Júlovky 2018
Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...
@lucia2831988 Na bruchu ani ja nic neznesiem.Mam kopec tehotenskych nohavic s tym pasom na brucho a vobec to nemozem nosit ako mi to vadi.
No my sme dcere dali meno Eliska (7.10.) A narodila sa 6.10 takze dufam ze nam to nebude vykrikovat....neako sme to vobec neriesili ked sme meno vyberali az v porodnici sa sestricka zasmiala zeako sme to vymysleli.S Filipom to tiez nic moc nie je meniny ma 23.8. aspon ze neaky ten mesiac tam bude rozdiel...
@lucia2831988 vies co si myslim ? podla mna ho mam preto tak dolu lebo proste krpaty je lend olu a taha ma velmi na spodok, preto to vyzera ze uz uz porodim ale v podstate je to padnutie bruska sposobene nie tlakom ale prave ulozenim sa krpca ...ale to si len ja myslim 🙂) od vcera si badam aj na lavej strane taku akoby miernu preliaceninku neviem to opisat je to llen v spodnej casti a ide od stradu bruska tesne od susky teda a smerom v lavo az doboku, na pravo to nemam, najskor som myslela ze to to od nohavic otlacok ale nie je, mam to tam od vcera stale....maly zas tlaky dava do bokov, vcera ked som chela spat mi zas taku svacol v lavo ze uz bolo po spani, ten konecnik to je pre mna horor uz, ale dnes na poradni prvej u primara v porodnici 🙂 mi pozeral krcok a co som ti pisala ze ma stale bolieva na lavo ako je vajecnik plus ze aj ohmatanie krcku je pre mna bolestive tak primar hned vravel dake to ich slovo lekarske ze to je to co ma tam boli a ze uz treba aby maly siel von lebo ze uz je velky, vraj 4 kg aj ked neviem ako na tu vahu prisiel lebo sono mi nerobil, akurat mi meral brusko od hora dolu, z lava do prava, a este z boku od susky po rit, tak neviem ci to z toho preratal ...alebo len taky odhada dal...sama som zvedava kolko bude mat pri porode,,,takze povodny prvy termin sekcie 9.7. sa presunul na 6.7.
tak malej sa u teba paci asi preto este nejde von 🙂 ale neboj, podla toho co pises myslim , ze uz kazdu chvilu to mozes ocakavat....
takze pri prepeliciach leharo salam parky a klobaska 🙂) a ved to je fajn, priroda je krasna a ked je tichucko a len vychutnavas tu oazu krasy okolo ,,,cloveka to neksutocne nabija energiou...robievala som to na dome ked som tam pred otehu chodila robit, vecer s mojim sme si lofli na dvor na lavicku a len tak tichucko relaxovali, sojky tam vtedy boli na strome tak sme ich pozorovali ako brkaju hore dolu .....
baby pekne mena ste vybrali,,,inak my to tiez tak mame ,ze meniny aj narodky su kratko posebe, napriklad ja mam meniny a narodky vo febr.s rodielom len 8 dni, muz ma zaciatkom mesiaca jun narodky a v druhej polke meniny, svokor ma v jeden den oboje, no a syn kedze meno davame po muzovi Janik , tak teiz mu vychadza koncom juna meniny a zaciatkom jula narodeniny....ale mne to nevadi, ved ani ja som nebola o nic ukratena, dostala som darceky sice naraz ale vzdy tak ze daco bolo k meninam a daco knarodeninam...svokra tiez ma meniny a narodky s rozdielom dvoch dni, moj brasko ma sice rozdiel sviatkov pol roka ale zas narodil sa par dni pred Vianocami 🙂 a to iste mamina 🙂
pre dievcatko sme mali vybrate meno Ema to som vyberala ja 🙂....pre synceka vyberal muz po sebe , takze Janko, moj navrh bol Adam, ale tesim sa i z Janika maleho zbojnika 🙂)je to nasa laska najvacsia na svete....
