icon

Júlovky 2018

nikus987
5. nov 2017

Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...

juliaailuj1
15. jún 2019

Darujem výzdobu na narodeninovú oslavu pre chlapčeka, kto by mal záujem viď moj bazar obec Sedliská okres Vranov nad Topľou

lucia2831988
17. jún 2019

@tatinka hej aj ja som sa rozhodla, ze ziadne nebudu.... A urcite pôjdem do kvalitných.. Sama mam lepsie.. Kolko tam stali? Aku sedacku ste kúpili? My uz dlho sa vozime v novej ale nastastie dianka sa rada vozi iba niekedy je urevana inak pohoda no to teplo je masaker to jej vadi, ze je taka horuca... Musim na nu nieco davat abu nebola rozpalena... Mne vadi, ze sa cez den neda ist von... Dianka sa musi vybehat inak je to s nou katastrofa... Ako ste na neuro dopadli? My sme boli minule krstit v bb a aj sme tam spali tak som sa bala ako bude znasat zmenu ale celkom super... Tak verim, ze aj na dovolenke bude v pojode... Ideme 22.9.

tatinka
21. jún 2019

@lucia2831988 vies co nviem ko)Ko stqli,kdze terwz nplanujem kupit,tak som npozerala cenu,sedacku sme kupili britax,vy mate aku?
My ideme zajtra na krstiny ako krst.rodicia,muzovi sa n da sice ist lebo nedostal vooNo z prace,takze idem len s krpcom a bracho nas odvezie,ale beriem kopiu muzovich dokladov aby ho Mohli zapisat ako krstneho tatu....
Pocuj ja som dnes videla reklamu kde uz bol snh ,stromcek a davali darceky,@koze neobolo to o Vianociach,to zas orange ma daco ale prialo mi to od veci uz toto,v oete aby davali do rklam uz stromcek,sneh,darceky po stromcek,...
Ozaj co idete dat Dianke k prvemu rociku?nas krpec bude mat o par dni meniny🙂
Neskutocne rychlo to zbehlo,vsak nedavno sme si pisali este tehotne a ejhla,uz to bude rok od porodu🙂

lucia2831988
26. jún 2019

@tatinka ja mam cybex... Mala som aj vajicko a bolo super takze ja uz len do tej pojdem 🙂.... A aku mas britax? Protismernu? To ke skoda, ze mu nedali volno a aj divne...na taku vec by mali dat🤔... Aspon, ze to vedia aj bez neho... My sme boli tiez krstit zaciatkom mesiaca...
Tu reklamu to si hadam robis srandu 🙈 to som nevidela ale to je sila.. Toto mi vadi... Cloveku tak zhnusia sviatky a potom je toho tak presyteny a nema na nic chut... K roku dostala od nasich smykalku, hojdacku a trojkolku samozrejme nevydrzali a uz sa na tom blazni... A od nas no... Financii pomenej koli dovolenke tak chcela som nieco male ale ona ma vsetko tak som sa rozhodla, ze radsej tych par e co mam na darcek jej dam na plavanie... Ona si to aj tak neuvedomuje a plavanie je prospesne... A vy? Ano brutalne to ubehlo🙈... Inak uz vykukuje prvy zub 🤣🤣🤣🤣... A ako sa mate? Uz sa snazi behat?

