Júlovky 2018
Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...
@janalancome tak to ti verim chuda moje,si si Tiez uzila teda....inak mam pocit,ze vsetky co sme rodili okolo jula 2018 sme ten porod maly nie lahky....netvrdim,ze ine maminky to maju lahke,celkovo je porod tazky zasah do orvanizmu...inak niekedy mam pocit,ze sposob porodu je stale ako z doby kamennej v nasi h nemocNiciach....aspom ze ty aj malicka ste uz v poriadku....asi si bola aj dost zaSivana ze?
@lucia2831988 vies co nas drzi hlavicku tiez ale ked je na chrbatiku a drzim ho za rucky on sa sam pritahuje co sa snazi posadit,tak vtedy vacsinou mu hlavicka este visi dozadu ako mostik ked robis...a to by vraj uz nemalo tak byt,vraj uz aj z tejto polohy by ju mal vediet si zdvyhnut....tak posilujeme cvicenm svaliky no....
Prikrm papa v pohode ale skor sme vo faze ,ze mliecko z flase pije opatrne niekedy aj s troskou placu pretoze uz ma 4 zuby a dasna naliate a ked taha dudel na flaske tak ho to zrejme dost boli,teraz je nachladnuty a este sa mi aj vyhadza) na brusku z liekov...ide ma porazit uz,od kedy mal to druhe povinne ockovanie dako je ten organizmus oslabeny,este aj v january mal kasel co sme boli pn v prvej polke decembra...
Inak nejdu malej este zubky?vraj aj vtedy mozu deti odmietat prikrm a menej papat...zatial kombinujeme zelwninove veci,muz stale kvaka nech uz dame aj maso ale ja ne hcem,podla mna ked ho skusime dat aj koncom januara nic sa nestane,alebo mozno az vo february....
@tatinka veru tam dole to bolo reseto. A tie julove horucavy... och! Aky porod si mala ty? Mas este nejake deticky? Ci drobcek je u vas prvy?
@janalancome cisarsky,spinalom sme sli,tehu rizikove,v zaciatku aj s krvacanim,potom meknutie krcka a skratenie uz neviem ci 5ty ci 6ty mesiac,v podstate tristvrte tehu som si odlezala lebo ma strasil dr.predcas.porodom a nakoniec maly bol zle otoceny,museli sme ist cisarom,no a teda primar v porodnici sKonstatoval,ze i keby sa porod rozbehol sam i tak by ho museli stopnut a ist cisarom lebo maly bol zaseknuty rucickou,a teda este ze uz som stara na prvorpdicku takze mi sekciu odporucali hned od zaciatku....mam 36,dietatko toto jedno po 9 rokoch snazenia...
A uz si teda ok?vsetko vyhojene?ja mam stale po it akoby to brucho od porodu ani nebolo moje.obcas ma jednom mieste aj bolieva trosku....
Ty mas kolko deti?
@tatinka no tak zamerne som ju sledovala a drzi hlavicku pekne...ale na to sa neda podla mna spoliehat...kazde dieta je ine...my napriklad nemame zubky este a donedavna v ruckach nic nevedela drzat....kazde dieta potrebuje na nieco cas...u nas mliecko v pohode i ked ona je strasne slaby papkac...velmi malo papa a niekedy si da o 6 rano no potom az o 14-tej....no proste hrozne s nou ...ale zeleninku nechce ani za svet...posledny tyzden...doktorka vravela,ze to niekedy po ockovani maju alebo aj len tak...nech skusam dalej...tak skusam...vcera sme mali konecne 2 davku z druheho ockovania...nervozna bola po tom...a aj v noci uplne na prd...prva davka bola v pohode...tak snad uz bude dobre...dnes sa s nou chcem ist sankovat a zajtra s nosicom sa prejst...dufam,ze chora uz nebude...uz aj hnacky konecne presli...a kde ti zase nachladol? :/
s maskom suhlasim s tebou...idem sice kupovat zajaca a prepelice,ale idem si to naporcovat do mrazaku a az od ukonceneho 6 dat...tak som to inak aj nasla a aj doktorka povedala...podla mna je zbytocne sa ponahlat...obzvlast ked mi mala teraz aj odmieta..
