icon

Júlovky 2018

nikus987
5. nov 2017

Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...

lucia2831988
11. feb 2019

@tatinka presne ako pises...kazde dieta sa inak vyvija a potrebuje svoj cas a neni dobre to uponahlat...vy napriklad mate zubky uz a my nie...hlavne nech su stastne a zdrave 🙂 lasky nase...a co ste podla muza vlastne potrebovali riesit? koli comu to tam chodite??? nejako mi obcas vypadava :D...pocuj sak objednaj na nete...ja furt objednavam vsetko....ako sak chodime do zm casto ale na nete je aj tak lacnejsie...a plienky tie iba objednavam,lebo davam eko a to nekupis...teda v dm hej ale drahe...
To toskansko...joj citala som taku peknu knihu romanticku taku trilogiu na styl 50odtienov sedej a oni chodili do florencie a tak ma to nejako pritiahlo ...odvtedy po florencii tuzim...snivam o nej a o tom ako si sedim v toskansku na vidieku s poharom vina pri bazene...neviem preco a ani co ale strasne ma tam nieco taha ako keby ina moc :DDDDD moj mato najskor ani pocut a nakoniec sa poddal a ja ho ukecavam aj na svadbu tam :D ale nie teraz...niekedy...je to prekrasna krajina...kludne by som sa tam prestahovala....no mas pravdu...ono sa to suchne raz dva🙂 ale ako som sa vzdy tesila na leto tak tak sa tesim teraz na jesen :D

tatinka
11. feb 2019

@lucia2831988 budes sa cudovat ani ja som ti ani raz nevidela film ani knihu necitala 50 odtienov sedej,vsetci chvalia ale veru ja zatial v tomto zaostavam🙂,citavala som velmi vela,aj mam vela knih,teraz uz casu nemam no mam jednu rozcitanu a estr jednu ci dve nove v zalohe🙂len neviem,ci ich nebudem citat az na dochodku,teraz ozaj nic clovek nestiha,vsak poznas to sama🙂)
No maly ked mal asi cca tri mesiace sa uz otacal na brusko,asi aj skorej trosku ale ked sa otocil tak sa v polohe na brusku vyhol do jednej strany,pedina vtrdy hovorila ,ze to treba sledovat ale zatial netreba riesit,ze vzdy mam jej to na poradni pripmenut a ona skontroluje ,ale ze sa to zvykne vyvojom upravit ,v pripade ak nie treba neurol.vysEtrenie,lenze moj muz sa vzdy vrta kde nem velmi mudry mudrlant....takze tolko do nej tlacil az nas tam poslala ked mal maly asi 4 mesiace,vlastne z neurol.nam tiez povedala podla nej ze upravi sa mu to same bez cviceNia ale teda ked sme uz tam posle nas na rehabilitacne k primarke,no a ta hned tolko veci akoze ponachadzala a bum tak vlastne zacala cesta cvicit vojtovku,....ale ja som tvrda palica po prvej lekcii som povedala nikdy viac....so synom cvicim ale podla seba ....on sa pred tym na brusko otacal len do jednej strany,teraz uz sa bez problemov otoci aj do druhej,aj na chrbatik z bruska sa vie otocit,v Mojom brusku bol zaseknuty rukou tak aj po narodeNi jednu daval hore v pohode a druhu moc nechcel ,myslim tak nad hlavu,no a v january som s nim zacala bezne veci ako upazit predpazit,nad hlavicku dat rucicky a rozpravam mu pri tm tap tam tapusky ....proste tu detsku riekanku,maly ma z toho srandu a uz sam obe rucicky da aj hore,aj tu co nechcel dava bez problemov,tym,ze teda bOl zaseknuty tou r7kou tak aj ramiwnKo jedno daval viac hore nez druhe ,uz ich dava pekne obe lebo ked sa aj otoci na brusko som ho stale popravala do spravnej polohy ...takze presne ako povedla aj pedina su to veci vyvojove a to vyhnutie sa na zaciatku mu preslo naoZaj same a ostatne s Nim cvicim po svojom...este ta hlavicka mu obcas visi ako na Mostik ked je na chrbatiku a za rucky ho dam trosicku hore ale som si vsimla uz viackrat ,ze uz je trosicku presibany krpec moj lebo uz viackrat ked som nad nim ma zdrapne za sveter a pritiahne sa hore a hlavu si bez probleMov drzi tiez,on to vie spravit ale urobi to ked on chce ,nie na povel,cvicit s Nim chcem nadalej aby sa mu spevnilo svalstvo ale po svojom....este ho chcem objednat na baby masaz,neskutocne mu rupne v ramenach a obcas v chrbatiku,myslim ze to ma od porodu zaseknute ako bol tou ruckou u mna zaseknuty,aj pedina este na zaciatku hovorila nech ho aj ja masirujem lebo ze tam mu to treba pouvolnovat....
Takze uz sa vidis v toskansku s poharom vinka a vydat sa tam....kto vie,ak veris na minule zivoty mozno to toskansko ta tam pre nieco laka....ja som trosku na ezotericke veci ,minule zivoty a podobne...verim tomu,aj v silu vypovedaneho slova ci silnej myslienky a podobne...

