Júlovky 2018
Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...
@tatinka No to prasknutie plodovej to bolo take riadne puknutie,si pamatam ze som sa aj zlakla ci sa nic nestalo,hned som sla na WC kukat ze co.Ale ako som z postele vstavala tak som uz citila ze co sa stalo....ved mne skoro liter vody vytieklo.Viem ze som sa 2x sprchovala kym sme vyrazili do porodnice...
@lucia2831988 Ved toho sa aj ja bojim ze ci ma tie bolesti nezlomia.Ci zachovam chladnu hlavu,lebo to je najdolezitejsie...nepanikarit.Ale lahko sa to hovori ked je clovek bez bolesti ako ked to priamo zaziva...
My sme vystriedali velmi vela masticiek kym sme prisli na to co malej sedi.Lebo ono je to tak,ze clovek mieni ale dieta to vsetko zmeni.Moj muz sa doteraz zo mna smeje ako som vsetko mala naplanovane a nakoniec bolo uplne inak 😁
Teraz nic neplanujem a uvidim ako sa to cele bude vyvijat
@ena87 fuha to tak vela???takze to je ako vo filme...nic nic a zrazu bum kopec vody? ale vraj moze aj pomali odtekat ked je tam babo zasprajcovane...ja by som bola radsej keby najskor boli kontrakcie nech mozem byt co najdlhsie doma a aj potom ist do nemocnice...nie ze pridem tam a dlllllho nic 🙂
no ved toto...ja aj citam hypnoporod,ale ci mi to na nieco bude v reali to neviem...clovek uplne inak reaguje ked ma bolesti a este ked su silne a dlho az je z toho vycerpany....
no presne aj ja mam plan ale nakoniec to moze byt uplne inak...poznam to aj na sebe,lebo ja mam taku pansku kozu,ze az....tiez mi sedi iba draha kozemetika a podobne...no tieto prirodne produkty alebo oleje mi celkom vyhovuju...preto som,ze to skusim aj na dieta a aspon nebudem mu davat chemiu zbytocnu...tak uvidime 🙂
@lucia2831988 tak vies ako musi sa ti princezna ohlasit aby si vedela ze este stale v brusku 🙂
dnes som si natrela nohy gelikom a trosku vylozila a mly hned zacal protestovat ze aku polohu nece 🙂)
som bola rano v obchode a vies co ti tam mali ? bielu vineu v akcii 🙂 )tak som hned dve flasky kupila reku vezmem do porodnice 🙂)
myslis ze ti hrozi prenasanie ? a mozno ani nie, mozno to pride tak zrazu ze nic nic nic a potom z hodiny na hodinu si v porodnici 🙂
u nas je dost dusno, tak soms a tesila ked sa ochladili a zas idu tepla, som pozerala pocasie a akurat ked ma ist clovek rodit hlasia 30 stupnove tepla zas...
muz nema problem o fekaliach ani hovorit ani nic 🙂) ale zas vidis ked mu idu brat krv to je pre nho horor, on je na prasky uz len ke dide so mnou k lekarovi a sedi v cakarni, hoci vie, ze jemu nikto nic robit nebude je z toho prostredia na mdloby 🙂) a keby si videla ako preziva ked ide k zubarke, akoze to ani ja nemusim, ved kto by tam chodil rad ....ale on fakt to velmi preziva,,,,uz den vo pred musi predychavat ked vie, ze ho caka hoci len preventivka ...ja som zas pokandena z hmyzu, nemozem ho ani vystat, ked vidim pavuka proste musim ho hned odstranit lebo inak ani nezaspim 🙂)
tak ma neskutocne taha brcho uz ako je dolu stale krpaty, dopukane mam komplet vsetko pod pupkom, aj tak cca 7 cm nad nim, a boky uplne zo strany na stranu, mozem mastit, natierat stokrat denne, nepomaha nic , uplne vidno tie pukliny tak ako mi taha brucho tazke dolu...