@lucia2831988 no klucna kosticka je ta od akoby krku k ramenu, vodorovna teda so sklonom.k ramienku. Praskli jej ..nebola uplne zlomena. Mala ani neplakala. To mi povedali ked mi ju doviezli na izbu. Ze ju mam.polohovat na zdravu stranu...
@tatinka tak to mozes napisat o sebe knihu. Mas toho dost za sebou. Ale chvala Bohu mas dietako pri sebe teraz sa len tesit. To sitie alebo "miesto cinu" este citim. Prve dni horor. A tie horucavy... . ja mam 32 a 10 r syna, dievcatko mame po 10 rokoch...
@lucia2831988 teplotu z ockovania dcerka nemala?nas mal po pol noci tesne pod 38 a rano uz bez teploty takze sme ani Nic nedavali na jej zrazenie....
Nachladnuty je lebo sme mali to cvicenie a terapeutka pozaduje aby tam babatko bolo len v plienke,takze 30 minut holy a som hovorila muzovi reku uz vidim aKo to dopadne a veru este v ten den vecer zacal soplit a rano uz bola zretelna nadcha.to pred tyzdnom tak,je to uz lepsie ale este nie uplne...
Krpaty si mliecko da ale ma tiez take dni ze niekedy menej niekedy viacej,ale ked si da ako ty pises rano o siestej tak o tej cca 9tej si zvykne znovu dat,aj ked nepotiahne trebars plnu davku ale aspom daco si popyta🙂 nasmu zeleninka chuti teda aspom ta co sme zatial skusali,len mrkva nie,ta mu chuti len so zemiakom spolu...
Nasa pediatricka tiez v polke na poradni ,cca prva polka decembra,povedala s masom minimalne mesiac a pol aby sme pockali,len moj muz je cela jeho mater,najmudrejsi na svete,napchal by maleho masom uz davno....aj ste sa boli sankovat teda?my sme este neboli ale tiez by sme chceli vybehnut ...
Maly je taky mrzuty z tych zubkov,aj sa obcas zobudi na bolesti dasienok...uz nech mu narastu vsetky nech je s nimi pokoj....lepok ides kedy skusat?
Som si v cera volala do soc.poist.nech mi poslu doklad ohladne materskej kedze to treba pri prechode na rodicovsku,ale ze to az posledny den materskej mi mozu poslat....tak musim este par dni pockat,ale aspom do prace som poslala vyrozumenie a nastupe na rodicovsku a ze na nej mienim zotrvat do troch roKov dietata....otrava tieto papierovacky riesit....
Kolko je u vas snehu?ozaj v lete na dovolenku planujete niekam?my dumame aspom do Tatier na par dni ak sa podari...
@janalancome no presne tie tepla cisty otras,ja tiez po porode som este niekolko dni od bolesti revala,nohy sa mi triasli ako osike,naliata som bola vodou pred porodom nohy ako papuce a pomporode nohy aj ruky,este ma aj infuzky zavodnovali,odpuchlo to a, ked mi vybrali stichy,jeden den vybrali a druhy den ziadny opuch....
Druhe dietatko ste chceli s trosku vacsim vekov.odstupom od prveho ci proste len nahodne sa zadarilo po 10 rokoch?tehotenstvo si ako zvladala,kde si rodila?
Ty budes mat krasne spomienky na tehotenstvo... vidim ze si isla nie lahkou cestou...
My sme po prvom hned nechceli dalsie. Ani sme nejako nerozmyslali nad druhym babom. Boli sme mladí a mysleli sme si ze jedno dietatko staci. Potom z vekom ked uz rozmysla clovek inak hlavne po 30-ke tak sme sa snazili a zadarilo sa. Hlavne sme chceli surodenca pre maleho aby tu nezostal sam. Sestricku velmi lubi a to je hlavne. Moje tehu bolo do 4 mes.o grcani. Non stop aj v noci. Mala som stavy ked som sa nicomu a nikomu netesila. Neskor sme zacali prerabat dom. Nadstavovat. Tak od rana do vecera na nohach.brigady ktorym som varila 3xdenne. Porod 2 hod. A rodila som v novej nemocnici v Michalovciach. Ty si kde rodila? Bola si spokojna?
