icon

Júlovky 2018

nikus987
5. nov 2017

Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...

tatinka
23. jún 2018

@dugyna
@pepusa1 mne tiez vysetruje moc kazdu poradnu, biekoviny hlavne sa pozeraju ktore ked su zvysene znamenaju vraj zapal....

tatinka
23. jún 2018

baby ja uz mam take tazke to brucho, sedim rozkrocmo a uz aj chodim tak na siroko, neskutocne ma taha dolu, cely je tam krpec nakvaseny, nad pupok ho ani nehne ze by sa trosku posunul 🙂 dneska tym ze je zima som si nemohla dat saty a slapky lebo clovek ved neche z dola nachladnut a sli sme s mojim do obchodu tak vam poviem pravdu som si musela dat jeho teplaky aj mikinu lebo tie moje veci ma tlacia vsade a on to ma vsetko take riadne volne 🙂) sa mi rehotal ze tehotny raper som 🙂)

tatinka
23. jún 2018

mne dost trpne spodok brucha, neviemc i mi tam maly na nieco tlaci ale asi hej,uplne aj teraz napriklad ked si prilozim ruky tak to prilozenie citim len malicko, take dako strpnute je to , a odkonca uz neznesiem ani aby sami niekto dotkol brucha hned mi pride zle,,,akurat moj moje ale nie hladkat ale len tak prilozit,,,,asi som cudna 🙂

ena87
23. jún 2018

@tatinka Neviem ci to je v kazdej nemocnici tak ze si to zeny menia same ale podla mna tym nic nepokazis.
Ano niektore sestry su uz vyhorene a spravaju sa velmi zle k pacientom.Niekedy si ani neuvedomuju ze robia s chorym clovekom a ze teda nikto nie je rad ze je odkazany na pomoc inej osoby.A keby clovek moze tak si radsej sam pomoze...su aj demotivovane tym co sa v zdravotnictve deje a kolko za to dostavaju penazi podla mna...

ena87
23. jún 2018

@tatinka Aj ja nossim muzove mikiny 😀 Moje uz neobleciem,tak len pozera ze zase mas moje veci na sebe...😊
Mne tiez vadi ak sa mi chce niekto brucha dotknut lebo ta koza je uz tak napnuta ze mam pocit ze prasknem ak ma niekto chyti.Natieram stale olejom ale to len na chvilku pomoze...Bolesti mam uz skoro cele dni a noci tak som zvedava ze ako.Kedy sa maly rozhodne nakuknut na svet 😄

tatinka
23. jún 2018

@ena87 tak ja nosim saty a zabky k otmu ked je teplo, ine uz neobleciem, ale dnes zima takze jedina sanca ako ist von bolo dat muzove teplaky a mikinu 🙂 ani tenisky neobujem na moje spuchnute haksne, takze osm dala ponozky a krosky obula🙂 ako pisem moj sa rehlil ze tehotny rapper ide a doma tiez ked ma vidi v jeho trickach ,vytahane su uz tak ich na seba ako na slona este natiahnem 🙂muz hned zadre ze kam chodim nakupovat🙂)
inak ja take tie bolesti ako poslickov stale nemam,,,ako boli ma ked mi maly tlaci kade tade, taha ma neskutocne spodok brucha lebo je tam kompletne cely natlaceny,sedim ako kacer rozkrocmo a atak isto aj chodim uz,,,ale take ako pise napriklad Lucka ze uz ma poslickov a tvrdnutie to ja nemam, boli ma obcas spodok na lavo ako na menzes ale to je len kratucko a pootm to prejde,,,krize ma bolia stale ...prsty na lavej ruke komplet strpnute,,,,,a teda ten spodok brucha kde je maly to fakt je akoby strpnute alebo co, ale poslickovia zatial nikde, akurat este teda ma velmi stipe akoby vo vnutry brucha tiez tam kde je maly , to som citala ze moze byt ako sa proste tamon tlaci a koza taha, tak si obcas prilozim chladnejsi obklad lebo to stipanie je dost intenzivne, a brucho svrbi ako slak, mozem natierat stokrat dopukane ho mam katastrofalne a fakt ze az fialove tie praskliny ....mna dr strasil s predcasn.porodom kvoly tomu skoremu skracovaniu krcka a vidis, teraz zas ma strasil skor prenasanim lebo za posledny mesiac sa krcok skratil len o dva milimetre kdezto pred tym mesiac o viac nez jeden cm....no ale kedze teda musim ist tym cisarom tak krcok uz neriesim...

