Júlovky 2018
Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...
@ena87 a ku komu ches ist do Pe? ja by som tam nesla ...ale pravda je ze ani do Bojnic som nechela ist , nemam dobru skusenost ako som tam lezala pred rokmi ale zvolila som B.i napriek tomu ....je to najblizsie a teda tiez som si citala referencie a zeny chvalia , ze sa v poslednej dobe polepsili tak snad ano...
@tatinka no pekne toto som mavala inak v 6tom mesiaci...pri prechadzke raz...inak idem si omrknut porodnicu v LV
@lucia2831988 Kojenie boli iba prve dni a potom si na to prsia zvyknu a je to v pohode,ani nebudes vediet.A ak budes psychicky v pohode tak sa mlieko spusti,je to vsetko v hlave....pripadne vie super pomoct laktacna poradkyna alebo na mamile je kopec info k tomu 😉
@tatinka Porodnika nemam vybrateho,je mi to asi jedno.Nepoznam osobne nikoho,ale pacia sa mi prirstory porodnice,aj sestricky boli fajn,su tam 3 nadstandardky a navstevne hodiny cely den cize manzel moze prist hoci kedy a nebudu robit problemy...To mi vyhovuje.A mam dobru skusenost z prveho porodu,pristup bol vyborny aj lekarov aj sestier a to teda z mojho pohladu som bola velmi zly pacient....spolupraca z mojej strany skoro nulova...uz som nevladala...
@lucia2831988 ta v nitre ta tusim neoslovila 🙂 ked ides inde mrknut . ci ? ja idem dat obed a idem na to interne predoperacne mam tam byt o hodinku,,,,
@ena87 no viem ocom pises, len nestresuj aby babo nemalo vysoke ozvy. Bude vsetko ok uvidis. Aj svagrina co teraz rodila sa bala strasne porodu a porodila rychlo. A ako mne povedal moj gynekolog pred porodom, tak ze sa nemam bat, lebo este ani jedna zena neostala tak aby neporodila. Zase potodna asistentka na kurze nam vravela, ze ak to chcrme mat cim skor za sebou, tak mame vrla sexovat, ze spermie uvolnuju krcok.
@tatinka no vadi mi ,ze nemoze byt priatel cely cas somnou...ale no LV nic moc tiez...otec pri porode 20€, epi 130€ a rajsky plyn 50€ kazda nacata pol hodina...ako neviem asi ozaj pojdem do NR nakoniec
@lucia2831988 vies co ja som dnes skonstatovala , ze zena ked chce rodit tak pomalicky 500e aby mala pripravene na poplatky alebo nazvime to vsimne ...
mne je dnes hrozne, idem skapat ake mam bolesti na lavo , aj na pravo , dako a aj na konecnik tam mam tlaky otrasne, dufam ze to vydrzim do tej sekcie, to som takto este asi ani nemala ....moj ma nocnu takze parada, zas sama doma....
@lucia2831988 mam pocit , ze maly ma hlavu dole zas sprajcnutu lebo dnes uplne tlak na spodok brucha cely den a aj ked sa pozriem do zrkadla tak normalne vidim taku okruhlinu na spodku brucha ako vytlacenu hlavicku,,,ale telo rucicky noziky stale rovnako citim ,normlane taka ko bol aj v maji ze hlava zaseknuta dole a ostatne do stran ide ,koleg. mi dnes hovorila, ze ona mala dceru podobne danu akurat ze ju mala zaseknutu medzi rebrami z jednej strany na druhu,,.
ozaj chela som sa ta spytat ci ti prisiel vypocet na matersku, reku ze kedy taky papier chodieva, viem ze vyplatia ju za mesiac jun az v mesiaci jul ale som zvedava kolko dostaneme 🙂 nuz ale netusim kedy chodi doklad zo socky o jej vyske, alebo to mozno tiez poslu az dalsi mesiac...
baby mate tu niektora znizenu funkciu stitnej zlazy ? liecim sa na to uz roky, beriem L thyroxin 50 , moja endokrinologicka mi povedala, ze po porode to mam vysadit lebo sa to brat vraj vtedy nesmie, neviem preco,,,no a teda ma zajednala na september na kontrolu,kde mi potom zas lieky nasadi ,,,,dnes na internom predoperacnom mi lekar povedal ( tiez robi aj endokrinologa) , ze to co mam za cudnu doktorku, ze urcite po porde sa to nema vysadit,,,,tak teraz som z toho jelen koho mam pocuvnut, ci mam si hodit mincu alebo ako ?
