Júlovky 2018
Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...
Ja si porod tiez radsej nechcem predstavit lebo ma az pot oblieva ked si na to spomeniem...utesujem sa,snazim sa mysliet pozitivne ale nie kazdy den je clovek naladeny...
Ja uz babu mam tak som chcela chalana aby sme mali parika a popravde aj preto aby nam v 40 nezasibalo a nepovedali sme si ze,ved skusme ci sa podari...Dve deti mi bohato budu stacit.Ale je pravda ze co sa tyka hygieny tak baby to maju lahsie...ale neskor v puberte sa to podla mna vyrovna...potom to uz maju jednoduchsie chalani 😀
@tatinka Na chvile s babatkom sa tesim aj ja.Je to super ked konecne uvidis tu tvaricku 😍 Moja dcera strasne stikutala v brusku a ked mi ju po porode priniesli na izbu a prvy krat som ju aj videla ako stikuta(nie len pocula)normalne mi az do placu bolo,som hned vedela ze to je moje dievcatko 😊 Som to aj nahrala na mobil,je to jej prve video 😀
AHOJTE ŽENY Neda sa mi všetko čítať čo tu píšete nemám čas každý deň byť tu. Tak čo máte nove? Ja to že mam dnes 11 dní do termínu a dufam že nebudem prenasat mám slabú imunitu takže by som sa bála keďže placenta vtedy už starne. Idem skúsiť prirodzený pôrod po cisárskom ale ak by mali vyvolat tak cisársky lebo vraj vtedy je riziko natrhnutia jazvy na maternici takže som to hneď vylúčila.
@lucia2831988 tu v UK všetko zadarmo aj plyn aj epi neviem z toho plynu si sfetena neviem čo si dám hlavne záleží ako dlho budem rodiť
@pepusa1 no kamoska co rodila v uk dala si aj aj a ja keby tak tiez si dam aj aj 🙂
@tatinka ty si stastny clovek ked si o 2 ukratena...mna tento uz raz takto potrapil a potom este jeden ma trapi dlhe roky no len ja posero radsej lieky ako trhat...bola som u zubarky a presne...nic s tym nemoze robit...vystriekala liecivov vodou ale inak nic...parodontax 2% ustnu vodu mi kazala,ze to by malo stiahnut a repikovy caj si davam,ale ako ja uz neviem ani zut a ani usta otvorit takze kasovita strava....super...a ked som od nej prisla az ma triaslo od bolesti ako ma to bolelo...keby niesom tehotna tak ATB na preliecenie potom RTG a da sa von no takto ma zviazane ruky...preco prave teraz sa musel rozhodnut trosku podrast a za takych okolnosti to nechapem...
ja si porod predstavujem,ale len ako krasny a usmiaty...a proste uplnu pohodu...
mamke sa nechce moc menit lebo tiez je uz unavena no musim ju k tomu dokopat...ona stitnu uz nema a od operaciii jej nevedia nasadit lieky aby jej bolo dobre...
no ja som bola cierna ovca,lebo mna nacapali fajcit a prisla som aj opita...ibaze ja som vedela svoje hranice...brat sa ukazal az neskor...pred nimi to hral na anjelika,ale nebolo to tak len mi neverili...ja si myslim ak bude dieta po mne budem spokojna...ako tiez som porobila hovadin,ale vzdy som vedela kde su hranice...
@ena87 hm cize za 23 e mas nakupit pre dieta ,,,cize tak 1dupacky a vybavene na mesiac ...super, same "mudre kapacity"to mame posadene v kreslach ....ale skoda sa rozculovat....
ja mam na videu krpceka zo sona , takze to je take prve video u nas 🙂 a teda v porodnici natocime aj pofotime 🙂 ved je to krasna pamiatka na nase zlatinka ...
@lucia2831988 no veru ktov ie preco ta zrovna teraz trapi zub, neviem ci to moze byt hormonmi...mozno hej...skus si kupit salviu a aj tym kloktat a vyplachovat ustnu dutinu kludne aj 3 -4 krat za den , mne to pomahalo ked som mala anginu a zapal dasien ze som nemohla usta otvorit , jedla som len polievky po lyzickach, a reval clovek od bolesti, krcna mi vtedy povedala ze to mam katastrofalne ale ze mozem byt rada ze aspom daco mozem zjest lebo vela ludi s tym konci v nemocke...viem , ze mi kazala aj daky gelik z lekarne na potieranie dasien ale veru uz neviem nazov , nebol na predpis,,,,neviem veru , skus sa opytat v lekarni mozno by vedeli poradit aj nieco pre tehulky aspom na znecitlivenie trosku....
