_a3c7f3

@anonym_autor Tu sú same ježibaby, iné sa od nich očakávať ani nedá. Dalo sa opovedať normálne, bez urážok, ponižovania, ale to by si musela písať inde a nie na MK. Mentalita slovenského národa sa nezaprie, pravá ukážka slovenského národa a hlavne slovenských žien. Hnusné, arogantné.

@anonym_a3c7f3 Nie, toto svedčí o niečom úplne inom. Priemerne inteligentný človek by takúto otázku nikdy nepoložil ani sebe, nieto na verejnom fóre. A ešte očakával 'normalne' odpovede.

anonym_a3c7f3
31. okt 2025
@grof_monte_christo

@anonym_a3c7f3 Nie, toto svedčí o niečom úplne inom. Priemerne inteligentný človek by takúto otázku nikdy nepoložil ani sebe, nieto na verejnom fóre. A ešte očakával 'normalne' odpovede.

@grof_monte_christo priemerne inteligentný človek sa nezníži na úroveň toho, kto položí hlúpu otázku (teda pre väčšinu slovenského národa hlúpu). Ste hrozne ješitné, tebe sa nečudujem, keďže máš život, aký máš, hoci svoju frustráciu si kľudne vybíjaj na svojom okolí a nie na cudzích ľuďoch.

anonym_5d8280
31. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_a3c7f3
@anonym_autor na blbu otázku, blbá odpoveď. Nič viac, nič menej. Tému si mohla začať, úplne inak.

grof_monte_christo
31. okt 2025
@anonym_a3c7f3

@grof_monte_christo priemerne inteligentný človek sa nezníži na úroveň toho, kto položí hlúpu otázku (teda pre väčšinu slovenského národa hlúpu). Ste hrozne ješitné, tebe sa nečudujem, keďže máš život, aký máš, hoci svoju frustráciu si kľudne vybíjaj na svojom okolí a nie na cudzích ľuďoch.

@anonym_a3c7f3 Pozri, ty mňa neurazís a ja si za svojim názorom stojím a nemusím sa skrývať za anonym.

earlgrey
31. okt 2025

Chodila som aj tehotná, dokonca aj na pohrebe som bola v tehotenstve, ale svoje dieťa na cintorín neberiem. Len preto, že je precitlivené a nezvláda takéto situácie. Pre ňu je to smutné prostredie ale verím, že keď bude staršia, pochopí, že je to úcta, tradícia a bude so mnou chodiť. A nie, na žiadne povery neverím.

martul
31. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Keby si tomu neverila, tak by ti stačili existujúce diskusie, nad ktorými by si mávla rukou....
A toto znamená čo: Je to len diskusia bez názoru, kde mala každá vyjadriť svoj názor.

anonym_c2aee6
2. nov 2025

Bola som tehotna odniest babke a dedovi na hrob kvety ktore som im chcela odniest po svsdbe . Uz som bola v 7.mesiaci. Ale so syncekom som bola az ked bol pokrsteny (2mesiace) . Nemala som z toho dobry pocit. Toto je realne ze cista ziva dusa a verte ze na cintorine nie su len spokojne duse ktore odpocivaju v pokoji. Moze sa na vas “nalepit” nejaka zufala dusa hladajuca pomoc.,.. Takze tak.

natalka13
2. nov 2025
@anonym_c2aee6

Bola som tehotna odniest babke a dedovi na hrob kvety ktore som im chcela odniest po svsdbe . Uz som bola v 7.mesiaci. Ale so syncekom som bola az ked bol pokrsteny (2mesiace) . Nemala som z toho dobry pocit. Toto je realne ze cista ziva dusa a verte ze na cintorine nie su len spokojne duse ktore odpocivaju v pokoji. Moze sa na vas “nalepit” nejaka zufala dusa hladajuca pomoc.,.. Takze tak.

@anonym_c2aee6 🤦‍♀️

anonym_2bf668
2. nov 2025
@anonym_c2aee6

@anonym_c2aee6 daj si lieky 🤦

anonym_c2aee6
2. nov 2025
@anonym_2bf668

@anonym_c2aee6 daj si lieky 🤦

@anonym_2bf668 vacsinou sa k idiotom nevyjadrujem , ale tebe odpisem - až po tebe 🙂

anonym_b16a45
2. nov 2025

Chapem tvoje obavy. Ale napr mojmu muzovi zomrela starka, ked som bola v 10tt, nik este o tehu nevedel, iba my. Isla som na pohreb. Male deti sme na cintorin nenosili. Ani 2rocneho na pohreb mojho deda. Svagrina ho kocikovala mimo.. deti su male, nizke, mozu na ne utocit negativne energie. Ak s tym nie si ok, nechod. Zapal sviecku doma.