@kattky dakujem,....no musim sekciou , ze pre vek 36 mam, pre predosle niekolkorocne snazenie sa o miminko, podarilo sa nam po 9 rokoch, pre predosle pokusy cez umele oplodnenie a taktiez abort v minulosti,,,,no a doktor skonstatoval ze aj vaha krpca je velka a aj jeho poloha je ze hlavicka dolu ale telo do strany a noziky rucicky dolu, ze nebudeme nic riskovat a radsej cisarom ...
@tatinka no hej je to mozne aj mna toto napadlo,ze mas ho tak ,preto lebo mas velke brusko a maly sa tak tlaci a gravitacia proste nepusti....pocuj ako ono sa to na foto ani nezda,ale ja ti vobec nezavidim...mas co nosit...ja mam 173cm a cca 74kg...a funim...a ked si predstavim ako ja idem z postele...no nechcem vediet ako je to u teba...mne sa strasne tlaci pod rebra a dost mi to vadi...no tak ten primar ta asi vysetril lepsie...4kg uff dost...inak niekedy sa aj ja bojim,lebo moja je tiez bokom...na lavej strane je chrbatik a rucky a nohy ma smerom doprava ....cize je bokom...vies co je vyhoda 🙂 tvoj chlap si moze rovno 6.7. nahlsit volno 🙂 moj ma cca od 1. do 15. volno akurat prvy vikend bude mat denne...ale ja dufam,ze to bude co najskor🙂...pri prepeliciach je to bomba...ono vlastne tam uz zacina les a kopec vtakov tam cvirika...proste clovek sa citi ako na chate mimo civilizacie...takze balzam na dusu🙂
to mate pekne s tymi narodkami a meninami...tak snad sa na nas mala nebude hnevat 🙂
@tatinka ja jem tak normalne,ale kedze som pred tehu chodila behavat a na jumping + plavat tak odrazu nerobim nic a vaha ide hore
ale kaslem na to,dufam ze to zhodim jednak kojenim a uz aj tym pohybom,po porode.Ved po dcere mi ostali 3kg ale to si myslim ze preto ze prsia sa mi pri kojeni hadam o 2 cisla zvacsili...a kojila som este aj pocas tohto tehu asi do 6mesiaca....
@ena87 ja som s jazvou nemala problem...mala som nastrih necely 1 cm, a asi 2 max 3 stychy...zrastla sa rychlo bez problemov...tiez som si ju umyvala denne niekokokrat resp vzdy som prvych 10 dni a osetrovala aqvitoxom...ine problemy s tym nemam. len v tehotensve sa mi v tom mieste urobi vzdy klikihakove varixy.... A pri tretom to som rodila uz v AT ma vobec nenasrihli a ani som sa nepotrhala...ale mohla som si vybrat polohu, nhriali mi hradzu horucimi uterakmi...cize to bolo o inom
@lucia2831988 no moj mi rano volal ze sa mu podarilo vybavit par dni volna na ten predchadzajuci termin cize toho 9.7 . horko tazko lebo su dovoelnky a kazdy to uz ma zaplatene, to som este bola v cakarni, ked som vysla primar uz teda dal skorsi termin tak som mojmu volala ze zmena planu....pokusi sa teda si to volno prehodit ale ci sa mu to podari....
vsak prave preto uz nespim v postely svojej ale na gauci lebo na gauci sa ulapim operadiel a schniapem sa dole ale na postely sa nemam coho a neviem sa uz potom s touto velkou vahou steperit od tial a taktiez uz funim ako lokomotiva to by som mojho celu noc len budila prhadzovanim a fucanim....
vies co ale tvoja princeznicka ma dobru polohu lebo to uz ona ked sa bude tlacit tak spravnm smerom to ju uz nepusti inak tym ze nozky nema stocene do spodku.myslim ze ked sa uz neotoci tak ti ma dobru polohu, citam ze sa tlaci pod rebra takze to ma dobru polohu lebo to telo ma do hora aj ked je to tebe neprijemne ze tam tlaci ..... moj je tak ze hlava dolu a telo moalicko sikmo v pravo, nohy dolu pod telom aj ruky a kope ma ako sa ti ohnu nohy ked si sadnes tak presne v tom ohnuti dolu ma on nohy a ruky,vraj pri prirodzenom by bolo riziko ze by sa mohol vzpriecit...on vobec nie je od pupka hore, len dolu stale...
