icon

Júlovky 2018

nikus987
5. nov 2017

Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...

lucia2831988
3. apr 2018

@tatinka no podla opisu to znie presne ako ked kamoska mi opisovala tvrdnutie....ja toto asi nemam zatial...no to tahanie a pnutie ano...tiez v posteli mam s tym dost problem a neviem si najst polohu....a tie krce mi vadia najviac....inak magnezium ti mozno vadilo,lebo ti moc znizil tlak...ten v modrej je silnejsi tak mozno ti az moc znizil tlak...to som ja mavala na zaciatku tehu..teraz nastastie dobre...ja idem zajtra rano na poradnu a potom bezim do prace...som zvedava co povie....no a v praci mam tehotenske gate...take co maju pas dole a potom na brusku teplakovinu....ibaze ked sedim 12 hodin tak aj tak ma to tlaci...idealne nemat nic...este doma ked mam teplaky to mi az tak nevadi...ibaze doma si aj lahnem a kadeco...ale nevadi uz iba mesiac a pol...na zaciatku som veru aj nosila rozopnute gate,ale potom uz ked zacalo brusko rast kupila som si radsej tehotenske...sak co mi moze 🙂 su cierne tak nic 🙂..ten akoby lavi vajecnik to ma boli najviac....na to sa chcem aj zajtra opytat...ja sa chcem ist dnes prejst do parku so psom aspon na hodinku a potom musime ist zistovat cenu kotlov....to sa mi uz vobec nechce....a o 2 tyzdne som mala ist do tej SNV no priatelov kolega dostal porazku a teda priatel nema volno....ach samej sa mi ozaj nechce tam ist...neviem co mam robit...potom jedine v maji asi ale zas 2 m pred porodom soferovat 250km sa mi tiez nechce....staci,ze na tu svadbu pojdem 120 km 6t pred porodom ....v PE mate dobru doktorku na stitnu??? Moja mamka je 2r po operacii no nevedia jej nastavit lieky...zvazuje,ze pojde do lubochne

tatinka
3. apr 2018

@lucia2831988 do Pe mamka nech na stitnu nechodi,doktorka nic moc,ale nemam kam inam ist tak som uz roky u nej,ale tu lubochnu si chvalia,chodila tam aj teta ked mala rakovinu stitnej,to nech mamina skusi ak ju tam vezmu....
Som zvedava co ti dr pove na poradni na to co sa chces popytat,daj vediet,aj princezna uz isto bude vacsia....nas sa pred mesiacom na velkom sone vrtel ,ze ho dr nemohol ani pomerat ale teraz pred tyzdnom bol kludny no teraz dr len srdiecko pozrel a nemeral nic,maly sa len mierne pomrvil ale inak asi spinkal lebo ked dr zacal kukat sonom cez brusko tak krpec si rucickou akurat ocka brhlil😀
To mas ozaj dost soferovat tolky kus a potom aj kratko pred porodom,na tu svadu s tebou ide aj drahy?

lucia2831988
3. apr 2018

Aha no dobre vediet...tak jej poviem nech idu do Lubochne...teda aspon nech to skusi....ona nastastie rakovinu nemala...mala vela nadorov na nej no nezhubnych...takze isla stitna von...no aj ja som velmi zvedava co mi povie...popravde ja sa normalne tam bojim ist...tak mi to naposledy znechutil...nam meral hlavicku a predtym aj kosti...co bude robit zajtra to uvidime,ale mala asi nema rada sono...vzdy sa mrvi....ja som naposledy ani nevedela kde co je popravde🙂 vzdy nieco robila...a chcela som aj foto no uz je dost velka...Jasne na svadbu ide aj priatel,ale on soferuje iba okres PE a ZM 🙂)) ja som sofer v domacnosti...co mi ani nevadi,ale vie ja co bude o mesiac o dva...zatial som uplne v pohode a sedenie v aute mi neprekaza...teraz si vim predstavit odsoferovat aj 500 km...

