icon

Júlovky 2018

nikus987
5. nov 2017

Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...

lucia2831988
28. máj 2018

@pepusa1 ja mam termin 8.jula ;)

lucia2831988
28. máj 2018

@dugyna ja som asi mala....len kedze neviem ake to je a s cim porovnat tak na 100% neviem povedat

pepusa1
28. máj 2018

@dugyna mavam akoby menštruacnu bolesť ale či je to ono netuším a picha ma občas v pošve

tatinka
28. máj 2018

@dugyna tak popukanu kozu mam teda lozehnane,kremujem ved pravidelne aj viackrat za den ale nepomaha
@kattky mne trpnu prsty lavej ruky,malicko mi puchne pravy clenok

tatinka
28. máj 2018

@pepusa1 termin 14.7.,uvidime ci do vtedy vydrzime,podla mna to bude skor,krpec ma hlavu v porod.cestach uz dlsie a krcok sa mi tiez skracuje aj makne,uz ma 1,7cm ,pred mesiacom este 3cm,maly je sice hlavkou v medzinozi ale telo ma ulozene nie do hora ale priecne a kope ma do stran

pepusa1
28. máj 2018

@tatinka môj je tiež dole hlavou že je v dobrej polohe mi povedal na sone a kope ma na pravej strane do rebier pod prsiami a tiež mám taký pocit že to bude skôr a bola by som len rada.Cítim ho dosť dole .Ja sa nevyznám do toho aký dlhý má byť kŕčok 🙂 ja ani neviem ako to mám 🙂

tatinka
28. máj 2018

@lucia2831988 no ja este vlo,ky musim dokupit,doma mam 2 baliky ,netusim kolko miniem v porodnici ale zatial beriem tie dva a na doma si este kupim a moj tiez donesie ked bude treba,uz mam aj lieh kupeny🙂),aj kremna ritulku krpcovi,pre nho do porodnice mam uz asi vsetko...ked tak dumam pre mna asi tiez uz....
V obchode mam odlozenu vystuz na fixaciu hlavicky atela do vajicka pre novorodenca ,to este zajtra zbehnem zobrat..
A tiez ostatne co ma este napadne sa kupi postupne,este chcem taku teplejsiu decku do kocika na zimu ale to ma cas,to kupim aj neskor.
Tvoja mala je uz hlavkou dolu?ma j vsak hej len telo ma stale priecne...ale v noci sa mi pred vcefom dal telom aj nozkami hore ale cez den zas priecne,vobec nechapem ako tam moze byt tak dokruteny a hlavickou zavrtanou v suske ked telo ma dane priecne

tatinka
28. máj 2018

@lucia2831988 aj pediatricku som dnes uz zajednala,dala som ho uz do dediny kde sa prestahujeme

pepusa1
28. máj 2018

Už ste zbalene do nemocnici? Ja ešte nie ale už idem kupovat co mi treba ake vložky odporúčate?

tatinka
28. máj 2018

@pepusa1 balit budem tuto sobotu,vlozky beriem klasicke ako som pouz.aj pri ms

tatinka
28. máj 2018

@pepusa1 nas sa dava niekedy mierne do sikma do prava ale kope stale len dole,no vacsinou je priecne,s hlavou zavrtanou dolu uz,na krcok tlaci dost,aj na konecnik

kattky
28. máj 2018

@tatinka po porode pride ulava ... Si prvorodicka?

lucia2831988
28. máj 2018

@tatinka no ja nebudem vela kupovat...kupim nejake 2-3 baliky a doma budem uz obycajne pouzivat...len do porodnice chcem poporodne a aj nohavicky...no ja ti ten klieh a krem nemam napisany takze ma to nenapadne nikdy 🙂 ale nevadi to je najmenej kupit...
ja mam asi tiez inak vsetko...podprdy som objednala takze to bude pyzama mam 2 to staci papuce oprate tak snad bude pohoda 🙂
vystuz na fixaciu???to som este ani nepocula...to aj vojde do vajicka?🙂 ja osobne deku nebudem kupovat lebo mam diek milion a mam fusak a aj zavinovacku dekovu do vajicka takze to netreba
ano je dole hlavou uz vyse mesiaca...v piatok mam poradnu a bude mi aj krcok kontrolovat tak som zvedava co povie...moja je ako kedy...len hlavickou uz dost tlaci a niekedy dava take kopance,ze ma to dobre boli...ale tak uz iba 6t 🙂pomooooc 🙂

lucia2831988
28. máj 2018

@pepusa1 ja som citala ze baby boli celkom spokojne s vlozkami z tesca take ruzove balenie a stoji iba 1€ tak pojdem kupit tie ale nie vela iba na zaciatok...ze to treba cca na tyzden-dva potom stacia klasicke a neskor uz len intimky

pepusa1
28. máj 2018

@lucia2831988 ja síce čakám druhé ale prvý bol cisársky tam mi hrubé nebolo treba

dugyna
28. máj 2018

@lucia2831988 je to akoby si menzes mala dostat.

