icon

Júlovky 2018

nikus987
5. nov 2017

Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...

tatinka
12. sep 2018

@kattky nas maly ked sa to tak vezme ma 10 tyzdnov , takze dva a pol mesiava a uz ideme prve ockovanie, mne to pride velmi skoro este...dost sa toho obavam ako to bude znasat, ...o sebe viem ako to bude-budem revat a k aj maly bude....ja sa rozplacem aj ked ma koliku co mi je luto ze mu neviem pomoct

tatinka
12. sep 2018

@ena87 nas 6.9.mal dva mesiaciky a zajtra uz hned mame ockovanie...neviem ci nemam navrhnut odklad , velmi sa mi to zda skoro ...

kattky
13. sep 2018

@tatinka ja by som ho tak skoro nedala ockovat najskor az na 3 mesiace

pepusa1
19. sep 2018

AHOJTE Ja som tu dávno nebola co máte nove tatinka dugyna lucia ena a viac vás tu je 🙂my sme uz po prvom očkovaní máme 10 týždňov

lucia2831988
19. sep 2018

@pepusa1 ja tiez nejako nestiham ppisat lebo malinkej sa uz nechce moc spat 🙂))) my mame ockovanie 10.10. dufam,ze to dobre dopadne...inak fajn...trosku problem s kakanim a s kojenim inak super

lucia2831988
19. sep 2018

@tatinka Takze si este dalej od PE teraz 🙂...no u mna je to s mlieckom podobne...v noci kojim ale cez den tazko odsaje 60 za cely den...takze nic moc...ale aj tak sa snazima beriem stale benedikt a senovku...nechcem sa vzdat...my mame nutrilon colis tiez sme mali s bruskom problem a aj probiotika davam...potom 7dni nekakala a teraz viac prikrmujem a kakame kazdy druhy den ...strasne ma to stve s tym kojenim...dianka ma rada vsetko co sa mihoce...dnes sa zacala dvihat...uz chce behat...robi pokroky pomali ale nevadi...co mas inak nove ? ako dopadlo ockovanie?

lucia2831988
19. sep 2018

baby aku mate dlzu??? u nas je to cez 62 teplaciky musi mat 3-6m a ponozky 6-9 :D body kludne jej velkost len tie nozky ma dlhe...

ena87
20. sep 2018

@lucia2831988 Moj maly je lenivyyyyyy,na brusku sa vobec nechce dvihat.Najradsej lezi na chrbte.Dcera sa mi v 2 mesiaci uz otocila a on nic 😁
Oblecko davam 68cislo(4-6m) lebo mu je vsetko male.To je normalka,prve mesiace rychlo rastu.Vlasy mu nevypadali tak ma dlhe,neviem ani ako mu ich ucesat 😀
Ockovanie ma az 18.10 tusim.To uz bude mat vyse 3 mesiacov.A na poslednej poradni mi doktor povedal ze mu puchnu dasna tak neviem ci zuby pojdu skor alebo co....

ena87
20. sep 2018

Tento tyzden aj odplienkovavam dceru tak mame veselo.Vobec sa mi to nedari a popri tom este kopec roboty s maly a okolo dkmacnosti....Juuuj uz som z toho na prasky.Dcera aj chape aj da cikat babiku a sama sa pocika do nohavic...
Dugyna ak mas neake typy na odplienkovanie tak prosim ta porad,ja uz som zufala co s nou.Mam pocit ze naschval to robi lebo kakat sa pekne pyta a aj vydrzi.

pepusa1
20. sep 2018

@lucia2831988 tak je dobre koliky trapia aj nás ale už pomenej teraz grcka, v noci ti ako spí mne sa raz budí medzi pol tretou štvrtou ani nepamätám kedy som sa dobre vyspala 🙂

tatinka
21. sep 2018

@kattky
@ena87 tak nakoniec nam ockovanie dr odlozila , prisla som tam, ze ju prosim o odklad a ona hovori, ze mi to aj sama chcela navrhnut pretoze synovi zatial nevedia najst pravu oblicku a este to nemame celkom dovysetrovane tak ze radsej pockame na celkovy vysledok, takze nam prve ockovanie odlozila az na oktober

tatinka
21. sep 2018

@pepusa1 a ako znasalo miminko prve ockovanie? tiez sme mali ist v 10tom tyzdni ale chcela som odklad, prislo mi to vlemi skoro....
@lucia2831988 ockovanie sa odlozilo jednak na moju ziadost a jednak na navrh pediatricky kedze sa caka na zaverecne vysetrenie ohladne tej nenajdenej oblicky, 10.10. mame preto este nefrologicke vys. a na dalsi den mame prist zaniest pediatricke vysledky a aj nas zajednala na to prve ockovanie ...
nas ma uz tiez tak rozmer asi ako ty pises, zajtra mame 11 tyzdnov a tiez obliekame 62c. ale napriek tomu niektore oblecie dupacky este aj mensie cislom ale maju trebars iny strih tak su mu este dobre , ale uz vacsinou tu 62.,ako ti v noci spava ? nas zaspava tak medzi 22.00 az pol nocou a podla toho sa aj budi, ak zaspi okolo desiatej tak sa zobudi okolo tretej a potom okolo siedmej, ak zaspi o pol noci tak sa budi medzi piatok a pol siedmou rano...za psoledny tyzden mozno dva si neustale dava rucicky do pusinky, zo zaciatku som myslela,ze je hladny lebo pred tym to robil len ked chel papat ale teraz uz to robi stale a aj moje prsty ked drzi uz ich chce dat do ust, uz skratka skuma vsetko tym, ze to dava do pusinky, na vecer je casto nekludny , musim mu davat pit aj vodicku lebo to mliecko umele mu nenahradza pitie, je smadny z toho, nevypije vsak vela ale tych cca 60 ml vodicky si da....