@ena87 kamoske odtiekla voda pomalicky ani nevedela kedy a ako, prisla do porodnice a pytali sa jej voda vam kedy odisla? ona na nich kuka ze mne uz odisla voda ? ani o tom neviem 🙂))
takze jej sla pomalicky , po troske a ona si myslela, ze chodi len trosticku castejsie cikat...nic nespozorovala ,,,
@lucia2831988 No u mna to bolo tak ale jasne ze moze aj po troske odtekat.Ale je lepsie asi ked odide naraz,to aj vidis aku ma farbu,ci uz nebola zelena lebo to zase babo ohrozi....
Ale teda ako vravis,radsej najprv kontrakcie.Tazko sa rodi ked je uz voda odtecena.Sa tomu hovori ze porod na sucho a babo tazko ide...Sranda ze asi len 10% zien odtecie voda...a akurat ja musim medzi tymi 10% byt 😕
Ano tej bolesti sa bojim strasne,stale sa musim presviedcat ze vsetko je ok a ze to dam ved uz to mam raz za sebou a na konci pride pocit uspokojenia....len uz by som chcela byt na tom konci...😏
@tatinka Ano kazde tehotenstvo aj porod ma iny priebeh.Mne odisla voda naraz a bolo jej teda hodne.Si este pamatam ako som sa na tej plodovej vode smykla ked som vychadzala z kupelne 🤦 V strese tak som ani nedavala pozor,dobre ze som si este aj nohu nezlomila....to by teda bolo na titulku"posmykla sa na plodovej vode a zlomila si nohu,"😂
@tatinka no hlasi sa statocne ti poviem...moja neznasa ked jem za stolom...tak sa zacne priecit az sa mi zle je...ked sa da tak si beriem tanier na gauc a drzim si ho alebo opriem o brusko...stedy je v pohode...inak dnes uz aj mne viac opuchli nohy...u nas je prijemne teplo no za to fuka vietor...bola som si lahnut k pinduskam ale kapucna na hlave a okolo lica satka🙂 pre istotu nech mi to neprefukne.. 🙂 teraz je vinea casto v akcii...ja som sa normalne stihla previneovat 🙂 no ak by som sla teraz do porodnice tak mineralku brat ani nemusim iba caje 🙂 mam nachystane 4 flase mineralky ja....ale isto ju zabudneme 🙂 nevadi mam zbaleny aj caj pre kojace matky 🙂
no ja ti neviem,ale ja mam z nej pocit,ze jej sa vobec ale vobec nechce...tlaci sa dole tlaky mam ale nic...tak neviem no kamoske povedal na konci 8mesiaca,ze mala je dole a krcok je stenseny a ,ze sa otvara a bla bla bla a porodila nakoniec 3 dni pred terminom...a mala super porod...podla jej slov...snad aj moj bude
ja som zase hovado ako chlap...tiez nemam problem kade co vypustit z ust🙂 ale inak posero neskutocny....presne ako on...tiez mi staci byt v cakarni a ked mam ist k lekaravi pripravujem sa aj tyzden na to a tak...ani teraz by som nesla k zubarke mozno keby niesom tehotna...ale vedela som,ze mi nic nemoze tak len mi nieco poradi a bala som sa aby nahodou som nezacala rodit teraz a nemala zapla ako das...inak mna tazko dostat k lekarovi 🙂...ale aj moj je taky...ako on chodi darovat krv pravidelne ale inak je tiez posero a v cakarni u zubarky je uplne hotovy...nahorsie je vsade vidiet ihli a vsetko to naradie 🙂 no ale pavukov nemusim ani ja...uz som sa naucila to ovladat ale tiez musi ist z bytu prec,alebo ho caka smrt...neznasam ich...
to popukane casom zbledne neboj...masti si to uz teraz mandlovym alebo kokosovym...mne kokosak a aj telove maslo doslo tak davam mandlovy co som krpatej kupila...vlastne ja som ho kupila nam 🙂 ale nastastie nemam zatial striu...musim poklopat...no keby mi narastie brusko ako tebe tak tiez ho mam take...boky som nekremovala a tam sa mi spravili kusok tak som zacala aj boky..