artemiss1
3. apr 2018

Tiež som si dala ten modrý magnézium tabletku a mala som pocit nižšieho tlaku a mám aj šumivé tablety ale niekde som čítala v diskusií tu na MK ze pre tehotne lepšie tabletky užívať normálne než rozpustné. Musím si objednať magne b6 tie som pri dcére užívala celé tehotenstvo. Začali aj mne kŕče ale do chodidiel

artemiss1
3. apr 2018

To tvdnutie brucha tiež akosi neviem rozoznať ale to magnézium je na to dobre a to natahovanie pálenie kože je normálne tiež som to mala asi v 16tt teraz už necítim ale občas svrbi natieram olejcekom

lucia2831988
3. apr 2018

@artemiss1 no ja mavam tiez krce v chodidle alebo lytkach....akym olejcekom natieras? Ja pouzivam kokosovy a domace telove maslo... ale aj tak mam pnutie...svrbenie uz menej

lucia2831988
4. apr 2018

@tatinka tak všetko v poriadku...cystu nemam...ze to by som bola pekna vynimka 😁...povedal,ze tlaci mi maternica na hrube crevo...a poto to trošku tvrdne...mam si davat 3x denne magnézium 500 a vysetril ma aj zospodu a všetko je ok...malinka ma hlavu na 27tt a to sme v 26+2 😂 gebuľa moja

suldenka
4. apr 2018

Môj drobček má 980g u nás tiež všetko oki tiež som dostala kŕč do ľavej nohy a veru 3 dní ma bolela inak som strašne unavená čo som ja na začiatku vôbec nebola až teraz to prišlo furt by som spala a v noci buntosim čo nemôžem spať cez deň tiež pri malom sa mi nedá spať tak chodím jak matoha a priberam asi aj zo vzduchu sa jedujem na to a zadycham sa keď niečo spravím už si musím oddýchnuť no des a to len 27.tyzden čo bude ešte do 39.tyzdna ach snáď sa dáko budem gulat alebo pôjdem po štyroch 😉😁

lucia2831988
4. apr 2018

@suldenka mne vahu Nikdy nepovie 🤔...a ani na pohlavie som sa radsej nepytala...😁...hlavne,ze je vseto v poriadku...mala som taky blby pocit trochu tak ma upokojil...ja uz do noh nemam krce hned som si nasadila magnezium,ale kazal mi zvysit davku koli tej lavej strane co ma bolieva...ja nemozem nikdy zaspat...unavena som a zaspavam no ked lahnem do spalne na posteľ tak hned ma spanok prejde 🤔...no vcera boli u nas krasne tak som bola v parku so psom...spravili sme cca 4km a rizhodla som sa ist stranou kde je rovina iba jeden kopec je strmy dost...reku ten vybehnem a pojdem len po rovine...ufff ako olutovala som to 😂 dalo mi to riadne zabrat 😂 4x som musela postat...takze uz tou stranou nepôjdem ☺️

artemiss1
4. apr 2018

@lucia2831988 ja Bio oil ak sa to tak volá na slovensku neviem ale je fajn a dokonca obyčajný detský modrý aviril je dobry pri dcére som sa avirilom natierala a mam aj mlieko kakaove s mandlovym olejom je to pre tehotne dosť husté ale po ňom sa mi ešte tak začiatkom priberania lupala koža na bruchu ako keď sa lupes po opalovani tak davam len na telo a na brucho ten olejcek. A čítam že spánok u teba nič moc teda ja mám dva vankúše teraz inak mávam jeden pod hlavou a spím dobre väčšinou na ľavom boku zvykla som si a priberam asi každý týždeň pol kilo a tiež nevladzem funim a ledvo ponozky natiahnem a som 26 🙂

artemiss1
4. apr 2018

Ženy jedavate tú mliečnu ryžu? Dnes som si kupila čokoládovúmala som chuť a len ma napadlo či by to nevadilo keďže je tam ryža no hneď to zmizlo 😃

lucia2831988
4. apr 2018

@artemiss1 jaj bioil som pozerala no pride mi to vela zan ☺️...aviril by ma popravde nenapadol ☺️ ...uff keby dam dva vankuse tak by mi krcna asi odišla...ja som naucena na chrbte a pod hlavou mam iba tenku podlozku alebo deku,lebo neviem najst nizky vankus...niekedy dokonca aj bez vankusa...a to je moj problém teraz.. aj to,ze zahadne ma prichod do postele preberie a potom snazim sa spat na boku ale to si neviem najst miesto a nakoniec aj tak zaspim na chrbte 🤔...ponozky 😂😂😂😂 no tie si obuvam tak ze noha do boku...uz chapem preco si otec tak dava ponozky...teda vylozim si nohu na druhu bokom,ze mam clenok na stehne pri kolene...i ked stale skusam normalne no zavadzia mi brucho 😂😂😂😂 je to sranda...a ryza sa nemie?