tatinka
21. sep 2018

baby a fotecky ratolesti sem supnite nech vidime ako nase drobciatka podrastli 🙂

tatinka
21. sep 2018
tatinka
21. sep 2018

na fotke kde spinka je prelom 6-7 tyzdna, ta kde ma modre teplacky je z minuleho tyzdna 10 tyzdnikov tam nas drobcek ma 🙂)

kattky
21. sep 2018

@tatinka kamoske sa mala narodila s jednou oblickou a ona nedala vobec ockovat malu. Vravela mi, ze co ak by jej odisla aj ta jedna oblicka a co by mala cely zivot chodila od malicka uz na dialyzu. Ockivanie je povinne ale nieje to trestne ak sa dieta neda zaockovat. Ocovej znamej syn po ockovani zostal autista. Moja neter zase dostala detsku cukrovku.

ena87
21. sep 2018

@kattky Nechcem sa neako hadat ale po ockovani dieta nemoze ostat autista.Pravdepodobne to ockovanie len urychlilo priebeh ochorenia ktory by sa prejavil ci by ho zaockovat dala alebo nie.

kattky
21. sep 2018

@ena87 moze byt ... Nehovorim ze nie ale oni to majudane ze z ockovania. Ja maleho tiez davam ockovat. V pondelok uz ho caka stvrte ockovanie.

tatinka
21. sep 2018

@kattky tak teraz si ma riadne doplasila

ena87
21. sep 2018

@kattky Autizmus sa neda dostat z ockovania lebo to nie je choroba ale porucha.Je todane geneticky este v maternici a prejavuje sa tobohuzial vo veku ockovania co si mnoho rodicov s tym spaja....Ja tiez davam ockovat a teda nezatracujem matky ktore nedaju ockovat len mam na to svoj nazor....Dalsou vecou su tieto poplasne spravy ohladne autizmu,to nie je myslene na teba,len diskutujem.
Ak by ockovanie sposobovalo autizmus po svete by behalo nadmerne mnozstvo autistou a statisticky pocty nevzrastly odkedy sa ockuje.
Moj nazor na to....
Takze @tatinka neboj sa 😉

lucia2831988
21. sep 2018

Aj my mame take body 😂

ena87
21. sep 2018

@lucia2831988 To je riadna vlasana 😄Take usmievave slniecko 😊

lucia2831988
22. sep 2018

@ena87 hej hej ...uz budem coskoro sponky kupovat :DD je to veru zlaticko

lucia2831988
23. sep 2018

@ena87 dianka sa aj dvia a aj brusakuje ale pocula som,ze brusakovanie neni dobre...nechapem preco...a spanok ju uz az tak nebavi :D ja tu mam ako po vybuchu nic nestiham ale tuto noc spala celu :D...no ja mam tiez pocit ze zubky budu skor,lebo uz slinta a kuse vsetko a minule plakala od bolesti no brusko to nebolo...

lucia2831988
23. sep 2018

@tatinka no u nas bude 10.10 ockovanie aideme sa potom uz aj na plavanie objednat...malinka vacsinou sa budi okolo 1-4 podla toho tiez ako zaspi...povacsine to je okolo 21-23 🙂 no tuto noc sa zobudila 6:30 ja som sa prvy krat vyspala...ale v noci sa jej vobec nechcelo spat :D uz aj moja veru rucicku papa...davas aju cumlik? ako obliekas teraz maleho? my uz mame aj dnu celkom chlad :/ teda mne nieje ale mala ma ladove rucky...ja vodicku nedavam bo vraj staci mlieko ale asi zacnem trosku...inak je krasnucky 🙂

lucia2831988
23. sep 2018

baby a co davate ockovat??? iba to zakladne co preplaca poistovan,alebo aj tie dalsie co si hradi rodic?

ena87
24. sep 2018

@lucia2831988 Ja davam to rozsirene ockovanie,aj dcere sme dali tak uz dam aj synovi.Nam to preplati poistovna tak sme vyuzili moznost(dovera preplaca tych 200€ kazdy rok) Som zvedava ako to bude maly zvladat.
Teraz ma maly sople,dcera ho nakazila, tak po nociach nespime.Vsetko mu to zateka a tazko sa to vytahuje z toho maleho nosa....
"Past koniky"sa mu teda velmi nechce,je to taky lenoch.Ratala som ze cez zimu uz bude sediet a bude v sportiaku ale asi nie.No o chvilku sa mi nezmesti do vanicky takze neviem co budem robit...Rastie riadne do dlzky,bodycka menime ako ponozky 😁 Teraz co ma niektore 68 tak uz su mu male na trupe a rukavy dlhe.🤷

pepusa1
24. sep 2018

@tatinka tu v UK dostal 3 injekcie a sirup takže to znášal veľmi zle nastal niekoľko hodinovy plač ale bez horucky ďalšie očkovanie o mesiac ale už nedovolim toľko

pepusa1
24. sep 2018

Toto je môj tučko 🙂

pepusa1
24. sep 2018

Mne sa malý budí medzi pol treťou štvrtou a potom o 7 a večer zaspáva okolo 8