Júlovky 2018
Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...
@lucia2831988 zamestnavatelovi len to co som ti pisala,ine sa nenosi ale vsak Jasne,radsej si pozistuj,istota je gulomet....
U naa je riadne nasnezene,pred vcerom nam tak padali kusiska snehoveho nanosu zo strechy,jedine stastie,ze sme tadial nikto vtedy nesli,ladu pod snehom ,ked idem s kocikom idem ako pokakana,ale tesim sa,dnes vonku sme boli,krasne snezilo,ulica cela ako z rozpravky,uplne carovne to je....ale dufam,ze marec uz nebude pod snehom🙂,som zvedava,akotu na dedine bude orebiehat Velka noc,moc oblie acku nemusim,dufam teda,ze susedia budu sediet doma na riti a nebudu otravovat s vodou....
@lucia2831988 ja zas vravim syn by mohol byt sukromny zubar,za hodinu vezme dvo h lusi,od kazdeho po 150 eur a ma vystarane,sfaci mu robit len par hodin denne🙂
@tatinka no ale ak mu pride niekto kto nema uplne ok chrup tak nic moc🙂 no ja uvidim co dianka bude ale drezura to iba ako konicek :D no u nas sneh skoro ani neni...dnes som bola v hliniku u veterinarky a aj cesty okolo pohoda a nebolo extra snehu...inak ale teraz ako u nas bol odmak tak s kocikom by som zapadla a sane 0 bodov tak sme chodili s nosicom...len teraz par dni nebola :/ nedalo sa no zajtra uz pojdeme von konecne...boze ty uz myslis na velku noc🙂)) ja velku noc neriesim vobec...ja to nemusim a moj mato vie ,ze to vlastne neznasam tak to na mna ani neskusa...a co sak zamknes sa doma a vybavene...
@lucia2831988 no ja som sa veru s ko ikom vcera este predierala cez tie kopiska snehove,ale dnes uz clapotanica vsade,topi sa to riadne,som zvedava,buducu zi u ci posnezi,to uz by sme sa aj viac posankovali s drobcom.....
Ta to velka noc ma len fa( napadla ked sme na novej adrese,ze ako to tu bude prebiehat,muz ma tiez neoblieva lebo by zom ho za to kopla do kolena,tiez toto ani on nemusi....
Som minule pozerala vecicky co krpec nosil ked sa narodil,taky kustik drobny to bol,ze za ani verit nechce....velmi rychlo to leti,ved uz maju nase ratolexti pol rocika....ja budem coskoro zas o rok starsia....s odstupom casu si hovodim,bola by som rada ak by sa zadaril surodenec pre maleho,aspom tak o dva roky....ale ked si predstavim kolko sme cakali na maleho....to keby tolko caka clovek na druhe to uz by som bola stara repa,uz teraz som postarsia korculka🙂)
@tatinka :DDDD ty si koza...ze repa a korcula...neries co ma prist pride...inak uz aj ja som vnutorne tak na tom,ze by som sla o 2roky do druheho...ale len ak sa vymeni byt....no ja si to uvedomujem vzdy ked ju uspavam,ze boze aka je uz velka...a cumel mala kedysi cez celu hlavicku a teraz aj cely si da do ust🙂 je to hrozne no zaroven krasne....no ja som tiez zvedava co bude o rok,ale tak u nas na skycove je vzdy sneh v zime tak ked tak pojdeme tam...vy mozte ist napriklad na fackovske sedlo alebo cigel alebo niekde...ved su aj tam kopce...ja sa tesim na grilovaciu sezonu :D
@lucia2831988 ano hory aj kopce su tu,je tu krasne,vyleziem na terasu a hned za domom su polia kde je casto stado srneik a jelen,z terasy to krasne vidim....som raDa,ze sme sa sem prestahovali,aj ked roboty je na starom dome asi na sto rokov.....
Na grilvacku sa tiez tesim,na dvore kvasit,jest zemiacky z pahreby alebo spekacik,slaninu,si urobit si masko grilovane k tomu zeleninku grilvanu a cerstva zemlicka.....mnaaaam,uz mi tecu slinky🙂
Teraz,teda nemyslm hned zajtra🙂) ale myslim ked mate zatial jedn9 dietatko tak zatial neplanujete vacsi byt?
