icon

Júlovky 2018

nikus987
5. nov 2017

Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...

ena87
30. jún 2018

@lucia2831988 O prechadzkach ani nehovorim 🤗 Tak sa na to tesim ze hadam hned ked dojdem z porodnice tak pojdem na cely den mimo domu.Teraz som cele dni zavreta doma lebo tlaky,bolesti,mdloby...ludia na mna zazeraju ci uz nerodim ked ma vidia....Joooojooooj toto mi teda chybat nebude urcite.
A neskutocne sa tesim ako konecne objimem svoju dceru bez toho aby som sa bala ze mi zatlaci na brucho alebo v nepozornosti kopne.A zaskacem si s nou na trampoline alebo sa len tak ponahaname po zahradke 😍
Ved to ze vsetko treba natrenovat,aj ked sa snazim trenovat hlavne to uvolnenie pri bolesti neviem ako to pojde realne.Minimalne si mozem povedat ze som pre to nieco urobila.

pepusa1
30. jún 2018

Pozerala som videa pôrody tak som sa rozplakala že toto má čaká? Keď som videla tie ubolené ženy a sestričky doktorov okolo nerobí mi tá predstava dobre no čo už. Chcem to už mať za sebou aj keď sa veľmi bojím.

ena87
30. jún 2018

@pepusa1 To si radsej ani nemala pozerat,niekedy je lepsie nevediet a nevidiet.Ja za seba mozem povedat ze som bola rada ze som pri vlastnom porode "nesedela v prvom rade"Bola som rada ze sa nevidim ako to prebieha.Na ranu po siti som sa odvazila pozriet asi tyzden po porode a uz to vyzeralo ok ☺️

tatinka
1. júl 2018

@ena87 no bola by si hned raritou posmykla sa na plodovej vode 🙂 to sa len tal casto zenam nestava 🙂
ach ja som stale hladna, normalne sa musim ovladat abys om vnoci nevyzreala chladnicku, ja neviem, v tomto tretom trim.som asi najhladnejsia, v prvom som tiez bola ale ked to porovnam menej ako v tomto...nechapem, stale by som daco jedla a ked hodinu nejjem uz citim hlad...

pepusa1
1. júl 2018

@ena87 určite to neni dobre pozerať ale ma to lákalo a teraz mám dosť. Ďalšia vec ako tak čítam každá máte dake tlaky a podobne a so mnou neni nič. Jedine mi tlačí na mechúr a často cikam ale mdloby a take veci to nemám absolútne občas stahy maternice myslím že som total dolu zavretá. Dokonca som sa odvážila na výlet ist v piatok sme boli dve hodiny od domu od rana do večera a to som dnes 38+6tt. Čakám už každú chvíľu nech to príde ale dako nič. Uvidíme mám len krásny týždeň do termínu či sa niečo pohne .Na malého sa už veľmi teším nech ho už držím v náručí tak ako každá z nás .
😊

ena87
1. júl 2018

@tatinka Ja zase coraz menej jedavam,uz mi je zo vsetkeho zle,tak naozaj cakam kazdy den ci to nie je signal ze sa porod blizi.Nasilu do seba nieco dostanem aby som nemala krce v zaludku.Ale ked som bola s dcerou tehotna to som musela mat zaludok vzdy plny inak mi bolo hrozne zle...to som jedla stale melony 😀 zasytili ma a vela sa z toho nepribera.Moj muz ked uz odomna pocul "kup mi melon"tak len oci prekrucal 😁 Aj teraz ma voci tomu este odpor ked sa spytam ci nema chut na melon 😊