veru mohol ti ten zubok este radsej pockat aby si si mohla nieco dat na preliecenie....
dnes som bola pozriet kolegine z prace lebo reku uz sa ta nedostanem a to som veru dumala ci ist lebo tie tlaky co vcera mam aj dnes aj ked trosku menej,,,ale pracu mam kusocek od domu 5 minutiek ani to mozno nie , tak som reku idem...ale veru uz osm bola rada ked som sa dotrepala domov...sedim tak vseliak ako paragraf lebo na ten konecnik tlaci dost..
ty mas vlastne uz o tyzden v nedelu termin ak si dobre pamatam ze ? priatel sa uz tiez isto velmi prevelmi tesi....aj hladka brusko a prihovara sa princeznicke ?
@tatinka no ono sa hovroi,ze pred porodom moze zena aj nadchu mat a ja sa aj tak citim...ved od zubarky len nezim v posteli...no priznam sa musela som si dat paralen...a aj hrdlo ma boli...nastastie mam vzdy caje na hrdlo alebo matu a repik mame z "pozemku" nad prepelicmi rastie takze ten mam kazdy rok vlastny nasuseny...repik je podla mna zazracna bilinka 🙂...ale vidis ta salvia ma nenapadla...vcera som bola v lekarni ja mam osvedceny gel kamistad myslim ,ze sa vola,ale nic mi nechceli predat koli tehotenstvu...potom,ze jedine kamistad ale detsky...no ten neumrtvuje dasno :/ a je o dost slabsi...a kedze do rana ziadne zlepsenie ale zhorsenie tak som dnes bolapri zubarke nech mi ona poradi a tiez vravela,ze ju to velmi mrzi,ale nemoze nic somnou spravit a zase mi 10 min hladkala brusko a rozplivala sa 🙂 strasne je zlata...ale asi mi aj pomohla...trosku mi do zapalu vystriekala nieco a asi aj koli tomu ma to tak ukrutne po pol hodine zacalo boliet no dala som si doma aj ustnu vodu co kazala a ten detsky kamistad a po 2hodinkach zase som si vyplachla repikom a teraz je trosku lepsie...nie dobre ale je to lepsie...dufam,ze zajtra bude zase o nieco lepsie...aspon si trosku oddychnem od bolesti 🙂 ale ja nechapem co je toto za skuska...tak EPI na uvolnenie mi nieje sudene a este aj toto teraz ked nic nemozem...ach...ked hovoris o tlakoch 🙂 ked som prisla k zubarke kopec ludi mala a plne stolicky takze som stala na chodbe asi pol hodinku kym sa uvolnilo miesto...ako mala sa tak tlacila a take tlaky na susuku a mocak,ze som len cakala kedy mi praskne voda🙂 este si hovorim bodaj by aspon by som sa predbehla🙂) ale uz nemoze...uz chlap je v praci...musim vydrzat do pondelka potom ma dni volno...ale aj teraz dava tlaky,len uz to neni ako ked stojim 🙂...mna na konecnik nastastie netlaci to ozaj len obcas a nie moc...ale ten mocak u mna dostava zabrat...a rebra...ano dobre si pamatas...o tyzden v nedelu mam termin a vies co sak asi aj na termin nakoniec porodim...doktor furt,ze to bude skor a neviem co a furt nic a to som posledne tyzdne aj dost vela chodila...a aj horucu vanu som si dala 🙂 to som potrebovala...cez hodinu som tam lezala...buduci tyzden si dam mozno zase 🙂...priatel sa neprihovara,ale hladka...no velmi sa tesi samozrejme...on je v tomto,ze nevie az tak prejavit emocie,ale uprimne mam niekedy pocit,ze on sa tesi viac ako ja a aj je viac na to pripraveny 🙂 no som zvedava ako prebali ked sa dokadi 🙂)))) to podla mna neda a ked bude to prenho velke premahanie 🙂
ozaj inak uz mam podlozky :DDD ked som bola v lekarni pytat ustnu vodu tak mi to docvaklo a hned som si jednu aj dala pod plachtu,ze keby nieco nech nemam zadrbkany matrac...
