Júlovky 2018
Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...
Ja tiez nevypekam no parizske by som si dala🙂 zajtra idem iba visnovo slahackovu tortu spravit...ale ja velku noc nejako neoslavujem to koli navsteve....inak by nebolo ani to 🙂
@tatinka no presne toto som dnes aj ja nasla...tak asi preto mam aj tie bolesti...normalne som uvazovala ci sa na to aj pytat dokiho...aby zas po mne nehucal,ze co chcem sak som tehotna...a hej aj ja som rada,ze zijem v dobe v akej zijem 🙂 no uplne pri najhorsiom nastastie my mame minimalne pracku ktora perie aj na 90-ku....tak vyvarat by sme nemuseli,ale aj tak...to prebalovanie nic moc🙂 ja si to pamatam este pri sestre...ale to mamka mala aj aj...
Dnes som bola na 4D znovu potvrdili že je to chlapček 🙂 malý celú dobu spal poslal ma aj prejst no potom aj dake grimasy urobil a bolo vidno že aj očká otvaral no driemal 🙂 radosť to vidiet 🙂a že všetko fajn a má necelých 23cm pomyslela som si či to neni málo na 25a5 dni ale keď je dobre tak okey 🙂
@artemiss1 jej super ☺️ tak gratulujem k chlapcovi 😉😘
@lucia2831988 Ďakujem si milá 😘druhý krát povedali tak hádam sa nemylia keďže vecičky nám už treba kúpiť. A teraz čítam niekde píšu ze 20 cm niekde do 30 cm má mať bábo v tomto týždni
@lucia2831988 nasi mali pred tym pracku taku tu romo kombi,si pamatam v jednej casti pracky sa po troske pralo,potom vsetko sme s mamkou rucke plachali voani a davali po troske zmykat do zmykacky,no robota na cely den toto, jasne ,ze ked prisli do mody pracky automaticke kupili si aj nasi a bolo ze to super veru
Baby mna vcera tak tahalo aj stipalo raz na lavej strane maternice okolie pupka a potom to preslo na pravu,chapem ze sa roztahuje maternica ,celkom to boli taky proces🙂.....
Mam otazocky....pred nastupom na matersku treba ist dat aj daku ziadost na peniazky materske?a potom aj na vyplatenie tej jednorazovej davky po narodeni dietatka ?a taktiez potom po pol roku je tusim uz rodicovska to tiez sa dava niekde ziadost?kedy sa to vsetko vybavuje,kolko vopred a na akom urade?na socialnom ci kde?este som si nezistovala ale ma napadlo reku ak uz niektora viete sa vas popytam.....treba aj nieco ine okrem tychto veci vybavovat?
@tatinka mna k tomu este zaujima co všetko treba vybavit po narodeni...matrika jasné,detska lekarka a dalej?
@lucia2831988 myslim,ze asi aj na urady ako zdravotna,socialna bude asi treba pobehat po narodeni ale teda neviem,to len si myslim....
U nas je to tak blbo ze urady su nie vsetky pri sebe, v Partizanskom je vsetko v meste pri sebe,tu v Pd kazdy urad uplne inde
@tatinka ano tu pracku si veru pamatam aj ja a uprimne ☺️ som rafa,ze zijem v dobe automatickej pracky, umývačky, sušičky a podobne 😁...bohu vďaka za týchto pomocníkov 😀...unas je zdravotn a sociálna tiez uplne inde🤔 ale po narodení podla mna socialnu netreba ked tam clovek pojde nahlasit matersku tak na co aj narodenie? Neviem no...myslim si...
@lucia2831988 lucka aj ostatne ak chcete si totot pozrite,je tam vsetko co treba vybavit pred a po porode vam i dietatku,co ea ybavit na matersku,na rodicovsku,aj formulare sa tam daju stiahnut
http://najmama.aktuality.sk/clanok/233405/povin...
@lucia2831988 matersku ti vypise gyndos ako na nu pojdes a to odovzdas zamestnavatelovi a on to nahlasuje dalej,do socialnej musis ist po porode nahlasit si veci aby sa ti to ratalo do dochodku,to som si precitala v tom clanku tak sa robim mudrou inak by som nevedela😀😀😀
@tatinka jaj tak...no vidis...ja ze s tou materskou od gyndosa pojdem rovno na socialku ja...ach asi aj pojdem radsej ja 😂...no idem to prestudovat
@lucia2831988 co na to hovoris,prestudovala si?este pred porodom toho nie je vela ale potom sa mi zda toho celkom dost,ten clanok sa mi docela pozdava,je to tam podrobne popisane co kde treba,ja som zatial presla len prve 3 strany,tusim mi ostavaju este dve preluskat🙂
To ešte nemáte take ťažké vybavovania ako ja. Dostanem britský rodný list ktory odoslem a budem čakať az 3-4 mesiace kym dostanem slovenský a potom vybavovat pas a to sa chystáme v Decembri na Slovensko tak dufam to stihneme malý by sa mal narodiť niekedy v Juny
@lucia2831988 jejda ja som si nevsimla kolko to ma stran🙂 ja,ze v pohode neni toho vela a to som citala iba tu jednu...no nic zajtra mam volno tak sa tomu budem venovat 🙂
@artemiss1 uff no to ti nezavidim tak to mas veru horsie...