fotka je dobra, relaxacna, salam parky klobaska a pivo 🙂)
kolko stoji sukromna izba v Nitre ? si vtedy pisala , ze si zvazovala ale je to tam drahe...tu na stranke v bojniciach maju ze 15 e na osobu noc ale neviem ci je tato informacia aktualna, chcem sa na to popytat....
@ena87 tak to si pekne potiahla s tym kojenim, pevne verim , ze sami tiez rozbehne mliecko ..velmi by som chcela...sesternica ma od maja syna a hovori , ze ma tolko mlieka az musi davat zamrazit, tak reku vsak super lebo ved ked prestane kojit este stale moze pouzit svoje vlastne z mraziaka
@dugyna Tak to ja som mala riadny nastrih.Mozno neake 3-4cm ale ako hovorim hojenie v pohode.Uvidim ako to bude po druhom porode a ci vobec bude potrebny dalsi nastrih....
To je trosku problem na SK ze vacsina nemocnic uprednostnuje porod na chrbte.No sama som zvedava aky bude druhy porod...
@tatinka Ja som mala tiez kopec mlieka.Ked dcera z jedneho pila tak z druheho mi len tak vytieklo 30-50ml.Som mrazila asi 5 mesiacov lebo ma strasili ze pride laktacna kriza ale vobec ziadnu som nemala,zato plny mraziak mlieka a dcera mi to vobec z flase nechcela pit.Nechutilo jej inak ako z prsnika...Som zvedava ci to tak bude aj teraz
A chces ist rodit do Bojnic?Ja sa bojim do Bojnic aj ked uz pocuvam vela pozitivnych info o tejto porodnici ale aj tak to radsej risknem v PE.
@ena87 no presne ze problem na SK... cize preto sme volili porod v AT a ideme tam rodit aj teraz to sa neda totiz porovnat. Mozno v mensich mestach je to lepsie...pocula som o malych nemocnickach kde je porod fajn...ale tu v BA :( nie dakujem
@ena87 ja som prve dve kojila este tandemovo. ed sa narodila tretie prve tyzden som odstriekavala na kakauko babam..tak uvidime ako teraz...a co na to najmladsia lebo ta je taky zavislat sice sa uz nekoji ale ma uchilky na cecky chodila mi ich hladkat...teraz svoje hladka :P cize uvidime
@dugyna to musi byt podarene ako si hladka cecky 🙂 ja sa trochu bojim toho kojenia ci sa mi spusti mlieko a mamm ich brutal citlive tak ci vobec budem schopna kojit a nebude ma to az moc boliet...
no z BA mas AT celkom blizko ale mne by to bolo daleko...ja volim zase aby to bolo do 30km...keby byvam pri hranici isto hladam zahranicnu moznost...
@tatinka no to nastve...a co ako dopadol dnes v robote? podarilo sa mu vybavit? moj zacina zajtra tie preklate nocne...:/ a este aj mam chytenu mandlu a dasno co sa mi prerezava zub mudrosti...tesim sa tomu velmi...zacinam byt z toho podrazdena a aj z toho cakania...nemam na to uz nejako naladu a ani nervy...no to ti verim,ze z gauca to mas lahsie...ako vazne nezavidim...dost zataz na telo to je...no ja dufam,ze ma dobru polohu moja...doktor vyzdy povie vsetko ok hlavicka dole...no akokeby som ju necitila ...ved uvidime no popravde bola by som spokojna keby mam aspon jednu poradnu v porodnici :/ co uz no....