@tatinka odpisem neskor uz sme hore 🙂 mamefajne snehu ale uz sa topi ale aj snezi,..no uvidime...vcera sa jej ale uz moc tam sediet nechcelo
@janalancome v Bojniciach som rodila,spokojna no.....ako sa to vezme🙂,sestricky jezibaba nad jezibabu,asi len jedna normalna,porodny personal chvalim tam naozaj sa snazili a videli ,ze sa dost Bojim tak ma povzbudzovali....sestricky detske co ti mali byt napomocne kedze je to moje prve dieta tak ked som sa ich nieco spytala tak ma odpalili ze uz mi to raz vysvetlovali a bola som vybavena,akoby som rodila kazdy den asi,clovek po porode rad ze je rad ....ale kaslat na to....porodnemu personalu klobuk dolu...inak otrasne,mala som vip izbu,to keby vidis riadny hnus,zachod ziadny,mravcov kopu ze som sa bala aj jedlo si niekde polozit hned plno mravcov...
Inak my sme v case tehot3nstva prerabali dom a ked mal maly cca mesiac sme sa stahovali z cinziaku do domu🙂
To ti nezavidim,tehula a takto vyvarat celemu osadenstvu,to grckanie tiez veru nic moc,si si tiez uzila teda....mne sice v prvom trim.byvalo zle ale negrcala som,potom po prvom trim.to uz preslo ale musela som mat dietu pretoze mi vserko vadilo na zlcnik a slepak,aj veci,ktore jedsvam bezne...
@lucia2831988 zlate ste,mamina aj dcerka,malicka je podarena🙂)zakuklena riadne,zlatunka je
@tatinka dakujem 🙂 no bolo strasne mrazivo :DDD
teplotu sme nemali,lebo sme ockovanie rozdelili na 2x...tento krat ani nebola opuchnuta noha...ale vies co tie blbe zubky...tiez ma strasne bolesti budi sa s placo a aj zaspava niekedy a o hnackach nehovorim..zase robim repikovy kupel...vcera ak nekakala 7x ta ani raz...psotacik moj ritku mam cervenu ako racik :/ ...fuuuuha 30 min dost dlho...to by mala tam riadne zakurit...kolko ti spapa plnu davku ??? u nas plna je 7 odmeriek,ale skusim dat dnes v noci uz 8...dnes pre zmenu pekne papa :D nona je v tomto komplikovana...u nas mrkva 0 bodov ked aj ju zmiesam....nechapem...teraz najnovsie bude spenat...a dala som raz aj ryzu ale este dam aj nabuduce...ale bamati pojdem kupit asi...vraj je najzdravsia...no inak lepok..ehm este neviem ci vobec tak skoro...neviem ci budu kasicky...uvidim...ale urcite domace spaldove alebo psenove ale az neskor....o 2-3m...teraz uvazujem pridavat do mliecka rybi olej,kefir a jablcnu vlakninu...chcem ju ucit na skutocne dobru a zdravu potravu...preto chcem ist na nu aj pomali aby som sa sama rozhodla co si myslim,ze je dobre a nastudovala...inak aj ja mam okolo seba neskutocne mnozstvo mudrych "studovanych "ludi o zdravej vyzive...na nervy mi idu,ale snazim sa nic si z nich nerobit no ked pocujem...za nasich cias uz dieta klobasu jedlo...no vrie to vo mne co ti poviem...ku... ved ja som matka a ja viem co je pre moje dieta dobre....ach....ale ok....
no na soc . sa chystam tento tyzden uz aj ja :/ necham malu priatelovi a odbehnem tam...a dovolenka...no moj sen je taliansko na jesen,ale co bude az bude nik nevie...no mozno vikend Bystrej by tiez padol na urodnu podu :DDDD ale neplanujem zatial...
