icon

Júlovky 2018

nikus987
5. nov 2017

Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...

tatinka
19. jún 2018

@lucia2831988 Lucka kde si ? aj postielku som sem uz odfotila 🙂)...pocuj vcera si tusim bola pozriet tu porodnicu, neostala si tam uz rovno 🙂)? ako sa ti tam inak pozdavalo ?

tatinka
19. jún 2018

@ena87 aj ti ostali strie z prveho porodu ? u mna total dopukane brucho mam, uplne asi vsade kde sa len da...sesternica mi odporucila po porode mandlovokokosovy olej z drogerky a potom ze asi 2-3 mesiace po porode si z lekarne kupit kontraktube ci take daco,,,,teraz ja ona 5 rokov po porode a co mi ukazovala brucho ma to krasne stiahnute a strie vobec nevidno, krasne vyblednute to ma...

ena87
19. jún 2018

@tatinka s tou pridavnou zlazou som bola aj u gyndosa a ten mi povedal ze to tam budem mat kym budem kojit ale potom som si tukla na net a zistila som ze su urcite techniky kojenia ktore to dokazu odstranit a do 3 mesiacov som mala pokoj.Ale proces bol bolestivy.
No ja peso uz niekedy ledva na zahradku pred dom dojdem.Mam strasne tlaky,poslickov silnych a tuto noc som uz aj myslela ze to prislo lebo sa mi zdalo ze tie kontrakcie chodili neako pravidelne.Do 3 rana som pochodovala po byte a potom ma o 6 rano dcera zobudila 😢

ena87
19. jún 2018

@tatinka Ja strie nemam vobec,na pokozke ziadne pozostatky porodu.Ale to je podla mna genetika.Ja som pri prvej pribrala tych 19kg ale brucho som si od 2 mesiaca natierala arganovym olejom a aj po porode som natierala a pekne sa stiahlo.Teraz tiez pouzivam argan z lekarne.Podla mna je olej lepsi ako krem lebo sa rychlo natiera aj vstrebe...

tatinka
19. jún 2018

@ena87
ja este poslickov nemam, ale obcas ma od vcera pobolieva spodok na lavej strane ako tak slabo len ako na menzes ale teda ovela slabsie a je to len par sekund a potomaj pol dna nic a potom zas na par sekund a zas dlho nic...ale poslickovia este niekde....akurat teda tie tlaky to mavam dost, na susuru aj nakonecnik, na ten konecnik silne dost, aj na spodok bruska ale tam je maly natlaceny priecne po celom spodku takze ma dost taha brusko aj vsetko, clenky spuchnute ako bomby riadne aj preihlavok a prsty na nohach , aj na rukach , prsty na lavej ruke mam strpnute uz mesiac....spodok brucha ma neskutocne aj svrbieva aj stipe od pupku dolu...natieram brusino i ja , aj viackrat denne ale nepomaha....

pepusa1
19. jún 2018

@ena87 ahoj mam to podobne ako ty podľa MS termín 15.7 a podľa sona 9.7 a ze toho podľa sona sa mám držať tak uvidím. Tiež mám dcéru a čakám teraz chlapca. Prvy pôrod bol urgentny cisársky predčasne bola som riziková a tento by mal byť prirodzený a nie už predčasne 🙂 tak sa bojím tých kontrakcii že čo ma to čaká

pepusa1
19. jún 2018

@tatinka mne sa tiež urobili tie bradavacky nazývajú sa vyrastky mám to okolo krku aj pod pazuchou pod prsiami vraj buď to opadne po pôrode alebo to riešiť a pigmentove škvrny mam na tvary ale nie silné prvý krát už minulý rok sa mi urobili cez leto treba na to bieliaci krém niečo pomôže ale nie úplne

pepusa1
19. jún 2018

Poslíčkov mávam tiež ale aj nutkanie na cikanie a pri chôdzi je to otras a občas ma veľmi pichne dnu v pošve neviem čo to je

lucia2831988
19. jún 2018

@tatinka ahoj, žijem,merodim len nestiham 😁 postieľka je krásna...a porodnicu som nevidela no EPI nepodavaju 😭😭😭😭...zaktra sa snad dostanem uz k odpisaniu

ena87
20. jún 2018

@pepusa1 ano podla sona by to malo byt presnejsie ale dceru som mala podla sona na 10.10 a narodila sa 6.10.Uvidime ako to bude.Hlavne nech je to rychle a bez komplikacii.No ja som zazila kontrakcie len vyvolane oxitocinom a tie su teda hrozne tak neviem posudit ci su prirodzene kontrakcie znesitelnejsie.Ale rada by som rodila bez vyvolavacky teraz ak sa podari

ena87
20. jún 2018

@tatinka No ja uz tieto posledne dni len prezivam.Vsetko ma unavi,uz ani vysavat neviem bez prestavky.Nohy mi neopuchaju,ale zato ruky mam nafuknute.Svrbenie brucha poznam aj ja,mam nizsie polozene brucho ako pri dcere tak ma kompletne svrbi ako sa potim...
Zajtra mam dalsiu poradnu tak som zvedava co mi povie,ze ako to vyzera.Ja sa bojim hlavne toho kolko bude maly vazit.Dcera bola velika 3610g a ledva som ju vytlacila a syn ma byt vraj vacsi 😕

ena87
20. jún 2018

@pepusa1 A kolko ma dcerka rokov?Moja ma 20 mesiacov a je teda riadna strela takze mame doma veselo😊 Babicky teraz pomahaju kolko mozu lebo sama by som to uz nedala.