@lucia2831988 tiez mame matu nasusenu ale to lne pre mojho, ja to nemozem , je mi velmi aromaticky a nejak ani chut taku nelubim 🙂)
no moja tak verim ze sa tiuz polepsi a zajtra uz bude lepsie ako dnes . je to des ked nic si nemozes dat ale s
snad to prejde aj samo od seba...
ohladne epi viem ze si ju chcela lebo sa bojis bolesti si pisala, ale ked jun emozes mat, ber to , ze je to znamenie z hora a ze je to isto z dakeho dovodu, mozno by si na nu zle reagovala, mozno vobec, mozno alergicky, mozno by to neprospelo porodu, mozno malej.....proste z tejto stranky to zober 🙂 skratka nebudes epi potrebovat, prides, frisko porodis a je to 🙂
moj tiez sa malemu neprihovara ale brusinko hladka hocikedy 🙂
ach zas mam tlay ako kon, moj zas na nocnej...v noci nie a nie si najst polohu na lahnutie, neslo to, neskutocne bolenie ked osm maleho pricvikla na lavom boku alebo pravom, na chrbte to neprichadza do uvahy to mi je az zle . po sediacky zaspat neviem...a tuto noc to asi nebude lepsie...
vidis aj mna strasili s tym krckom a kazdy ze skor to pride a zatial teda nic, teda ten cisarskyje skor naplanovany nez bol urceny povodny termin, ale ohladne brucha padnuteho a krcka skracujuceho sa ze skor to bude,,,obcas lekar viac plasi nez by musel....
mna uz by asi z vane museli zeriavom vytiahnut 🙂 keby sa tam skotim sama sa uz nevyteperim ...vcera na tom internom predoperacnom ked som musela na rovnom lehatku na chrbte lezat to zas horor pre mna a potom vstat, prisla sestricka tenka jak cverna ci mi pomoze, som na nu kukla reku moja vsak na teba keby sa zavesim tak hotovo , padnes jak mucha 🙂)
neboj ked sa pokadi jeho vlastne dieta tak ho rad aj prebali aj ked mozno zo zaciatku bude oponovat,🙂 ale zvykne si a bude pysny ze to zvladol 🙂)
tak uz sa istis podlozkami aj doma? ja po porode by som to chcela asi pouzit na doma ked bude treba teda ...
ako som pri pc maly ma kopcuje zas dolu do ohnutia medzi bruchom a nohami, len uz ozaj neviem aku polohu mam dat aby sa mu tam dalo este fungovat tyzden, uz mu aj hovorim ze cochvila bude mat miesta na roztahovanie ajajajjj 🙂))
poradnu mas teraz kedy ? my v uorok, aj na pasy zas sa trepat a este aj na anesteziu...tiez uz mi s tou poradnou mohol dat pokoj ked vo stvrtok ideme uz do nemocky a v piatok na vec...
@lucia2831988 To prebalovanie nebude az taky problem kym nezacnu prikrmi ☺️ od mlieka to skoro vobec nesmrdi,ale po takej brokolici ci karfiole 🤢 Moj teda ked ma dceru pokakanu prebalit tak ju vzdy vopcha do sprchy lebo by sa asi dogrckal keby ju ma utierat.
Ten zub nezavidim,zuby su hfozna bolest a este v spojeni s porodom...no dakujem pekne.Drzim palce nech to rychlo prejde aby si do porodu bola fit a mohla sa sustredit
@tatinka
@lucia2831988 Mne dnes na poradni nic nove nepovedal.Vsetko ok a napisal ma na buduci tyzden...ze"mozno sa uvidime a ak nie viete aky je postup.Cakam Vas po sestonedeli" Tak som sama zvedava ci to este potiahnem do buduceho tyzdna...Citim sa uz natlakovana na maximum.Bolesti a tvrdnutie neprestavaju tak cakam ako sa porod zacne...ci to bude voda alebo kontrakcie 🤔
