Júlovky 2018
Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...
@lucia2831988 ano drahe to je, ja som registrovana ta ceny su troska lepsie. mne celkovo toto tehu ani vitaminy tehotenske od canadskej firmy nerobia dobre...mi z nich byvalo zle, cize este mam 50tbl...cize preto som radsej volila teraz prirodne veci. 8.7 je pekny datum a tusim nedela 🙂 mna o svrbi nenosim.maximalne som si dala elasticke obvazy na nohy ..to bolo tiez fajn...ale ako uzivam pulz tak neviazem.
no ja mam slnecny byt zacne v detskych a konci v splani obyvke a kuchyni. v byte je fajn este zatial ale vonku otras. a ano len si idem na postu a mala ma strasne dole tlaci presne...ja som baby nosila v pohode tiez to len teraz nejako nejde. ao samozrjeme ze najmnesiu zdvihnem do stolicky ci auta a tak...ale ked sa da radsej poprosim najstarsiu nech jej pomoze.
mne sa aj jazva po sekcii zacala vymyzat az po 2-3 rokoch od sekcie. cize to asi s tym suvisi..ze kozu mam inu. ja pouzivam take co maju na vrchu aksamit a je to v pohode. ono to len si clovek nevie predstavit ked nevyskusa 🙂.. kalich je super ze ked nemas uplne sialne kramy vylievas raz za 12H, ja si musim dat pripomienku do mobilu :P. ked som mala silne tak cca po 6h.
@lucia2831988 a co koli mechuru nemozes ten pas? ja lutujem ze som pas nemala skor. mam dva lebo najprv by som ten mensi nenatiahla.. koli jazve po sekcii nebudes moct vysavat a umyvat dlazku...nemala by si sa nadrapova ani s tazkymi vecami atd. ja som bola relativne fit..ale poznam baby co sa aj ldhsie davali do poriadku.
to co funguju po porode akoby nic rodili prirodzene. jazvu som citila pocas kazdej zmeny pocasia.... mam za sebou sekciu a 2 prirodzene porody a je to brutal rozdiel
@dugyna idem vo štvrtok tak poviem ze mi tvrdne brucho a mam aj poslickou. To sa tvojej kamoske necudujem mňa nikto nepozrel tam dole od začiatku tehotenstva súdia len podľa sona ťažko je tu s doktormi. Uvidím tento týždeň dokonca mam o pichanie v pošve občas pri chodzi musím zastať alebo v podbrusi a myslím že sa pocikam aj keď mi neni treba. Minuly týždeň som take malá pichanie že som nič nemohla .
@lucia2831988 viem čo mám to tiež stvrdne a zaboli po tom uľavy
@tatinka ja som mala cisarsky celkovu a bolo to hroznee na druhý deň som sa nemohla postavit všetko sa mi točilo mne bolo veľmi zle a bolesti ukrutne pichali mi injekcie do brucha na rychlejsie stiahnutie maternici a keď to pichli dobre že som neplakala. Ja mam zlé skúsenosti s celkovou bolo mi celkovo aj zle a dva týždne trvalo kým som normálne začala chodiť bez zohinania teraz ma čaká prirodzeny ale ak dačo zase sekcia ale spinal nechcem celkovu
ŽENY Inak ja keď si predstavím že mi vinde z pošvy bábätko a že ma dotrha alebo nastrihnu tak mi je z toho kadiak zle. Ja teraz ani sex nemám lebo neni chuť opadla už dávno a stým bruchom ledvo sa pohnem nie to ešte sexovat ale skúšali sme minulý týždeň a trochu ma bolel tak vravím si a keď bábo pôjde tak ake to bude 😊
@lucia2831988 ja mam svagra aj svokrovcov nedaleko ,tak sa na to spolieham🙂)ze ked to pride a moj by bol v praci tak aspom svagor ma odvezie,pripadne taxik,ale pri porodeby som aj tak muza chcela mat,ale ci sa to tak podari....uvidime🙂))
Joj teraz tu kvasim na gauci s vlockami na ranajky pri otvorenom balkone,vtaciky svitoria,vzduch po vcerajsim dazdi paradny....este late by to chcelo🙂)
Maly zas tisne na konecnik,dufam,ze nechce vyliezt cez moj zadek🙂)
Dnes mam naladu na daku rozpravku,dam este rychlu sprchu,pustim pracku a asi zapnem dvd polarny exprex alebo vianocnu koledu🙂)
Baby a tasku balite zvlast sebe,zvlast miminku alebo davate do jednej velkej spolu?