lucia2831988
14. feb 2019

@tatinka no ja som film videla ale to vzdy s vinkom na babskej jazde u niekoho cize nic z toho nemam a ani ma to nebavilo podla mna film je nuda...kniha mozno by bola fajn...a mozno aj toto by ma nebavilo ale pri tej knihe som sa tak dostala do toho ze ked som ju docitala chybalo mi to 🙂 bola inak dost hruba🙂...ja inak si obcas doobeda spravim taku pauzu ked spi,ze vylozim nohy a citam si...ked som sama doma,lebo inak mi uz sibalo...nic len uspavat ,hrat sa a upratovat...no dieta nikdy neni sumerne a ani clovek...ono potrebuje cas...no ale jasne chapem aj moj je niekedy otravny a dolezite je ,ze sa to dalo do poriadku a ze je muz spokojny :D uz sa tesim ako nam budu v lete behat...tap tap tapusky je u nas oblubena🙂 ked to pocuje tak tlieska teda snazi sa :D saso moj...my sme mali z bruska chodidla take stocene ako mesic do polobluka a usko pokrcene,ale tiez uz je to ok a napravilo sa to....tie deti su neskutocne mudre🙂 oni si idu svoje...darmo,ale neboj choskoro bude sam drzat hore hlavicku a aj sediet🙂 mozno ,ze jemu to tak vyhovuje s hlavkou...ved uvidis...kazdy potrebuje svoj cas a priestor...ja som vcera dala prvy krat pohankovu kasu zmiesanu s vyzivou no neskutocne jej chutila...tolko mi este nicoho nezjedla🙂 ale mne teda az tak nechutila :DDDDD
ano presne toto ma napadlo ci sa toskansko a taliansko nespaja s mojou minulostou...je tiez verim v tieto veci...ozaj vidis ved aj som sa ta na to chcela opytat co si to ty riesila...napis do ss ak ti to nevadi....raz sme sa o tom bavili este ako tehu :D

tatinka
14. feb 2019

@lucia2831988 dnes sme mali poradnu a pedina spoKojna,maly ze je siKovny,inak vazime uz 8600kg a od hlavicky pa prsteky na nohach mame 78 cm,sestricka kukala ci nema niekde meter pokrceny ze tolko isto nemoze mat dlzku ked ma len 7 mesiacov🙂)...no je to spagetka moja milov@na ❤️
Inak ako robim malemu hustejsie prikrmi horsie sa mu kaka,bol zvyknuty denne a teraz daKo tlaci a nic,aj probio som nasadila tak uvidime,inak zeleninovo meskove kasicky a vyvar mu chutia velmi,dnes sok mu kupila delicius jablko to byva take sladke ,po nasom jonatanka 🙂,reku skusm mozno mu zachuti,no narajbala som ale teda moc mu nechutilo ale napokon spapal aj ked sme trosku s tym boJovali,reku nech ma troska vlakniny aj na to kakanie to poMoze,pytala som sa dr.a teda ze mozem mu uz dat vlocky ovsene s obion.klickami to ja ranajkujem uz roky tak reku skusim mu dalsi tyzden dat s ovocim,ja to jedavam len ciste zapiate horucou vodou,aj hrusku skusim ale az mozno o tyzden,inak pises ze pohankova kasa malickej chutila tu mam tusim aj ja doma,tak postupne poskusam i ja,aj nad biel.jogurtom som uz uvazovala len neviem ci uz mu to mozem dat alebo ci este pockat trosku....rada by sok mu dat uz aj marhulku ale kym porastu na strome estr si pockame,mam sice domace zavarene ale zas tam je aj cukor ,ale tak kustik keby dam hadam by zas tak nevadilo,ale vsetko postupne....
Presne ako pises ,deticky su mudre stvorenia,nikto ich neuci co maju kedy zacat robit a oni to predsa i tak vedia ....
Ak sa mi podari napisem ti vecer ip