klobasky som nemala,ale nealko v ruke veru bolo 🙂 klobasky budu ktorie kedy...ked nebudu nocne a dovtedy neporodim mozno aj v pondelok 🙂
no vcera som sa pytala znamej a chlap pri mne nemoze byt kym som cakatelka ale az pri samotnom porode :/ dost na prd...jedine,zeby som mala tu izdu...a su dve jedna s wc ta stoji okolo 23 a potom bez ta stoji 17...ako zvazujem na jednu noc...teda kym porodim nech tam moze byt somnou...ale je to hrozne...za vsetko chcu peniaze...dokonca za umrtvenie pri siti maju tiez nejakych 14€ a potom poplatok za pobyt inej osoby je 11€ ako nerozumiem sa tomu vobec...a hlavne maju vsade aktualne info a na ich stranke ziadne info...nervy mam uz na nich ozaj...tak som zvedav co mi povedia ked tam pridem...asi necham len 100e za poplatky,lebo aj prepichovanie usiek je za 10€...nech sa neposerinkaju
baby ja mam dnes neskutocne tlaky na spodok,som si bola rano po vysledky z krvneho odberu a este idem dnes na interne , ale normlane ako som vysla z auta pri cinziaku tak az v predklone miernom som musela ist ....na interne si musim vziat taxik, muz musel odbehnut a nema ma kto zaviezt

@tatinka no tak podlozky som zase zabudla kupit 🙂 ja uvazujem,ze vezmem 3 a potom vezmem v lidli prebalovacie ktore budem davat na prebalovaci pult...myslim teda dufam,ze nebudem az tak krvacat,zeby som musela doma spat na podlozke...podla mna to len prvy tyzden bude take horsie a potom by som chcela aj prejst na klasicku vlozku...
no ved toto...ked je chlap doma som pokojnejsia..bo co ako ok zavolam domov tak dojdu a zanesu ma ,ale predsa len chlap mi moze dat masaz,podrzat,alebo ja neviem co zrovna...ja na gauci nespavam...iba cez obed...ja musim mat postel,ale o tom vstavani z nej to prsne poznam...a to iste sadnem s bolestami a musim trosku pockat kym sa pregula aj mala...inak to brusko mas ozaj dost dole...a dole je velke...ja ho mam stale len proste take dopredu iba tolko kolko je rit 🙂 a vdaka tomu ma stale tlaci pod rebra...najhorsie to je ked soferujem...vtedy to je dost neprijemne a hlavne na krizovatke...mala neviem kolko ma teraz ale okolo 3kg to bude...vcera ked som bola v NR tak mi kamoska dala knihu hypnoporod...idem sa hned do nej pustit...snad ju dositam do porodu...a aj nejake veci zase som dostala🙂 uz sa peru...som sa vytesovala z toho vcera...a tie cvicne kontrakcie mozu byt aj sekundove ...slabe a aj silnejsie tak podla mna to je ono...mna podbrusko pobolieva casto a dlhsie ale stahy nemam dlhe...iba niekedy hlavne vecer...akoze maternica pracuje o 106 umna...ale malej sa na svet nechce: ) po tom ako som sa posledne 4 dni nachodila a narobila som bola v tom,ze to isto uz porodim,,..hotova som bola a aj bolesti som mala a nic 🙂 este ma chce asi riadne vytrapit...potvora...ale uz mam lehatko k prepeliciam takze poobednu siestu si budeme davat tam 🙂 ja na lehatku a drobec v kociku...a vecer na hodinku do parku taky mam plan teda🙂
ja mam s oblecenim da sa povedat este pohodu no tiez mi vela veci vadi a doma mam rada volne...ale zase rada doma chodim iba v gatkach ked je teplo...nic netaha a tak 🙂...mne velmi vadi kazdy pas a vsetko co je na bruchu...aj ked je to ten teplakovy tehotensky...proste na bruchu nic neznesiem...pod nim uz ok,ale to nemozem tak na verejnosti 🙂 saty su veru naj 🙂...no a pytala si sa na mena tak my mame Diana...(chuda datum menin a narodenin bude mat blizko seba...otecko vyberal 🙂 ) no a ak by bol chalan Tobias...chcela som Titus,ale nepreslo 🙂))))