@tatinka ja matu zboznujem...aj do vody si davam...ale ja celkovo lubim caje ale len bilinkove...teraz to vidim par dni iba na ciaji budem...voda mi vobec nejde ale to je u mna vzdy tak ked mam nieco s hrdlom...no dufam aj ja...alebo aspon nech sa to nezhorsuje...teraz viem uz aspon fungovat no ked som prisla a az doteraz som sa triasla od bolesti,nemohla som preglgat a ani rozpravat...do placu mi veru bolo...tu epi aj tak beriem,ze to bude asi osud...proste skuska...a snazim sa to tak aj brat,ze dali ine zvladnem aj ja...ved nejako to predycham a budem si predstavovat ako sa moje telo pekne uvolnuje a otvara a bla bla bla...som zvedava ako dlho mi to vydrzi 🙂 vlastne vsetko je skuska 🙂 mozno aj ten zub je len priprava na boest...mozno preto,ze sa bojim bolesti tak mi boh dal skusku v podobe zapalu dasna 🙂 za co teda vazne dakujem :DDD no ty to musis mat dost tazke s tou polohou...u mna este ako tak...povacsine na lavom boku no aj tak sa budim na chrbate a ked mam tlaky dam sa na gauc na lavy bok a poriem a je ok...ale to nemam taky balon iba melonik...ja som tuto noc nespala pre zmenu koli zubu 🙂 a asi aj tato bude skor pre zub nic moc
🙂 zeriavom...pekne...no ja musim do vane sa vteperit,lebo mame iba vanu...nastastie sa mi da...premna je najhorie ked si sadnem na zem alebo nieco take tak to bud pri stole ,ze sa chytim alebo ma musi vydvihnut...ale musim uznat zacina si to uvedomovat a napriklad dnes videl,ze zametam chodbu tak hned pribehom chlap s metlickou aby som sa nemusela zohnut a kopku zmietol on...nastastie obcas im to dopne a pomahaju 🙂...no s tym kadenim ti potom dam vediet,lebo on je na to moc haklivy...on ani nerozprava o taky veciach moc 🙂)) len ja naschval 🙂 aj Tap ked ma spinavu rit (obcas sa stane ked ma dlhsiu srst a nechce sa mi ju ostrihat) tak len na mna zavola alebo mi ju poda meter od seba 🙂 ale zvyka si...podla mna Tap je prenho taka priprava na dieta...oni nikdy nemali nejako dlho zvieratko doma co vyzadovalo starostlivost...ja som zvyknuta,lebo sak tap ma 11r. a mam aj mladsich surodencov ale on nic 🙂
no dala som ju pod plachut ,ze co ak mi v noci odtecie pl.voda...mame novy matrac len nema snimatelny potah tak nechcem ho zaspinit...inak by som sa kaslala na to asi...
presne dnes som malej vravel,ze vyrdz ponatahujes sa coskoro 🙂)) lebo co dokazovala v cakarni 🙂 no to ti veru ozaj mohol dat pokoj...ja mam poradnu v stredu...ale to mi ju napisal s tym,ze isto uz nepridem 🙂 ale asi pridem 🙂 veru veru len nas strasia
@ena87 dakujem...no veru aj som si povedala,ze keby mam teraz rodit tak to nedam...lebo to bolo strasne...dufam,ze ozaj sa mi to zacne uz stahovat a dajme tomu do pondelka budem fit a potom mozem aj rodit 🙂 a verim,ze porod bude menej boliet ako toto dnes :D...
no inak to mas pravdu,ze ked zacneme prikrmovat 🙂 fuuu...ale inak s tou sprchou to mam v plate aj teraz...ked bude toho vela sup pod sprchu...nech aj usetim na utierkach ale aj ta voda je pre taku prdel najlepsia...
no veru aj ja cakam...krce furt...tvrdnutie tak isto..a hlavne ked som niekde tak v strese ci zrazu nebude clup 🙂 no hrozne to je teraz...clovek len caka a caka...ale najhorsie krce mavam v noci...kolko krat som si uz myslela,ze to pride a nic
@lucia2831988 Ja mavam tiez najintenzivnejsie tie bolesti vecer,neviem ci preto ze si to viac uvedomujem alebo co.V kazdom pripade v noci som viac vystresovana z toho lebo dcera sa vypytala na svet v noci a uz to mam asi v hlave.Rano som vzdy hrdinka,ze ved to dam,uz som to raz prezila a vecer zase panika....Len pocuvam ci nebudem pocut puknutie plodovej vody 🤦
Ta voda je veru ze najlepsia pre deti.My sme pouzivali spociatku vlhcene a dcera mala zapareniny az do krvy.Az mi je do placu ked si na to spomeniem...Teraz som kupila vlhcene len do porodnice ale domov ich uz nekupim,nechcem zase zazit ten plac...