dugyna
28. máj 2018

@pepusa1 ano je to ono. tak akoby menzes. ja zacnem v stredyú 33tt a uz pred 2 tyzdnami som mala take akoby som mala menzes dostat dala som magnezsko a sup spat... teraz mi uz aj sem tam tvrdne brucho...tak musim vydrzat aspon do 5 jula kym ukoncim 38tt.

aj ked kolko vazia vase deti? mala mala pred 2tt cize v 31tt 1870g, cize viac o 500g oproti tomu co na nete. mam tam nejaky posun 7-10dni, to by sedelo ze ja mam svoj termin 18.jula a dr.25.jula.
len mi to pride dost 500g, uvidime v STv idem na poradnu.

nemam este nic oprate, nic nachystane a nic zbalene :P

dugyna
28. máj 2018

@tatinka no brucho nekremujem lebo to nema vyznam. vraj sa tie stria jazvy daju lekarskej kozmetike vypalit.

dugyna
28. máj 2018

@tatinka krcok som mala pred 3tt ok, cely. ale ktovie co bude stvrtok. kedze obcas mam pocit akoby mi mala tlacila aj na konecnik. brucho mi pri sedeni lezi uz na nohach...

dugyna
28. máj 2018

@lucia2831988 ja som pri prvej pouzivala klasicke porodnicke. inak uprimne to jedine co v Sk porodniciach bolo ok tak tie vlozky.
potom som pouzivala latkove ..igelitky som bohuzial nezvladala nosi kedze vonku bolo brutal horuco...potom uz stacili aj intimky.
pri druhej a tretej som pouzivala prirdone porodne natrcare a teraz mam nachystane masmi.

lucia2831988
28. máj 2018

@dugyna no mne tvrdne brucho kvalitne ja beriem 6 tabliet magnezia denne a uz aj nohy mam brutalne naliate...a pocit ako pred menzesom mavam pravidelne...preto som aj rada,ze mam oprate a viacmenej nachystane...este 2t dozadu som celkom vladala no zo dna na den vladzem iba spat a prevalovat sa...max do obchodu a tak...z nicoho nic to na mna tak prislo,ze som hotova...vahu babatka neviem to mi nepovedal nikdy,ale ono ta vaha aj tak neni presna...uz bolo aj ,ze sa doktor sekol o 1kg...ja napriklad od januara poctivo kremujem,ale kokoskovym olejom alebo domacim maslom...cize fajne mastne...a to mi robi dobre...vela je to o genetike ale aj kremovanie je dolezite...ja citim,ze keby nekremujem tak koza praskne...dokonca niekedy tak taha strasne a ked natriem tak je to ulava...
latkove???to su ake? "igelitkove" som nosievala v puberte no uz ich tiez nemusim...

tatinka
Autor odpoveď zmazal
tatinka
29. máj 2018

@kattky ano prvorodicka a uz taka starsia prvorodicka🙂)

tatinka
29. máj 2018

@lucia2831988 ono ta vystuz fixacia alebo teda ako kto tomu hovori uz byva vacsinou s vajickom pri jeho kupe,u nas nebola tak dokupujem🙂)
Inak vcera v sprche som mala pocit,ze maly si hlavicku dal prec z por.ciest a do teraz mzm pocit , ze mi nou tlaci tak sikmo v lavo do nohy....kedze je lriecne,este aby nakoniec nebol aj cisar,toho sa docela bojim....aj ked este teda ma cas sa otocit do lepsej polohy,ale zas ako sa drobcek rozhodne prist tak pride🙂)
Som zvedava co ti povie na poradni,daj potom vediet....ach veru cica uz to zbehne do porodu....neboj tiez som na tom rovnako predposerkano🙂)),ale dali to ine dame to aj my

sticker
tatinka
29. máj 2018

@dugyna tiez mam brucho na nohach🙂)
Sestnica ma 5rocnu princeznu ahovorila mi ze pouz.daky krem na strie po porode,mi ukazovzlabrucho a krasne to ma blede ze keby fakt sa nezadivam poriadne tak ani nic nezbadasm,musim sa jej opytat na nazov bo som ho zabudla

tatinka
29. máj 2018

@dugyna ohladne vahy v 33tt nas vazil cca 1900 a dr povedal,ze to jev poriadku ale ze udaj je len oriebtacny,to sa neda presne urcit

tatinka
29. máj 2018

Baby aky je rozdiel medzi poporod.a obyc.vlozkami?lepsie saju ci ?lebo planovala som do porodnice obyc.alwaysky co som aj poicas ms pouzivala,ale ako vas citam idete davat poporodne a neskor obycky....preco?tie poporodne su niecim lepsie ?

tatinka
29. máj 2018

@kattky aj paty mavam mierne akoby oliate alebo co,cez den to prejde ado rana zas pride

zana124
29. máj 2018

@tatinka odfotila som ti 😊

zana124
29. máj 2018

@tatinka Ja som si k nim kúpila aj jednorazové poporodne nohavičky. Chytila som aj akciu na vložky 1x denne 10ks + 1x nočné 10ks, vyšli ma cca 4€. 😊 Ja síce idem rodit sekciou, ale prejstotu mám, keďže neviem čo má čaká. Nevyuzijem, tak posuniem nejakej kamoske. 🙂