Júlovky 2018
Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...
@pepusa1 tiez mam iba jeden termin porodu ako aj Lucka pise,14.7.,ja este dumam pre istotu jeden balik poporod.vloziek kupit,mam dva ale to jedno balenie je mensie,take tie velke mam jedno balenie len tak dumam este jedny velke kupit,igelt.podlozky mam 5 ks,snad postaci,pripadne sa dokupi potom ak by trebalo....
@tatinka odsavacku do nemocnice???to treba?ja som cumlik a flasu akurat vyvarila a idem zablit do kufra...podla mna zavinovacka je uz moc...a aj 2 vrstvy...zober si,ze vonku je 30 a v aute 50° a o mesiac moze byt este o 10°viac...keby je 20°tak ok beriem to ano,ale teraz uz nie...maximalne ked uz tak tenke dupacky a kontrolovat ci je spokojne...ja beriem pre istotu so sebou dupacky,body kratky a body dlhy rukav a pancusky so svetrikom a uvidime ako bude...predsa ak by nahodou prsalo tak hned je chladnejsie tak podla toho obleciem...no a ciapocka tenka to he to sa dava uz v porodnici a aj rukavicky aby sa babatko neposkriabalo to mam tiez zbalene...ale na prenos z porodnice do auta je podla mna zavynovacka zbytocna...aj tak treba brat deku takze moj plan je,ze na izbe dam malinke rovno do vajicka a ked bude chladno prehodim deku na vajicko...v porodnici perinku teda v NR davaju takze to tam netreba...no a doma budem obliekat podla potreby baba..neni dobre ani vela a ani malo...to uz kazda matka si musi odsledovat,ze kolko potrebuje mat na sebe aby sa zase moc nepotilo nech sa nevyhadze....ale to uz nas nauci zivot..balit na siroko chcem aj ja...hlavne koli tomu aby som usetrila na plienkach ...teda chcem doma davat latkove...aspon ten prvy mesiac az dva kym sa babatko cisti...lebo predsa len tie plienky niesu az tak lacna vec🙂...
dychanie je podla mna az teplom a tym,ze uz sme dost v pokrocilom tehu...tiez mam problem,ale uz so vsetkym...ked sa mrvi chcem aby spala a ked spi chcem aby sa mrvila,lebo ma menej tlaci teda ked sa mrvi tak uz to stoji za to,ale je to stale ine miesto a nie to iste 🙂...uz nevladzem nic...ale ze ani lezat...nohy ma strasne lamu...ruky to iste...ako nechcem sa stazovat no uz ozaj mam dost a uz som hotova...popravde uz chcem aby isla von :DDD no ale urcite ta alergia u teba tak to je s tym vsetkym dokopy hotova pohroma...nezavidim...
aj mne sa dobre cmarka ;) ale s tym pocitanim ako poviem ti,ze je to spanielska dedina pre mna veru 🙂 9m ale vlastne 10m a presne 40tt a bla bal bla🙂 no a doktor termin pocit tak,ze 1.den poslednej MS a od nej 40t je termin porodu...na sone ukazuje inak ,lebo ukazuje podla velkosti plodu...na aky tt velkost plodu sedi...tym padom tam je aj odchylka....mne sa uz nie raz stalo,ze dajme tomu bola som 22+4 ale sono ukazalo plod napriklad 23+5 tak hned aj iny termin...kedysi sa ina termin pocital podla prveho pohybu co zena zacitila🙂 podla toho by som mala rodit skor,ale nepamatam si ked...🙂))hadam coskoro :DDDD....no mne sa to ani nezda,ze to bolo nedavno 🙂 mne to ide nejako pomali...iba teraz asi od 6mesiaca sa to rozbehlo a cas zacal ist rychlejsie a teraz by som to uz chcela mat za sebou🙂 ale tak hej v podstate to ubehlo...inak co sa tyka porodnych tiez chcem cca 30ks kupit a bud potom dokupim,alebo prejdem uz na klasicke podla krvacania...a tych 30si aj vezmem do nemocnice...+ aspon 5 poporodnych nohaviciek...a co sa tyka inkon.podloziek tak to netusim...uvidim v lekarni ci to bude na balenia alebo ks ale tiez asi 5 a ked tak dokupim...