@ena87 no presne ja mavam cele tehu vytok no teraz som nervozna z toho ci neodteka plodovka tak len kontrolujem...ozaj je najlepsie ked ide cela,ze vidis farbu a hlavne nech to nieje ako prve znamenie 🙂)) ale aj kamoske odtiekla plodovka ako prva a povedala,ze to vobec nebolo az take hrozne a v pohode sa dalo predychat vsetko...odtiekla jej cca o 22 a potom prisli kontrakcie a mala sa okolo 8 rano narodila...no mala stastie ,ze sa jej to pekne spustilo cele...moja mamka pri mne zase chcela doupratovat byt tak kontrakcie predychavala pri pratani 🙂))) srala by som sa ja na to veru....ale potom som uz isla rychlo 🙂)))
no ako to by bol super pribeh🙂)) veru do casopisu ako najzabavnejsi porod 🙂
Ja sa dnes neako zvlastne citim od obeda.Aj tlaky,bolesti panvy,krize ma bolia,brucho,na zvracanie mi je.....no neviem ci to uz zacina alebo len poplach zase.Vsetko uz mam pripravene,skusky porobene vsetky tak uz moze prist...uz nic nebrani,len ten strach trosku...
Chodit uz nevladzem tak skoro cely den som v posteli,no hroza.Pri dcere som este tyzden pred terminom cupitala po Bratislave,teraz si to neviem predstavit ze by som niekam sla.
@lucia2831988 Ja by som pre zmenu prijala taky porod ze doma pekne predychas kontrakcie a do nemocnice prides porodit...Rychly porod je moj sen 😀 teda nie uplne ultra rychly,ze doma porodim ale taky normalny.Prides potlacis a babo mas na svete a nie trapit sa v kontrakciach v neprijemnej polohe.
@ena87 presne taky porod si predstavujem 🙂...uplna pohoda doma na lopte a v sprche a do nemocnice az ked budu pravidelne kontrakcie a hlavne bez stresu a s usmevom...ale som vtipna co ?🙂))) no prvorodicka...
inak mne sa dnes tiez strasne dole tlaci a neni mi uplne komfortne,ale uz ani nedufam,zeby som porodila sokr ako mam termin 🙂....ja som bola nemozna a nic som nevladala no posledna 2 tyzdne som na tom lepsie tak som myslela ci to nebude bliziacim porodom,ale asi nie...uz asi musim prestat na to mysliet a cakat a ono to pride nejako snad samo
@lucia2831988 😀 Asi kazda si taky porod praje. Ja mam loptu uz nafukanu ale ani na nej nemozem cvicit lebo ked to dcera vidi hned chce na nej skakat a skoncilo moje cvicenie.
No nic ved tych par dni uz neako vydrzime.Mne zase vsetci hovoria ze chlapcom sa moc nechce ze skor ako na termin urcite nepojdem.....
Akoze ja som mala taky druhy porod. V nedelu rano sme s mamou chystali obed,zacala som mat bolesti,tie sa stupnovali,o 10-tej ma uz muz viezol do porodnice a o 11:30 sa narodila mala,rychle,bez klystiru,nic. Ani na cakacke som nebola,priala by som si to tak aj teraz,fakt. Aj vsetkym vam.
@mironka tak drzim palce nech to mas aj teraz tak 😉
@ena87 ja mozem cvicit no ja som opacny pripad...nechce sa mi...ale budem od pondelka aspoň skakat...teraz nechcem ju vyprovokovat ked som sama doma 😂...
Mne doktor povedal podla krcka,ze to bude o 1-2t skor a uz mam týždeň do porodu a nic...
@lucia2831988 Podla mna ten krcok nie je ziadny ukazovatel.Pri prvom porode som ho mala cely,potom mi odtiekla voda ale porod sa vobec nezacal,krcok stale cely az po vyvolavacke sa to postupne zacalo...