@lucia2831988 ono cely zivot je o prekonavani a zvladani skusok, jednu zvladnes, pride dalsia...
ja caje vobec, ked som chora tak si dam tak max tri caje denne a aj to len mozno dva tri dni po sebe , inak nie, taktiez vypijem len urcity caj ako napriklad teekane na chripku ten znesiem. a teda od tej bylinkarky co som mala odporucane to som pila poctivo dva sacky denne a to je asi jediny caj co mi nevadil a pila som ho dlhodobo, inak ja ked by som si dala caj viac dni po sebe prehanalo ma z nich, okrem toho zenskeho caju gynastanu ten v pohode mi siel dolu krkom a aj v zaludku ok, aj ked ma trebars hrdlo hneva tak pijem neperlivu vodu a naparim sa nad slanou vodou, moj je zas cajovy, ked je chory vydrula litre caju za den, znesie aj cibulovy co ked som chutnala az ma naplo....v zime taktiez muz je cajovy , to hned ako dojde domov z prace alebo z vonku ked je chladno tak cajik s medikom si da 🙂 a ma rad aj ovocne, alebo jablkovo skoricove , mattovy si robi tiez zo susenej matty....
tvoj nehovori o prebalovani a kakani babatka ? tak si to myslela ? moj ked mu poviem ze bude okandenu ritulku umyvat a prebalovat povie sice ze nie ale vidim ze sa rehoce, myslim ze ho na to ukecam 🙂 s tymto problem nema,,,ako som ti pisala uz davno on skor z injekcii je na prasky a mdloby ho vtedy obchadzaju, no a vidis ako a naucil a prekonal a stucha mi fraxik uz 7 mesiacov a este minimalne mesiac a pol bude....ked zvladol tento silny odpor k injekciam prekonat tak verim ze kakanicka nebude problem 🙂) a isto si ho pri tom aj natocim na mobil 🙂)
tie noci uz su veru neprijemne, uz sa utesujeme pravda ze ved uz len par noci, par dni 🙂 potom teda este zotavenie po porode ale skratka uz to nebude taky dlhy cas ako tehotenstvo 🙂
oni krpci nasi ked sa natahuju v brusku , sice uz nie su kopance ako ked mali vela miesta ale aj to natahovanie robi dost bolestive tlaky , chudence male uz sa tam musia ozaj tisnut....
taka som rada , ze je chladnejsie pocasie, dufam ze take ostane az do konca augusta,,,uz tak mesiac sa mi aj zle dycha ale ked je takto chladnejsie tak je to ako tak znesitelne...ale nohy mam stale ako pantofle riadne spuchnute, ani to chladne pocasie im nepomaha ze by odpuchli....
@mironka spoluziacke v dobrom zavidim 🙂
@tatinka tak tak veru...zivot je len skuska...
ja zase ked som chora fungujem len na caji a ked je zima tak si pravidelne len tak vecer dam caj...aj moj ma rad...nepije ich sice tak vela,ale da si...mne zase hrozne vadi voda ked som chora...normalne ma z nej boli hrdlo a nejde mi dole nim...kazdy to mame inak 🙂 mna naparovanie nebavi...to ked mam moc zapalene robim...kedze ja k doktorke nejdem s chripkou...ja si ovocny dam len niekedy pre chut,ale nemusim ich...
nie myslim celkovo o hovienkach 🙂 ked prvy krat vencil a pytala som sa ake mala tap hovienko tak fuj to som sa mal pozerat ? no reku samozrejme 🙂 a teraz mi uz hlasi,ze bolo krasne ...a tak no 🙂)) ale obdivujem tvojho ,ze ti picha...neviem ci by som to dokazala...ja by som ani konovi nemohla ako moj musi v robote...fuj 🙂 mne je na grcanie ked si predstavim ako ide ihla kozou...
tak tak veru uz ideme dole kopcom...akurat ja mam pocit,ze ja ti budem nakonie pretahovat....no ale moja ako vie dat dobru ranu ked chce...mne niekedy pride,ze naschval...ako halooo ved tu nevojdem pusti ma von 🙂
o ja mne robi chlad dobre...mne nohy prestali tak opuchat...opuchaju ale menje ...aj yb som sa isla uz prejst no nie sama a moj nema kedy ist somnou :/
@ena87 no moze byt,ze clovek v noci to viac preziva...ktovie ako to je 🙂 ja som hrdinka vzdy kym nemam nejaky krc...potom som dosrata 🙂))len ja akurat neviem do coho idem...
fuuuha tak to si mala uzila...no ja som si kupila kokosovy olej a chcela by som prdelku osprchovat a potom kokosak natriet...taku mam predstavu...na doma..samozrejme na vonku a tak mamm aj vlhcene,ale radsej by som to riesila takou formou

@tatinka Ano z 200€ mas uzivit aj seba aj dieta,uzasne!A to som minule v spravach pocula ako sa jeden politik vyjadril ze tych 200€ vlastne nie je pre dieta ale tvoja vyplata,ze ved pre dieta mas pridavky-23€!Chore...