tatinka
1. júl 2018

@lucia2831988 ja ti mam na taske esle maly listocek co este musim dobalit ked pojdeme do porodnice cize voda, krem na tvar, cumlik malemu ...asi uz len to tam mam 🙂 to aj za jazdy uz hodim do tasky,teda ja za jazdy nepotrebujem ale keby nahodou 🙂
vcera moj konecne odstahoval este akvarko , a dve skrynky mensie z kuch. a uz mi tam dnes alebo zajtra konecne zmontuje ten prebalovaci pult,,,,tie zaluzie co sme hned reklamovali uz minuly tyzden dosiel dat na novo a zas sme dali hned jednu malu reklamacku lebo lamela tam bola komplet zohnuta , vsak ta lamela uz nic hrozne to len donesie druhu vymenit ale normlane ma to nasralo reku do prdelky vsak stoji nas to aj so sietkami a izolaciou 500 eur a uz sa to taha mesiac a pol minimalne co teda hned dve reklamacie,,,do toho muz chcel postavit konecne tu novu skrynu na dome z decodomu a hadaj co ? dve bocne mensie listy su tam z uplne inej skryne takze v piatok siel dat reklamaciu , samozrejme cakas 30 prac.dni....do porazenia toto ...este som mu nakazala dneska mi doniest nadbky na mliecko reku nech si ich vysterilizujem ak by nahodou bolo treba odstrekovat 🙂) ( si fandim co 🙂) )nech mam nadobky pripravene a reku do stredy tu chcem mat donesenu este vanicku, vajicko , kociar...som zvedava kolko z toho zas zabudne....pises ze mala sa ti hlasi, nas krpaty tiez sa vie dobre ponatahovat 🙂 mna neskutocne svrbi a aj stipe brusko....poviem ti pravdu uz sa tesim ked uz bude maly narodeny, porodu sa sice stale trosku bojim 🙂) mozno aj viac nez trosku ale nepripustam si to 🙂 ale i tak uz budem rada ked uz bude po porode...vcera tu boli nasi a brasko a im hovorim ze ked pridu o tyzden uz bude maly na svete, ked odisli domov az potom som si uvedomila ze clovece ono vazne uz bude drobec narodeny....
aj si nieco na spuchnute nozky davas ? ja len chladivy gel z lekarne s heparinom, obcas studeny obklad z mraziaka alebo uterak studeny,,,,ale dako nic nefunguje,,,dufam, ze po porode to bude co najskor v poriadku, je to otravne a nepekne....
dnes nevarim ale chela by som postele prevliect , mala som chut na dobru kavicku tak som si dnes urobila vinimocne 🙂 inak som za cele tehu si dala len tri latte bez cukru inak ziadna kava, az dnes 🙂
ozaj v piaotk aj mne uz doeisl papier zo socky ohladne vymerania materskej, som tam citala ze vlastne potom treba poslat udaje o dietatku cize ked vybavis rodne cislo no a az potom ti zaslu peniaze, ja som myslela ze to uz tak po 20tom v mesiaci bude materska tu a ono takto to pride ta prva asi az zaciatkom augusta ked to tak ratam...vsak z nemocky kym nas pustia bude uz polka mesiaca , potom tak tyden zhruba vraj trva vybavenie toho rodneho cisla pre dietatko no a kym to posle clovke na poistovnu ao ni nam peniazky....

tatinka
1. júl 2018

@ena87 mne chuti 5 cez 9 , vsetko mozne, ale najcastejsie jedavam salatovky uhorky, to aj niekolko kusov denne zhltnem, lenze horsie je ze mi vlemi sladkosti chutia, ked si nedam uplne mi nie je dobre, ale zas je pravda ze uz roky rokuce mavam nizky cukor, tak neviem ci aj to nie je dovod....a zmrzlina keby je sto kg tak som schopna pozrat aj to...ale tie uhorky to mat musim denne nech sa deje co sa deje 🙂 vcera mi nasi doniesli zo zahradky tam som hned kopu schrumala 🙂)

ena87
1. júl 2018

@pepusa1 To je vsetko individualne.Pri dcere som ja tiez nic nemala,ani tlaky ani poslickov.Takze pre mna je toto nova situacia.Pri prvom porode nic nenasvedcovalo tomu ze idem rodit a odrazu som rodila teraz mam kazdy den pocit ze uz uz to pride a nic 🤔 Dcera sa vypytala 38+4tt co je u mna podla terminu MS presne dnes tak som zvedava

pepusa1
1. júl 2018

@ena87 pri prvom som rodila predčasne takže teraz som to dotiahla sa dá povedať do konca keďže už od zajtra 39 🙂 a teda už si všímam všetko ešte tento týždeň a už chcem rodiť dobre by bolo od piatku🙂 a ten termín pôrodu keďže podľa sona 9 a podľa MS 15 tak ten prvý mi rátajú.