lucia2831988
23. jún 2018

@tatinka jaaaj no to je mozne,ze s tou jazvou to tak bude...no a ano asi ako aky lekar,lebo aj kamarat bol v soku,ze jeho zena a aj zname chodia no mna neposlal a v nemocnici som sa na to pytala a povedala,ze to chodia iba co pretahuju a rizikove....ze keby chodi kazda tak to by sa nedalo stihat...tak ja neviem teda... kazdopadne podla mna by tehotenstvo mal kazdy rovnako sledovat...no co uz...aj tak mozme byt asi rady,ze sme sledovane kazdy mesiac v UK to tak nieje vobec...napriklad...a aj inde v zahranici to beru tak inak...tie vysetrenia ti veru nezavidim...ja som taka rada,ze uz to mam za sebou...uz len cakat...to cakanie je hrozne...cim dlhsie cakam tym mam vacsi strach...vcera som bola uz tak nastavena...no co uz...a dnes je mala zase v pohode...nemam az take krce ale inak zrazu v pohode vsetko vladzem a opuch noh je uz minimalny...ktovie preco....no uz keby som sa zacala otvarat...pocuj tie podlozky si pytala prebalovacie ci inkontinencne? no ja som bola na socialke zaniest cestne prehlasenie to si ziadali a potom na obecnom urade priznat otcovstvo a meno aby priatel mohol potom hned nahlasit babo na trvaly pobyt...teda na matriku zapisat aj bezomna a na socialku mame vraj do 3 dni po narodeni ci ako doniest rodny list a potom peniaze sa uz na urade soc.veci a rodiny vraj vybavuju...+lekarka a na zdravotnu nahlasit,ale to mas cas v podstate...to je asi take najhlavnejsie a dalej si nepamatam ani ja,ale vsade sa budem pytat ci mi vedia poradit co este a kam treba 🙂 ja mam v plane kupit 3-5 a uvazujem jednu si dat pod plachtu na postel ,lebo na matraci sa mi neda prat potah tak ak by mi v noci plodovka odtiekla....po cisaraku urcite dlhsie rataj mozno aj 5 dni...mozem sa opytat znameho ak chces...sukromnu izbu som chcela v PE ale v NR nebudem,lebo je to vela penazi...vydrzim to nejako a radsej tie peniazky necham pre babo...
ano mas pravdu...som rada ked sa hybe aj ked niekedy mam chut aby si zdriemla ale ked dlho ju necitim som nervozna 🙂 no vyber si 🙂 rano som normalne mala poct akoby som ani nebola tehotna...mala sa nehybala a nic ma netlacilo a tak dobre mi bolo 🙂 potom zrazu ,ze sakra co sa nemrvi tak som ju zacala hladkat ci je tam :DDD...kiezby si mala pravdu,ze budem prva...ja by som velmi chcela a moj vo stvrtok zacina nocne...vies ako sa tesim...kurnik kiezby som to uz bola doma z porodnice to by bolo najlepsie...:/ debilne 16-ky...ako otec je v pohotovosti mamka vravela,ze normalne ma mobil vzdy pri sebe :DDD ale ide aj o tom,ze ked spi vedla mna a ja mam krce tak som pokojnejsia,lebo viem,ze je pri mne...:/ sak to asi poznas
s tou sestrickou tak to je brutal...to bolo v PD?ci PE?

tatinka
23. jún 2018

@ena87 ale tlaky mam denne, na susku mavam tiez dost ale na konecnik mam velmi velke ci sedim ci lezim ci chodim to je jedno, proste na tu ritnicu mi tlaci neskutocne, mam pocit ako somuz pisala minule, ze nohami mi zapre do zadku a v predu sa vyduva telom az mi ide brucho roztrhnut

lucia2831988
23. jún 2018

@tatinka inak bud rada,ze je maly natlaceny dole,lebo moja je natlacena aj dole aj hore a aj na kazdom boku...proste vsade...male brucho a velke dieta :/ stale ma tlaci na susku a rebra....a inak aj ja nosim ocovu a priatelovu bundu 🙂 su nejake co obleciem ale to len ked idem medzi ludi a doma iba volne co mi nevadia...merala som si brucho ma mam okolo pupku 100cm takze s oblecenim sa to u mna celkom da no nevyhoda je,ze tym padom je mala vsade...a to s hladkanim to je vela bab co im to vadi....to je normalne..mne to ani az tak nevadi...v podstate mi to je jednno...
inak to ako pri menzese to mozu byt poslickovia u teba...kamoska napriklad tiez nemala tvrdnutie ale ze vobec...a prsty ale klby mam ja zase viac na pravej strane aj nohy aj ruky take strpnute a bolave ale to uz dlho...a ked som dokimu vravela,ze ma boli obcas brucho alebo mam krce povedal,ze je to normalne lebo maternica je uz velmi velka a na vsetko tlaci aj ona a aj dieta...tak to tak beriem no...

