Júlovky 2018
Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...
@kattky Ja mam 36...ale tak miminko sme chceli uz davno,som tehotna az po 9 rokoch snazenia....este som poporodne vl.nekupila , uvidim co napise zana kde ich kupila......,kupim tiez aspom na zaciatok...zdaju sa mi neskutocne velmk tie poporodne ale tak asi to treba🙂)netusim kolko sa po porode krvaca,chapem ,ze niektora zena viac a niktora menej...
@dugyna asi aj mne tvrdne brucho neviem na isto ako to rozoznať občas mi príde taká ako by bolesť chvilkova a malý sa vyduje. Tie menstruacne bolesti mi idu aj do celého brucha a mám to už dlho neviem koľko týždňov. Ja mam poradňu vo štvrtok a v piatok sono. Magnezko som užívala pri dcére celé tehotenstvo na to ale teraz nie nikto mi nekazal som v UK a tu su iný doktori. A v 31om týždni mal malý okolo 1750g a že dobre povedali uvidím v piatok ja mám sono už každé tri týždne lebo som na rizikovom nie kvôli problémom tehotenským ale zdravotným mojím tak ma kontroluju
@tatinka jaaaj tak..no ja mam novonarodenecku vlozku vo vajicku takze to bude asi ono...no malemu je tak dobre no co spravis🙂 ale on sa moze otocit aj pocas porodu...neboj bude dobre...hovori ta co ma hrozu :DDD ale hej ako hovoris dali ine dame aj my len musime verit svojmu telu,ale ja si to neviem predstavit ako to moze byt mozne take velke babo vyliest z take dierocky...ach jaja...inak tie poporodne su vacsie,hrubsie a bez roznych draziek a podobne aby sa nezachytavali nite...proste je to skoro ako plienka a ano je to holi svaosti...niekto pouzival obycajne a niekto iba tieto...no do nemocnice je lepsie mat poporodne...mne na nich vadi ,ze nemaju kridielka🙂 dokonca niektory lekar nedovoluje ani nohavicky nosit aby sa dobre vetralo a nevznikol zapal...preto chcem tie poporodne nohavicky oni su vzdusne...a vlozky kupis vsade...ja co som citala na fore tak tie poporodne si chvalili z tesca ruzove balenie a nachadzaju sa pri detskom sortimente....stoja okolo 1€ takze som sa rozhodla ,ze si ich vezmem....kamoska vravela,ze jej kazali kazdu hodinu sa prebalovat v uk dokonca takze drahe podla mna su zbytocne...vezmem cca nejake 3-4 balenia...ale inak druhov je mrte vela...
@pepusa1 ked sa ti maly vyduje to nieje tvrdnutie...to tvrde je len babatko ;) ja mam brucho tvrde skoro stale...ono popisuju to ako napriklad celo...teda ked sa dotknes cela...mne to zacalo napriklad po zatazi...ze som vela chodila alebo upratovala a tak ale teraz tvrdne uz takmer stale....
@tatinka ja som krvacala normalne ako pri menstruacii no premna boli aj preto dobre tie hrube, lebo som bola posita az po zadok pomaly, tak ked som si sadla, tak to az tak nebolelo ako krby som mala tenku vlozku. Hlavne dolezite je sa velmi vela zospodu sprchovat. Ja aj 10x na den som sa sprchovala zo spodu
@lucia2831988 kedy mas termin? lebo ja by som mala 6tyzdneo este drza pokope a vcera som zjedla tych 6x500 magnezko..nohy mi opuchaju ale mam krcove zily chcela mi dat na to detralex ako minule pri malej ale hovorim skusim nieco prirodne a uvidime cize uzivam PULZ od Berry.En a super nohy menej naliate a anebolia...som spokojna ale akonahle si 3 dni nedam gel tak to citim ..aj na krvinky beriem Berry...mam problem so stolicou aj tak kedze mala je niko a nechcela som zelezo...no pocit na mnezes som mala dnes rano zase nastastie preslo po schvilke...dnes dorobim doklady pre uctovnicku a zacinam vyberat vecicky po babach a prat.no doma vv ybtovke nevladzem a mezi panelakmi sa mi le aj chodi a cez obed spavam..ale na zahrade tam je prijmne ina klima tak tam aj cosi porobim...do obchodu nezvladam lebo uz 5kg mi robi problem odniest :( pri babach predtym som nosil aj tazsie veci do konca a nic...ale mozno je to tym ze mam placentu na prenej sene tak...vaha je viac menej presna ak ti dobre zmeria obvod hlavicky atd...mne na sone zmerala urcie poriadne som videla. predtym sa dr vzdy trafili pri mne cize..vsak uvidim v Stvr, no mne nepomohlo nic kremovat ja mam strie na bruchu aj zadku....
latkove- su normalne usite bavlnene vlozky zo spodu maju nepremokavu latku a peru sa- tak ako latkove plienky....ja si to neviem vynachvalit nezaparsi sa v tom...a nekupujes uz...potom uz nosim kalisok ale po porode sa v 6nedeli nema. "igelitkove" som nosievala v puberte aj ja alwaysky ale raz som si na dovolnku zabudla kalich doma a ma skoro zosalelo lebo na dedine pedavali len tieto igelitky..otras.
Teraz mam nachystane aspon tie vlozky - pridone porodne masmi a latkove, ine este nic. Aj nocna kosela mi je nejaka mala....ale v hainburgu mi daju ich flanelovu kosielku 🙂
@tatinka zisti nazov kremu skusim aj ja. noja tych 1900 v 31tt ale mala je od zaciatku o tych 7-10 dni vacsia..tak som rada ze aj niekto iny ma tak dole brucho.
alwaysky su ako igelt. porodnicke su take vatove je to koli ranam ak by ta dole zasivali a aaby si sa nezaparila a nechytila nejaku infekciu..v bruchu budes mat ranu..po placente.