@lucia2831988 Ved podla zakona sa uz nema priplacat ak chces mat niekoho pri porode.Plati to od 2018 r.
A ten rajsky plyn ako posobi?Dostala si aj neake info o tom?Musis to nahlasit dopredu ze o to mas zaujem?
Ja mam zajtra dalsiu poradnu tak som zvedava co mi povie doktor.Ci sme sa neako pohli alebo stale nic...Dufam ze ma pre mna dobre spravy
@tatinka 15€ je este celkom fajn..ale hej mas pravdu,ze je to vela...3 noci a uz mas 50€ skoro v prdeli....to ako rodicka ma ozaj kradnut??? a prosim ta za co si platila 200€ a dalsich este budes??? ja som asi teda velmi z lacneho kraja...
no ano ak je ciasrsky tak otec caka na chodbe...no ja som si to cele predstavovala inac...asi som z inej dimenzie...ako chapem,ze ak by mal byt muz s kazdou mamickou tak to uz co by bolo,ale tak ja neviem no to nemoze mat rodicka nejaku oporu? ach uz nech to mam za sebou...uz sa aj prestavam tesit uz len nech je to za mnou...ze krasny zazitok...uhmm...no ako mohla som ist radsej do TO do vody veru...
u nas zacina nocna zajtra tak dnes sme este spolu,ale tiez som nejaka dobolena a este aj to hrdlo a dasno zapalene a znechutena...no nic dame to uz nejako ved sme zeny...uz len par dni...vypocet a aj prva materska uz mi prislo...podla mna mozes cakat coskoro...kedy si nastupila na matersku???mne ten vypocet prisiel okolo cca 12.-15. sa mi zda...teraz tento mesiac...mne vyslo11€ a nejake drobne na den...len ja som mala nizky zaklad,lebo nam nedaval vsetko na pasku iba minimum...
@tatinka pocuj nebolo by ti lepsie v lubochni??? ved to je aka divocina toto...
@ena87 no ano...v NR sa neplati a ked som sa na to pytala v LV ,ze reku nemali sa zrusit poplatky povedala,ze ano ale oni patria pod neviem co a riaditel sa rozhodol,ze budu take a take poplatky...tak sme s ocom skonstatovali,ze asi zalezi ci je sukromna nemocnica alebo aka...nechapali sme tiez...a rajsky je na sale bomba a to ti pomoze len proste na chvilku...to je taky oblbovak iba...proste si fetnes 🙂 to mi poradila kamoska,ze ona mala EPI a plyn a bolo to super...ale tiez nie vsade to maju,lebo jej sestra rodila v KK a tam nemali nic...kazdopadne nemusis si to dopredu zajednat ako EPI...
@lucia2831988 no ja by som este chcela keby tam so mnou moze aj muz nocovat ...ano aj tu je to tak ze ked ides cisarom so spinalom ,muz musi cakat vedla v miestnosti ....
vies co dneska veru ti poviem ze normlane ked som pozrela do zrkadla tak uplne bolo vidno vydutu hlavinu dolu , aj svokra tu bola tak som dala vyssie tricko a ona tiez pozerala ze fakt veru dolu riadna vygulenina a pravdu ti poviem aj trosicku telo mal podvyhnute nad pupok ale len malicko, okrem noziciek teda,len prdelku mierne hore a neskutocen sa mrvil,,,ale uz je zas vo svojej zvycajnej polohe,,,svokra ked to videla aj premyslala ci nema radsej ostat na noc tu ...ale reku vsak netreba , aj krize ma boleli ako kona cely den, ale teraz na vecer som si lahla a trosku to poustupovalo,,,
dneska mi povedal internista ci beriem zelezo, reku nie, na co, vsak mi nikto nepovedal ze nemam dost, a on ze veru malo je, ze ste anemicka,...no ked som brala tu listovku kombinovanu so zelezom bolo zelezo ok, od vtedy mi testy nikto na to nerobil a dany liek mi gyndos kazal vysadit este hadam koncom prveho trimestra alebo zaciatkom druheho uz presne neviem.a tento dr zas a to preco ? kludne ste to mohli brat stale,,,,potom ozaj vyznaj sa v lekaroch,,,teraz ho uz brat nejdem par dni pred porodom,,,ale potom nasadit tu kombinovanu listovku ak to teda budem pocas kojenia moct ....
