Júlovky 2018
Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...
@tatinka no moja mala ma 2461 g a sedi na 34+2 a ja som 33+0 . Fraxiparin som si pichla rano den pred sekciou a potom mi sestrička chodila tusim ze az na druhy den po. Ja mam v tehotenskej knizke vsetky choroby napisane v predu. Po spinalke rano o 9:30 som bola hotova a v ten deň okolo 17 stej ma postavili. No po spinalke nedvihat hlavu iba suchat a tocit po vankúši. Na prijme stvrtok im treba vsetky diagnozy povedat.
@tatinka Hlavne ma kazda zena iny prah bolesti a mozno to niektorej pride bezbolestne vysetrenie a inu to zas boli.To iste aj s porodom,nikto bude tvrdit ze kontrakcie su nic,len slabe bolesti a niekto ich bez EPI nevie zvladnut.To by mali doktori akceptovat.Mne sice krcok nepozeral ale tiez obcas doktor nema naladu a clovek sa citi ako keby ho obtazoval ze sa pytam ci je vsetko ok.Ja ked som mala krce v nohach tak som sa na to pytala doktora ze ani po magneziu mi to nepreslo tak mi len zavrcal nech si tych tabletiek davam viac....pri dcere som take problemy nemala tak som ani nevedela kolko si mozem dat aby toho zase nebolo vela...Nakoniec som sa vykaslala aj na celeho doktora dala som si denne 2 tbl a preslo to.Ale ten pristup,katastrofa.A to teda som mala bezproblemove tehotenstvo,nikdy som od neho nic nechcela,vzdy som prisla s tym ze vsetko ok,az kym tie krce nezacali....Ale clovek si uz povie ze vydrzi tych par dni a potom uz len raz rocne na preventivu....dufam
@pepusa1 ano kamoska mi tu techniku spomynala,ale u nas sa asi nerobi...teda nepocula som este o tom...len klasika sex ,bradavky a podobne veci...
@ena87 presne aj toto riesim,ze peniaze a prakticka vec,,netreba nic nosit zo sebou a ani ohrievat 🙂
@dugyna a masticku aku???ten lanolin je najlepsi,lebo citam vselico...niekto bepanthen iny kokosak a tak dalej...no snad to zvladneme 🙂
@dugyna Ďakujem za radu ja ani nič nerobím len sa jej venujem aj keď spinka tak si ľahnem aj ja na chvíľku ako nie k nej mávam ju v postieľke priateľ sa ju snaží zaspávať v náručí no nepomáha ani v kočíku
@tatinka ohladom plynu? ach ani sa nepytaj...uz som nevolala bo by som bola za debila...v sobotu sme ho odstavili...v nedelu som ho zapla iba na hodiku kym som dala sprchu a vcera bol zapnuty cely den dnes tiez a prosim pekne...neni ho citit :/ ja nevim ci mi drbe alebo co to bolo...no nerozumiem tomu...snad to bude ok...no a opekanie bolo super...oddychli sme si ...bol spek a aj slaninka 🙂 ale vidis tie zemiaky ma vobec nenapadli...chceli sme aj dnes,ale mali sme kopec jedla tak budeme zajtra 🙂 kedze malej sa na svet nechce...dnas osm si dala zase horucu vanu 🙂 ved musim si aj ja uz oddychnut 🙂
no co sa tyka pupocnikovej na to ja nemam tak ani neuvazujem ale ako citam co ste si pisali tak by som sa na to uzaj uplne vytoto...podla mna to nema zmysela za tie peniaze teda...treba verit,ze babo bude zdrave a robit vsetko pre to a nie robit si zadne vratka ked bude chore...
no muz by ma tiez nasral...ako ja to zapijanie ani nechapem a kurna ked ho potrebujes ma byt pri tebe a nie v krcme..nech ide do certa ked mu je chlast prednejsi ako vlastna zena...no my by sme sa fest pohadali...ale na druhej strane mozno budes rada,ze budes sama a poriadne to vyspis...podla mna to bude pre telo narocne a bude potrebovat nacerpat novu energiu...popravde ja by som aj navstevu zrusila...ked tak na telefone a ak by som sa citila dobre tak by som im dala vediet,ze mozu prist...
kolko ma mala netusim,ale mam pocit,ze vela🙂 strasne rastie...normalne si to aj moj vsimol cez brucho...ako normalne sa obavam ako ju budem rodit ..stasne zle sa mi spi v poslednej dobre ale inak mi je uz lepsie...len pre zmenu nos sa mi upchava a uz je presuseny...ale mam pocit,ze sa z toho uz dostavam...dnes som konecne aj cely byt upratala...az na prach ten utrel chlap...