lucia2831988
14. feb 2019

@tatinka no to je super... Peknu ma vahu a aj dlzku.. My ideme budúci týždeň na poradnu tak uvidim... My kakame tiez podla hustoty prikrmu.. Teda vykaka sa pekne ale aka je hustota jedla taka je aj stolica🙂 len musim ju naucit nejak na caj /vodu.. Ja idem teraz pridavat do mlieka kokosovy olej, jablcnu vlakninu a domaci kefir... Probiotika ako lusk😉.. Surovu zeleninu a ani ovocie este nedavam... Dnes mala fenikel, batat, spenat, zltko a kusok pastrnaku a tiez chutilo... Myslela som, ze bude aj kasa no teraz na vecer uz jej nedam nech jej nelezi v zaludku... Ja chcem skusat len take tie spalda, pohanka, pseno a take... No ale kamoska ju naucila na korku z chela prosim pekne 🤣... A co su to za klicky? Ja moc niesom na vlocky a kase tak to ani nepoznam🤣... A ake ovocie mu tam das? Ja som mala vcera dilemu, ze co do toho... Na jar spravim marhuľový lekvar tak to budem davat ale teraz teda ma len ta hruska a vyziva napadlo... Mne co doktorka dala zoznam tak jogurt tam je od 9m...
No ked budes mat cas napis som zvedava a vzdy ma to velmi zaujimalo

lucia2831988
14. feb 2019

Ale nejdem uplne podla toho...kopec veci co tam je ze moze neskor inde je ze moze tak davam podla mojho uvazenia...

tatinka
14. feb 2019

@lucia2831988 oni su to jemne ovsene vlocky a tie klicky to je v zlozeni ako teda obilne klicky,vies co skusim mu to potom dat bud s jablkom narajbat alebo banan popucit Mozno piskotu,ale budem skusat co z toho zje ,skusim s vodickou dat ak nie tak s mlieckom a teda to ovocie,uvidim ci mu to zachuti alebo ee...alebo narajbem k tomu hrusku,uvidim,budem proste musiet zistit co mu zachuti,lebo zatial ovocn.veciam moc neholduje....inak vies co?my ako sme zacali davat kasovite prikrmi tak maly mi absolutne nechce vodu,ide ma porazit z toho lebo keby si da tak aj to kakanie by mu slo lahsie...
Inak olej tiez zvazujem pridavat do prikrmu,aj som citala ze sa to ma,ale zatial som nedavala kedze kakal v poriadku do teraz....mam knihu kde sa uvadza ako vhodny repkovy olej ,vraj z dovodu obsahu olivoveho a sojoveho oleja kde su omega 3 a omega 6 mastne kyseliny v dobrom pomere,pisu vraj taky olej obsahuje malo mastn.kys.ktore su obsiahnute v zivocisn.tukoch...i ak znama mi hovorila,vraj teda dobre na travenie je dat stavu z jablcka,alebo hrusky,pripadne slivkovy lekvar domaci ten mi dnes pedina hovorila,pojdem asi pokutrat lebo slivkovy lekvar sa mi vidi ze tu ma svokra🙂)by som jej poharik uchmatla ...
Inak dnes mi dr hovori,ze no maly ma uz vela zubov,do 10 mesiaca by mal vediet kusat cele kusky jedla takze doma mu Mozte dat maso s ruckou,ja na nu kukam co mu to mam dat?sestrixka sa zacala smiat ze no to je kuriatko,akoze uvarit alebo upiect na vode bez soli a dat mu stehennu kost s kuskom maska nech si hryzie,tomu sa vraj hovori maso s ruckou🙂)
Potom daj vediet co vy na poradni,som zvedava....
Asi sa spytam ako trubka ale aky je domaci kefir?teda chapem doma robeny ale ako,z coho?daj recept,ja inak kefir vobec mna by to zabilo ale muz to lubi pit...