@tatinka no musi tam byt prekrasne...milujem pozorovat zver...no na dome je vzdy vela prace...ale ono vsetko ma svoje caro no...fuj ale uzaj prestan...taka mlaka slin je uz podomnou ze koniec🙂))))
Ideme na obhliadku dnes :D ale ako nebudeme ho kupovat...no neda mi to a chcem ho vidiet a zaroven pokecat s realitakom,ze ak by nieco pre nas mal nech da vediet...akoze milujeme to tu ale je nam to male :/
@lucia2831988 pocuj a nemali by ste mozNost si tam kde byvate Nieco postavit?mensi domcek?viem drahe vsetko jak hovado....ale len tak reku ci by sa vam to viac neoplatilo ,aj ked prvotna investicia by bola mastna dost kedze asi pozemok nemate a museli by ste kupovat...my keby to muz nezdedi tiez by sme riezili vymenit byt za vacsi....ale ti poviem,naklady na reziu su tu inak drahe...uz teraz sa desim kolko nam pride doplacat za plyn,kedze sme si dali stahovat platby tak odhadom isto to bude me doplacat,ten dalsi rok uz budeme mudrejsi....
Som si dnes na teba sp9menula,si pisala,ze dcerka ma hnacky so zubov,ja som pisala,ze nas nema a vcera som prehnalo dvakrat,dnes trikrat...dnes uz dost placlivy ,som pozerala ci mu dakde uz bude vidNo ci sa tlaci dalsi zub ale zatil som neobjavila.,zle len tak tipujem ze coskoro mozno dalsi vykukne lebo fakt dost za posledne dva tri dni mrnci a brhli tie dasna,ruky stale v ustach,jednu vytiahnem druhu tam hned strci🙂castokrat ani mlieko necica z flasky ale ten dudel "chrume"
@tatinka nemali by sme na to peniaze... Lebo nemame ani pozemok a tak... Zvazovala som aj tu moznost, ale kedze NBS zas zmenila podmienky tak nemali by sme taku sumu🤔.... Kolko mate plyn? Nasi myslim 150 platia... My na byte 50... Jaj moja robi to iste a boli ju to no ale nie a nie sa prerezat... Uz mi to ide ako na nervi poviem ti... No ja uz mam urady a aj robotu vybavenu 🙂... Hrozne toje ako otravuju ludi na uradoch...
@lucia2831988 lucia2831988 a teda ko je to na tych uradoch,tak ako s9m oisala?zo socky ten papier o materzkej a s tym na upsvar a tam vypises papiere na dodicak?este sa ta spytam ci si nieco nahlso ala aj ohladne ratania rodicaku do dochodku,vraj by sa to malo tiez riesit na upsvar ale to len znama mi tak hovorila tak neviem isto.... na byte sme aj my platili plyn malo,len 11 e raz stvrtrocne...len na dome mame vsetko na plyn,kotol,radiatory, vyhrievanie vody....cize zalohu mame 120ale isto bude nedoplatok lebo fakt na plyn je tu vsetko ohladne plynoveho kotla co nam vyhrieva komplet barak v podstate stale kedze ho zatial nemame zatepleny ani zaizolovNy....planujeme to urobit do buducna....
Mne sa vidi,ze malemu pojde asi stolicka lebo dost si tam brhli dasienka,lica ma cervene riadne,to zo zubov tak a sa mi vidi ze som zahliadla spicku stolicky taku malicku ale nie zom si ista ci sa mi to nemarilo...uvidime...dost je umrncany a ked s nim mam aj cvicit tak este horsie....
A do prace si davala len tak ako som pisala ci aj nieco ine?
@tatinka ano... Sla som na socialku... Tam mi dali papier a potom na urade som vypisala presne to co pred pol rokom... Pytala som sa tej na urade ci este nieco a ona nevedela tak som vybehla na socialku do druhych dveri... Ta to pozrela v pc a povedala, ze je to ok ke oni to spravia automaticky... A to som citala aj na nete, ze kedysi si musela ist osobne no teraz uz netreba... Ale kedze to bola ta ista budova tak som isla... No a do prace hej take nieco... Na nete som si stiahla vzor prepisala udaje a k tomu som dala kopiu rodneho listu. 11€ stvrtrocne... Waw 😆 ale nechapem aku zalohu mate teraz 120?
@tatinka to mas super ze uz mate tolko zubkov... Uz mate aspon nieco za sebou... I ked vela pred sebou no ale my este nic 😥😥😥😥
@lucia2831988 ano teraz je zaloha mesacne na plyn 120 e,...