@lucia2831988 ja hygienu pre mimi nemám ešte vôbec venovala som sa len oblečeniu takže uz kupovat musím každý týždeň ako sa mi bude dať. Neviem ja sa toho prenasania dako bojím je to riskatnejsie. Ja rodím v UK 🙂 .inak aku odsavacku je dobre kúpiť? 🙂
@pepusa1 no drz da toho datumu podla MS a hotovo...to sono neni presne podla mna,lebo neurcuje vek babatka ale velkost a podla velkosti...ja vlozky tiez idem az nakoniec🙂 ale tak to sa da kupit aj tesco alebo asda 🙂 a flase no ja som chcela len jednu a mam 2 viac ani netreba...ja by som chcela kojit takze to by bolo na cajik alebo vodicku no ak by sa mi nedalo kojit tak bude jedna na mliecko a druha na cajik...kazdopadne kupit flasu potom ked chyba je podla mna najmenej...ale to je len moj nazor...a priznam sa ide aj o financie🙂 a cumlik tiez iba jeden mam zatial...ja som oblecenie vobec nekupovala...nechavala som to na poslednu chvilu,ze kupim len nevyhnutne a uvidime co dostanem a nakoniec mi sesterka poslala toho tolko,ze dobre,ze som nekupovala🙂 som zase dobre usetrila🙂...prenasania sa neboj...poznam vela bab co prenasalo...no uprimne ako je to v uk s prenasanim to neviem...vsade je to inak...tam aj to vysetrenie je ine ako u nas...v odsavackach sa nevyznam...no ked som chcela mamka na mna pozerala ako na blazna,ze na co mi to bude...reku na soplik...ze sak dieta si vyfuka...tak som sa smiala,ze ano kojenec...a ona hej...ze my sme si vsetci vedeli fukat 🙂)) sme proste dokonale deti inak to nevidim,ale mam zatial taku rucnu a potom ked budemem mat soplik a bude treba skocim kupit na vysavac...paci sa mi aj elektricka no ale tam je uz ta cena ina :/
@lucia2831988 v tejto porodnici baby mi pisali ze si mam vziat aj odsavacku lebo ze v pripade potreby je na porodnici len jedna a vecne nedostupna 🙂
ja malemu na oblecenie som zbalila kosielky, mam take tie kam aj rucicky vopcham aby sa neskriabal cize rukavicky nechavam doma, ponozky len pre istotu a bodycka osm vzala jedny a k nim nohavice take tensie bavlnene,,,postolky, jenu flasu, cumlik jeden, plienocky este odbalim lebo ako som pisala myslela som ze latkove len dve vezmem ale pisali mamicky ze apsom 4-5, no dalsie mam balik jednorazoviek, olejcek , krem na zapareniny ak by bolo treba, lieh na pupcek,malicku kefku ak by mal vela vlaskov na cesanie 🙂)krem na ritulku, a rektalnu rurku ze tiez mam pre istotu zobrat , ale to sa budem snazit nepouzivat ....ciapocku som zbalila tiez, zavinovacku poviem mojmu nech mi donesie ked pojdeme domov, vajicko ja necham asi doma, vsak hadam tam maju postielky pre kojencov na izbe, ci to tak nebyva? , ,,,vidis to sa este spytam tych mamiciek ....sebe dve nocne kosele ale dumam zobrat este jednu, dva baliky poporod.vloziek a 5 podloziek, u nas v lekarni ich daju na kusy, ponozky som si vzala , 6 kusov jednorazov.nohaviciek , prezuvky,zabky do sprchy, veci na oblecenie neberiem ziadne lebo si mienim obliect to iste v com pridem aj do porodnice 🙂,kozmetiku a veci ako toaletak, voda, pohar, pribor.... a,podobne to este len dobalim, no a jasne mam zbalene osusku, uterak na ruky, uterak na prsia to ze ma by zvlast, plus zupan aj ked ja ho tam isto nosit nebudem ale vraj ma byt ....podprdy na kojenie dva kusy, vlozky do podprdy jednu krabicku, tu odsavacku, ...doklady mam pripravene kopie ale aj origos,,,
dneska ma maly tak taha na spodok brucha ze mam dost, mam pocit , ze je cely vopchaty dolu a hore vobec sa nedava....veru aj ja uz budem rada ked bude po porode ale apsom este dokonca mesiaca by som rada vydrzat 🙂 ale ako sa maly popyta tak bude 🙂)
@pepusa1 tiez som vela veci spolu objednavala z netu , lebo po obchodoch dako som nechodila a takto mi to prislo skoro vsetko naraz, potom este som doobjednala vysielacku, a monitor dchu...dokupila vlozku do vajka lebo v tom mojom to nebolo....ale este by som chcela decku apsom jednu tenku dokupit a asi dve potom neskorsie na zimu teplejsie