tatinka
26. jún 2019

@lucia2831988 autosedacku uz mame v smer jazdy,v sobotu sa v nej krpec viezol prvykrat,....vies co muz tym aku ma pracu tak pokial chce vopno v mesiacoch jun,jul,aug.,sept.,musi si o nahlasit aj po roka vopred,na cinnost,ktoru robi on su tam len 2-3 ludia a ked uz 1 z nich ma nahlasenu dovolenku,muz uz nedostane lebo by ho nemal kto zastupit,je to cele na hlavu,o tyzden ide muz na promociu,ja s krpcom njdem pebo je to dlha cesta plua pol dna na promocnej ceremonii by mi krpec ani nevydrzal,a to tiez horko tazko dostal volno,....krpca idem tiez dat na plavanie,ale nda sa sKor ako v sptembry kedze v let su dovolenky a tam co dovolenku nemaju tak maju uz 50 deti na cakacej listine,a aj to som mu zohnala plavanie ani nie v ramci bydliska ale cca 30 km od nas....chcem s nm chodit aj cvicit,na prvu lekciu ideme o dva tyzdn,som zvedava ,aKo to bude zvladat kedze on sa boji aj cudzich ludi aj prostredia cudzieho,....my tiez darceky take kpasicke,keDze prrabame stale dom tak tiz si Moc nvyskakujeme,na meninky dostal od nas taky veoky furicek a vmnm plno kociek....na narodky mam pr nho kupenu hracku na rozvyjanie motoriky , svokrovci zaplatili malemu autosdacku a nvim co este kupia,nasi co viem tak mu kupili stan na zahradu,plastov okno mu chcu zaplatit do detsiej izby a neviem co este...posedenie chcem urobit o tyzden tak uvidime,ale ako poznam babky tak za furik hraciek est donesu 🙂 a tortu idem dat spravit lebo v tomto twple sa priznam sa mi t da vypkat nechce,tu jdna paNi robieva domace torty aj zakusky tak dam u nej a hotovo🙂 ....behat?hmmmm,to este daky ten piatok asi potrva kvoly tomu slabsiemu svalstvu na brusku....
Jeej super uz zubok vam ide,gratulujem,uvidis teraz sa jej to rozbehne a za kratko uz bude pekne mat cim hryzkat papanie....ako zvladla dcerka prve prerezavanie zubku?nas je z tych zubov umrncany ked sa tisnu von,uz ma v zadu na stol.obelene dasna tak ratam ,do konca leta ze mu uz asi aj tam nieco vykukne...inak 10 kg uz vazime,80 cm dlzka...je riadne velky do dlzky uz...

lucia2831988
26. jún 2019

@tatinka aha a neni to skoro na sedacku v smere jazdy??? do vysky 105cm myslim sa odporuca proti...no pekne...a co vlastne robi? promocie su dost formalne,ale mozno by to dal v pohode...len skor to teplo no....ja som sa smiala z krstin....nastastie nikomu nevadilo,ze behala po celom kostole a aj farar sa smial...no co ti poviem cert...ale mato bol s nou a ja som sedele v predu ako krstna...fuuu to mate riadny naval v tom plavani...aj kmotra to ma tak...len ona chodi pravidelne ona je uz v kurze nahlasena...u nas to nieje az tak...u nas je menej deti takze ja ked aj zavolam den opred tak v pohode...len neni to lacne tak chodime ako sa da...no ale musi byt uy s velkacmi...s babatkami sa nudi...a na ake cvicenie si dala...ja asi az na jesen zacnem chodit do materskeho centra,lebo teraz v tom teple sa mi doobeda nechce behat na aute...no to mas super,ze mate dvor...na dvor by som aj ja vedela vselico vymysliet ale takto do bytu...ved vies...ja tortu nebudem davat bo to svokra isto da,ale zakazala som piect leo sak v tom teple sa to len topi a aj nechuti to tak...a uz aspon stvornozkuje? ale on to raz dva dobehne 🙂 a co papanie?
zubok...no celkom ale je nervozna dost..a len na ruky chce ist ...nechce byt v kociku a iba sa mojkat..neni vo svojej kozi...ale inak pohoda...bodaj by sa to uz rozbehlo veru...ja vahu neviem ale dlzku ma tiez tak okolo 80...vahu si netrufam odhadnut ale ma dost :D

tatinka
6. júl 2019

Ahojky,uz sem nikto nechodi...skoda....ale ak by predsa len niekto zabludil,ako sa maju vase ratolesti?
Nas dnes oslavuje svoj prvy rocik,pred rokom presne 8,37 h sa narodilo nase slniecko,vtedy 47 cm a 3400kg,dnes 80cm a 10 kg vaha
Pridam aj foto o par dni

sticker
tatinka
9. júl 2019
lucia2831988
9. júl 2019

@tatinka Ahoj,mas fesaka...u nas prosim pekne v stredu ockovanie bolo a od vtedy katastrofa...40ky horucky a plac...prosim pekne spustili sa jej 3 zubky a do toho este aj 6chorobu dostala...konecne je uz ako tak lepsie tak sa zotavujeme no ale zubky strasne trapia...je z toho celkovo unavena a vycerpana...