janka_alusicova
4. apr 2018

@artemiss1 prečo by mala ryža vadiť? Ja jem Riso cele tehu, lebo to aj malému davam

tatinka
4. apr 2018

@lucia2831988 jej krasne,som rada ze mas ty aj malicka vsetko v poriadku,vidis to s tym crevom by ma vobec nikdy je nenapadlo ze aj to ti moze a po som vat bolesti...
Ja som si dala vcera to magnezium praskove co som ri pisala ,ze sa mi vidi maly po nom utlmeny a mala som prqvdu,vcera e i zas trochu tvrdlo bruxho tak som si znovu dala ten prasok ,maly kopal ako divy a akonahle som dala!prasok tak do par minut uplny utlm kopania,normalne som sa zlakla lebo proste nic nezaberalo ani ked som sa najwdla ani ked som si lahla do poloh pri ktorch vzdy kopcuje ako divy...proste len som citila take slabunke pomrvenie sa a hotovo...od vcera vecera to trvalo az do dnesneho vecera a az teraz citim ze uz kopne trosicku silnejsie nez vcera,aj som volala na gynd a sestricka povedala ze sa nemusim bat ,ze malemu to isto neskodi ale!ze je pravda ze z toho moze byt otapeny a uspaty....nasla som tu aj diskusiu mamiciek,ktore pisu ze malo to iste,ze deti uplne utlmene otapene a spave ,dokonca vela maminiek pise ,ze magnezium treba brat len ak je problem a ked pominie treba ho vysadot lebo je navykove pre miminka pri dlhodobom uzivani,pisali tam asi 3 maminky ktore ked porodili ich deti mali z magnezia abstinencne priznaky kvoly dlhodobemu bratiu v tehu....
Skusim si kupit ne magnezium a jasne ze ked tvrdne brusko tak si to clovek da aby zabranil predcasnemu porodu ale som rozhoduta nebrat to denne ale proste len podla potreby,chapem ze magnezko je potrebne aj proti tvrdnutiu aj proti krcom a tak dalej,len sa bojim o maleho ked uz hned v zaciatkoch to ma nanho taketo ucinky....tak zvolim strednu cestu podla potreby a na a iblizsej poradni sa poradim s dr,on tiez vravel minule ze netreba davat stale ale ze teda ked sa nieco objavi tak radsej dat

tatinka
4. apr 2018

@suldenka som dnes bola na stitnu a ked som si sadala ,sesrricka ze co ten povzdich a ja reku ved uz mam velke brusko uz ledva fucim a teplo tu mate,ona ze n ste v 26tt to sa este nafucite do porodu,tiez uz ti funim ako lokomotiva😂

tatinka
4. apr 2018

@artemiss1 preco by malo vadit ze v jogurte je ryza?ja taky nejjem lebo ho nelubim ale ryzu jedavam bezne...dnes som si po dlhej dobe dala u nasich pecenu kacicu mnaaaam😉

lucia2831988
4. apr 2018

@tatinka aj ja som veru rada,lebo obcas som sa aj bala...tiez by ma to nenapadlo no logiku to dava...aj ked ma nafukne tak ma to tam boli este viac...no uvidime...nasadim si to magnesko ako kazal a uvidim...inak dnes som mala 2x tabletu magnezia ale kope ako diva...takze u mna to neplati az tak...ale ano citala som to aj ja a presne aj nejaku radu lekarky,ze vela babatiek ma magneziovy abstak ked sa narodia tak aby mamicky neuzivali ked netreba....no ja uz len pre tie bolesti v bruchu a krce v nohach musim...ale ak nepomoze tak urcite tiez obmedzim...no ja si aj pocas roka hocikedy davam magnezium co citim,ze mi chyba tak mozno mi teraz chyba este viac...tiez som ho nechcela brat nejako extra ked som to citala...ale krpatej asi nevadi a mne pomaha...tak uvidime...a kedy ides na poradnu?