tatinka
23. jún 2018

@lucia2831988 s tou sestrickou to bolo v topolcanoch , podlozky som v lekarni povedala ze potrebujem do nemocnice po porode na postel proti zateceniu od krvi a ona vedela hned co chcem, na kusy mi dala, lebo ja som nevedela kolko a ona ze vsak dame 5 a ke dbude treba viac tak nie je problem dokupit vsak maju to vsade .....ja inak asi potom dokupim aj na doma lebo to sa zle cisti ked clovek zadrbka matrac lebo vsak obycka plachta doma pretecie, ale zatial teda mam 5, ale ako citam tak po cisaraku su v nemocke 5 az 7 dni ked je vsetko ok ...tak asi este dokupim tie podlozky aj do nemocky viacej....
presne viem co pises, ze sice mas vasich v pohotovosti ked to pride ale predsa len ked je muz doma si istejsia a mas ho hned po ruke keby nieco,,,,tiez som na tom tak, svokrovci aj svagor su hned tu kusocek ale i tak to nie je to iste ako ked mas niekoho doma pri sebe co ti vie hned pomoct , mne ked maly zatlaci na lavo dolu alebo na slepak mam take bolesti co az slzy sa mi tlacia a ledva ledva sa skotim z gauca ( spavam uz mesiac na gauci lebo z postele sa uz neviem skotit , na gauci sa lapnem operadla a tak sa dako vytrepem ) a to este 5 minut sedim a predychavam aby bolest presla a aby maly trosicku zmenil polohu.potomuz je dobre...
veru ked sa mrvia nase drobce tak nemozeme spat ale ked su dlhsie ticho tak sa bojime 🙂)

tatinka
23. jún 2018

@lucia2831988 ak nezabudnem odfotim sa ked sedim budes vidiet aku mam kotlinku riadnu uz 🙂 toja mam vela obvod , ty pises ze st cm, ha to uz ani neviem kedy som mala , pred sto rokmi 🙂))???
ano je to tak ako pises ze proste aj maternica rastie aj miminko a vsetko uz vsade tlaci, sme vdacne za tehotenstvo a vsetky sa na dietatko tesime ale uz chceme mat porod za sebou 🙂
myslim ze pocit na mrsku i ked len par sekundovy mozu byt poslickovia ? ale vsak mozno aj hej....ale poviem ti pravdu som rada ze mi brucho netvrdne , ty si si toho tvrdnutia uzila a uzivas dost...
inak ked a bavime o tom obleceni ja doma ani pradlo nenosim, mam len rozgajdane teplaky a pradlo akekolvek aj tehotenske mi vadi, tym ze brucho mam totalne dolu ze ani na susku mi nevidno tak proste som doma bez bombardakov, ked idem k dr to sa snazim dat pradlo co najnizsie ako sa len da ale aj to mi vadi, nuz ale to musim vydrzat lebo asi by bol inak v soku ze osm holou ritou uz hned za p richodu este pred vyzlecenim sa na poradnu🙂 a vcera ked som mala pasy tam som musela saty hore dat po prsia aby mohli pasy dat na brusko tak to by som sestricku riadne pofotila bez pradla 🙂)

ena87
23. jún 2018

@tatinka Ja nosim uz len slapky ci je teplo alebo zima.Nohy mi sice neopuchaju ale uz sa nezohnem zaviazat snurky tak len take nasuchovacky si dam 🙂 Ja sa od vcera vecera citim velmi zle.Mam tlaky aj v hlave,bolesti a dnes ma aj prehnalo 2x,pocity na zvracanie,mdloby,mam pocit ze som nespala sto rokov...nechapem pri dcere som to vobec nemala.Ale maly sa hybe vsetko ako ma byt tak nerobim paniku.
Ono je to naozaj tazko povedat kedy sa tie deti vypytaju na svet.V podstate to u kazdej moze prist kazdu chvilu...Ja mam tyzden do terminu ale kludne sa mozem este tri tyzdne premavat s bruchom.Len nech sme fyzicky a psychicky ok a bude dobre.Na porod treba vela sil

ena87
23. jún 2018

@lucia2831988 Ja som dceru rodila v PE a bola som velmi spokojna.Mala som nadstandardku a super,musim povedat ze velmi pekne izby aj personal v pohode.Tetaz by som tiez chcela ist do PE a dufam ze sa mi ujde aj nadstandard,nie koli tomu ze nechcem susedku ale predsa len ked pride na navstevu muz s dcerou aby sme nemuseli sediet na chodbe...Aj socialne zariadenie by som radsej mala "svoje" a poruke sprchu ked uz je to leto aby som sa mohla casto sprchovat...Dufam ze budu mat aspon jednu volnu..

lucia2831988
23. jún 2018

@ena87 a kto ta rodil? Nadal? Ci? No ja som povodne chcela PE ale rozhodla som sa pre NR...inak ja mam problem tiez so šnúrkou a ponozkami,ale zvladam no aj tak vacsinou nosim tenisky so su rozsnurovane,ze len natiahnem a ked je teplo slapky...pocuj nebudes rodit? Vraj niektore baby sa pred porodom zacnu cistit tak,ze ich prehana a zacnu zvracat a dokonca moze byt aj pocit,ze su nachladene...