@lucia2831988 pocuj to malicka ti tak hnackuje zo zubkov?nas nehnackuje ale tie bolesti mava tiez,aj sa placlivo zobudi na to,asi dvakrat som mu na noc dala homeopatika z lekarne ale dako nemam pocit,ze by mu to poMohlo....
Vsak toto aj mna rozculuje,ze kazdy je najmudrejsi a vsetci vedia co mas robit so svoJim dietatom nez ty co si jeho mamina a travis s nim 24 jodin,ja sa tak musim brzdot ked do mna hudie hlavne svokra....uz jej aj muz Moj dohovaral nech mi da pokoj,lebo ja som dost svojska a hubu si viem otvorit,ale snazim sa brzdit pre pokoj a klud v rodine...
Plnu davku mi spapa tak 150 ml,5 odmeriek to je,ale niekedy to spapa naraz a niekedy aj na dvakrat, v noci jedava raz a vtedy mu zarabam 180 ml,vacsiNou to zje...obcas sa stane ze prespi a papa az okolo piatej siestej rano....
Inak si pisala prepelicky ze budes davat,ja som to este nejedla,sKoda,ze nebyvate tu,by som si jednu od vas kupila na kostovku,taka domaca urcite bude fajinova mnamka
@tatinka neviem ci zo zubov...no zrejme...a teraz aj to ockovanie do toho...ja davam iba gel na dasna...zatial..no ale ta este niesu prerezane...no ja som tiez papula ale vies co mna ti to uz nebavi sa s kazdym hadat...aha tak to teda moja nepapa az tak malo :D ked jej davam 7 🙂 no cez den ako kedy...teraz potiahla iba 4 ...niekedy stiahne viac a inokedy menej...ja som prepelicku este tiez nejedla...a my nase sme ani nezabili...nema kto :DDDD ale tu jeden pan chova a predava...sak ak chces ja ti mozem od neho zobrat a ked pojdeme do PE tak nechat na sipku alebo kde...
@lucia2831988 jej super,to by bolo fajn ak by si bola taka ochotna,nasi by mi to potom doniesli....dakujeeeem🙂)po kolko to predava ten pan?ma to taky prirodzeny zdravy chov?,sesternica hovorila jej syn ze mal hnacky z druheho ockovaNia a pediatriacka nasa ma upozornovala ,ked idu zuby mozu mat deti aj hnacky a vela slin sa im tvori....nas tuto noc bol trikrat hore s placom co ho dasienka bolia,stale si ich sucha,prsteky v puse ma nonstop,aj v spani...
Maly mi zaspal,idem asi zapnut zehlicku,mam tu taku fajne kopu pradla,ale uz to vidim,ozehlim 3 ci 4 veci a krpec uz bude vyspaty...🙂)
@lucia2831988 ozaj inak som ti chcela napisat ak chces ist na socialnu kvoly bliziacemu sa koncu materskej chod tam az ked ti uz skonci,skor ti papier,ktory budes potrebovat na UPSVaR na vybavenie rodicovskej dov. aj tak nedaju,som si tam volala a mi povedali ze najskor az v den ukonceNia Md mi vydaju potrebne tlacivo,ani o den skor
@tatinka myslim ,ze 1,5€ stoja...teda tak vraveli...presne ti dam vediet ked pojdem zobrat....a dohodneme sa ;)
no ved toto,ze u nas ockovanie a aj zubky...no strasne...ale uz kaka menej no stale riedsie...ale aspon je ritka lepsia....my sme mali vcera vecer tiez rodeo...chytala amoky revu ale nic jej nebolo...ale 2krat ju tapka zobudila tak ci zato abo co ja neviem....no hrozne...panecku sak ten je ako keby mal 2roky aspon :D vidim,ze tiez vajicko mate uz na hrane :D
No tento tyzden tam chcem ist...ale zamestnavatelovi to mam kedy potom dat ved aj on si to musi zauctovat....vies co porazi ma z toho,lebo povedali,ze vsetko maju a nebudu uz nic odomna potrebovat a teraz kazdy tvrdi,ze sa tam zas daco vypisuje.....