janka_alusicova
4. apr 2018

@lucia2831988 ja beriem 3x2 magne b6 a občas ešte aj šumivé a moje baby sú v pohybe non stop 😂 pri synovi som brala takú istú dávku, od rána do večera kopal

artemiss1
4. apr 2018

Ja som to myslela tak ze ryža v tom jogurte teda či to nevadí že neni čerstvá 🙂

janka_alusicova
4. apr 2018

@artemiss1 asi stále nechápem.. Prečo by si musela len čerstvé veci? A hlavne je to pre deti, tak ani tehotnej to neublíži. Daj si a pochutnaj si 😉

artemiss1
4. apr 2018

@janka_alusicova vraví sa ze ryža keď stojí su v nej bakterie a hlavne by sa nemala hriať sice ryžu si vždy hrejem a nič ale a to napadlo že tá mliečna ryža či nemôže dáko uškodiť ale zrejme nie veď dnes som zjedla a dobre 🙂

janka_alusicova
4. apr 2018

@artemiss1 priveľa čítaš asi. V dnešnej dobe škodí aj vzduch, ktorý dýchame. Nestresuj sa, funguje ako doteraz, keď si nebola tehu. Teda nefajčí, nepi.. A tiež aj s činnosťami opatrne, funguje síce normálne, ale nepresiluj sa

lucia2831988
5. apr 2018

@janka_alusicova to magne B6 obsahuje kolko magnezia? Ja mam 500 3x 1 a včera tiez veselo kopala,az to bolo obcas otravne 😂

janka_alusicova
5. apr 2018

@lucia2831988 470mg, čo zodpovedá 48mg Mg2+

tatinka
5. apr 2018

@lucia2831988 vies co ma napadlo mozno na travenie a creva by si si mohla davat aj probietika tie sa mozu v tehotenstve,neviem ,len ma to tak napadlo😀
Tak ono ja tiez magnezko si nemozem vysadit ze vobec nedam ,vcera brusko v pohode ale ako som pisala pred tym tvrdnutie bruska takze tiez proste magnezko mi treba,zatial ho budem dat ked bude treba alebo mozno kazdy druhy den alebo tak dako,a skusim si kupit tie tablety miesto prasku a uvidim ako bude na maleho to posobit,poradnu mam tusim o 3tyzdne to vychadza.ale ono skratka tiez mam krce v noha a obcas bolenie maternice okolo pupku t takze to magnezko obcas musim dat i ja.....ale sa bojim ked ho to takto otapuje chudatko moje

tatinka
5. apr 2018

@janka_alusicova tak ono to magnezko nemusi na kazde dietatko tak posobit ako pisem,to mas ako ked si das hociaky liek,ktory tebe poze ale inej osobe uskodi...

tatinka
5. apr 2018

@artemiss1 ryzu v pohode papkaj,aj v jogurte kludne,kamosova zena to jedla cele tehu a ked jej prisla na chut normalne vysackoval musa do obchodu aj vecer nech jej ide kupit😀

lucia2831988
5. apr 2018

@tatinka no probiotika by mozno pomohli,ale hlavne by som mala jest len urcite veci a nie v jeden den fazulu ďalší sosovicu a podobne😂...ale co uz musim jest co je v jedalni...no skus ja mam ten galvex a tam je sice 500 no ked tak si das polku...a na poradni sa opytas doktora ,ze čo a ako...ale o babo sa neboj...keby to bolo prilis zle tak by nekazali take dávky brat...ja sa snazim sledovat no kope pekne...zatial to mojej nic nerobí...tak som rada

tatinka
5. apr 2018

@lucia2831988 tak som bola v lekarni a povedali mi ze moj prasok je silny pre miminka v brusku je to obrovska mega davka,ze ked si dam niekolko tabliet magnezka ze je to stale slabsie ako ten prasok,takze skusim tadsej ten magnerot....velmi som sa ale zlakla a a bala o malickeho

lucia2831988
5. apr 2018

@tatinka no pekne...a preco je prasok silnejsi ako tablety? No som zvedavá čo ti spravi tableta...lebo moja ozaj je v pohode po tablete