kattky
23. jún 2018

@tatinka ja na cakacke som uz pradlo nemala iba pizamo a vzdy koselu hore a davali pasy, ale je to uz samozrejme ine ako este len na poradni. Mojmu sa vzdy stikutalo ked som mala pasy

ena87
23. jún 2018

@lucia2831988 Rodil ma Calle ale ostal aj Nidal pri porode lebo bol tazsi...
Ponozky su aj pre mna problem,ked nie je uplna zima tak si ich ani nedam
Ked ja sama neviem ci uz sa nieco deje alebo nie,pri prvom porode mi odtiekla voda tak to bolo jasne ako facka.Pockam ako sa to bude vyvyjat...

tatinka
25. jún 2018

@ena87 ahoj, ako ti je ? uz tie pocity presli ? nie je ti uz zle ? dnes som sa o stvrtej zobudila na tlaky na konecnik a tiez pocit ze ma che prehnat a ze aj povracat ale zas ja viem ,ze to je zo vcerajsieho mojho prezratia sa lebo sme boli na oslave u svokrovcov a nie ze najedla ale prezrala som sa ako taka svinka ....
uz mas len tyzden do porodu ? tak to ozaj ako pise Lucka uz moze byt aj predporodna priprava, kamosku takto prehnalo parkrat a odtiekla jej voda takze sla rodit , to bolo pred pol rokom, krasnu dcerku ma ...

tatinka
25. jún 2018

@kattky no ale to si uz bola v nemocke a cakala na porod tak si uz spoďarky nepotrebovala 🙂)

tatinka
25. jún 2018

@lucia2831988 kolko ma asi vahu uz tvoja princeznicka ?
inak ja tenisky nemozem uz obut, aj ked rozsnorujem nejde mi to pre spuchlliny clenkove a priehlavkove.......vidis ty mas male brusko a princeznicka uz malo miesta, ja bruhco ako slon ale ten krpec aj tak to nevyuziva a je len na tom jednom mieste aj ked sa stale mrvi ale na tom svojom mieste...
malicka je este stale dost aktivna ? nas stale veru, obcas mam pocit ze cim dalej tym viac 🙂 aj ked kopance nedava uz take silne samozrejme ale mrvotka ja neustale , som tomu rada...

tatinka
25. jún 2018

baby ake idete dat mena ?

tatinka
25. jún 2018
tatinka
25. jún 2018
tatinka
25. jún 2018

tak baby takuto kotlinku ja uz mam 🙂

ena87
25. jún 2018

@tatinka tie pocity presli ale tie nepravidelne kontrakcie mam stale a ked dlhsie chodim tak mdloby.Ale hovorim si ze uz vydrzim,ci to bude tyzden alebo tri...
Ja som si dnes merala obvod brucha a mam 101cm takze tiez riadny sud pred sebou.Hlavne tie nabrate kg ma trapia.Mam uz 69kg a citim ze mi to nerobi dobre.Klby ma bolievaju aj tazko chodim,tesim sa uz ako to zhodim.
Ja som si dcere brala zelezo lebo som bola anemicka tak som mala problem s chodenim na WC lebo po zeleze je dost tvrda stolica.A brala som aj teraz ale uz som vysadila aby sa vsetko dalo do normalu...

ena87
25. jún 2018

My by sme chceli mat Filipka ak naozaj bude chlapec ale keby je dievca tak uz vobec neviem...Dcera je Eliska a to sme vymyslali velmi dlho kym sme sa zhodli na jednom mene...

kattky
25. jún 2018

@tatinka Tak tak veru. Vtedy uz to je jedno. A ty kedy mas termin?

lucia2831988
25. jún 2018

@tatinka nestiham odpisovat,ale takto mas brusko skoro ako ja 😀😉...ale je vidieť,ze je riadne...no nic musim do NR vecer sa snad uz k tomu dostanem

dugyna
25. jún 2018

@ena87 co ma nastrihli pri druhej tak , pri tretej aj teraz pri stvtej mam v mieste jazvy varixy velke a v AT povedala ze to mam z toho nastrihu...v tehu mi to robi dost problemy

dugyna
25. jún 2018

@tatinka my este stale meno nemame

ena87
25. jún 2018

@dugyna Fuuuu tak to ja vobec take problemy nemam.Po porode som sa velmi rychlo zotavila a bez problemov tak dufam ze ak bude treba nastrih aj teraz tak sa to zase pekne zrastie a problemy nebudu.Je pravda ze som si tu jazvu po porode umyvala po kazdej toalete teatre olejom tak mozno aj to pomohlo 🤔