Júlovky 2018
Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...
@lucia2831988
@ena87
@pepusa1 tak baby dnes som bola na kontrolu v nemocke kam pojdem rodit, robili mi aj ten graf co meria babatko, co vam pasy daju cez brucho, v utorok mam dalsiu poradnu v nemocke u primara, no a hadaje co ? hned mi naplanovali sekciu vzhladom ze na vek, dlhorocne snazenie, neuspesne umele oplodnenia , predchadzajuci abort,,,,takze tak...trochu som z tej sekcie taka no nie uplne stotoznena ale tak ....co narobim, musim verit tomu co urci lekarchceli mi ju dat uz 5.7 ale kedze je tams viatok tak mi ju posunuli na dalsi tyzden len teraz neviem ci mi vravel 9.alebo 10.7. ....a ze ak sa to rozbehne samo aj skorej tak mam volat primarovi a on hned pride mi urobit sekciu,,,celkom nechapem ked by to slo mozno aj samo preco hned ta sekcia ale ....ako pisem ja nie som lekar,,,uvidim co povie v utorok na poradni,,,
@lucia2831988 Mna ta jazva po nastrihu neboli vobec,ani neviem ze ma nastrihli.Samozrejme po porode tyzden -dva je to citlive ale dalo sa to...ale urcite je lepsie bez nastrihu,celkovo je to lepsie bez zasahu do organizmu....Ale tak ja si hovorim ze uz ten porod neako zvladnem,viac deti uz nechcem takze dufam ze to bude posledny krat kedy toto zazivam...
Ano do tyzdna by to bolo optimalne 🙂
@tatinka Tazko povedat preco hned indikoval cisarsky ale urcite mal dovod.Pre lekara je tiez jednoduchsie ked zena rodi prirodzene,si myslim...Ono aj keby sa porod spustil sam nemusi sa rozbehnut a potom sa uz hra o minuty tak asi nechce riskovat.V kazdom pripade dolezite je aby vsetko dobre dopadlo.....mas este zo dva tyzdne sa stotoznit s cisarskym tak sa treba vnutorne na to pripravit a bude dobre 😉 Budeme drzat palce
@ena87 nie? no kamoska vravela,ze pri zmene pocasia a tak ju boli...ja som na nu pozerala ako debil...reku jazva...a vraj jazva boli...no neviem mna ziadna tiez neboli,ale nikdy som si nic nedala sit...nemozes to brat tak,ze toto zazivas posledny krat...musis si predstavit,ze tento posledny bude nadherny a uzijete si to ;)
@tatinka ty si bola na pasy?no pekne...no inak to je fakt uz viac zien malo cisarak koli veku a u teba je tych veci dost...Al neboj vsetko dobre dopadne...mysli na maleho...zrejme to takto bude pre vas lepsie...urcite je dovod preco osud to chce takto...ja sa dnes tak zvlastne citim..uz posledne 3 dni sledujem,ze mi je zo dna na den lepsie a dnes ani nohy mi neopuchli a nejako som v pohode...len mam take stahy na maternici teda neviem ci tak kopcuje mala alebo co ale aj tvrdne...takze predpokladam,ze su to poslickovia a veru taky iny tlak mam obcas na susku a obcas na konecnik az mam pocit,ze ozaj coskoro to tu bude...och kludne by som aj dnes 🙂
@lucia2831988 mna po seckii jazva pri zmene pocasia bolievala.
Baby tak poradna za mnou, 36tt, vsetko ok, krcok cely formovany..