@dugyna jaj tak...no ja tiez som mala na zaciatku teju s omega a tie mi nerobili dobre na zaludok...teraz uz lepsie,ale teraz mi mala tlaci na zaludok tak zase zle 🙂...8.7. to ma ani nenapadlo vdis🙂 horsie je,ze to bude asi dievca a priatel chce Dianu 🙂 no co uz casom si zvykne...no mne na zaciatku vadilo,ze nemame slnecny,ale stacilo jedno leto a bola som rada🙂 je to super,lebo kazdy je hotovy ako ma teplo v byte a my mavame okolo 28°
fuha...ze po 2-3rokoch...no pekne...ta sekcia je asi naozaj nic moc...no mne by vadilo ten kalich stale davat dnu a umyvat a tak dalej...a hlavne v robote a podobne...ale ano je to o zvyku...mozno by som potom inak hovorila keby vyskusam 🙂
https://najmama.aktuality.sk/clanok/234404/bruc...
tu je o tom pase clanok...ono moze to byt fajn vec ale ako vsetko s mierou...
aha tak si to myslela...po sekcii 2-3 mesiace neumyvat a podobne...ja ze celkovo po porode myslis...po sekcii je to jasne...kym sa to vsetko zahoji...no ja dufam,ze to pojde prirodzene a bezbolestne 🙂
@pepusa1 no mne ked stvrdne tak to je aj na pol dna 🙂
@pepusa1 to pichanie v podbrusi mam aj ja a aj ten pocit,ze sa pocikam,ale u mna to je malou...ona mi vtedy tlaci na mechur a ked dlhsie chodim alebo nieco tak mi to brucho tvrdne a vsetko dokopy a potom ma to picha,boli,tlaci 🙂 vsetko
@tatinka no ja mam svokrovcov v PE ale rodiacia a brat 4 km takze su tu do 10min 🙂...tak by ma oni hodili a priatel by prisiel za mnou...tiez ho chcem tam mat...teda porod je na nom ,ale aspon tu 1a 2 fazu...aby mi pomohal a obskakoval a ja ho budem fackat a vychutnam si to konecne 🙂)) ale nie srandujem...
ja ti zavidim tvoju naladu...ja by som dnes strielala...po brutalne dlhej dobe som si musela dat paralen co ma hlava boli...toto bola hrozna noc...ako ja dnes balim tasku ale ,ze vazne...doslo mi to sice neskoro,ze je to splnom,ale do polnoci som bola pri telke lebo ved aj tak sa mi nechcelo spat...no vcera cely den som mala brucho ako skala...a mala sa vecer mrvila ako opicka som sa na nej smiala...ale ked som lahla do postele tak to bolo strasne....stale do mechuru a konecniku sa tlacila az som miestami nevedela ci to niesu aj kontrakcie...ja som mala vazne pocit,ze sa tlaci uz von a uvazovala som kde co mam keby nieco a kolko bolo hodin ked si moj dal pivo a podobne...strasne zle mi bolo a toto bolo az do rana...teda asi do3- tej a od 5 som uz hore...vobec nemozem zaspat...a je mi uplne na prd...stale mam krce v podbrusku ako pred menzesom a nafuknute ci stvrdnute ja uz ani neviem....tie vtaciky by som postrielala dnes...podrazdena som nenormalne...takze po paralene som si dala melon a skusim si zdriemnute este na gauci...mozno mi bude potom lepsie...aj v noci som uvazovala ist na gauc,ale nevydrzim na nom spat viac ako 30-60nim...to mam len na poobedneho slofika...no postel mam chut dnes podpalit tak to skusim🙂..a este dostipana som od komarov tak aj napriek kremovaniu ma to celu noc svrbelo az som amok dostala a isla som si clenok od nervov rozdriapat do krvi....hrozne...no popravde neviem co som chcela v noci...aby uz mala isla von alebo aby este pockala 🙂 jasne rozum aby pockala a aby vsetko dozrelo,ale vo vnutri som to uz chcela mat za sebou a dufala som aspon,ze rychlo zaspim...prd...