ja ti mam take bobky ci sa rozbehne mliecko, ale vraj je celkom dobre aj skusit si jemne roztahat odsavackou a hlavne stale prikladat, aj ked by to hned neslo ale prikladat prikladat a prikladat...
do Lubochne sa mi nechce priznam sa ti 🙂 raz som tam bola pred rokmi a pre mna osobne nic moc, aj ked vela ludi si chvali, mne len povedali ze suhlasia s liecbou a odporucili ma k mojej povodnej endokrinologicke,,,,nie som taky vazny pacient na stastie 🙂 oni tam asi vaznejsie stavy skor riesia,,,,
na MD som nastupovala 2.6. v poistovni papier uz maju to som si overovala, ale mne zatial vypis o vypocte neprisiel ziadny,,,ale ty si davala skorej, tak mne mozno dojde o tyzden o dva ...
skoda , ze tu zubarku nemas poriesenu , mono ta dasno zo zuba boli . na hrdlo si nieco davas ?
no veru tehotenstvo je krasny dar ale zaroven aj utrpenie , rozne bolesti, pojasene hormony, tahanie, stipanie, tlaky,,,a v neposlednom rade tecuce nervy ze uz si nevieme najst polohu, vsetko nam ide na nervy , spat sa neda 🙂)
pocuj a ved do Topikov este mozes ist rodit ci ?
@lucia2831988 Asi zalezi ci je ta nemocnica sukromna alebo statna.Ved v sukromnej si da poplatky ake len chce...
No zaujimalo by ma kolko to posobi ak kazda pol hodka je 50€.Je to dost...a hlavne ci to zabera od bolesti...
S poplatkami je to katastrofa,ked chces rodit aspon trosku ako clovek tak to naozaj aby si si pripravila min.200€ potom sa ideme hrat na socialny stat a dostanes po porode neakych 800€ ako "bolestne" ale v podstate polovicu aj tak nechas v nemocnici pri porode...
@ena87 presne tak...uplne ako pises a kedze som plyn este nemala tak ani neviem ci sa oplatí...podla mna skor ta epi potom...no som zvedavá kolko mi za plyn povedia v NR je to hrozne s celym statom a zdravotnictvom...som znechutena
@ena87
@lucia2831988 a otras je aj tych 200 e co sa dava ako rodicak,,,som zvedava ci by ten kto schvalil taku malu sumu z toho dokazal fungovat a dopriat dietatku co potrebuje...
inak baby ja uz ked viem ze o tyzden aj nieco ten porod ma prebehnut, sice mam obavu ale si uz predstavujem ako malickeho pestujem, prebalujem, mojkame sa , krmimie, ako ho ocko kupka a prebaluje a krci pri tom nosom ze mu smrdia maleho kakanicky 🙂))) asi mi uz svitorka 🙂)
este som zvedava co nam bude kazat pediatricka ohladne predkozky, lebo citala som niekto odporuca pretahovat jemne a niekto vobec....
@tatinka no pekne mne sa brusko nemeni...len ked kope tak vidim rit alebo nohu...inak je stale rovnake...tiez som dnes unavena a v noci som moc nespala a dobolena som...dufam,ze do rana to nebude horsie...ja zubarku uz mam doriesenu len ono zacalo to hrdlom a preslo to na dasno...je to vlastne zub mudrosti co sa mi tlaci...no najhorsie je to,ze kedze som tehotna nic mi nemozu dat a ani nic nemozem...kamistat ci ako sa vola ten gel som chcela a ze ten nemozem ten mi na to vzdy zabral...dali mi desky no to je nic...aj repik som si spravila,ale mam pocit,ze sa mi to taha dalej...uvidim co bude rano ...ak moc zle pojdem k zubarke,ale co mi pomoze teraz...ATB na zapal aj tak nemozem a ani nic...cele zle...
preco si mala vysadit listovu???hmmm to je nic moc ked si anemicka...inak ale ja ani neviem ci mi robili nejaky test na zelezo popravde...vidis tebe aspon nieco povedia ked aj kazdy inak,ale mne nic...
no aj ja sa bojim ci sa rozbehne a hlavne vraj je to strasne bolestive a ked sa nechce rozbehnut tak duplom a potom sa aj zapal spravy a bla bla bla tak sa dost bojim a ja som na prsniky dost citliva a neviem si predstavit ,ze by som isla cez bolest aj ked velmi by som chcela...no ved coskoro zistime....