tatinka
14. feb 2019

@lucia2831988 ozaj nas uz asi mesiac hovori mama 🙂najskor bolo meme ale postupne uz sa to vybrusilo na mama 🙂a este ze brm brm a teraz najnovsie dzn dzn🙂

lucia2831988
15. feb 2019

@tatinka inak neviem kde som citala ze do neviem akeho veku by mali varene ovocie tak ja som hrusku uvarila co som davala do kase....takze sla aj dobre popucit :D ja tiez davam malo ocovia...viac zeleninu kadejaku...u nas je voda 0 bodov...po pohanke aj dianka to kakanie ma horsie...ale objednala som jej cajik ovocny mozno jej bude viac chutit a snazim sa dat aspon mlieko po tom nech sa aspon tak napije...ja olivovy pridavam od zaciatku...mamka doniesla z talianska tak jej ten davam...no a v tom zozname co mam od lekarky aj pisu,ze rano dat jablkovu alebo hruskovu stavu alebo kasu...jablko je na travenie super co som ich ja v tehu pojedla🙂))) Ja idem aj tu vlakninu pridavat...aj moj chlap to vola s ruckou...tiez som kukala ze ach vy na hornej nitre mate teda navy :DDDDD my zubok nic...ani jeden takze rucka ale bez masa jedine :DDDD a ten kefir na tu je taka huba ktora ti z mlieka spravi za 2-3 dni kefir...ale najlepsie je cerstve mlieko a urcite nie trvanlive...a tym padom mas super domace probiotikum a ked do toho das jablcnu vlakninu tak bomba probiotikum a prebiotikum naraz...Mne dianka tiez kadeco blbboce...ale hlavne havo bal bal aaaaaa bal mama a tata tam obcas pocut ale ci je to aj naozaj to nevie...ona si ide proste svoje :D

tatinka
15. feb 2019

@lucia2831988 ked ja ti casto pozeram co mu uz mozem dat jst,co varit,nevarit a vsade pisu inak...nieco si zoberiem z toho co sa docitam,nieco od pediatricky sa pytavam na poradNiach a nieco po svojom...napriklad v tej knihe co mam pisu spenat od 8mesiaca,nas ho papa od siestrho,alebo ze cukinu od osmeho mesiaca,nas uz davno ma odskusane....
No nas sa teraz vykadil po 4 dnoch a aj to s velkou namahou , z toho od stvrtku mu davam probiotika....tvoja kakala po kasi ci vobec?reku ked pises ze tiez horsie to ide...inak som citala u vela drti ze je to tak prechodom na tuhsiu stravu,vela vlakniny ze treba a pit co najviac len ako ked mi momentalne vodicku nechce a horko tazko do dnho dostanem aspom troska narajbaneho jablcka...
Kolko asi davas oleja na ake mnozstvo prikrmu asi cca?
Nas si tak brhli stale v tej puse uz mu zo 3krat aj krvicka isla co si doskrabcoval dasienka....neboj ono aj vam coskoro isto pojdu zubky,sesternicinej malej sli prve zubky ako skoro rocnej....oni vraj do troch r9kov sa vyklubu vsetky.

lucia2831988
16. feb 2019

@tatinka no veď toto... Všade inak pisu.. A u nas teda brokolice, spenat, cuketa je top🤣... No dianka vcera vôbec nekakala co kaka viac krát za den bezne a dnes asi3x ale tuhy bobok... Nie vela iba taku kusok no tvrdy... Neviem preco... Teraz ma aj batat a fenikel prvy krat no stalo sa to od tej kasi.. Tak zatial ju nedavam... Zajtra rano skusim dat výživu ked sa rozkaka potom dam zas kasu a zistim... No o vode nehovor... Tiez u nas mega problen... Ja ti presne neviem no dam priklad... Dam do parneho stredne veľký az mensi zemiak a polku cukety a polku mrkvy poprípade za hrst spenatu a každý 3 den zltok a cca polievkova lyzica oleja... No ja davam všetko od oka... Co mam smoothy mixer tak uz viem ze kolko tam dat aby zjedla... Niekedy naparim vela tak to zjem ja... Ty masko mixujes so zeleninou spolu na kasu? Poslem ti potom recept na mlieko ci idem davat...
No u nas zubky su nejako teraz ticho... Ako vzdy je všetko v puse a všetko okusuje ale inak pohoda musim poklopat...