Mne konci materska zajtra takze buduci tyzden pojdem na urad,ach vobec sa mi tam nechce,tiez kraviny zas vypisovat ked to tam vsetko maju uz davno ,....
Sesternicinej dcerke prvy zubok vysiel az v 9 mesiaci a dalsia ,nama co ma uz vacsie deti im ze az po roku sli zubky....nasmu v stvrom mesiaci jeden a behom piateho tri,....co teraz aktualne davas aky prikrm?ozaj spenat ai davala listky prevarit cI aj daco k tomu si dala?este som mu spenat nedavala aj ked planujem uz dlhsie ale chcem uz vyskusat....a robis prikrm taky vodovejsi ci uz hustejsi?aj si potom da mala mliecko ci az neskor?
@lucia2831988 som citala ze detom prve zubky vyliezaju priebezne az do troch rokov...tusim 20 uvadzali ze ich ma byt...aspom sa mi zda ze tolko🙂
@lucia2831988 a ked malej pozries dasienka este nema take obelne nikde?
@tatinka jaj to sa vola zaloha? To by ste mozno mohli mat v pohode... Vravim rodicia platia 150...sa mi zda... Ale mozno by nebolo zle zvysit na 150...lepsie ako doplacat 😆... My vzdy davame radsej viac... Tebe este len zajtra? Sranda... Hej tiez nechapem preco to treba zas vypisovat... Len preto, ze je tam ina hlavicka... Ano tiez som videla deti co v 8m nemali zub alebo v 12...no som zvedava co bude u nas... Dasienka ma take viacmenej rovnaké stale.. Sa mi zda... Vy ste mali ake dasienka? Ja robim vsetko na pare a davala som aj spenat... U nas vsetko zelene vedie 🤣 takze cuketa, brokolica, spenat, struky ale z nich take smrady prdi 😆😆😆😆 a k tomu zemiacik... Vzdy to spolu na pare uvarim a rozmixujem so smoothe mixerom... A hustota je podla toho co mixujem... Ked cuketu tak vodnatejsie... Ked zemiak a brokolicu napriklad tak tam musim cca6 lyzic vody pridat bo inak mi to nerozmixuje... Ty ako robis? A olivový olej lyzicku primiesam... Potom samozrejme 5 odmeriek mliecka povacsine... Niekedy sa len napije... Zalezi kolko toho zjedla... Dianka odmieta vodu a aj caj... Ty davas vodu pravidelne uz?... Inak zase kakame vodu 🤔🤭
@lucia2831988 vies co nasmu ked niekde chcd ist zub tak on si na tom miste dost brhli prstami a aj dudel z flase si na to miesto posuva ,dokonca teraz co sa mi vidi ,ze mu ide stolicka v lavo hore tak maly krci nosom a to ocko lave tak privre vtedy,neviem to opisat🙂
Nas maly take smradlavky prdel z pastrnaku ,ten mu sice chutil ale ho aj nafukoval tak som ho momentalne vynechala....olej zatial nedavam ziadny,povarim vsetko v lucke vodicke pre kojencov apotom aj s tou luckou rozmixujem dane potraviny,tu vodicku na rozmixovanie davam od oka,vodicku na pitie mu davam tiez len tu lucku dojcensku trosku prihrejem na taku vlaznu a dam mu,ale on este po prikrme vzdy potiahne mliecko,vodicku mu davam tak na vecer cca okolo siestej siedmej lebo to tak dam medzi papanim mlieka,napriklad ze o piatej potiahne mliecko tak o cca hodinu mu dam vodicku a o dalsi mliecko,lebo ked to dam kratko po sebe tak vygrguje ako banik,ako babatko si skoro vobec neodgrgaval a teraz sice to nie je praviddlne ale je to o dost castejsis ako vtedy🙂
@lucia2831988 ani my nie a to už nevie do čoho má zahryznúť
My uz sme vcera a predv erom papali zajacinku a dnes kuracinku🙂 ,aj dalsie zuby nam idu,uz mame dva dole,dva ako upirik hore a teraz sa uz deru dva hore v strede🙂
@tatinka no moji rodicia byvaju odomna snad ani nie 100metrov a ked pocas kocikovania nezabehnem k nim tak malu vidia raz do tyzdna.. zo strany manzela je to este menej, byvaju v zahranici...
@tatinka ooooo no vy ste ale zubatí.... nasa este nic 🤔.... ako zvladate to prerezavanie?