Jaj lebo tiez na lubochnu som pocula len dobre...ja ukecavam mamku nech tam ide,lebo jej nevedia nasadit liecbu tu...tu je to uplne slabe...podla mna ti ten papier ak nepride tento tyzden tak buduci uz urcite...aj ked v PD maju asi viac roboty ako v ZM tak ktovie 🙂)) ale podla mna mozes to coskoro ocakavat...mne poslali este cestne prehlasenie aby som vypisala a poslala im...
@tatinka ja neviem kedy porodim,ale predstavy mam tiez 🙂 ale aj predstavy porodu...akurat teraz mi to to dasno skomplikovalo...to je velky skrt,lebo ak to neprejde ozaj neviem co bude...uz raz sa mi zapalil ten zub....ako neviem na co su dobre tieto zuby mudrosti...iba cloveka trapia ked sa prerezavaju....a aj tak su k nicomu...no nestaci,ze ma boli brucho a bude aj boliet musi este aj zub ?🙂 s tou predkozkou som pocula,ze az neskor no podla mna ked budes hned nic sa nestane....a vzdy som chcela dievcatko no jeden z dovodou je aj to,ze koli tomuto 🙂 chlapec mi pride komplikovanejsi vo vsetko a aj v dospievani 🙂 ale jasne,ze v skutocnosti by mi to bolo jedno
@lucia2831988 tak to veru ano ze v tehu sa skoro nic nemoze ,neviem na ten zub co by pomohlo,,,mozno prikladat vatovy alpovy tamponik ale to tiez neviem kedze ci sa teda moze..., ja ti mam dva zuby mudrosti , dalsie nenarastli a uz ani asi nenarastu, takze som len polomudra 🙂
na to hrdlo mozno nejaky cajik co sa moze aj v tehotenstve,,,neviem,,,,mozno apsom naparit sa by si mohla...
vies co ja sa snazim si porod radsej nepredstavovat 🙂 radsej len ako uz mam po a sme ok 🙂
mamina kludne nech tu lubochnu skusi, tiez na nu len same chvalenie som pocula,,,znama tam chodila ked mala rakovinu , pomohli jej a uz je v poriadku ....
zapal zubu nezavidim, mne staci ked boli lebo je napriklad deravy a uz ma clovek dost....
inak v dospievani ked sa porovnam s bratom tak komplikovana som bola ja 🙂 naozaj....do teraz obdivujem nasich ze ma riadne nevyfackali lebo naozaj som bola neskutocna truba a hrabalo mi totalne....brasko ten presiel pubertou ani nevieme ako 🙂

@lucia2831988 podarilo sa mi vybravit si volno, pytala som sa dnes v nemocke ci si mozme izbu zajednat lebo poviem pravdu chcela by som keby je tam muz so mnou aspom par noci aspom zo 3, ze ked pridem v utorok do poradne mam prist sa aj na tu izbu infomovat, ze ak bude na moj termin volna mi zajednaju ale cenu som sa zabudla spytat, na stranke maju 15 e na osobu ae ci je to aktualne netusim...musim este zistit...moja pravdu ti poviem dnes som tam nechala 200 e a este raz tolko necham...takze tie vydavky to je otrasne,,,a to este teda ak zoberieme tu izbu ....muza pri porod nepustia ale da sa ze by bol vedla v miestnosti a ked maleho vyberu z bruska tak muza zavolaju ho pozriet , mozno popestovat, a to tiez sa plati ...takze asi musime zacat kradnut....inak ako citam sumu co aj ty pises za izbu, mne to pride neskutocne drahe toto , aj tych 15 je podla mna vela...tam co ty ides este aj za umrtvenie pytaju ? no tuna neviem, dufam , ze nie...