pepusa1
1. júl 2018

Ženy koľko ste presne dnes tt? 🙂

tatinka
1. júl 2018

baby mne sa snivalo ze uz 4.7.som bola v porodnici 🙂 uz mi riadne hrabe z toho 🙂)
mojej mame sa pred tym snivalo ze 27.6. a veru v ten den som mala neskutocne tlaky aj bolestli na krize a muza na nocnej tak som sa aj zlakla vtedy ci ozaj daco neprislo 🙂) ale potom to preslo...

tatinka
1. júl 2018

@pepusa1 zacinam 39tt dnes presne...

pepusa1
1. júl 2018

@tatinka mme sa snívajú desne sny niekedy a tiež aj pôrod často už vidím. A ty teda ako ideš na ten cisársky?

lucia2831988
1. júl 2018

@ena87 presne...ja chodim iba vodu dat prepeliciam a mam dost...ale vcera mi to nedalo tak sme boli na polhodinovej prechadzke,ktoru som si uzila,ale bolesti teda dobre som mala...ale musela som...tiez uz len cakam kedy to bude nech mozme kocikovat...aj ked zo zaciatku asi opatrne kym si nezvykne,ale uz to bude lepsie 🙂...a to vstavanie z postele a pretacanie sa bez brucha 🙂))...
no veru...ku mne prisla kniha len teraz ale urcite z nejakeho dovodu...aj ked trenovat nic nejdem...mozno by som aj ale techniku dychania by som tazko trenovala ked mam pre nadchu bud upchaty nos alebo vysusenu slizniicu zo smrkania a som rada,ze vobec dycham 🙂

tatinka
1. júl 2018

@pepusa1 ano idem, v utorok mam este pasy, poradnu, anesteziologicke, vo stvrtok vecer prist do nemocky a v piatok cisar....maly nie je dobre otoceny, a teda aj pre predosle rozne komplikacie pri snazeni a ze aj vek mam uz vacsi 🙂 no a krpaty ma vraj uz 4 kg ...tak dr zvolil radsej cisar aby sa maly nezasekol a neboli zbytocne komplikacie...uz som sas tym zmierila, aj som tak nastavena, uz nech je konecne vsetko porodene a samozrejme zdravucke a v poriadku 🙂

lucia2831988
1. júl 2018

no ja dnes zacinam 40tt posledny a dnes ma aj krpata ak to bude baba svoje prve meniny 🙂)) inak sen som uz aj ja mala a davno...

lucia2831988
1. júl 2018

@tatinka 🙂 ja mam presne taky listocek v telefone v obale aby som vedela co mam potom zobrat,lebo sak sprchac nemam zableny a krem a ta voda a neviem co...a kam dal to akvarko? na dom? no vam to treba uz na komplet pripravit...ale vies co ja by som sa porodu veru nebala,ale skor ako to zvladnem po nom...ci to nebude moc boliet a ako mi stehy vyberu a tak 🙂)))...ach ako ti ale dobre...uz vies kedy budes mat po tom...a jej ty to mas asi prekliate ako ja...tiez furt nieco...na porazenie...aby clovek stale len nieco riesil a reklamoval...nam prosim pekne unika asi plyn ale trubka je pod sadrokartonom :/ drbne ma takze moze sa rozoberat cely strop na chodbe....aj mne hrozne svrbieva...snazim sa vtedy radsej naolejovat ako skriabat...no inak veru...u teba to je iste a u mna je to otazne ci o tyzden budeme dvaja alebo este stale nic...dnes ma moj poslednu nocnu...bolo by fajn vydrzat...v pondelok zavolam plynara omerat ci ozaj unika plyn a potom myslim,ze by som uz aj mohla ist nie ?🙂)) ach ja neviem ale tomu mojmu deculu sa ti vobec nechce a ja by som ju uz tak chcela obliekat a stiskat....a ona sere na mna...stiskam si len psa :DDDDD
na nohy si nedavam nic...nema to zmysel iba krem lebo mna svrbievaju z toho...ale ten opuch ma az tak neboli viac mi vadia tie klby bolave...no ked je extremny ten opuch a moc mi pulzovalo uz v nich tak najlepsia bola ladova sprcha...to pekne stiahlo...inak nic 🙂
s tou socialkou je blbost...ja som uz dostala matersku za 5 dni...nabehla mi okolo 12,-15, nepamatam presne...ked mi rpisiel ten list od nich vtedy...ved to ta nemozu nechat len tak...hovadina ako mraky toto...zisti si to inde...odomna chceli iba to cestne a bola som ho zaniest a pytala som sa ci este nieco pojde im a presne povedala teta,ze uz iba rodny list potom treba doniest ked sa narodi....