lucia2831988
9. júl 2019
tatinka
9. júl 2019

@lucia2831988 jej podarena,vlasky ma uz riadne ako pozeram,uz som krpca asi mesiac a pol do zadu aj strihala...tri zubky naraz chudako,to je veru bolstive takto,nasmu uz sa prerezala stolicka a dalsia uz je tiez na ceste,veru mrnci dost z toho....
Teraz ste mali tusim druh ockovanie,ci ?dala si do oboch noziciek ?siesta choroba je celKm rozsirena ako tak citam,vsak skoro kazde druhe dieta ju dostalo,uz len cakam,kedy pribudne zas dake Nov ockovanie kde isto zahrnu aj to...malickej je uz lepsie?aj na to berie dake lieky?to ma veru chudatko riadne teploty vysoke,to z toho ockovania,ci z choroby,ci asi vsetko spolu vsak?
Napapa sa ti dobre?est jej mixujes ci skusas po troske uz len tak popucit uvarenu stravu?

lucia2831988
9. júl 2019

@tatinka ja jej nedam ani za nic ostrihat 🤣🤣... To ma od narodenia aj ke sa dost poti.. Och závidím ze stolicka my mame iba spodnu 1.. Nie mali sme uz 3 ockovanie ale dali sme to na 2x a druhu davku sme teda odlozili zatial... Veru ta siesta je asi teraz vsade tiez o nej stale citam a bum.. Lieky ziadne iba na horucku a bolest som davala... Ked boli 40ky tak nurofen cipok a ked nie velka horucka ale velka bolest tak paralen sirup.. No ostala hrozna citlivka.. U pediny sa nenechala vysetrit ani popocuvat a dnes jej kamoska doniesla saty ta ani vysacku odstrihnut nemohla 🙈.. Tie teploty to inak byva bezne pri 6 chorobe ale aj zuboch🙈... Uz som jej objednala aj ryby olej a rakytnik na imunitu... Teraz ma aj problem s jedlom... Nic nechce... Stale mixujem no chcem davat pucene, ale odmieta... Ale banan, rozok a tak to jej davam do rucky.. Ona si to vie pokusat

tatinka
10. júl 2019

@lucia2831988 a ty jedavas s nou?nas zas tak ze papa popucene v pohode ale dlho si nechcel do rucicky chytat jedlo....aj sme skusali ze aj my sme jedli ze hadam aj on si zoberie ale dlho nic az asi mesiac do zadu mu muz doslva natisoo vianocku s maslok do rucicky a maly si odkusol a zrqzu si zacal sam brat do rucky rozok s maslom a aj banan trosku,predtym akurat tak kukuicnu chumku si bral sam,maso do ruky zatial nechce chytit,stuchne do nho 1 prstom povie ne a nezoberie ho do rucicky,zjest zje ked mu dam 🙂,aj kacku uz papal ale teda nesolenucast bez koze Len to ciste masko zo stredu...hrusku zje v pohode,ale napriklad jablko stale bojkotujeme...marhulu zatial vypluva,malinu ked je sladka si trosku da...
Mame zatial ockovani odlozene...
Momentalne sa mu objavila alerg.reakcia na plienky ale uz ja to upravuje...

lucia2831988
10. júl 2019

@tatinka nie nejedavam s nou... Ona nejedava sama... Ako niekedy no... Ako s tym melonom... Ja som jedla obed a ona melon ale to neberiem ako jedlo ale ako pochutku... Normalne jedlo ked je tak to jej davam lyzickou takze to sa spolu neda🤣 akurat teraz vobec nechce jest... Iba vyzivu... Uz ani mlieko nechce... Ja sladke nedavam... Minule sice ukradla zavin zo stola tak reku ok ochutnaj trosku... Ale inak nie no rozok s maslom, banan, chrumky a take to bezne jej len dam do rucky a papa... Inak marhula, malina, morusa a podobne u nas tiez 0 bodov 🤣 zato melon a banan top... Ake davas plienky? No my mame odlozenu tu druhu davku... Ale uz som jej kupila sirup na imunitu a aj ryby olej tak snad sa da do poriadku