Chcem sa opytat v akom stadiu su vase deticky so sedenim? snazia sa sadnut? Stvornozkovat?
@janalancome nasho este nedavam sediet,teda myslim neopieram ho ani nepodopieram vankusmi ,ked ho drzim napriklad chrbtom o mna zd je oprety zlebo ho mam na rukach v leziacej polohe a papa tak ano snazi sa uz sam dat hore,ked je trosku v sikmej polohe mne na rukach alebo v hojdacke tak sa mu to obcas aj podari,inak z hojdacky sa snazi podhadzovat a vyteperit von,sa tak zaprie hlavou a nozickami a podhadzuje brusko,uz mi sKoro parkrat od tial vyskocil ale som ho este zadrzala,ohladne lezenia ci stvornozkovania....tam zatial asi este nic...ked je na brusku tak si podsuva nohy pod ritku ale hlavu dava dolu ako pstros do piesku ale toto robi uz hadam aj mesiac,este obcas akoby sa snazil z polohy na brusku dat tak na sikMo do boku ale to mu este nejde lebo ruku co ma v tej polohe v zadu este sa musi naucit davat ju inak aby sa mu dalo dat do tej sikmej polohy.... sesternica ma 9 mesacneho syna a ten teraz zacina lozit,sediet este nevie tak,ze by sa uz sam dal do sedu,len ked ho podopru a aj to sa vraj este prekoprcne na bok aleb9 dopredu....
Prerezavanie je veru narocne,pomrnci si,boli ho to,niekedy aj ked taha mliecko zakusne dudel a pri papani poplace co ho to tak bolka...davame od bolesti ,nie sice xenne ale ked u, ozaj je to take horsie,casto ma az licka cervene z toho,dudel z flase hryzie a prsty ma v ustach stale....inak hryzie uz vsetko,aj mna ked si nedam pozor ale zatial su to hryznutia len ako od malej musky🙂 zato ked ma zadrapi za vlasy tak uz potiahne riadne🙂
Baby mna by ,aujimalo ci ste uz davali ovocie,pripadne ake a ako updavene? Ja uz od dnes som nasadila lepok ale len trosicka,malemu som urovila polievocku len fak zeleNinku co uz zje plus zemiacik,trosicku kuracich prs a do toho rozmocit trosicka chlebika,rozmixovala som a trosku dala na obed....inak som citala vraj sa moze do takejto polievky dat k tomu povarit za 1 pl krupice , alebo bezvajecne cestoviny....
Kocky a davate uz prikrmi pravidelne?napr8klad do o eda ovocne,potom daky sytejsi na obed a nieco na olovrant? Ja este az takto nie ale rozmyslam po trosicke uz to skusat nech si zvykneme..?a este ma zaujima ci zatial vsetko mixujefe alebo uz davate aj mensie makke kusky niecoho?nas tak zvlstne glga ked je uz hustejsi prikrm a nie len vodovejsi ale aj znamej syn ze tak tazsie glga hustejsie papanie uz...som citala,vraj obcas chvili trva kym sa im aktivuje prehltaci reflex....
@tatinka ta nam sa dianka uz naucila dat na 4 ale neposuva sa a pre3 dnami si 1.x sama sadla a uz sa jej to dari coraz viac... Casto ju mavam na zemi na podlozke nech trenuje... Ovocie iba vyzivu mrkva/jablko no a inak zelenina... Lepok urcite tak skoro nebudem davat neviem kedy no chcem jej urcite robit iba domacu kasu spaldovu alebo psenovu... A zatial iba poobede az vecer ma prikrm inak mliecko... Ale uz s aj ja chystám na zajcika😉 a aj na polievicku... Inak ja pouzivam normalnu vodu z vodovodu prevarenu a teraz filtrovanu britou... Lucku vobec nedavam je to iba biznis a vela plastu... Moj nazor... No vy mate zubkou... My nic... Nemam ani kedy pisat bo ked spi tak si citam alebo poriadky robim... Najnovsie ma dovolenka zamestnava a jej planovanie🤣
@lucia2831988 to vazne uz na 4 a aj sadnut?sikulka.,to uz ti asi aj skorej zacne chodit...to my teda este na 4ee,tiez ho davam na zem na podlozku ,sediet ho zatial neopieram,len ked ho ja drzim chrbtom k sebe,...domace kase tiez budem robit ale zatial ich planujem az tak mozno na prechode 7-8mesia,zaciatkom 8 mesiaca by som aj zltok chcela nasadit na prvykrat dat len stvrtku,o tyzden polku a tak postupne do Konca 8 mesiaca prejst na cely...ja uz premyslam ci mu skusit dat uz aspom trosku kuskovane ovocie ,nie len mixovane,premyslam to skuSt kedze uz dost zubkov ma a treba mu uz vraj na ne hryzkat,ale aj sa toho trosku bojim aby sa nezacal drhnut,inak z ovocia sme zatial skusali domacu jablko vyzivu a banan,ale ani jedno mi nechce....zeleninovo masovy peikrm to mu zatial chuti najviac asi....kam sa ide dovolenkovat?ja muza ukecavam aspom na Tatry na par dni.....