tatinka
16. feb 2019

@lucia2831988 tiez od oka davam ked malemu varm prikrm,to len reku na ten olej ked mas skuseNost sa ta spytam asi ake mnozstvo cca,vies co oNo tou kasovitou stravou sa detom horsie kaka,ich to zvykne zapekat som citala,lebo teda kedze estr nebehaju vraj ten pohyb crievok je nie taky idealny,ale pedina radila ak mas doma slivkovy domaci lekvar skusit,pripadne jablckovu vyzivu ked ti zje,hrusku,vlocky,stavu z jablcka a ze ked vidim ze tlaci tak dat ho napr na nocnik ak uz sedi a aleBo proste do polohy akoby sedelo dieta a ked ma pokrcene nozicky k brusku ze lepsie potlaci stolicu,pripadne ak viac dNi nekaka tak premastit KonecNik....nas tiez tak tuhe bobulky pokadil a potom uz viac dNi Nic...az teda vcera...
Ten recept posli,dUdem rada na mliecko....
Ano masko som mixovala so zeleninou co uz mal odskusanu ,aj so zemiakom alebo batatom,dnes prvykrat som dala nemixovane,len na drobnejsie pokrajane a trocha potlacene vydlickou.taku polievku som mu spravila ze kuracie prsko kusok, k tomu zelenina ako mrkva,petrzlen,cukina,kusok batatu,kusocek namrveneho rozku,zjedol vsetkO aj ked pomalicky lebo vsak este kym pozul a to som sa modlila nech mu nezabehne,a potom este stahol aj mliecko,do obeda som mu dala aj narajbane jablcko stvrtku,a po obede na olovrant tiez jablcko narajbane s piskotou,takze dnes take polievocka a teda tuha kasa nebola,aj na zajtra mam polievocku,robievam mu ju tak na dva dni,tiez nebudem mixovat zajtra,chcem mu skusit dat uz trosku hrusky narajbanej,no a dumam potom co spravit v pondelok na obed,ci daco so spenatom mixnut potom alebo co vymysliet,...uz ides aj ty masko davat?

lucia2831988
17. feb 2019

@tatinka ta cca lyzicku az lyzicu davam 🙂 no ju zapiekla kus len psenova kasa a zo zeleniny kaka ale tuhe no...ale kaka...na ranajky sa moze davat jablkova stava alebo smoothy popripade hruskova...chcem to skusit...ja vzdy davam co ma v obchode zaujme🙂 no ideme zavolat ohladom zajacika znamemu a skusim...len tym ze nemame zubky ja musim este vsetko mixovat ale papa pekne tak super...nestiham ani odpisat...dnes sme boli na vychadzke...3 hodiny sme sa motali horou ale som ko 🙂

tatinka
17. feb 2019

@lucia2831988 pekne fotky,aj s priatelom ste boli vyletovat?my sme b9li dnes tiez dlho vonku,je krasne pocasie,na druhej strane sa mi to nepaci kedze je februar a ma byt riadne zima,nie takto,takto nech je koncom marca🙂),domaci zajko je super,tiez tak davame,este keby som tak do buducna telacinu domacu veDela zohnat a morcacie....ale to nemam od koho,....
Rano idem na preventivku k zubarke,ach tak sa mi tam nechce....

lucia2831988
18. feb 2019

@tatinka ďakujem... Ano spolu sme boli... Musime trenovat na leto a taliansko🤣🤣🤣 inak citim nohy no myslela som ze to bude horsie 🙂... Ano mas pravdu mala by byť zima ale mne to vôbec nevadí 🤣.... Ja si to vychutnávam ako slniečko hreje a dni sa predlžujú... No ja chcem sliepku domacu najst zdroj ale ta aspon prepelice... Inak neboj myslím na teba len este som nebola... Joj ani mne by sa nechcelo... Ja mam este cas a strach🤣... Inak moj mato nasiel v kauflande jablkovu stavu tak som dala malej a vypila viac ako vodu... Asi 30-40...neni to vela ale lepsie ako nic... A zajtra pridu caje tak uvidíme

tatinka
18. feb 2019

@lucia2831988 ohldn prepelice to sa s tym netrap,to ked bude tak bude,neponahla to...
Jablckova stava je fajn,ja som rozmyslala kupit odstavovac ale zatial som sa nerozhodla....u tej zubarky som nebola som nestihala tak som preoBjednala🙂
Ja som nasmu dala vcera narajbanu hrusku,chutila mu velmi ale sa mi z nej vyhadzal,rano uz ok tak som skusila znova a znova sa vyhadzal,takze uz mu ju daky cas nedam ale mrzi ma to lebo Konecne ovocie co mu chuti a tak som sa tesila z toho....
Mala co?lepsie uz to kakanie?inak neviem co vzdy vymysliet malemu na dalsi den ako prikrm...
Sesternici sa rano narodila dcera,doma jej uz trochu odtiekla plodovka ale ze malicko len,este sa odviezla sama 25 km do porodnice,na parkovisku ze odtiekla uz cela plodovka,sanitarka vonku jej pomohla a hned isla sesterka rodit,cisarom...