tatinka
10. júl 2019

@lucia2831988 no vsak to tiez ked mu davam obed ,najskor dam jemu a ja sa najjem potom ...ale tak som myslela napriklad dnes som si robila zemlu s o salamKou a syrom a krpcovi som dala rozok s masielkom,ze jedli sme spolocne ,ja zemlu,on svoj rozok😀...
U nas z ovocia asi najviac mu chuti hruska take ta malicka sladka odroda co je,tie velke nema rad....
Plienky mam pampersky od jeho narodenia,akurat teda som pouzivala tie klasicke a nedavno som presla na premiove a tie mu vadia,sa mu spravili dva flaky na ritke velke ako 50 centovka, tak som sa vratila znova ku klasike a je to uz lepsie na tej ritulke...
A mliecko este davas umele ci uz ste presli na kravske?my este umele ,mam doma zasobu este asi na dva mesiace plus minus a potom zvazujem uz skusit kravske,nie hned zrazu zo dna na den ale reku tak postupne prejst...aj ked neviem este som sa uplne nerozhodla ci o tie dva mesiace ist na kravske z automatu alebo ci este aspom do jeho roku a pol ho nechat na um,neviem...

lucia2831988
11. júl 2019

@tatinka tak to ano to papame spolu... Dnes napríklad somnou jedla langos 🙈🙈🙈🙈 snazim sa jej davat zdrave jedla 🤔😉 ale ohromne jej chutil🤣.. Drobec este si odrodu vybera 🤣... Ja son tie premium pouzivala a bola som spokojna no presla som na eko... Ale pocula som ze sa dost pokazili.. Mlieko vies co sem tam kozie a kefir jej stale do um pridavam aj s kokosakom. .. No ale doktorka povedala ze aspin do 2 rokov... Nech nedavam ani kozie ale tak to obcas neublíži... To je najzdravsie... Povedala, ze pridavat do jedla a kasi mozem kludne prevarene no nahradit za um nie... Ono mozno staci do 1,5 roku.... Presa je to biznis... Ide im o love tak odporucaju do 3 rokov um 🤣 ale teraz mi to pride na kravske este skoro... Chcem az neskor...

tatinka
12. júl 2019

@lucia2831988 mne obvodna hovorila,ze uz mozem kludne prevarene kravske dat na pitie,lebo ze aj um je robene vlastne z kravskeho,ale tiez este chcem pockat ako som pisala a potom uvidim ,ako sa rozhodnem ,ci este potiahneme um alebo skusime uz kravske...
Kolko ma tvoja dcerka obvod hlavicky?nas na svoju dozku 80 cm ma bvod hlavicky 50,pedina ze to je v poriadku a neurologicka ma zruzila , ze to ma velku hlavu,mne na jeho dlzku vobec nepride velka...

lucia2831988
13. júl 2019

@tatinka my sme mali dlzku 78 vahu skoro 10 neviem uz presne ale obvpd veru neviem no ona ma malu hlavicku... Nebude mat 50 isto.. Skor tak 45 by som povedala.. A ako co ze ma vacsiu? Ci musi byt podla tabuliek? 😤😤😫... Ved je vo vyvoji a aj ludia maju niekto velku niekto malu... No vidis kazdy s mliekom inak povie... Moja do 2r nie tvoja ano a ina dokonca do 3 nie... Ale podla mna je to iba biznis lebo um je p dost drahsie ako kravske...

tatinka
13. júl 2019

@lucia2831988 tak podla lekarov musi byt vsetko podla tabuliek,ked nie,hned v tom vidia tisic veci...krpec sa uci povedat saso,ma takeho drevenneho saska,tak hovori saso a ked doseil tato z prace pyta sa maleho,kto za tebou prisiel?a maly suverenne SASOOo🙂)),inak co varievas malej?mne uz dochadza fantazia....ale teraz ako je sezonne ovocie chcem poskusat co mam knihu na recepty ovocne pre rocne deti,to sice nie je obed ale ako napriklad desiata celkom fajn...