@zana124 dobre ze si si kupila . aj ked pojdes sekciou tieto su sietkovane a rana sa ti bude vetrat a zo spodu budes aj tak krvacat cize tiez potrebujes vetrat. a mimohodm tie gatky ak date do sietovej tasky na zips sa daju normalne par krat oprat. ja osobne som prvu rodila sekciou a velmi dlho som pouzivala tieto poporodne gatky. hlavne pri kaslani, kychani, cikani kakani...drz si a tlac na brucho jemne..cca 1-2 je to neprijemne. nezabudni si kupit stahovaci pas, ale to vsetky....ja som pri prvej nemala nik mi nepovedala a mohlo sa mi lepsie stiahnut brucho.
vysavat a umyva dlazku nebudes moct 1-3 mes tak priprav muza a rodinu ze budu pomahat...
@pepusa1 no tak to mas...to treba povedat dr na poradni ze uz mas tvrdnutie a poslickov. no magnezko sa v 36-37tt uz vysadza tak neviem aky mas nalez na krcku ci to este ma vyznam. no kamoska ked bola tehu zije v UK cestoavala na poradne sem lebo ze tam ju videli 3 krat za cele tehu.
ja chodim do poradne tu normalne kazde cca 3 tyzden.no ja mam aj poradnu aj sono v STV. tak si dame vediet. no ja porovnavam tu vahu hlavne z bambulkami predtym...porodne mali 3150,2850,3340 a teraz mala stuplinka uz v 31tt 1870g...tak som zvedava....nie ze porodim slonika.
vsak este par tyzdnom a zacinam cvicit s aniballom
@lucia2831988 ty kono ale to ozaj su riadne popor.vlozky ,vsak sa mi rit aj suska uparia este v tomto teple....
Ano to je presne ta vlozka do vajicka co ty mas a v tomto mojom to nebolo,ale vsak ziadny problem kedze sa to da dokupit...
Ze velke babo vylezie z malej diertky,sa rehocem🙂))ja si neviem predstavit ani to ako moze byt uz v brusku take naskladane ku koncu tehu....
Tak ako citam aj ja radsej este kupim jednorwzove bombardaky nech sa "cica" vetra....
Tak by som sa potesila keby mam muza pri porode,som zvedava ci sa trafime ze by akurat mohol ist,trosku menej by som sa bala keby tam mam podporu🙂)
Kocky a tie ktore mate skusenost s cisars.por.mali ste spinal alebo celkovu narkozu?
@tatinka v porodnici ako tak sa prisal aj ked niekedy velmi tazko. Aj clovek sa nevedel sustredit nakolko som mala nadstandard a vzdy tam bola nejaka navsteva. Zase ked som prisla domov, tak tiez do mna hucali ze m "slabe" mlieko a ze nemam dobre bradavky, tak som z toho taka bola nervozna a rozcitlivena ze som s tym skoncila. No ak budem mat moznost mat este jedno babo, tsk to uz tak nenecham.
@dugyna ja mam termin 8.7...uzivam tiez 6x 500 ten pulz znie dobre no na mna je to trosku dost drahe...na nohy si davam silonky...to mi pomaha a stale si vravim,ze uz to dlho nepotrva 🙂 a uzivam este elastic q lebo mi strasne zacali chybat nejake vitaminy...pocit na menzes ja mavam pravidelne...
no inak na sidlisku to musi byt hnus...my byvame nastastie na konci dediny pri lese tak to je tu ako tak v pohode a byt mame tak,ze slniecko iba doobeda takze aj znesitelna teplota celkom...ja inak tiez spavam poobede...a celkovo nevladzem vela ...trosku spravim a musim si lahnut...dost casto aj koli malej,lebo ked stojim a chodim tak dost tlaci dole....takze som ako kojenec 🙂)))) no co musim oddychovat aspon teraz kym sa mi da....ale uplne si to telo aj pyta....uz je to aj nanho vela 🙂 a tiez uz mam problem s tazkymi vecmi...casto uvazujem ako to tie niektore baby zvladaju dieta nosit na rukach a druhe pod srdcom kej ja mam sama so sebou problem....
noja mam na bokoch lebo tie som nekremovala...ale ono vela je aj o genetike...niekomu to pomoze a obmedzi a niekomu nie a aj tak dopraska...no minimalne nemam aspon taku kozu svrbiacu a neprijemne pocity na nej ked je nakremovana....jaaaj take ...no ja pouzivam iba naturela vlozky a tie su celkom v pohode o tom kalisku som citala,ale nejak pre mna je jednoduchsie hodit do kosa vlozku i ked viem nieje to pre prirodu dobre...
Ja by som nezniesa teraz flanelovu 🙂 ved to je moc hrube 🙂
@dugyna o stahovaciom pase som citala ale aj to,ze nieje moc dobry...hlavne co sa tyka mechura....chcela som si ho kupit,,ale nekonieco som to nechala tak a preco 1-3m nebudeme moct umyvat dlazku a podobne???ved co sledujem zeny tak tyzden po porode niektore par dni a akokeby ani nerodili funguju...

@tatinka to nevadi ... Na veku nezalezi. Moja sesternica mala dievcatko na 42 rokov a vsrtko je oki. Hlavne nech to male bude zdrave. Kde si kupila tie poporodne vlozky? Ja som mala cierne kotex. Maju ich v 101 drogerii a aj take ruzove balenie z tesca. Maju ich pri plienkach. A este aj jeden balik som mala od babky. Ona ma tie na unik mocu tske velke znacka Tena