icon

Júlovky 2018

nikus987
5. nov 2017

Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...

tatinka
29. jan 2020

@lucia2831988 ja ho nedavam potapat,...chcem ho na jar zas na plavanie prihlasit ,tak som zvedava,ked ma teraz pauzu cez zimu,ci si neodvykne do vtedy...tvoja uz chodi na nocnik?

lucia2831988
29. jan 2020

@tatinka ja ju potapam... Iba ked celmi hysterci no to sa stalo 2x ale inak ma iba skusa... Ona sice hra formu no aj tak sa pekne potopi... No potom daj vediet ako vam to ide... No chodi... Ja ju davam a aj povie, ze ide robit csss ale niekedy sa podari inokedy nie no sama sa nepyta... A co vy?

tatinka
30. jan 2020

@lucia2831988 nas sa tiez nepytal este....rada by som ho uz osplienkovat,snad v lete sa to podari

lucia2831988
30. jan 2020

@tatinka avtak v lete bude super, ze po dvore ti moze behat holy... Len u nas to je trosku horsie 🤣🤣🤣 ale tiez dufam... A uz davas mlieko alebo este um?

tatinka
31. jan 2020

@lucia2831988 stale veru um,klasicke mlieko mi nechce,zaujimave je ,ze bezne mliekove polievky a privarky ma rad,ale mlieko na pitie absolutne nie...ale mame problem aj vodu do nho dostat,tera, uz ako tak ked si da obed alebo aj veceru tak mu dam vodu z poharika a da si,ale dlho predlho odmietal,teraz uz da par hltov ale viec nie a vybavene a aj to len ja mu musim dat,keby chcu dat babky tak nepochodia vobec,....vy se ako na tom?
Vies co mne ani tak nejde o to ci bude nahy po dvore behat ,ako skor chcem dosiahnut to,ze mu nedam plienku ale dam len slipky aby pochopil,ze mokre a okakane mu prijemne nebude a treba sa pytat na nocnik

lucia2831988
31. jan 2020

@tatinka tak mne pije aj kravske a aj kozie... Este mam 2 balenia um a idem prejst na prirodne... S vodou je to u nas tak ze niekedy pije cela a niekedy ani hlt no sama od seba si vynimocne poprosi... Ale neriesim to lebo by ma piclo... Chce chce, nechce jej problem... Ona od narodenia malo pila vodu..
Mne sa dnes zobudila na obed tak som chcela ju este uspat ta ma odstrkla od dveri a vravela css csss... Utekala si pre nocnik ale uz neskoro islo to do plienky... Ale cez den nepovie csss len ked sa zobudi a aj to cikne do plienky

tatinka
31. jan 2020

@lucia2831988 kolko ti uz meria,vazi?
Nas sa veru nepyta aNi curat ani troNit,on si aj povie ze kaka...ale robi to do plienky,na serbel ked posadim tak ani za nic tam nekadi...ciknut cikne ked stihneme dat skor nez cikne miMo serbla,ale nepyta sa ani to,hoci rozumie slovam kakat cikat...
Mam pocit,ze deti co mali latkove plienky sa naucili na nocnik ry hlo,mali Mokro, teraz tietomplienky su sice pfe nas vyhodou ale zas deti necitia Mokro v nich ,tak sa nepytaju...

lucia2831988
4. feb 2020

@tatinka ano to mas pravdu... Chceme aby boli super nasiakave, eko, lacne a tak dalej no tym ze je babo v suchu nema potrebu ist na nocnik... My do nocnika tiez nekakame... Vcera sa mi vykadila do vane ked sa kupala 🙈... Potvora... A vzala bobok do ruky ze fuj 🤣 ja kukam, ze co to ma... Vazi 12 no vyzku ti nepoviem, ale skusim zmerat... A vy? Vcera som ju vzala do detskeho centra vyblaznit... To bolo radosti...

lucia2831988
4. feb 2020
tatinka
4. feb 2020

@lucia2831988 heh podarena je,taka ziva bude asi ze?nas je taky utiahnutejsi,my aj ked chodime kazdy tyzden na cviko s detmi,on sice uz si zvykol ale necha si aj hracky od nich zobrat,taky nepriebojny je zatial....snad z toho vyrastie...
Vahu ma cca 11 pol kg,dlzku priblizne 86 cm,...
AKo ti vie uz rozpravat?aj ti obcas potrucuje uz ?😁

lucia2831988
5. feb 2020

@tatinka no ona ja strasny cert... Ona sa potrabuje vela blaznit... Ale necha si zobrat toez hracku no vie ak piskat riadne... Rozprava no vela a nerozumieme ale du je dudka a take ma bubu bublifuk... Takze nieco ked chce tak z casti uz aj vieme co ale zato ona rozumie vsetko... Hlavu ma 🤣... Trucovanie mam takmer na dennom poriadku... Aj sa o zem vie hodit 🤣 tuto sa urazila ze som ju vzala dnu a ona chcela byt von este