anonym_b16a45
2. nov 2025
@anonym_c2aee6

@anonym_c2aee6 presne tak. Ale neveriacim tomasom nevysvetlis. Preto som si vzdy robila, ako som citila a s nikym som o tom nediskutovala..

belasy_motylik
2. nov 2025

Moja mama sama chystala pohreb svojmu otcovi pár týždňov pred mojím pôrodom, ja mojej babke pár dní pred pôrodom môjho dieťaťa. Viac ako cintoríny a návštevy hrobov tehotným škodí zbytočný strach a obavy.

slavomira236
2. nov 2025

@anonym_autor chodili sme my od mala. Aj deti beriem aj tehotna som bola

blackcat8885
2. nov 2025

V živote som nič také nepočula že sa nemá alebo nemôže s malými deťmi alebo v tehotenstve, to su také zastaralé názory...

valria
2. nov 2025

@anonym_autor Toto sú čo za streštené otázky ..?

anonym_3b4c23
2. nov 2025
@deti95060810

žiadne povery na Dušičky nepoznám.
s nami chodili na cintorín rodičia od mala. aj my chodíme s deťmi na cintorín - a nielen na Dušičky.

@deti95060810 myslím že pisateľka naráža na to či tam nehrozí pre plod nejaké zdravotné nebezpečie. Môžem ubezpečiť že nie horšie ako keď idete do nemocnice na kontrolu , kde je podobná hustota pacientov ba v nemocnici číha väčšie nebezpečie ako vonku na cintoríne.Napokon nikto vám nekáže ísť v tzv.špičke keď je na cintoríne na dušičky veľa ľudí.

ludovit11
2. nov 2025
@anonym_b16a45

Chapem tvoje obavy. Ale napr mojmu muzovi zomrela starka, ked som bola v 10tt, nik este o tehu nevedel, iba my. Isla som na pohreb. Male deti sme na cintorin nenosili. Ani 2rocneho na pohreb mojho deda. Svagrina ho kocikovala mimo.. deti su male, nizke, mozu na ne utocit negativne energie. Ak s tym nie si ok, nechod. Zapal sviecku doma.

@anonym_b16a45 tak toto je odpoveď človeka neznámeho problematiky.Čo sa týka pohrebu áno môže to psichycki zle pôsobiť na dieťa ale zdôrazňujem môže no ak sa z deťmi rozprávate a máte správny pedagogický prístup aj pohreb dieťa pochopí a zvláda ho no záleží na vás či to dieťaťu viete a chcete vysvetliť.

gerrwie_girl
2. nov 2025

Toto by mi naozaj nenapadlo riešiť 🙂. Ale vôbec, nikdy som sa nad tym ani nezamyslala. Ved je to len cintorín. Treba sa báť živých a nie mŕtvych. A moj maly chodí na cintorin uplne od malicka. Vysvetlila som mu vsetko ohladom toho co tam je.

euka210
2. nov 2025

@anonym_autor top vtip tyzdna 🤦‍♀️

sticker
memma
2. nov 2025

@anonym_autor my sme chodili stále aj počas tehotenstva aj keď sa deti narodili som chodila kocikovat

maciatkolulu
2. nov 2025
@milanemila

@anonym_autor nie neverim poveram, ale zdravemu rozumu a cintorin je miesto ako kazde ine. Poznam mamicky co dokonca chodievali na cintorin kocikovat babatka, lebo tam vzdy bol klud a ticho a pekne spali 🤷🏼‍♀️

@milanemila presne aj ja sa k nim radim, ondrejsky cintorín,tam som vyrastala a aj odkocikovala deti. Milovala som to tam a aj milujem. A žijeme všetci.

anonym_2bf668
2. nov 2025
@anonym_c2aee6

@anonym_2bf668 vacsinou sa k idiotom nevyjadrujem , ale tebe odpisem - až po tebe 🙂

@anonym_c2aee6 ja nemusím to ľudia čo veria na nespokojne duše a podobne kktiny

maciatkolulu
2. nov 2025
@grof_monte_christo

@grof_monte_christo tak zase priemerné inteligentný človek nepoloží ani otázku :"mám trinastocne dieťa,môžem žiadať 130 eur výživné".... A velaaaa iného.

maciatkolulu
2. nov 2025

Koľko mamičiek dáva červené masle na nkocik? Napríklad. Koľko verí na urieknutie? Akože za mňa tiež smiešna otázka. Ale urážať ako stádo Hyen,to ide veľkej väčšine na jednotku,za mňa sa to dá napísať aj jemnejšie.

anonym_34a716
2. nov 2025

Chodime normalne na cintorin,ale ked zomrel svagor,maly mal len tyzden takze ja a maly sme neboli na pohrebe.Tam to vsetcia normalne chapali,ale ked mal maly uz rok bol normalne na cintorine.