@ena87 vies co uz som sa s tym asi aj zmierila za toho pol dna 🙂 lebo ked som sa prihovarala malickemu vzdy som mu hovorila, nech si sam vyberie kedy a akou cestou pride na svet, aj ked sa modlim tak poziadam o vybratie spravneho terminu, lekarov, a tak dalej 🙂 tak nejak proste verim ze vsetko je ako ma byt, hlavne krpcek nechje v poriadku, ja tiez a uz budeme mojkat a kocikovat a tak dalej 🙂
@lucia2831988 ty si este pasy nemala ? lebo mne kazal na pasy aj v utorok zas prist, aj na krv a potom na poradnu ....ano presne tak si hovorim , skratka je dovod preco cisarsky tak je tak ako ma byt,,,,inak maly sa mi mrvi neskutocne, v stredu ked osm mala poradnu a robil mi gyndos sono mi prislo zle , som myslela ze odpadnem na tej koze, muz mi vodu rychlo doniesol a dako potom ked som to uz predychala to preslo,,,som sa bala ako zvladnem tie pasy ale na stastie ma dali lezat nie na chrbat ale na bok, malemu sa to sice nepozdavalo ale musel vydrzat 🙂
no moja naozaj sa mi zda ze ty fakt porodis asi ako prva tuna z nas 🙂 ja neviem ci mam poslickov , zatial nic take nepocitujem , teda okrem tlaku na spodok a na konecnik, a za poslednych par dni obcas len take par sekundove pobolievanie bruska ako na menzes trosku ale to po par sekundach prejde ....to asi este nie je ono ti poslickovia,,,asi zo 2krat sa mi zdalo ze brusko je malicko stuhnutejsie ale ozaj len malicko tak neviem ci sa mi to naozaj len nezdalo...
ŽENY tak ja mam vraj zápal v moči poslali dnes na rozbor a potom nasadia antibiotika. Nie som rada že pred pôrodom a tiež ako tatinke mi hrozi cisarsky ešte musím prísť a prediskutovat to krz moje zdrav.problémy lebo mám celý život problémy s obličkami. Tehotenstvo inak bezproblémové až na toto. A ja mám rezanie v mechuri aj pri chôdzi aj v pošve ma pichá už dosť dlho aj viac než dva mesiace. Naposledy som tam bola v Apríli a odvtedy nie a teraz mi zistia dáky zápal na nervy toto. Nezodpovedný
@lucia2831988 mne ked robili pred rokmi laparku tak mi spravili malicky rez dolu ako je lavy vajecnik a rez cez pupok do maternice , tiez malicky mozno 1 cm velky, poviem pravdu ten v okoli vajecnika ma nebolel ked sa zahojil, to kde je maternica ma bolievalo este aj dva roky po zakroku a bolievalo ma to az teraz v tehotenstve hlavne v prvom trimestry, potom uz to preslo...ked som chodila na strednu skolu mala som zlomeny prst na nohe, to ma obcas bolieva do teraz a to uz mam 36 rokov 🙂
Aaa čo sa týka cisarskeho zažila som a tiež mám obavy lebo asi bude znovu ale tie bolesti potom to je najhoršie. Mala som celkovu a teraz bude Spinal teda ak bude cisársky. Hotova som už lebo uz som pred terminom 17 dní a hocikedy to môže prísť a takto stále neviem. Dnes na recepcii ma neobjednali že majú plné terminy lebo Dr kázala o týždeň nax 2.a, ze ma budú kontaktovat ale mne sa tiež nedá hocikedy ako oni povedia prísť ach jaj .
inak baby miesto kde je maly natisnuty ja mam akobyna dotyk take trochu znecitlivene, to aj vy tak mate ?pozorujem to uz par dni takto ....
ozaj este viete co ma zaujima ? tie podlozky na postel proti zakrvacaniu postele to dam niekomu v nemocke a mi to navlecie ci si to navliekam sama ? a dava sa to na plachtu ci pod nu? asi sprosta otazka ale dumam nad tym az asi dva dni 🙂
@tatinka nie nemala a ani mat nebudem...mna na pasy neposlal a v nemocke povedali,ze to chodia iba tie co prenasaju alebo rizikove...ja uz vlastne mam len porodit...a veru by som aj rada...mala sa ale dost mrvi dnes...a stikutku ma uz asi 4x musim ist hodit susedu na bus a som sa rozhodla,ze si konecne dam vanu a relax 🙂 ved uz sa mi nic nemoze stat tak preco sa nezrelaxovat 🙂 fuha ale tomu sonu na koze ja raz nerozumiem...koli tomu by som ho asi aj zmenila...to je hrozne...ja mavam normalne lezmo na chrbate...sice ma taha vtedy lava strana ale to len trosku...to aj v noci ked si lahnem na chrbat tak mam tam krce a potom to prejde...