tatinka
5. feb 2020

@lucia2831988 aj my mame take trucovanie,on zas neskutocne vrieska ale ze neskutocne,uz je to o nico menej ako pred par tyzdnami ale zatial ho to nepreslo uplne,jemu staci napriklad ze je otvoreny suflk na krdenci nad jeho hlavou a hotovo,musim zavriet lebo inak zacne vrieskat ,ze mi aj v usiach zalahne a to naoZaj zalahne....on sa toho boji,ale ked stoji v uciacej vezi tak je to ok lenz uz aj tam sa ho bojim dat pebo tam tak vystraja,sa tam mixuje ze sa skoro minule prekotil , v posldnej chvlke som tu vezu aj s nim zadrzala...alebo ked sme vonku a on chce ist na ruky,tak ho musis zobrat lebo inak si klakne aj do blata a nehnes s nim...

lucia2831988
7. feb 2020

@tatinka aj ona vie vrieskat ale je to v norme... Skor ma vytaca, ze ked nieco chce tak hned... Nevydrzi ani 1 min... Inak u nas je do kuchyne zakaz 🤣 mam tam zabranu... Hocikde ale do kuchyne nesmie... Robi tam zlotu... Kos, zavaraniny a tak 🤣... Ja mam skpr strach z prevratrnia v jedalenskej stolicke lebo ona z nej ide ak sama zo skocit alebo naskočiť... No a vonku... Kazde rano ked vencime tap tak nechce ist domov a vrieska tak ju schmatnem za overal a nesiem ako vrece zemiakov... Susedia maju z nas asi sou

tatinka
13. feb 2020

@lucia2831988 no my mame terqz novotu co krpec zacal vystrajat,vytrepe sa na gauc,postavi sa,opre sa eukami o operqdlo a odsoti sa do zadu,dneska mu for o vyslo akurat tak ,ze sa sotil na gauc v casti rohu cize padol na gquc ale keby sa soti tam kde sa sedacka nestqca do rohu,tak svacne na zem,nepomaha aNi dohovaranie,ani hresenie,ked ho vyhresim,robi to do kola napriek....slak ma ide trafit....

lucia2831988
14. feb 2020

@tatinka no my tiez sa vsade tverame a robi hopa... Ale na stol konferencny lezie a to mi velmi vadi... A ked beha po posteli, lebo je dost vysoka a uz sa strepala... Nemozem ju vobec nechavat bez dozoru...

tatinka
15. feb 2020

@lucia2831988 mas tiez doma riadne sidielko😁
Nasho tiez nemozem nechat ani minutu bez dohladu....minule som len lzicku chcela oplachnut,tak sa ti postqvil a obkusaval vrch ohradky,sa mu smyklo,narazil si usta a hned bolo spevu,....no co narobis,to este dlho takto bude.....vies si teraz predstavit,ze by si mala dvojicky a obe naraz by ti teraz vystrajali?😀

lucia2831988
16. feb 2020

@tatinka joj ohradku som uz davno zrusila, lebo ju preliezavala... Obkusavanie to u nas robila odmala... No ja som sa aj modlila aby dvojicky neboli... A neviem si ani druhe hned predstavit...ne to takto vyhovuje ako to je 🤣🤣🤣🤣

dugyna
17. feb 2020

@lucia2831988 pozicam i moje 4 ?)

tatinka
18. feb 2020

@lucia2831988 no pockaj,preliezala ti ohradku?vsak moj ma ohradku skoro po plecia,to nema sancu preliezt...kolKo ze mas ohradku cm ?
V nedelu si krpec rozbil celo,sa mu zvrtla rucicka na zemi a narazil celom do kamenneho oblozenia okolo krbu a uz to bolo,celo rozbite,ale neviem ci plakal viac on ci ja,mi to bolo luto chrobacik moj zlaty....

lucia2831988
22. feb 2020

@dugyna nie ďakujem 🙈 ale obdiv ako to zvladate všetko 😔

lucia2831988
22. feb 2020

@tatinka no ona ju neprelezie ale pokusa sa... Da nohu hore a stvera sa... A raz sa jej kusok podari a nedajboze padne... Takze mala som pocit, ze bezpecnejsie bude bez nej... Ale tiez cca po plecia... Ojoooj a krvi bolo? My sme mali zatial len odrete celo, nos a kolena ale tiez kade tade popada a dotrieska sa...

tatinka
22. feb 2020

@lucia2831988 krv az tak nastastie nie,ale tym ,ze spava na bruchu a na tvar,tak plachtu mal krvavu z toho , co si tam to celo sucha...
Pocuj pijemti uz z pohara? A papanie ako ste na tom?krmis ju ty ci uz sa jej dari aj samej do pusinky dat lzicku s jedlom?