pepusa1
1. júl 2018

@tatinka veď samozrejme čo narobis len to čo kážu doktori. Ale dieťa že sa dá aj hmatom otočiť mohli skúsiť ale teda v tvojom pripade zvážili všetko spolu.A celkovu či spinal? Ja som mala celkovu ale ja som si nevyberala mne to určil anestéziológ vzhľadom na tie komplikacie čo som mala vysoký tlak. Teraz budem mať spinal ak by boli komplikácie pri pôrode ak by museli zasiahnuť operačne a muž bude so mnou teda dúfam keďže neni to plánované. V pondelok mam konzultáciu v nemocnici tak som zvedavá a teda uz môžem rodiť 🙂 .Tak hádam budeš asi aj medzi prvými ktorá sa nám tu pochváli že už to má za sebou.😊

pepusa1
1. júl 2018

@lucia2831988 ja mám termín keď začnem 40+0 tak mi to vychádza .A to sú už iba drobnosti ako sprchac a šampón to tiež nemam zbalene ale keby dačo to je najmenej aby mi to muž doniesol do nemocnice alebo kúpim rovno tam. Ja ešte papuče nemám v taške inak všetko hlavne pre malého. 🙂

pepusa1
1. júl 2018

@tatinka inak neviem či aj moje nebude mať 4kg a budem ho takéto valibuka tlačiť 🙂 meno podľa grafu by mal mať cez 3,5 kg a teraz predsa to dieťa rastie a rastie čím dlhšie je v bruchu.

ena87
1. júl 2018

No ja podla sona ked ratam tak mam 2 dni do porodu ak podla MS tak este 10dni.Uz som z toho uplne vynervovana.Uz aj moj muz ma toho dost lebo uz skoro nic nevladzem a len lezim...

ena87
1. júl 2018

Mne sa ani nesniva kedze v noci uz skoro nic nespim,dnes som este o 3 rano pozerala do stropu a len rozmyslam kedy to bude a potom si poviem ze dnes dufam nie lebo som nevyspata a potrebujem si oddychnut 😕

ena87
1. júl 2018

@lucia2831988 Ja som si kupula tie male sampony a zubnu pastu v DM a uz to mam aj zbalene aby som nestresovala keby nieco.Este sluchadla do usi si zoberiem,lebo by som chcela pocuvat relaxacnu hudbu kym budem cakat na porod.Dufam ze sa bude dat.
Po porode ta bolest uz vobec nie je taka strasna,povedala by som ze ziadna akurat pri sedeni trosku.A tie stehy vypadaju same to ti nebudu vyberat.Davaju sa take ktore telo vstrebe.Akurat zazitok bude ked pojdes prvy krat na WC ale potom to uz bude ok 😉

ena87
1. júl 2018

@pepusa1 No veru mna tiez doktor naplasil ze budem mat velke dieta tak sa bojim.Neviem neviem ci by som 4kg dala.Ja mam dost uzku panvu...