no ja dnes inak mavam aj slao tlak na konecnik a na susku som mala cele doobedie...to pobolievanie mozno boli stahy maternice...ktovie...ked tazko sa nam urcuje co je co ked sme este nerodili :DDD hrozne sama vyzdy uvazujem ci to bola krpata alebo poslickovia alebo co a ako....
zlomenina aj mna bolieva a aj clenok co som mala vyron alebo zlomeny..neviem co mu bolo 🙂 ale jazva nikdy...je to zvlastne...a zvlastne je aj to,ze jedna ta boli a druha nie...ktovie cim to je...a co sa tyka podloziek podla mna si to potom len das pod seba a podla mna na plachtu nech neni spinava plachta...si myslim...inak na tie ja som uplne zabudla...musim ich este kupit...
@pepusa1 no to rezanie to mas zo zapalu...preco si nesla s tym skor k lekarovi? este dobre,ze nesla z teba krv...no davajte na seba pozor nech je male v poriadku...
@tatinka @tatinka Ja som si pri prvom porode sama menila tie podlozky,dava sa to na plachtu aby nebola spinava.Ja som si zobrala 4 kusy,na kazdy den jednu.
Maly je celkom kludny,citim ze tlaci na brucho ale v podstate nic hrozne,ani znecitlivene...Pri dcere to bolo horsie.Ona bola mala kung-fu panda.To som mala aj vnutorne modriny,som sa niekedy ani nadychnut nemohla.Cize ked to porovnavam tak toto tehu uplne super,keby nepriberam vela tak ani neviem....☺️
@lucia2831988 No ja som aj pri prvom tehu mala krcok cely,nakoniec mi voda odtiekla a do porodnice som prisla na pol cm otvorena.To ked som pocula ma skoro slak trafil......Som si v duchu hovorila,ze na pol cm je aj moj muz otvoreny a to nejde rodit....Ale maly je tiez nizko,nalieha... len sa nic nedeje
@ena87 fuuu no pekne a to si mala uz aj pravidelne kontrakcie ?
@lucia2831988 Prave ze kontrakcie som nemala vobec,neotvarala som sa,tak mi dali vyvolavacku.Potom zacali neznesitelne kontrakcie
@lucia2831988 v podstate to bola jedna dlha kontrakcia,lebo prestavky boli minimalne.A este som musela byt aj monitorovana aby sa babatku nic nestalo takze ulavova poloha nehrozila...Ale teraz mi doktor hovoril ze je velka sanca ze sa zacnem otvarat kedze mam uz jeden porod za sebou.Tiez si myslim ze tie svaly si to pamataju a vedia uz co treba robit....a hlavne dobra sprava pre mna je ze mam poslickov,kontrakcie citim kazdy den,to som predtym nemala
@lucia2831988 v prvom roku urcite. potom myslim ze ok, moc mi pomohlo aj to ze sa mi podarilo rodit nasledne prirodzene...az potom mne osobne zacala jazva blednut. dovtedy sa drzala keloidna.
@pepusa1 mne vysetruje moc dr kazdu poradnu. tebe nie?
@tatinka no ja som ani pri babach nejako neotvrala dopredu, max mi zmakol krcok a pri druhej dcere som bola na 1 prst. cize asi aj teraz budem tak az sa to rovno spusti.