Tazko povedat co je vobec spustacom porodu,lebo to sa tiez nevie.Len dohady su ze novorodenec akoby vysle signal matke ze uz je pripraveny a telo matky zacina klast odpor a zacinaju kontrakcie....Cele tehotenstvo je pre mna velka zahada a fascinujuce zaroven.Ked si predstavim ako sa v podstate z nicoho vyvinie clovek je to uzasne...
@ena87 no veru ktovie ako to je...ale miminko vie kedy je cas...ale presne cele thotenstvo je jedna velka zahada a je to fascinujuce...je to krasne...a to nie len u cloveka,ale aj u zvierat...
@mironka Tak to bola naozaj bleskovka.Aspon si dlho nemala bolesti,clovek sa nestihne tak vysilit...Ja tiez presne preto ze uz viem co ma asi caka tak sa bojim.Kazdym dnom asi viac.Hlavne sa bojim ze spanikarim,chcela by som zachovat chladnu hlavu a brat to tak prirodzene,ze ved bolest k tomu patri ale kto vie ako budem reagovat v realy.
@lucia2831988 Ano vie,moje by uz mohlo povedat ze je cas,lebo kazdym dnom sa citim horsie.Uz mi je aj od zaludka zle kazdy den,no je to neprijemne.Najlepsie sa citim rano ked vstanem 😊 prve 3 sekundy 😁
@ena87 no ja ked vstanem tak sa citim najhorsie...praveze ked sa ako tak rozhybem je to lepsie a ked lezim vzdy mam kyselinu 🙂 a to ako ma tlaci vsade ani nehovoriac...kazdi hovori,ze mi to brusko bude este chybat,ale nemyslim si 🙂))) uz chcem byt z porodnice doma a mat to cele za sebou a povedat si : ved to nic nebolo 🙂)) prave som docitala hypnoporod....som zvedava ci mi to na nieco bude 🙂))
Dnes 9 dní do termínu dúfam bože že to príde na čas nechcem prenášať. Myslím že krcok mám dole som si nahmatala už skúšam samovysetrenia keďže mi povedali že až v nemocnici sa mi nám pozrú a je isto zavretý. Rátam už každý deň. V pondelok Dr utorok aj stredu skúšky a už by sa mohol pýtať von rozmýšľam sexovat od ďalšieho týždňa lebo máme pauzu.
@lucia2831988 Ano mne tie pocity tiez nebudu chybat.Mocovy mechur dostava kvalitne zabrat a tie tlaky su neznesitelne.Ja sa tesim ako si hned po porode lahnem na brucho a vyspim sa 😀 Tieto spacie polohy na boku ma uz strasne vytacaju.
O tom hypnoporode som sa aj dozvedela ale az teraz asi pred tyzdnom a knihu som uz nezohnala,tak presne neviem o co ide ale viem ze je to o neakych relaxacnych technikach a ze to pomaha pri porode tak to by som prijala aj ja.
Ja zase s tym aniballom cvicim kazdy den tak uvidime ci pomoze 🤔
@ena87 no presne...pen mechúr a tlaky...joj...ja na bruchu nespavam,ale tiez sa tesim ako si nan lahnem...ja boznujem spat na chrbate...a aj ako si obujem sandalky a dam saty a pojdem sa prejst bez tlakov a tvrdnutia...ako sa zohnem ,cupnem a tak dalej...uff...bodaj by to bolo...hypnoporod je vlastne ako prejst porodom v sulade s vlastným telom bez steachu,stresu a bolesti a pomahas si tymi relaxačnymi technikami...ale najlepšie je mat tu knihu aspon od polky tehu a trenovat to...a ci na Slovensku aj podporuju niekde hypnoporod to neviem... myslím nemocnice
@ena87 no neboj po skuskach to pride...ja som to chcela mat uz za sebou,ale teraz pre zmenu jej hovorím nech vydrží do pondelka 😀

@mironka Juuuuj ticho zavidim ze to uz ma za sebou,tiez sa uz vidim s babatkom v ruke a vysmiata od ucha k uchu.Dufam ze vsetko dobre dopadne...