pepusa1
20. jún 2018

@ena87 tak ja budem rada ak to bude aj skorej nechcem prenášať pretože už mám problemy .Malý ma vraj 3.2,kg z pondelkoveho sona a teda môže ešte pekne nabrať sa bojím či ho vytlačím robím si stresy. Dcerka je veľká pred týždňom sme oslavili 6 rokov a teda to nemám také ťažké ako ty keďže máš maličku ale všetko sa dá zvládnuť 🙂 .a mam lýtka naliate vodou ale členky nemam spuchnute a bolestí chrbtice hlavne mi to vystreluje na pravú stranu. Malý má tam nohu či aj za to nie hlavičku má už dole tlačí moc na mechúr a brucho mám stále hore a keď lahnem ťažšie sa mi dýcha a o zahe ani nevravím občas mi je až na grc.

ena87
20. jún 2018

@lucia2831988 A kam chces ist rodit?Preco nepodavaju EPI v nemocnici?Ved ked si to vyziadas tak by to mali dat, ci?

lucia2831988
20. jún 2018

@tatinka no tak idem na to 🙂...mne sa manzelska uz prave neda posunut ale dam baldachyn na celu bocnu stranu...ide o to,ze aby nefukalo na take male babo ked je to este citlive no v tomto teple nemozem zavriet okno...udusila by som sa...
no ja osobne keby mi zavolaju,ze pridem na obhliadku o 15min poslem ich do prdele...jednoducho niesom doma o 2h sa uvidime...no nebudem ja stresovat 🙂 aj uz je kupec ci stale nic?
no to si si uzila operaci ti poviem...fuuu a to pri umelom sa uspava??? vobec nemam predstavu ako sa to robi...ale toto mate nakoniec prirodzene nie? no inak keby mam taky stav ako ty po poslednej narkoze tak neviem neviem ci by som sa nevratila k lekarovi pre istotu...ja som dost strachopud ale aj lekarov sa bojim tak neviem no 🙂
no ja mam bolesti stale nejake...vsade ma tlaci ale na konecnik nastastie moc nie...to len ked lezim na chrbte tak obcas...skor mam tlaky na mechur a susku dost...dnes som mala poradnu...ster je negativny takze super a vraj hlavicka je uz riadne nizko...takze poradna 4.ale podla neho to uz nepridem 🙂 dnes som kecala so sestrickou...ta mala taky porod akokeby isla kupit rozky do obchodu...uplne peckovy aj ja chcem taky...ach dobre sa to pocuva som kludnejsia potom 🙂 kedze budem musiet bez EPI :/ ...ale nejako sa s tym zacinam zmierovat...no moj nechodi do krcmy teda ide obcas ale nie casto no doma si da pivko a podobne a mna to vytaca,lebo ako sakra ved kedykolvek mozem rodit tak musi byt v pohotovosti...ako aj ja ho beriem,ze je teplo a potrebuje si zrelaxovat hlavu ale kurna teraz aspon nech pocka...aj vcera... mali sme opekacku reku ty budes zase ako rit som mu povedala v obchode a on nieee ja som uz vysporiadany...dam si len trosku....ako to dopadlo? ako rit...a to v piatok ideme opekat k nasim to zas bude pit a v sobotu gulas chce robit tak zase....ach jaj...nic musim spravit s malou dohodu ,ze v pondelok najskor mozeme rodit 🙂...ale chlap je veru divny tvor...alebo teda my sme divne ja ti uz neviem...oni maju vsetko v pecku...ja sa v poslednej dobe donho tak pustam...reku iny chlap nosi svoju partnerku na rukach a ja ti musim len obskakovat zadok a podobne...co uz smae sme si vybrali 🙂 ale chlap je podla mna nezodpovedny...a uplne ta chapem aj s tou motorkou...no ak ide niekam a neda vediet ked tam pride alebo kedy sa vrati a podobne to ma tiez vytaca a uz roky mu vysvetlujem,ze to neni ,ze ho kontrolujem,ale ze sa on bojim...z casti to uz zacina chapat nastastie ,ale nie vzdy...obcas sa koli tomu este pohasterime...ale ako citam...som rada,ze niesom sama koho chlap jeduje...vidim,ze je to tym ,ze je to chlap a asi ozaj je kazdy rovnaky...to by mal clovek len mlatit aby sa prebrali 🙂)))
inak ten adapter na kocik co mi nepasoval sa mi podarilo predat 🙂 sa tesim

lucia2831988
20. jún 2018

@ena87 no idem do NR ale preco nepodavaju EPI to netusim...ci maju malo lekarov,alebo maju iba tak v prdeli rodicky to som sa veru nedozvedela...