lucia2831988
14. júl 2019

@tatinka to je pravda ale aj tak... Ach jaj... Zijeme tabulkami🤔... Podarený 🤣 my sme vedeli srnku a kohutika napodobniť ale teraz najnovsie vsade len havo a bla bla to je inak papa.... A mnam mnam😆.. Teraz dostala odrazadlo tak to je zase brm brm 😆 uz sa tesim ked zacne ozaj rozprávať... Alebo bojim🤔? Neviem 🤣🤣🤣... No ja mam pocit ze vzdy to iste... Vzdy maso a zelenina... A neviem co ine... Ale ona hlavne moc ani nic nechce... Ona iba zobka chlebik, chrumky, trosku banan trosku melon a varene niekedy ano niekedy nie... Ma obdobia ked celkom ok a ked vobec nic... Vyzivu hlavne jedava ale tak poriadne sa najest to je problem... Ja ovocie nevarim uz dlho... Bud jej dam ro rucky alebo mixnem popripade s jogurtom... Ty co take malemu varis?

tatinka
16. júl 2019

@lucia2831988 tiez nevarim ovocie a ani pred tym som mu ho nevarila, co mu varim?no dnes ma napriklad zajaca s kolienkami,zajtra chceme grilovat tak dumam mu do alobalu upiect zmiaky ,vcera mal zemiakovu kasu s vajickom,spenatom a zeleninou,stvrtok neviem ci mu uvarim morcacie a kasu zemiakovu alebo ryzu,niekedy mu robim zeleninovu polievku k tomu pecivo,niekedy k vajicku dam karfiol,pripadne brokolicu,lae ono v podstate je ten obed asi stale doKola o tom istom,aj kacacie masko jedol minule,...nas zas vyzivu dako Moc nechce a popritom su domace A fakt vynikajuce,krpec sa najje celkom doSt,krupicovu kasu si jej este neskusal?my este nie ale chcem uz vyskusat mu spravit,len neviem ci s kravkym ci s um

lucia2831988
18. júl 2019

@tatinka vies co ja som varila ale uplne na zaciatku...ale inak nevarim ani ja...to on ti taketo jedlo pekne papa??? no to ja ozaj davam onicom jedla...a mixues ci das na tanierik a on si zobka??? ja sa snazim uz nemixovat ale takto mi zje menej...aj teraz si dala par kuskov prsicok a par guliek hrasku....a doobeda melon zobkala...mne uz vsetky domace pojedla ...uz kupujem...kasu mne nechce...ale vobec....no doktorka povedala ze kravske na kasu a do jedla kludne mozem davat....

tatinka
18. júl 2019

@lucia2831988 obed ked ma to krmim ho ja,maso do ruky nezoberie ani za nic,zjest zje ale zobrat ee,stuchne do nho prstom a vybavene,pripadne rozmaga a hodi o zem 🙂,do ruky si vezme napriklad vianocku s maslom alebo rozok s maslom,banan,chrumku kukuricnu...ja skusim tu krupicovu a uvidim,uz sme dvakrat dostali od kamosiek taku tu kupovanu od nestle kasu ale to mi nechcel,....nemixujem mu uz veeeomi dlho,on uz v tom 7
Mesiaci mal 8 zubov takze uz sme viac menj davali nemixovane, teraz mu idu stolicky chudatko moje,az mu dasna krvacaju obcas,aj mrnci zo spania co ho to tak boli

lucia2831988
22. júl 2019

@tatinka no ja som skusila jej teda dat nemixovane len uvarene na tanier... I ked ma iba 1 zub ale vie pokusat... Vysledok... Zobka ako vrabcek ale x krat denne umyvam... Jedlo je vsade 🤣🤣🤣🤣 nevadi hlavne ze zobka... Miluje sunku chlebik hadze psovi 🙈... A zemiacik ma rada... A vyzivku si chodi brat do skrinky 🤣 a dojde mna mna. Mala problem jest takze sa tesin ked aj len zobka nieco... Ked aj len sunku cistu... Nech... Inak skusila som spenat a masko so zemiakmi... Zemiaky zjedla masko som jej ja dala a spenat... No este, ze mame sliepocky 🤣... My papame zasadne rukami... Ona musi sama... A ked nechce rozhadzuje... Mne kupovane tiez nechce tie kase...ako si dopadla? Papal? Chuda... Ale aj tak dobre... Nas to len caka

