icon

Jedávate v tehotenstve tavené syry a šunku?

adka91
14. apr 2016

Ahojte chcem sa spytat ci jedavate v tehotenstve tavene syry a sunku. Mam na to strasnu chut ale sa bojim aby neobsahovali listeriu. Z listerie mam velke obavy. Uz nedokazem ani na nic ine mysliet ☹

tanikka
14. máj 2019

áno, áno, dobre si ma doplnila @telusikk😉🙂 máš aj nejaké overené, ktoré kupuješ?

telusikk
10. jún 2019

@tanikka overených mám viacej, ktoré mi chutia a ktoré majú skvelý obsah, no moje najobľúbenejšie sú Krásno šunky😍 Tie by som dokázala papať nonstop😀😅

potomka
12. jún 2019

Momentalne som tehotna a uplne v pohodicke jem aj sunky a taktiez aj tavene ci tvrde syry. Neviem si bez toho zivot predstavit! Co by som potom ine na ranajky a vecere jedla? Neviem si predstavit... Ako tu uz mnohe zeny napisali, davam si pozor, aby sunky a syry boli kvalitnejsie ale to je tak vsetko🙂

tanikka
2. júl 2019

joooj áno @telusikk, tie sú fajnové😉❤

wena
2. júl 2019

Ja to nejem ani normálne.

potomka
10. júl 2019

Preco to nejes? Nechuti ti to alebo mas na to nejake ine dovody?...

telusikk
5. aug 2019

@tanikka som rada, že ich poznáš a že súhlasíš so mnou😉🙂 Vieme, čo je dobre😉😝 A ešte by sme sa tu mohli pobaviť aj o nejakých receptoch, čo ty na to? Lebo už niekedy neviem, čo mám variť a čo pripravovať na večeru či raňajky😕

potomka
14. aug 2019

Jeeej baby, to by sme mohli. Aj ja budem rada, ak sa dozviem nejake nove receptiky s chutnymi jedlami. Alebo dajte nejaky typ, ktora stranka je dobra na recepty...

tanikka
3. sep 2019

tak vám teda jeden momentálne môj najobľúbenejší napíšem😉 je to tortilla s miešanými vajíčkami a šunkou. suroviny, ktoré potrebujete sú nasledovné:
4 ks tortilla
8 ks vajec
3 lyžice zakysaná smotana
250 g Bačovská šunka výberová (alebo iná dobrá šunka)
4 ks jarná cibulka
kúsok masla, soľ a korenie
príprava: šunku si nakrájate na kocočky, cibuľku nakrájate na koliečka, vajíčka si rozbijete do misky. vo väčšej pancivi si rozohrejete maslo, vysypete do nej šunku a následne ju cca 5 minút opekajte. potom pridajte ľahko vyšľahané vajíčka a ochute soľou a korením. keď sú vajíčka hotové, tak pridajte smotanu a dôkladne premiešajte. a potom pridajte a zamiešajte cibuľku. keď to máte, tak si zohrejte tortilly a vajíčkami ich naplnte a božské jedlo je na svete😘😝 dobrú chuť baby🙂

potomka
4. sep 2019

Dakujeme ti tanikka, za tento recept. Vyzera velmi chutne. Tortilly dost casto kupujem, tak niekedy vyskusam aj na tento sposob spravit. Z kade mas tento receptik?...

tanikka
13. sep 2019

nie je začo, vyskúšaj, oplatí sa😉 mám ho z jednej internetovej stránky ale neviem, či sem môžem priamo link pridať alebo ti ho radšej pošlem do súkromnej správy?

potomka
4. okt 2019

Uz som aj vyskusala a mala si pravdu, bolo to vynikajuce. Manzel dve tortilly hned na posedenie zjedol a ja taktiez, kedze teraz mam riadny apetit, ked papam za dvoch 😀 Ako chces, mozes aj tu alebo do IP, mne to je uplne jedno....

tanikka
10. okt 2019

hovorila som ti😉🙂 tak ti to poslem radšej do sukromnej správy, idem hneď na to aby som nezabudla🙂

telusikk
14. okt 2019

@tanikka aj ja ho vyskúšam🙂 Doteraz sme si tortilly plnili iba kuracim mäskom a zeleninkou. Vajíčkom ma to nikdy nenapadlo ale isto to chutí výborne. Možno aj na večeru spravím môjmu drahému😉 Aspoň ho trochu prekvapím😀🙂

tanikka
13. nov 2019

vydarili sa ti telusikk? robila si ich na večeru??🙂

telusikk
5. dec 2019

@tanikka prepáč, že ti odpisujem až takto neskoro ale vôbec som tu za tú dobu nebola, akosi som nestíhala😕 Už odvtedy som ich asi tri krát robila, keďže môjmu mužovi to strašne chutilo😉 A musím sa priznať, že i mne🙈