@tatinka tak myslela som rodinu, len spolubyvajucej navsteva zvykla tam byt aj tristvrte dna a nemala som rada ked som mala maleho prikladat, snazit sa aby sa priaal a oni ma maly ocumovat. Ano chcely by sme. Priatel uz teraz spomina niekedy ci neurobime si druhe, ale este nechcem tak skoro. Mozno o rok. Predsa maly bude mat 3 jula rok este len. Pojdem rodit potom uz do nemocnice novej generacie 😀
@lucia2831988 tak noc si mala nic moc,tiez som nespala,aj som si lahla ze skusim ale zas som sla k tv lebo to uz poznam po par minutachbze nezaspim,taku tu vnutornu nervozitu mam stale ale najhorsis je to v noci,okolo pol jednej som sla znova lahnut a uz som zaspala,nie na dlho lebo mechur chcel cikat,potom zas take zadriemanie ale o tfetej uz som behala a prechadzala sa po kuch.z nervozity ze zas nespim,potom som zas zalahla ale o piatej uz bolo definitivne po soani,ja inak cestujem v noci z postele na gauc lebo ked nespim a prehadzujem samuz sa nic nevyspi ....pltom sa zacne aj on prehadzovat cim mi ide na nervy zas 🙂)tak idem do obyvacky gaucovat a tam uz obsmrdam do rana,ale dnes som ok,vcera by som kusala,pozorujem na sebe ze na vecer pride na mna aj syndrom nepokojn.noh plus to nrspatie az sa mi v noci niekedy chce aj plakat ...ale si hovorim,stara uz to vydrz,este par tyzdnov,porod a zotavenie po nom a tak august ,september uz bude lepsie😀
To tvrdnutie a krce co mas to veru nic moc,clovek je uz z toho celeho nervny a este hento ked mas....ziadna slava....ale uz to das/dame 🙂)....ach ked si predstavim,ze este mesiac a pol taketo noci mat,ide ma svacnut,ale zas radsej nech drobcekovia este pobudnu dnu ...
Mna ti uz niekedy rozculuje aj obycajny telefonat,normale nacsebe pozorujem aka som protivna a nevrla,niekedy dokonca az tak ze ked mi aj kamoska vola alebo sesternica a ja nemam naladu nacrozhovor tak ani nezoberiem tel a radsej sa im ozvem ked ma to prejde,preskakuje cloveku uz kvalitne z tych hormonov🙂)
@kattky no vies co ked spolubyvajucej navsteva nemala chochmes normalne im bolo treba povedat a poziadast ich nech idu von z izby ze ides kojit,ked som robila v kaderku prisla sa strihat mamina a potrebovala kojit tak som normalne pana z cakarne poprosila ci moze par minut pockat vonku a v pohode to pochopil,viem ze nie kazdy je taky pohodak ale nekaslala by som sa,bola si na porodnici a oni taketo veci maju akceptovat,ta spolubyvajuca tiez mohla mat rozum a povedat im nech pockaju na chodbe ...
@lucia2831988 to mám potom to isté len sa obávam aby to aj kŕčkom nebolo
Ja ešte vôbec nie som zbalena a asi to zbalím spolu teraz uz v Juny idem na to ešte dokupit veci pre mňa treba
@tatinka tak vidis. Nie kazdy to hned pochopi. Deti sme nemaly vzdy pri sebe iba kazde 3h nam ich nosili. No v terajsej novej nemocnici je to lrpsie, lebo mas deti cely cas pri sebe a navstevne su od 15:00-18:00h a uz mi staci aj obycajna izba nakolko na kazdej izbe je wecko a sprcha. V starej iba nadstandard to tak mal. A zase teraz nadstandard stoji 30€/den a predtym som mala doveracku izbu a som platila 5€/den, tak trocha rozdiel
@pepusa1 no len ked nam zakazali keksik hned pre rizikove tehu,tehotnasom po vela rokoch snazenia,v prvom trim.bolo aj krvacanie,spinenie no takze pre istotu nam zakazal dr na cele tehu,teraz od siesteho mesiaca uz krpcek tisne na krcok,ten sa skracuje,makne uz a v podstate prve 4 mesiace som musela lezat s podlozenou panvou a nohy hore,febr.a marec ok a uz d konca marca zas lezat ....chcela som skusit cvik s anibalom a aj to zakazali...vsak ono zas si ta suska na sexik zvykne casom🙂))
Baby avsetky ste tuna kupovali aj odsavacku sopliky?aku znacku a kde za kolko ste kupili?ja som sa este nerozhodla ci kupit ci nie,ako viem ,ze mamicky to pouzivaju a chvalia si,dr maju na to rozny nazor a ja sa neviem rozhodnut😀

@tatinka hej su velikanske a hrube 🙂 ale vraj je to super aj na sedenie...ze tak neboli suska...neviem si to s nimi predstavit,ale myslim,ze to bude lepsie ako porod :DDDD
aha ja som myslela ,ze to je v kazdom vajicku...ale presne je to jedno dnes clovek kupi uz vsetko uplne v pohode...
no hej aj to si neviem predstavit ako tam musi byt natlacena...a dava mi to uz jasne najavo,ze nema dost miesta🙂)))
inak priatelov kolega sam povedal,ze ak by to na mna prislo tak on nema problem za mata zaskocit ake ho pride domov zobrat tak som pokojnejsia...