@artemiss1mali by nam to tie urady skor ulahcit a nie komplikovat somarinami
@lucia2831988 ma to dost stran😉ale je to dost podrobne tak aspom budeme vediet co kedy kde riesit
@tatinka no to je dobre,ze je to podrobne...asi si spravim aj body na papier nech potom viem...
@lucia2831988 neuveris ale tiez si znacim na papier😀,lebo mne sa zda toho po porode dost vela,este pred porodom ok....
Lucka ty beries aj magnezium?ja som zatial nebrala ale co som pisala ze ma taha stipe a uz aj boliet zacalo okolo pupka ako sa roztahuje maternica,aj krce do lytok mam za posledne dni a tuto noc som sa az budila co ma to po stranach pupka bolelo tak dnes som si prvykrat dala magneziovy prasok co mam od gyndosa a zda sa mi ze to utlmilo aj maleho....u teba to tak nie je?citala som niektore maminky pisu ze to utlmuje aj dietatko,to sa mi moc nepaci...
@lucia2831988 dala som si to dnes prvykrat tak uvidim ked dam aj na buduce ze ako sa mi to bude javit,ako maly kopka aj teraz len inokedy kopcuje po ranajkach viacej ale mozno ma len relax kedze vcera kopal cely den az do noci ako divy😀
@lucia2831988 dokonca aj brucho sa mi vidi ze mi vcera vecer stvrdlo a ostalo mi tak dobre dve hodiny,vtedy nebolelo len bolo tvrdsie,tak snad to bola len ta cvicna kontrakcia aj ked sa mi vidi ze daka dlha.....ach ked clovek to nema s cim porovnat a takto to posudit neviem
@tatinka papier je najlepsi 🙂))...no ja magnezium uzivam stale...teda myslim aj mimo tehu---magnezium a zinok a selen to proste vzdy ked ma napadne....to jednoducho doma musi byt...ale v prvom trimestri mi nerobil dobre...musela som ho prestat uzivat no a teraz som zacala,lebo strasne krce mi zacali...bala som sa rano natiahnut...ale uz mi nevadi takze pohoda...no kazdopadne magnezium upokojuje tak je to mozne,ale uprimne nevsimla som si to🙂 mala ma kope stale rovnako...aku ma naladu 🙂 urcite sa neboj ho uzivat a kludne si daj...uz len pre tie krce a ked tvrdne brusko tiez sa predpisuje magnezium,alebo v nemocnici injekcie magneziove podavaju....to babatku neuskodi....s tym tvrdnutim ja neviem ci mi tvrdne...kamoska povedala,ze ked ano tak to budem vediet no ale ozaj neviem...no vraj tam moze byt aj 10min stvrdnute ale aj dlhsie...ak moc tvrdne vtedy sa dava zena na PN co viem....mna skor trapia bolesti akokeby som mala na lavej strane ranu...niekde pri vajecniku...a v robote ked cely den sedim tak poobede mam hrozne bolesti bruska a normalne pocit akokeby mi mala chcela vypadnut...tak mi tlaci dole az krce mavam...najhorsie je,ze tam musim mat nohavice...keby mozem saty nosit,lebo potom mi uz aj pas na gatiach vadi aj ked je uplne volny
@lucia2831988 no ja som mala pocit vcera tvrdnutia lebo ostalo take tvrde vsade aj dolu,aj hore aj po bokoch,vacsinou ked na daktorom mieste stvrde tak viem ze je tam maly natlaceny ale toto bolo ze uplne vsade,ale nebolelo to len dlho to trvalo a potom v noci take tahanie az stipanie uz par dni po bokoch od pupka,aj cez den to obcas mam tak som si to magnezko dala...
Lucka a v praci nemozes mat vykasanu koselu alebo co mas teda na vrchu oblecene a reku pod tym potom nosit rozopnute gate?teda v pripade ze ta kosela ti to schova...alebo dat len gumu ci zicherku aby gate nepadli?na prd je to ked musis byt natlacena v zapnut.gatiach
Ja nemozem tie tablery magneziove v modrej krabicke co su, z nich som mavala v minulosti neskutocne tocenie makovice,tento prasok je slabsi ale zda sa ,ze je ok,dnes sice citim pobolievanie v lavo ako je vajecnik ale pupek je zatil ok😀
Coskoro zas pride niekto obhliadnut byt,potom ideme do restauracie zajednat svadobne menu a vecer ma pride bracho zobrat na aute lebo iddem prespat k nasim kedze v Pe idem zajtra rano na stitnu....snad ma zoberie rychlo a nestra tam clovek aj mladost😀

@tatinka tie parizke zboznujem 💓ale je stym robota a strieska dobrý nápad ☺