pepusa1
21. feb 2019

Ahojte dávno som tu nebola.maly má asi chrípku a som z toho bezmocná čo ste dali bábätkám ak mali horúčky? Dnes 38 má

tatinka
21. feb 2019

@pepusa1 ahoj,zatial sme nepotrebovali davat nic ale v lekarnicke mam kupeny nurofen sirup aj cipky,pripadne aj paralen cipky.....takze v pripade potreby nieco z toho

lucia2831988
21. feb 2019

@pepusa1 ahoj,citron na platky a na hrud teda na prsia s obvazom a na zapastie ale tam mi nedrzal...a paralen sirup...pomohlo...ziadne studene obklady a cajik...majoranka aniz a rasca ...

lucia2831988
21. feb 2019

@tatinka no skusam aj cajiky ale akoze no ehm...bez uspechu a to mlieko co som ti poslala no kokosovy olej nabuduce budem bez prichute kupovat to jej vadi inak pohoda...odstavovac mam ale ked mna to nebavi s nim bo vela roboty :Dale tez koli malej budem odstavovat...ja som dnes dala zase pohanku s jablkom a hruskou som zvedava ci ju zapecie alebo nie...ja uz tiez nemam inspiraciu ale objednala som knihu s receptami tak snad pomoze :D
Sesternici veeelmi gratulujem :-* ako sa citi? ja odpadnem...sama odviezla...ja som sa smiala ,ze ja sa budem musiet odviest a kukaj ju 🙂 preco mala cisara? a kde rodila?

tatinka
21. feb 2019

@lucia2831988 ona mala planovany cisarsky ale na piatok ,nuz ale porodila uz V pondelok🙂cisar preto lebo ma panvu teda tie klby od narodenia trosku poskodene alebo ako to nazvat,problem s roztiahnutim panvy,plus v partizanskom jej pri prvom porode tak dodrbkali maternicu ze je zazrak ze otehotnela a donosila tuto malu,no a ma aj trochu zle otocenu mternicu,plus vek skoro 38r.,tusim aj miom mala ci co....teraz rod8la v bojniciach...
Ja ti mam fajne knihu s receptami lenze tie su az od jedneho roka...takze teraz uz neviem,...dr.nm na predpis dala mlieko uz nezahustene ale mi z neho aj vracal aj mu vyslplechuje ta( som dnes volala a pytala zas to zahustene....no ja dnes som skusala tu slivkovu stavu a odporucaju aj z kompotu tak par cl dat ale ani nechcel a tuch par co ako tak dal o par min hned vygrcal,....i ak to krmenie je tiez zazitok,polievkudnesnu to sa rehotal takze popucene kusky masa a zeleniny mu asi trikrat zabehli a vodicku z vyvaru pri tom robil ze brm brm brm cize fontana polievkova vsade na9kol9 a naramne smiesne to je 🙂

tatinka
21. feb 2019

Inak nam mama proti te0lote davala aj narajbany surovy zemiak zatocit do utierky alebo pri malom dietatku postaci asiaj latkova vreckovka a uviazat oKolo zapaStia a clenkov...ale asi lepsie dat ked spinka babo lebo cez bdenie to asi nebude chciet mat....

pepusa1
3. mar 2019

Zvládli sme to dobre kúpila som panadol detský sirup na horúčku pomohol ..ideme mať 8m teda sa už ráta že má ale zuby nikde poslednú dobu je dosť mrzuty všetko dava do úst hryzie aj mňa s dasnami 🙂 papáme dva krát denne teda obed a kašičku večer a 4 krát mlieko .Koľko krát dávate um vašim bábätkám? Kým som neprikrmovala bolo to 5 krát teraz 4