lucia2831988
22. júl 2019
tatinka
23. júl 2019

@lucia2831988 nas je zas taky ze maloco papa sam,ale lyzicku mi berie z ruky stale,dneska mi ju vytrhol ze hruska narajbana mu pristala na hlave aj s piskotou rozmocenou a potom sa rehotal co vyviedol 😀,on papa sam take ako viqnocku ci rozok s maslom,to mame tiez vsademaslo na doazke,vo vlasoch,a zvykne ked nedam pozor tak hrabne rukou do taniera a potom napriklad po tvary,do nosa vopcha prst od masa napriklad zababrany a podobne...krpec dnes jdol zemiakovu kasu s maskou a brokolickou....este som tu kasu nerobila ale hadqm zajtrq uz skusim,mozno aj piskotu tqm svacnem....tvoja ti pije vodu?toho mojho nie a nie na to naucit,nukam nukam ale nezabera,len sa cely pooblieva a vybavene...
Princeznu mas uz kocku,vlasky ma riadne,chodite na baby plavanie c8 do bezneho bazena?teda vyhrievaneho predpokladam...

lucia2831988
27. júl 2019

@tatinka no u nas skor rukou... Polievky mi nechce tak zeleninu aj s mskom jej dam na tanier a papa rukou a sem tam hadze na zem 🤣 nech aj tapka ma... Ale aj ja jej vkladam do ust a samozrejme musia ist pesnicky... No u nas maslo a vlastne vsetko je vzdy vsade a nehovoriac ked papa melon 🙈🤣... U nas celkom parky vedu teraz ale iba parky a avokado s jogurtom... A ved on ti pil nie? Ked nechce neni smadny... Neries... Len nedavaj caj a uz vôbec nie s cukrom 🙈 iba nukaj tu vodu... U nas dlho tiez len sa pooblievala tak som jek vzdy davala tak, ze plienka pod bradou ale teraz ma taky obyčajný plastovy poharik co som na grilovacky nosila a z toho krasne pije... Ten jej sedi najviac...
Veru riadne ma tie vlasky ale nic na hlavne nechce, klobuk, sponka, gumka... Nic... To chodime na baby... Sa potapa ako potapac🤣

tatinka
28. júl 2019

@lucia2831988 pred tym simdal vodicku al za posledne obdobie skoro nic,ked pocucne tak ozaj len par hltov a ako zisti,ze to ni je mliko,vybavene...pooblieva sa a hotovo...ale za to mpiecka pocucne viacej trqz ako je teplo,cukor nedavam,caj mi nepije takze tiez nedavam ale vodu nukam dokola denne viackrat,skusam aj kvapku citronu dat,to pocucne trosicku a zas nic,tym trosicku myslim do slova trosicku,viac vodicky vypio v zime nez terwz v lete...ale ako pisem zas viac mliecka popije,staci vlazne ani teple nemusi byt🙂
Ani klobucik proti slniecku,rucncek ci satku?nic nechce?nasmu klobucik alebo siltovka nvadi

tatinka
30. júl 2019

@lucia2831988 my mamw plavanie od septembra,sKor sa ndalo,vsetko obsadene a aj to budeme dochadzat 30 km od bydliska...co narobim,aj k fyzioterapeutke chodime tolko ohladne cviceNia

lucia2831988
7. aug 2019

@tatinka neboj vydrz...ani my sme necheli a teraz pije a aj pekne sa napije ale iba z jedneho druhu pohara:DDD...inak citron je mocopudivy to nevadi? neviem nedavam tak sa pytam...no ale ked pije mlieko tak pohoda...preto neni smadny...mozno je sladsie...
veru nic neznesie na hlavicke...klobucik je u nas iba strata penazi :(...fuuuu no pekne...to bude mat co dobiehat :D ale dolezite je ,ze sa bude dat...ja chcem od septembra s nou chodit do materskeho centra nech sa pohra