@lucia2831988 a este malemu osusku mam zbalenu dva kusy take tie plienockove co su,
Baby mne to moje brucho pride obrovske a dost dolu uz, vypada ani co by tam boli miminka dve🙂))a ono je tam jedno🙂)))
@tatinka ja som akurát včera bola vyzdvinhut v obchode objednavku 3 osušky pack a deky mam dve hrube jednu tenksiu a jednu taku ako strikovanu tú do kočíka .a dve zavinovacky som objednala čakám na ne a jednu mam takú dekovu zavinovacku. A tu pestunku objednam asi z ebay za lacnejsie než v obchode a monitor dychu nejdem kupovať
@lucia2831988 ja som začala kupovat tak od piateho mesiaca ale len občas nešla som do obchodu stým že už idem nakupovat oblečenie na malé ale keď som niečo videla pekné tak som kupila ale už teraz všetko to čo mi je treba na začiatok kupujem. A áno aj podostavame od rodiny 🙂 svokra mi zo slovenska poslala toho veľa aj také väčšie velkosti a uz teraz mi neni treba vecičiek ešte pride brat a moja kmotra v sobotu lebo dcera ma narodeniny 6 rokov tak aj tí dačo donesú a uz len ako bude rásť sa bude kupovať hlavne je mať pre novorodenca nakupene čo treba. A ja kojit bohužiaľ nemôžem krz zdrav.problemy a berem lieky boli by v mlieku tak fľašu mi treba daku dobrú. Tu v UK je to o dosť ťažšie celkovo na krcok mi celé tehu ešte nik nepozrel keď má žena problemy len volať treba. A odsavacku kúpim asi už keď sa narodí a čakám na kočík 🙂
@tatinka ja neverím 😁 niekto dal foto...mas ho ozaj riadne a dost dole...inak na kazdej stranke mam rovnaky termín pôrodu ale niekde je 26tt a niekde 25tt 😀 pravdu mas aj ty a aj ja😗
@lucia2831988 naaaaa vsak som ti slubila ze dam foto🙂),buduci tyzden idem do pe na vysetrenie tak poviem braskovi nech mi hodi zo dve fotky svadobne a aj tie uz dam🙂))
Presne ako pises tiez mam na viac kalkulackach vypocet a dakde 34,dakde35,tak ja ratam tych 35 nech sa uz viac blizime k finisu,vsak to je ze tie vypocty nie su presne....
Ty mas veru malicke brusinko,take podarene,ja som ako slon krizeny s velrybou🙂))a vidis maly ma normalnu vahu🙂))

@pepusa1 ku mne veci postupne prichadzali od januara🙂 najskor kocik ,potom prebalovaci s postielkou a tak...veci a a matrac a take to som az teraz zacala riesit...teda ja som sa detskemu obleceniu nadaleko vyhybala🙂 pre istotu 🙂 ....aha tak to mas onicom ked nemozes kojit..tak to ano to potrebujes flase nachystane uz...no co uz...ked sa neda tak sa neda...hej aj kamoska co rodila v uk tak jej nik nekontroloval a ani nic...je to tam ine...co uz...
@tatinka no na tie svadobne som najviac zvedava 🙂 takze buduci tyzden ich ocakavam...nie inak zly napad si povedat 36 nech to ide rychlejsie 🙂)) dakujem...ano je mensie ako mavaju...no uprimne vie potrapit...ja sa citim ako slaboch...kazdy je uplne v pohode kamoska pred porodom chodila po prechadzkach,grilovala a tak a ja ja mam len krce,krize ma uz bolia...brusko,mala tlaci...pocity mam v podbrusku vseliake,tvrdne ,nohy ako slon...ako fakt mi je na prd a nic ale vobec nic nevladzem uz ani lezat no ked lezim tak nemma taka tlaky...cize ono mozno to vacsie je aj lepsie ako take male :/
@lucia2831988 vies co ja som tiez neschopna,ta moja sesternica co rodila nedavno tak ona cvicievala,dlhe prechadzky davala,kvokla si a ja nic z toho,akonahle len mierny predklon ze napriklad len postel odostlat tak hned bolest a citim ze maly sa storcuje,o lezani to vobec neviem ako mam dat lebo tym ze je priecne ma tlaci v lavo aj pravo,sa budim aj na bolest slepaku ked mi tam zatlaci alebo na lavo co ma bolieva to co dr tvrdi ze tam nema co boliet🙂)no a dolu je natisnuty cely, ma brucho taha na dol dost...mamka moja mi vravela , ze ona mesiac pred porodom bola v lese na vetvicky s ocinom a v snehu po kolenach,ze vtedy sa tak nebala ale , ze teraz ked si spomenie veru odvaha to bola tak ist,mobili neboli ,ze nevie co by robila keby ju tam porod lapne....ale zas je pravda, ona ked cakala mna mala 24rokov,25 ked som sa jej narodila,ta sesternica ma 27.....no a ja oproti nim 36,podla mna uz aj vek u mna teda hra rolu🙂))