ena87
20. jún 2018

@pepusa1 prenasat by som ani ja nechcela.Kazdy den navyse je utrpenie.Ja mam tiez obavu ci vytlacim babo aj ked doktor mi hovori ze by to nemal byt problem kedze to je druhy porod a ze ked som uz dceru vytlacila ze aj syna zvladnem.No neviem,ale aj tak sa bojim.
Na prvy porod nemam velmi pekne spomienky a tak som rychlo chcela druhe dieta kym som este bola naklonena druhemu porodu...Keby cakam dlhsie uz by som asi druhe nedala...

pepusa1
20. jún 2018

@lucia2831988 čítala som že z epi sa môže zmeniť tlak aj ozvy plodu a zvladnes aj bez toho možno si dam epi mozno nie ťažko povedať 🙂

pepusa1
20. jún 2018

@ena87 ja som to nezažila tak sa bojím ako každá predsa už vieš čo ťa čaká 🙂

pepusa1
20. jún 2018

@lucia2831988 moj chlap nepije fakt len príležitostne ani pivo moc nie ale za to holduje tráve stále mu to vytykam len sľubuje on prestane už a že tráva je normálna vec podľa neho achh

lucia2831988
20. jún 2018

@pepusa1 tak ano epi moze vselico spravit ale aj tak som ju chcela...ono aj ibalgin moze vselico spravit a uzivame ho...no nic...snazim sa v hlave si to usporiadat,ze to bude v pohode,pretoze myslienka je silna...
fuuu no travu by som neakceptovala...aj ked aj alkohol je zle,ale toto by u mna nepreslo 🙂 obzvlast nie pri dietati

pepusa1
20. jún 2018

@lucia2831988 no veru na nervy som čo ma vytáča povedal mi že trávu fajčí polka sveta že to neni nič a nie raz sme boli pohadany za to. Neviem čo z toho má len mi povie on už prestane že nebude pri malom fajčiť. Ja ho kontrolujem vravi že obmedzuje. Vieš ťažko to je on je dobrý človek ale každý má svoje chyby.Musim ho len usmerňovať.

tatinka
20. jún 2018

@pepusa1 vsak uvidim co to spravi po porode, ci to vsetko samo sa strati

tatinka
20. jún 2018

@ena87 sesternica rodila v maji chlapceka a mal 3800 🙂 akoze dost ale ked ho clovek vidi na zivo stale je to drobcek 🙂

pepusa1
20. jún 2018

@tatinka moj má teraz vraj 3.2 kg a to ešte nabere tak sa bojím a ty?

tatinka
20. jún 2018

@lucia2831988 a ja reku uz asi rodis 🙂
super , ze ten adapter si predala, som ani neverila ze sa preda,,,ale super ze hej...
veru chlapi su z marsu a zeny z venuse 🙂 zas na druhej strane ked obcas citam o vztahoch co maju ake problemi tak tieto nase mi tpidu malicherne 🙂 ale nasrat ma vedia, teda chlap vie 🙂 a teraz obzvlast ako so mnou hormony plieskaju 🙂)
takze ster mas v proiadku, ja som dnes mala poradnu co mi bral ster len z posvy , krcok mam 1.5 cize od minuleho mesiaca sa skratil len 2 milimetre, maly je hlavou v porodnych cestach stale a telo ma natiahnute sikmo ale nozicky aj rucicky ma do spodu, pytala som sa gyndosa podla neho ze ako by som mohla v takej polohe rodit a ci mi treba epi zajednat vo pred, odpoved ze to sa este povedat neda , ze to rozdhodne sa uz v porodnici a ohladne epi on to neodporuca lebo ze moze psomalit kontrakcie a tak dalej,,,,takze nakoniec sa na podobne otazky opytam v nemocke, dalsiu poradnu mam buduci tyzden, daju mi vediet z gynekologie ci este pridem k nim alebo ci uz mam prist do nemocky kde budem rodit,,,gynekolog sa vyjadril ze zatial sa porod nechysta,,,no pravdu poviem uz by som ho aj uvitala, som uz neschopna akejkolvek cinnosti okrem kvasenia na gauci a jedenia 🙂...sestricka si robila srandu ze ako hrozil predcasny porod tak ze aby som nakoniec neprenasala, reku dufam ze nie,,,vsak uz teraz ratam dni kedy to uz pride ...

tatinka
20. jún 2018

@lucia2831988 to aj take porodnice su kde sa epi nepodava ? som nevedela toto

tatinka
20. jún 2018

@pepusa1 mne dnes presnu vahu nepovedal, iba ze uz ma cez 3 kg, ale ked mi kukal rucne krcok som myslela ze skapem ako ma to bolelo tak mi povedal ale to tak zo srandy bolo takze v pohode ze a co budem robit ked mi tadial polezie 10 cm hlava 🙂)

lucia2831988
Autor odpoveď zmazal
pepusa1
20. jún 2018

@tatinka haha no čo len to musime pretrpiet tu bolesť a potom uz si užívať vonave bábätko