tatinka
3. mar 2019

@pepusa1 nas ma uz 8 zubov,slinky mu idu riadne,hryzie vsetko co mu pride pod ruky🙂,taha ma za vlasy,nausnice som si musela dat dole lebo aj ucho by mi urval ked nausky zdrapil,....
Som rada,ze drobc ti je uz zdravy,Kolkokrat davame um?fuha...u nas rano dam mliecko,potom cca za hodinku dam napriklad narajbane jablcko,to kym spapa mu trva kym si pozuvka popremiela v usta h twkze asi 30-40min ked dopapa jablcko dam zas um,to je asi dve hodiny od ranneho mliecka,na obed davam polievku ,nemixujem uz kedze dost zubov mame kazala nam pedina uz mu nechqvat kusky jedla nech sa nauci zuvat a hryzt papanie,po polievke este hned dokrmim troskou mliecka ale to si potiahne uz len tak ze nie celu davku, niekedy miesto polievky davam ovsene vlocky zarobene s um,no a potom asi dve hodiny po bednom jedle si da znova mliecko,cca hodinku potom dam napriklad zivy jogurt ale to nie vela,to len tak cca stvrt kelimku,no a potom asi cca 30-40min po jogurte dam mliecko,neviem presne kolkokrat denne lebo zalezi od toho kedy rano vstane a ci papa v noci,ale cca kazde dve hodiny u nas on si toho mliecka cucne a tda ked ma prikrm tak mozno dve a poo hodiny rozpatie medzi mlieckami kedze tam medzi to dame tn prikrm,niekedy prespi celu noc a niekedy ma jedno nocne papanie,ale to je zvycajne vtedy ked ho zobudia zuby

tatinka
3. mar 2019

@pepusa1 zarabam mu 180 ml davku um ale to tiz je individualne,napriklad rano mi tolko nevypije ,v noci ano alebo ked ma obedny prikrm tak mliecka Zarobim menej lebo to si cucne uz len niekedy 60 niekedy 90 ml a niekedy len 30 ml....,obcas skusam do obeda mu dat domacu vyzivu ,niekedy s piskotou niekedy bez ale nechce mi ju ...jablko tiez moc nece ale tak stvrtku ako tqk zje a ked je tam rozmocena piskota tak ako tak to zje.ale tiez tomu moc neublizi🙂

pepusa1
12. mar 2019

@tatinka tak tebe ešte v noci stáva to nezávidím môj spinká už asi dva mesiace celú noc vztava ráno okolo 6 pol7 a ide spať večer okolo 7-8.ja muaj chlebik dávam trošku chutí mu také ochutnávky už robím kadiake dala som mu pomrveny medzi prstami keksík lebo ma videl jesť až zabazil vravím no vyskúšaj no zjedol by aj celý ale jasné že na to má čas ale isto nevadí malý kúsoček dať.Papa mliecko tak 4 krát denne ale dr povedala že môže už 3 krát stravu a len 3 krát mlieko ten môj mlieko chce vypije vždy 210 a ráno 240.A tie kašičku papá každý deň veľmi dobrá je banánová dávam mu okolo 6tej a keď je hore tak za hodinu dve aj mlieko a spí celú noc vyskúšaj.A čo sa týka jogurtov tak skúšali sme vanilkový veľmi mu chutil ale sa aj dobre pokakal z neho.Pije Nutrilon AR z toho má tuhšiu stolicu no z jogurtu hneď riedka tak ani neviem či dávať.

lucia2831988
12. mar 2019

@tatinka Po dlhsie dobe sa hlasim 🙂 ako sesternica?medzi casom uz aj moja porodila🙂 tiez cisar...s papanim aj u nas tak ,ze prikrm je vsade🙂 koberec musim uz vytepovat 🙂)) inak co mas nove??? ja nic..klasicky kolotoc a sem tam vychadzka mimo parku...a tiez klasika nic nestiham🙂)) ale strasne som dobolena...neskutocne ma chrbat boli...

lucia2831988
12. mar 2019

@pepusa1 ja som jogurt este nedavala...musim vyskusat

pepusa1
12. mar 2019

@lucia2831988 skús kľudne môjmu všetko chuti ak keď sa stalo že po zelenine najprv nebol nadšený ale po dvoch lyžičkách spapal a malá má už dáky zúbok? Môj jeden konečne mu vyšiel.a čo všetko papate?

lucia2831988
13. mar 2019

@pepusa1 no ja som niekde citala ze biely jogurt az od 10m tak cakam stale... A aj ho ohrievas ci studeny? Zeleninu a ovocie viac menej vsetko klasicke teraz dostupne... Okrem zeleru 🙂... Papa celkom všetko len niekedy ma obdobie ze nechce vela... Zubky u nas nic este🤔