lucia2831988
26. feb 2020

@tatinka no pekne... U nas v nedelu padla netusim ako bola som v kuchyni a pri pade si kusla do jazyka a v pondelok chlap bol vecer s nou a padla z kolien capaka na zuby tako bola brada oskreta, kusok pera a z jednotky roztek odlomeny ma 🤦‍♀️🤦‍♀️🙈🙈🤷‍♀️... Ano pije z pohara ale ja jej od malicka davam pohar... Len musim davat na nu pozor lebo rada sa s vodou aj hra... Vezme si pohar a pije a nenapadne s nim ide niekam kde to vyleje alebo prelieva 🙈.... S papamin my to mame komplikovane... Ona ke slaby jedak ale s vydlickou papa tak napoli... Ja jej napichnem a ona si da do ust... S lyzicou nie lebo vzdy ju drzi vseliako a vykyda sa jej

tatinka
27. feb 2020

@lucia2831988 no nas z pohara pije zatial skor tak,ze mu vsetko vytecie mimo a glgne z toho len minimum,potom zakusne do pohara,naleje sa mu vela vody po pusinky a zabehne mu....mam pocit,ze ho to ucim uz sto rokov ....papat vydlickou nehrozi,minule si s nou pichol do otvoreneho oka...snazime sa lyzicou,aj ked polievku saMozrejme rozlieva,ale to bwriem ze mu este nejde polievka takto,druhe by mu slo uz celkom pekne lenze on vacsinou nechce,ked chce ide mu to celkom dobre aj kd teda trosku mu pomaham drzat lyzicu,ale ked nema na samopapanie naladu,hotovo,nehnem s nim,bud trieska o tanier alebo sive da lyzicu do taniera ale s nou vyhadzuje jedlo kade tade..??

lucia2831988
3. mar 2020

@tatinka no dianka sa uz naucila a teda ked sa neblazni a nepinahla napije sa pekne... Ale on na to postupne pride 😉... No s vydlickou tiez davam pozor no je to lepsie ako s lyzicou u nas 🤣... Mne dianka malo papa takze ju krmim hlavne ja a ked uz nechce vtedy necham ju nech viem, ze sa aj najedla... Ale samozrejme bez pesniciek to nejde

tatinka
5. mar 2020

@lucia2831988 ake pesnicky pocuvate?mne maly detske nechce,len normalne klasice v radiu co bezne hraju,ale ma rad rozpravku bob a bobek,inak rozpravky nemusi okrem tamtej...
Buduci tyzden nam uz zacne plavanie,....
Mala ti cez den este chodi spinkat?

lucia2831988
6. mar 2020

@tatinka vies co ona si sama zapina co chce... A stale nieco ine... Od slovenskych po anglicko, spanielsko cinske 🤣🤣🤣🤣 ja mam radio tak max v aute 🤣... No my ideme o tyzden... Hadam sa nam to zase nezrusi pre nieco... Ano jasne a vy uz nespinkate? Ved deti az po skolu savaju cez obed nie?

tatinka
7. mar 2020

@lucia2831988 spava aj nas este Cez obed,ale veru vzdy protestuje ked ho davam spinkat cez den,asi 3 krat sa stalo,ze nespal , ale to je potom o 16tej uz hotovy a ukladal sa spat,lepsie je,ked pospinka raz denne este...
Co hovoris na velke halo a siriaci sa Koronavirus? Normalne ako je to na Slovensku sa dako trosku aj bojim,pred tym som sa tym ani nezaoberala kedze to bolo daleko.....obzvlast kd ideme s krpcom na plavanie ci cvicenie,teraz o par dni mame sono oblicky ,tak normalne mam trosku obavu chodit takto do kolektivu.....

lucia2831988
7. mar 2020

@tatinka no ved toto neviem si predstavit, ze vydrzi a aj ja do 20tej kym pojde spat... Akoze ani dianka nechce a chce sa hrat, ale zaroven viem ze aspon hodinku spanku potrebuje...korona...ach...ok vy mate problem s oblickou a tak... Ale ono je to ako chripka.. Len robia paniku aby nas mali tam kde chcu... Mne je korona ukradnuta a keby to je na mne idem do Itálie... Ale jasne neohrozim si dieta... Vyhybame sa chorym ludom pre tie horucky co mala pred rokom a aj sa snazim jej imunitu posilnovat lebo bolo to hrozne... No nie koli korone... A urcite koli tomu nebudem sediet doma a robit paniku ako media chcu.... Kazdy rok si najdu nieco pre co v ludoch siria strach... A je to na nas ci sa nechame... No zdravy clovek sa urcite nema čoho bat...

tatinka
7. mar 2020

@lucia2831988 ani ja nesedim doma ale som pokakanek hlavne ako mame krpca ,to priznavam....a hlavne ako sa bolo v nemocke ked mal 5 mesiacov....
Si pisala,ze dcera je slabucky jedak, nas sa najje celkom dobre si myslim, teraz na obed mal mlete masko s omackou z pretlaku a zemiaky k tomu , ked sm mu to skusala par tyzdnov do zadu,nechcel tu omacku ,no teraz veru mu to chuti....kolkokrat uz ale neviem co varit😁 aby nemal dokola to iste,aj knedlik mu chuti s pecen.masom,halusky s omackou a masom alebo sosovicovy privarok z cervenej sosovice to miluje....daj daku inspiraciu co varit🙂)