@emiliar Už sme boli aj na sono aj u dr a práve že ona sa mi nemôže vikakat tak používam tu rektalnu rúrku ináč si sama neuľaví
@ena87 jak som už pisala stále som s nou aj na rukách aj sa pomaznat no ja už neviem ako jej pomôcť cez deň spinka a v noci má problém strašne tlači až mi je jej ľúto lebo bez rektalne rúrky sa nevykaka
@gabika2266 ano to sme pouzivali aj my. Dali nam mlieko low lactoz bolo dobre. A potom od dvoch rokov zase problém s kakanim. Mame sirup pomáha. To všetko na gastro u dr nam dalam
@gabika2266 a ešte je malinká. Ja som vzdy pri prebalovani trochu s nožičkami cvicila aby sa pohli creva. Dlhodobé používanie tej rurky nie je dobre. Moze si zvyknut a bez nej sa nevykaka. A natriet okolo pupku kremom pupik kruzivym pohybom v smere rucickovych hodín
@gabika2266 To ze sa nevie vykakat si nepisala,len ze v noci place tak som reagovala skor na ten plac.No s kakanim vela skusenosti nemame,dcera sa vyprazdnila v pohode.Ona ale mavala koliky.Trvalo to vyse 3 mesiacov ale s tym sa nedalo vela urobit,organizmus si musi zvyknut.Nam pomohol feniklovy caj a cvicenie noziciek.Ale treba skusat,kazde babo je ine a to co zabera jednemu nemusi zabrat na to druhe.
A suhlasim s Emiliar,na tu rektalnu rurku pozor aby creva neochabli a uz sa bez nej nevykaka.
@lucia2831988 ja som ten lanolin pouzivala lebo je jedly. ke si aj vyberies ine pozeraj hlavne jedlu masticku...aby i pred kojenim nemusela zmyvat atd... aj taka "homeopaticka" je jedla
@gabika2266 skus nazaj pozicat satku alebo nosic, pripadne skus zapnut vysavac vtedy....su kadejake ine zvuky...popisuje to pediater v knizke nejstestnejsi miminko v mem okoli.
nase baby spavalli prvy rk vycer v hojdacke adamo v obyvacke 🙂 a take klasicke spanie ze lazkaju si same do pstielky pozru knizku a spia bez dospeleho vzdy krasne od 2 roku zivota.
Tak dnes som zacala 38tt cize uz sa moze ist aj rodit. vcera som konecne zacala cvicit s anibalom tak som celkom rada ze prve cvicenia a 21,5cm....budem rada ked stihnem nacvicit aspon 28cm
@dugyna aha tak...no tak to by mohlo aj kokosak byt celkom ok...urcite vyskusam teda...ja mam 4dni do terminu a malej sa vobec nechce :D
@lucia2831988 Tak ja som mala podla sona rodit vcera a este nic,uz aj prestavam verit ze porodim 😖 Kazdy den si poviem ze"dneska by to slo,takovej hezkej den na porod" kazdy vecer bolesti neskutocne,ze len predychavam, menim polohy a NIC!V piatok mam dalsiu poradnu,tak som zvedava co povie.
@ena87 bud kludna ja som pri tretej nacvicila 29-30 iba raz, inak som davala tych 28 ak si dobre pamatam a mala mala hlavicku tiez 34 a bola som bez natrihnu nathnutia uplna pohod.a
mne to pomaha ze aj viem ako nacvicis ten pocit a vsetko. Dnes druhy den a dopracovala som sa na 25,5cm.. takze som rada...lebo u mna fakt jeden nevie kedy to pride, kedze min.tyzden v PIA som bola sice zavreta ale skratena na 2cm...takze to je otazka casu...
uvidime co povedia v PIA na poradni...si zo mna robi okolie srandu ze si ta tam rovno nehaju rodit :P
@ena87 jej ty uz si tak na tom? chces recept porodnej baby z rakuka ktory fakt funguje? len utekaj rychlo kupit ricinvy olej je v tam koktaily aj on.