@tatinka no ale iba sa da na 4 ale pohnut sa nevie este...to len teraz zacala...no popravde ona na nohy chce stale ist🙂 a skakat...ale tak ma to mat po kom...aj ja a aj priatel sme v 9m chodili...ja este neviem kedy kase ale hej asi buduci mesiac...neponahlam sa vobec s tym...boze ako to leti...ze coskoro maju dropci rok...ach...neviem ci sa tesim abo smutim :D....ja som zltok uz dala...a aj dnes a normalne davam cely uvareny a rozmixujem to spolu...cca 2x do tyzdna sa ma davat namiesto masa...co som citala...no my zubky nemame ale tak mrkvicku do ruky to by slo inak...su aj sietky na ovocie aby ti nezjedol kus velky nech sa nedusi...bydes mozno pokojnejsia potom...ja zatial vsetko mixujem...tetry su super...ja by som chcela ist na muran na vikendovy nejaky...no a sny sa plni...uz viac ako rok pistim po florencii tak ide sa do toskanska :D ja som cela bez seba...uz mam ubytovanie objednane na koniec septembra...asi nevydrzim :D
@lucia2831988 ja som chodila ako 10 mesacna,nestvornozkovLa som,sedela som vraj tiez ,avcasu a aj som vepmi skoro rozpravala,aj pismeno r co detom robi problem tak ja ze pekne som ho vedela,aj brat tak isto velmi skoro chodil ,ale za to svokra hovorila muz moj ze nesedel ani ako tristvrterocny ani s oporou a chodit zacal ked uz mas viac ako rok a pol,ale tak co ti ja viem,ja toto dako neriesim lebo ved kazde dieta ma svoje tempo vyvoja,zajtra ideme na kontr.na neurol.to som zvedava co si zas vymysli,nebyt muza tak ja tam ani nechodim s drobcom,aj pedina hovorila zbytocne ze toto muz riesil,ze sa malo pockat a mala pravdu lebo to co sme vtedy podla muza potrebovali riesit sa malemu upravil9 same,...
Skusala som malemu banan nechce,s mlieckom nechce,sam nechce,vyzivu od svokry domacu jablkovu nechce,ani s piskotkou nechce,ale zeleninovo maskove prikrmiky mi papa uz na obed pekne,tie mu chutia,ohladne sietky aj som nad nou dumala,len tu na dedine nic nekupim co potrebujem,ale poprosim maminu ked k nam pojde nech mi to kUpi....
Vau takze toskansko,na kolko idete?neboj september mas len par krocikov predodvermi...vsak aha coskoro Velka noc🙂,letne prazdniny a po nich ides/idete...

@tatinka tak nech si ta uradnicka rhne...moj zamestnavatel ani nevie co im mam doniest ci len ziadost alebo od lekara alebo co....ach jaj...takze v pondelok pojdem na urad a a pozistujem si to tam...inak to nevidim...
Daj pokoj sklerarikovu nechcem 🙂 bude to drezuracka :DDD nova majsterka slovenska ;)
dianka pekne berie do rucky...niekedy nemotornejsie sice ale netrasu sa jej rucky len niektore veci su jej akoby tazke alebo len ju bavi vsetko hadzat na zem :D no a babkovci...no z PE chodia k nam malo lebo maju zle auto tak sem tam my ideme ale ako casto to je tazka otazka...1 za 1-2m ako sa nam chce a mame cas...mato robieva vikendy a tam chodime iba cez vikend takze aj podla toho no a k nasim tak otec je na kamione tak vacsinou vzdy ked pride tak tam vybehnem ,ale mamina casto chodi k nam...ved ked sa narodila tak kazdy den ju chodila kupat a ked mal mato nocnu tiez tu bola stale...