No este musim oprat autosedacku, nosic, satky, vanicku z kocika a potom uz mozem 🙂
Bola some u Dr uz pred mesiacom a vysetruju moč iba na palicku a tam nebolo vidno zápal neposiela asi na rozbor a az včera v nemocici mi zistili a ešte musím čakať na výsledok hrozné tu
@lucia2831988 podla mna ohladne tych jaziev je to tym co sa reze, tam ako je vajecnik mi v podstate rezali len kozu a cez otvor dali dnu hadicku s kamerou, ale tam ako mam pupuk robili rez aj do organu teda maternice , preto ta jazva maternicova boli a jazva len cez kozku nie,,,,apsom teda u mna...🙂))
ohladne pasov moje tri tehotne sesternice ani jedna nemali rizikove a vsetky chodili na pasy , ono je to asi ako ma ktora nemocnica a gynekolog ako aj s tymi vysetreniami u gyndosa ten ster z posvy a tebe aj konecnika alebo test na cukor sme tiez mali inak robeny 🙂)) je to cudne lebo som si vzdy myslela , ze taketo tehu vysetrenia su vsade rovnake ....ale ako citam , nie su 🙂) ale nevadi, asi kazdy lekar dava tak s cim ma skusenosti...ktoze ho vie 🙂)
svojmu gyndosovi uz vlastne nepojdem lebo uz mam mat poradne v nemocke kde sa bude rodit, v utorok mam ist rano zavcasu na pasy zase, potom hned na krv a potom na poradnu....sa mi to uz vobec neche tie vysetrenia stale dokola, na jednej strane chapem , ze je to uz asi treba castejsie , na strane druhej sa mi uz nechce, ked si predstavim ze si este musim spravit predoperacne tak to uz duplom sa mi nechce...som zvedava ci ich vobec stihnem do potrebneho terminu lebo tuna u nas to trva kolkokrat ajmesiac kym ta zoberu na interne predoperacne , tos om este zvedava kolko budem cakat na vysledky z krvneho odberu a az s tym potom na inetre a neviemc i ma posle este na anesteziu alebo ci tu mi urobia uz priamo v nemocke ked clovek pojde sa uz "ubytovat"🙂)
a hned po 6 nedel aby som sa nenudila dlho doma tak zas ma cakaju kontrola na hematologii v martine a kontrola na stitnu v partizanskom, plus povinna kontrola u gyndosa ale to kazdu z nas....este musim pokukat co to treba na tie urady po porode kedy zahlasit lebo vsak uz som to aj zabudla,,,
a kolko podloziek ides do porodnice si brat ? ja mam zatial 5 kupene ale vsak to je detail ked bude treba sa dokupi, ...
ani neviem ako dlho sa po cisare musi ostat v nemocke, musim sa este popytat,,,
aj si s priatelom chcete priplatit sukromu izbu ?
mala sa ti mrvotka ? aj nas krpaty, a po tych pasoch vcera bol aktivny az do vecera 🙂ale tak aspom vies ze mas malu ok ked sa mrvoce , no ne 🙂? tak ja kazdy den sem mrkam ci uz niektora nepise / pise ze porodila uz 🙂)) ty budes asi prva co sem da taku spravu ...
@ena87 aha takze podlozky sama si mam menit, ok to len nech tam nie som uplne za sprostu 🙂 lebo niektore tie sestricky to je dovidenia aka ochota,,,moja mam ked bola po operacii ramena , poprosila sestricku ci jej moze pomoct len rukav z pyzama natiahnut cez to operovane rameno a ta krava na nu zazrela ze no nech si nemysli , ze ona jej veru pomahat obliekat nebude a odpochodovala prec,,,,to ked mi mamina hovorila som myslela ze tamnabehnem a si tu kravu podam,,,potom jej pomohla pani co lezali spolu na izbe,,,sila toto...

@ena87 presne...podla mna to je zaklad aj ked je dost mozne,ze ked pridu bolesti pozitivne pojde do pecka 🙂))...no hej kazdy mi hovori,ze ak budem dychat dobre a pocuvat doktorov tak to bude v pohode a tlacit akokeby chcem kadit...no som zvedava veru...no ja dva su parada,ale ja by som ani to nechcela🙂 ja som si v zivote nic nedala sit 🙂 a vraj ta jazva aj boli a ja neviem co vsetko...proste ja by som velmi chcela aby sa moje telo pekne samo otvorilo a nebolo nic potrebne...a verim,ze ked inu moznost nepripustim si v hlave tak to tak aj bude 🙂...no ano co som pocula tak je to aby zena vedela ako tlacit a aby teda sa nepotrhala...no veru vsetko uvidime co a ako...ja osobne dufam,ze do tyzdna :D