@lucia2831988 treba po schodoch, daj si nejake cervene vinko decko teplu vanu a sexik 🙂 a tiez mozem poslat ten recept. 🙂
@dugyna No spolieham sa aj na to ze uz jeden porod mam za sebou tak by to mohlo ist lepsie.U mna bol aj ten problem ze som sa neotvarala,rodila som otvorena na 9cm.Dufam ze tento krat to pojde rychlejsie.Ale aj tak by som chcela nacvicit co najviac aby sa to cele ulahcilo.
Ja sa ti toho ricinoveho oleja bojim,moze vyvolat silne kontrakcie a popravde toho sa najviac bojim....
@gabika2266 Ten vydavac je inak fajn vec,nam tiez mala zaspavala dlho so zvukom vysavaca.Vola sa to biely sum,da sa to najst na youtube.Ale kludne moze preferovat aj iny zvuk,moja znama zase ma babo ktore spi pri zvuku digestora...detom to pripomina zvuk ako z maternice tak sa citia dobre.
@dugyna no ja by som si to červené vinko veru dala 😂...musime ten sexix skusit...pisli recept 😀
@ena87 ja podla sona neviem kedy...my sa drzime terminu podla ms..a to je v nedelu...a presne ako pises...kazdy den mam pocit,ze by to slo a dnes v noci a aj obcas cez den som mala pocity,ze asi to ide a furt nic...ja uz neviem ozaj 😀
@lucia2831988 tak ja idem v piatok na to ale počula som rôzne skúsenosti niektoré napísali že obrovská bolesť niektore že nie tak teraz tam pôjdem so strachom ale idem skúsiť. Dnes po skúškach stihla som to a teraz už len čakať na drobca. Mám 5 dní do termínu a nič sa nedeje až mám obavy aby to dlhšie nebolo. Neviem ako na slovensku ale ak mi budú vyvolavat zavedu mi cipok do pošvy 😕
@lucia2831988 moj chlap sa inak bojí so mnou sexovat vravela som mu že by sme mali ale keď nechce nebudem násilná. Sice chuť nemám a, s tým bruchom čo sa ledvo pohnem ale chcela som len krz to či by to nedopomohlo vyvolať pôrod a ak nie máme tu v dome schody hore dole si dam pár kôl 😊😊😃
Ženy mne sa inak ťažko dýcha takú tazobu cítim hlavne keď sa opriem alebo keď si ľahnem. Brucho mi neklesa tak aj preto a keď mam poslickov tak tiež mi to na dychanie ide
@pepusa1 no ani ja nemam chut,ale spermue vraj uvolnuju hormon ,ktory vyvolava porod tak uz musime a vraj aj masirovanie bradaviek...ja mam v poslednej dobe dost pohybu tak na schody kaslem ale aspon na lopte skacem 😁 a na co ides v piatok?

@ena87 vies co on to povedal na margo toho, ze som zaaukala ked mi zas matkal ten krcok, ja nechapem taketo vysetrovacie metody, pred rokmi som chodila na gyndu k chlapovi a uplne super, citlivy a empaticky potom som sa prestahovala a sice mam chlapa gyndosa ale necitlivy neskutocne a vidim ze tento v nemocke to iste, mna to boli od zaciatku tehotenstva ten krcok az dokonecnika mi to ide , stale somt o hovorila ze to kukaju jemnejsie ale to je ako hrach o stenu hadzat, az ked ma u gyndosa na koze lapli bolesti ze mi sli slzy potom pochopil ze si nevymyslam ale na dalsej poradni zas to bolo ot om istom....a teraz ako mam obrovske brucho a talci to uz vsade tak ozaj by mohli byt citlivejsi, alebo ke dich prac a nebavi mali ist zametat ulice....ale som si povedala ze uz to vydrzim, porodim a budeme sa tesit s nasim drobcekom 🙂nase maminy taketo vysetrenia ani nepodstupovali, mojej mame tlak a vahu a ozvi srdiecka babatka zvonom cez brucho popocuvali a to bolo cele, ziadne strkanie prstov dnu, ziadne stlacanie krcka a podobne, ani raz jej nic nikto take v tehotenstve nerobil...inak ked som dnes cakala v kabinke predomnou bola holka na vysetreni a az do kabinky som pocula ako tiez zasipela ze ju to boli....fakt nechapem ze mam take "stastie "na necitl.gyndosov az na toho prveho teda ...
ano tie ceny pupocnikovej su rozne....ale aj tak je to drahe ako slak a v podstate na vela veci sa to neda vyuzit a vyskum je zatial v plienkach....