@tatinka odsavacku do porodnice myslis ako na mlieko ? lebo ja som v tom,ze na soplik :DDD...ako mne to trosku horsie dochadza v tehu tak pozor...ja rukavicky beriem a v nemocke asi necham nech ma ich oblecenie...ale v podstate mozno aj nie...ak bude moct tak budem davat a priatel by mi este potom veci doniesol...neviem uvidim...ja som tiez chcela nohavice,ale som zistila,ze mam velkost 62-68 🙂 co bude asi velke tak nechavam doma a preto mam dupacky...postolky 🙂 no musela som googlit co to je 🙂 tiez beriem,dalej tiez flasa,cumlik, a plienky som tiez dobalila lebo v zozname je 2 pre mamicku,ale dala som 4 latkove...ja chcem ten kokosak a olivovy olejcek na telo tak to vezmem ale v nemocke davaju vraj rybiu mast tak udajne nemusim brat,ale vezmem calciovu na ritku a tu doma aj mam lebo to aj ja pouzivam 🙂..lieh vraj tiez netreba,ale idem kupovat..aky si kupila spiritus? na nete som pozerala a len to v lekarni je...musim kupit,lebo chcem aj nausnice brat do porodnice takze musia byt v liehu...a hreben,noznice a tak to mam taku sadu ako manikura tak to beriem tiez cele aj ked to v zozname nieje...rektalnu rurku to je dalsia vec co som musela googlit...to akoze ti kazu???to nemienim kupovat veru 🙂 pride mi to hrozne 🙂)))....ja vajicko neberiem...jasne,ze postielku tam maju...vajicko az ked pojdeme domov...ved vlastne to bude stale v aute akurat isofix moj asi nebude vediet nakliknut ale to si spravim ked nas bude brat domov...nocne kosele mi bolo povedane,ze kludne aj tak ja som si este dobalila ale uz nie tehu...to,ze ak by nahodou...no a teraz som citala aj zoznam do TO a tam ti je balikov popo.vloziek ...tak ja neviem...asi vezmem 3abo 4 dilema fest...na oblecenie iba tricko ciste chcem...nech si nedam prepotene na cestu domov 🙂 ale inak tiez nic viac nebudem brat....pocuvaj ved ja som si utierak nezbalila🙂)) este ,ze piseme...:DDD musim dohodit...no a ostatne veci mame asi rovnako akurat pohara a pribor no neuvazovala som o svojom...mozno ten pohar...
ja sa dnes tiez citim dost nekonfortne...aj dole tlaky aj hore sa sponuje...ja ani neviem ci chcem vydrzat do konca mesiaca🙂 18. idem do nr moj ide k fyzioterapeutovi a ja do tej porodnice kuknut...ako kludne nech si ma uz nechaju a nech rodim...fakt dnes som v takom stave,ze uz nech je von 🙂 asi prirodzeny stav :D

@lucia2831988 cumlik beriem jeden,odsavacku tiez a jednu flasku vezmem...no ja urcite aj zavinovacku ale ju pouzijem az pri odchode z porodnice... Som zvedava ako nam budu kazat nase drobciatka obliekat,sesternica malemu dava dve vrstv,ze kazali jej v porodnici,chapem ,ze miminko potrebuje teplucko ale v tomto teple mu davat dlhy rukav,bali ho na siroko, dupacky ,ciapocka,rukavicky....mne sa zda ze to je vela,ale neviem,skusenostnemam,tak pocuvnem i ja co povedia v porodnici...
Uz niekolko dni sa mi neskutocne zle dicha....neviem ci je to tou alergiou kedze lieky sa teraz brat nesmu,alebo ci je to tym maxi bruskom uz,obcas mam pocit ze aj srdce mi trosku iny ritmus skoci....
S tym pocitanim tyzdnov,ked si to ratam podla seba🙂)tak termin porodu mam 14.7.,cize 8.7.budem 39+1 teda podla mna zacinajuci 40ty tyzden,tak to aj pasuje.tiez sa samozrejme nehadam ved sme inteligentne baby,dobre sa mi s tebou cmarķa 😀 vies ja myslim ze to pocitanie nie je presne,ved ked si to zoberies normalne tehu je 9mesiacov,ale ratanie na lunarne je to 10 mesiacov🙂)),gyndos ked som na kontrole mi tiez raz povie tak raz inak tak presne ani sama neviem ako to mam ratat🙂))ale nevadi🙂))hlavna vec ,ze uz sa nam to krati🙂))akurat sme sa s muzom rano bavili,ze nedavno som robila tehu test a aha uz klope porod na dvere😀