@lucia2831988 zamestnavatelovi to oznamis len ty sama,uz teraz mu to treba dat vediet,to si len doma napises rucne alebo na pc ako listinu klasicku,d9 prava das adfexu zamestnavatela,do pava svoju a napises text v zneni napriklad takto
Dna .....som nastupila na matersku dovolenku v suvislosti s narodenim mojej dcery (das jej cele meno),ktora sa narodila..... . Vzhladom na to,ze dna ....mi materska dovolenka konci,tymto Vas zia+am o poskytnutie rocicovskej dovolenky a, do veku troch rokov mojej dcery. ( Teda za predpokladu,ze do tej do y s nou chces ostat d9ma)
Pod to napis datum a mesto kde byvate,plus svoj podpis a posli do prace,to je cele ohladne zamestnavatela,ohladne roricovskej potdebujes na urade vypisovat tlaciva,plus sa mi zda ze kopiu tvojho op,dcerinho rodneho listu a tlacivo zo socialnej poist.ohladne poberania materskej (tam by malo byt uvedene aku sumu ti vyplacali a asi od kedy do kedy ale tak do ked povies na co to tlacivo chces ze konci md a pfechadzas na rd a potrebujes to na upsvar dokladovat tak tam budu vediet co ti maju dat) ostatne tlaciva co k tomu treba ti daju na upsvar,ja ich tiez este nemam,z tej poistovne to skor nedaju cize bez toho sa na urade nahlasit o rodicovsku neMozes,....ja skor neviem ohladne dochodku ci daco netreba dakDe nahlasovat lebo som citala,ze aj rodicak sa rata do dochodku ale tiez neviem ci sa to dakde nahlasuje,asi sa spytam potom na soc,poistovni este...
No maly ma uz 70 cm po paty,taka tenka dlha spagetka Moja je to🙂)) ale ma byt po kom, s muzom nie sme ziadne drobce male🙂))
@lucia2831988 akurat citam ohladne toho zapocitania rodic.dov.do dochodku,ze treba vyplnit registracny list fyzickej osoby,cestne prehlasenie o starostlivosti o dieta a to do 15 dni od nastupu na rodicovsku akurat ze nepisu kde to 'ozeniem a kam to odovzdam,opytam sa veru na to na soc.poist.ked si tam pojdem po ten doklad o ukonceni md
@lucia2831988 na to m urade sa bude zrejme vypisovat ziadost o rodicovsky prispevok kedze ten sa vyplaca od nich
@tatinka boze ako keby nestacilo,ze som to pred pol rokom vypisovala a nemohli si to oni jednoducho systemovo spravit....vies co....to som nevedela,ze zamestnavatelovi sa len kratka ziadost posle....bo mne minule volala z prace ze este odomna nema papier o prestupe na rodicak tak som bola v soku,ze co ta chce 🙂 som nevedela ani ,ze to treba....takze ked mi konci 19, tak mam tam ist az v pondelok?
@tatinka no my sme to iste 🙂 72cm :DDD nohy ako Sklenarikova :DDDD
@lucia2831988 ano v pondelok ti staci tam ist,ver ci nie tiez ne'nasam cokolvek po uradoch a bankach vybavovat,pred rokmi jedna tetuska mi povedala,ze 8 ked som dane tlaciva uz doniesla v minulosti tak ona nie je povinna pozerat sa d9 archivu....takze potom to na uradoch vyzera ako aj v nasom zdravotNictve.....cest vynimkam teda aby som nikoho neurazila...
@lucia2831988 aaaaa co ty vies,mozno z nej aj budes mat druhu sklenarikovu🙂)
Babeny ked vase ratolesti idu uchopit hracku,uchopia ju uz pekne alebo sa im este trasu rucicky?
Baby a este ma zaumima ako casto sa vase ratolesti stretavamu s dedkovcami z oboch stran,kto ku komu chodi,oni k vam ci vy k nim?

@tatinka nejako nestiham odpisovat pri tom mojom nespacovi...mne uz drzi hlavicku a aj sa taha prkne...snazi sa dat aj na 4 ale tazka rit vyhrava...ako idete s prikrmom? my mame obdobie,ze fo uplne odmieta :/