tatinka
1. júl 2018

@lucia2831988 ja som to tak ohladne tej socialnej pochopila z toho posledneho useku v dokumente co mi od nich prisiel ale moze byt ze to chapem zle, ja som z takychto veci jelen vzdy 🙂)...ale skusim tam zajtra zavolat,,,od omna cestne nepytaju, na co im je od teba cestene prehlasenie ? na otcovstvo a priezvisko dietata ked nie ste manzelia ci na to ?
ozaj financny prispevok ked uz vybavis rodny list malej tak prispevok das zasielat na seba ci na priatela? mne sa vidi ze je to asi jedno, akurat teda samozrejme , ze poberatel prispevku musi byt zamestnany...
mne tych papierovaciek pride neskutocne vela, nie , ze by to rodicom trosku ulahcili ale este mi pride ze stazit to treba sprostostami po uradoch a stale dake papiere,,,,
no som zvedava co ti povedia na poradni,, ved mozno ti uz povedia ze mozes ist uz rodit 🙂) a uz budes krpatu o chvilu stiskat a venovat sa jej ...tiez uz sa na to tesim. moj ked sa zacne tisnut vsetko vsade ma boli a spat uz vobec neviem , poviem pravdu uz ledva cakam na ten piatok...

tatinka
1. júl 2018

@pepusa1 este neviemc i spinal ci celkova, s anesteziologom mam rande v utorok tak som zvedava co odporuci,,,sama neviem comu dat prednost, chcemla by som hned maleho prilozit co pri celkovej nejde ale zas zo spinalu mam obavu z tych vela a castch neziaducich ucinkoch ...uvidim co povie anest., ja ti mam pocit ze to nase male uz ma sto kg nie 4 🙂 brucho mam uz nize susury padnute , neviem uz ani sediet....

lucia2831988
1. júl 2018

@tatinka nie urcite ti pride materska tento mesiac...a cestne chceli,ze nepoberam ziadne davky na ine dieta...priezvisko a otcovstvo sme boli na matrike riesit...fin.prispevok si dam na seba koli a aj to kocikove ale dane dame uplatnit na priatela potom naraz celu sumu...ale ten sa uz nevybavuje vraj na socialne ale na urade prace...neviem sice preco no tam mi povedali...ze im iba ten rodny potom treba doniest...no podla mna je to zbytocne behat hore dole...podla mna by sa malo ist na matriku a matrika by mala zaslat na soc.rodny a maximalne ist dat potom ziadost o peniaze a nie,ze matka ledva zije a ries ete teraz urady,zdravotnu a neviem co vsetko...no ja mozem ist uz rodit,len malej sa nechce 🙂 co ma netesi,lebo je dost velka a etse rastie...ako to vytlacim to ako vazne neviem...ja mam poradnu v strebu tak som zvedava...ale ako dobre,ze nesla teraz na svet ked som mala ten zub...ako este to je zapalene kus ,ale uz je to ok...aj hrdlo ma menej boli len z nosa mi furt tecie...dnes ma moj chlap poslednu nocnu...ja sa tak tesim....potom ma 2tyzdne volno da sa povedat...robi iba v sobotu a v nedelu den a inak ma dovolenku...zajtra sme sa rozhodli,ze si na ohniku opecieme spekacky 🙂 ale len my dvaja...proste relax a povolila som mu aj vino 🙂

lucia2831988
1. júl 2018

@pepusa1
@ena87 no ja som pastu dostala u zubarky 🙂 a kamoska mi dala nejake male vzorky pre dieta tak to som zbalila no a ked som bola pred mesiacom na svadbe tak v penzione mali tie jednorazove sampony a mydla...vetedy som si zobrala s tym,ze na co mi to bude,ale clovek nikdy nevie ano a teraz ma napadlo,ze sak ako dobre 🙂 tak tiez mam male balenia no ale sprchac si beriem velky normalny,lebo ak by som casto chodila do sprchy alebo co....pre babo mam zase minimum veci...netreba hlavne zabudunut nabijacku na mobil 🙂)..a knihu ak nezabudnem...mozno sa tam budem nudit...

pepusa1
1. júl 2018

@ena87 ved aj mňa to mýli keďže to je takto vyratane len dúfam že to bude ten prvý dátum lebo ak by malo byť podľa MS a ešte ak by som prenášala tak by sa mohol aj niekedy koncom Júla narodiť a neviem ako už budem psychicky. A ak budú mať zo 4kg tak musíme to zvládnuť či chceme či nie prípadne ich budú z nás ťahať achh to su predstavy