stanik_67
9. jan 2020

ahojte babulky, inu temu ohladom stravy v tehotenstve som tu nenasla a preto som sa rozhodla napisat do tejto🙂 chcela by som sa spytat, ci ste v tehotenstve jedavali aj zabijackove speciality, ako tlacenku, kasu, atd.? pokial som nebola tehotna, tak som chut na taketo veci vobec nemala, no teraz je to otras, jedla by som to aj kazdy den, len sa bojim, ci vobec mozem. aky mate na to nazor? moze to niecomu skodit alebo je to v poriadku?? za rady a odpovede vopred dakujem🙂

janickacrazy
9. jan 2020

@stanik_67 no pokiaľ to je riadne uvarené, tepelne upravené, tak by nemal byť problém, problém sú krvavé jaternice alebo nedostatočne tepelne upravené jedlo

ivka185
9. jan 2020

Tehotenstvo nie je choroba jedla som naco som mala chut.

nitka1157
9. jan 2020

@stanik_67 ahoj ja som tehotna a jedla som jelitka.robime si ich sami vsetko je tam najskor uvarene aj krv.potom ich este upecies takze nemyslim si ze ja nich nieco zle.do tlacenky idu vnutornoti co je tiez tepelne upravene ale neviem to by som asi nejedla teda ani mi to nechuti.niekto robi cisto len masovu tlacenku takej by som sa nebala..napr ani pecienku by som nejedla..kapustu zabijackovu mnam tej som sa prezrala .dnes som mala chut na brydzovu polievku tak som si spravila a tiez sa to neodporuca....snad to nebude vadit. Pri prvom tehotenstve som jedla vsetko fakt vsetko..ale teraz mam rizikove tak si davam trochu viac pozor

stanik_67
10. jan 2020

@janickacrazy super, tak to si ma teraz velmi potesila. je jasne, ze by som si to poriadne prevarila, uvarila, aby to nebolo pre babatko skodlive!

stanik_67
10. jan 2020

@nitka1157 dakujem aj tebe za nazor. my doma ziadne zabijackove speciality nemame ale uvazovala som, ze by som si v obchode kupila. no skusim sa pre istotu spytat este mojho gynekologa, ci to mozem a ci to nesposobuje nejake komplikacie. ja som zatial v pohode, keby mi nebyvalo obcas zle, tak ani neviem, ze som tehotna. prajem ti, aby ti to vsetko dobre dopadlo, ked si na rizikovom!

nitka1157
10. jan 2020

@stanik_67 dakujem 😊

telusikk
13. jan 2020

@stanik_67 je to úplne v poriadku, ja som tiež počas tehotenstva jedla všetko až na pár výnimiek! A tlačenku tú som mala snáď najčastejšie😇🙂

stanik_67
14. jan 2020

@telusikk super, dakujem aj tebe za odpoved. a tlacenku si jedla aj kupovanu alebo len domacu??

telusikk
4. feb 2020

@stanik_67 jasné, aj kupovanú som jedla, keďže domácu sme mali počas 9tich mesiacov čo som bola tehotná asi iba raz. Takže viac krát som si kupovala aj v obchode tlačenku, no samozrejme som si dala pozor na to, aby mala kvalitné zloženie🙂

stanik_67
6. feb 2020

@telusikk ani nevies, ako si ma teraz potesila. poobede pojdem hned do obchodu a nejaku si vyberiem. strasnu chut mam na nu, heh. toto tehotenstvo, to je hroza, taketo chute som nikdy predtym nemala, heh.

janikk54
11. feb 2020

@stanik_67 ani nehovor, aj ja som v tom a taketo chute ako mam teraz, som nikdy predtym nemavala😀😂 Uz sa mi aj moj chlap smeje, ked vidi, ake kombinacie jedal jem🙈😂 Aj si si bola kupit nejake tie zabijackove dobrotky? Posli nejake fotky, ktore si si kupila a ktore ti aj chutili. Som zvedava na tvoj vyber😉

nitka1157
11. feb 2020

Ja som robila pecienku bravcovu s ryzu.tak strasnu chut som mala nanu co ja nemavam lebo ju nemusim... Pekne som sa z nej doblinkala.celu noc v kuse 🙈 uz ju nechcem nikdy vidiet 😂

stanik_67
12. feb 2020

@janikk54 nie si sama. aj ten moj ma obrovsku srandu z toho. no chcela by som vidiet, co by on robil, keby bol na mojom mieste. by zjedol isto este o polovicu viac ako ja, hehe. chcela som si kupit tlacenku, ale nakoniec ma prehovorili tieto moravske jaternicky. vyborne boli, odporucam😉🙂