Júlovky 2018
Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...
@lucia2831988 fu tak to ti ozaj malicko spapka,nas sa najje riadne,vstava okolo siestej,mlieko rano ale to len cca 150 ml,niekedy ani to nie, o par minut si da napriklad vlocky ovsene alebo rozok s maslom,potom cca hodinku ootom pocucne trochu mlieka,desiatuje napriklad jogurt, obeduje polievku a aj druhe, olovrant je rozny,obcas chlebik a salamka alebo domaca piskota ci vafla, potiahne trosku mliecka,na veceru zvykne to co ma na obed ako druhe,alebo obcas parok so zemiakovou kasou,alebo napriklad varene vaJicko s ryzou a dusenou cukinou,a tesne pred spanim este potiahne trosku mliecka,mne uz moc toho mlieka nevypije,uz len tak pocucka od smadu,no a aspom jedno ovocie za den davam....on zje dost,ale aj tak je tenky ako cverna 😁
@tatinka hej je taky vrabcek... Ale mlieca tahame 250 2x za den...a mliecko uz davas kravske? Ako zvladate karantenu?
@lucia2831988 nie,stale ma um,,ked som skusala naposledy ine,nechcel mi, ale uz som dlho neskusala...
Vies co clovek ma z tejto situacie strach a depku.....sme zavreti doma,ideme len na dvor,ulica je totalne vyludnena,respiratory sa nedaju zohnat a bezne ruska z lekarne neochrania,v obchode je u nas Komplet vy rakovane pecivo,ryza,muka a drogeria....denne pribuda nakazen.,zhrozena som z toho ,zdesena neskutocne....muz to ma tazko na haku,ale ja to znasam zle,hlavne sa clovek o deti boji,o blizkch....umrtnost je vysoka na to☹️
@tatinka no strach a paniku nemaj... Umrtnost neni ani z daleka taka ako pri chripke... Neni to cierny mor 😉.... Len treba dodrziavay hygienu a chranit sa ked aj len ruskom na kolene spravenym z tricka... Aj to pomaha ked aj len na 40%ale aj to je nieco... Ja si davam sit 2vrstvove aby som ich mohla prat na 90 je to lepsie ako respirator... Ten das z tvare dole a uz v tvarovej casti ti mozu naskakat bakterie... Takze tak... Stary ludia a chory nech sa zavru doma a nech nikam nechodia... Oni su ohrozeny... Max donies im nakup k dveram... Ja tiez teraz k nasim nechodim len do parku... Nakup nech spraví muz v PD. My sme polievkovy tak pohoda a dnes sme mali cvikovy salat, zajtra grilovany hermelin, predtym zivanska 🤣 takze netreva ti to co vykupuju ludia... Vzdy sa da najst cesta a netreba podliehat panike... U nas robi nakup uz iba mato lebo on chodi aj do prace a tak... Je menej s diankou ale samozrejme pri aute vydezinfikuje ruky, pred bytom a doma poriadne umyva... Utiarak ide hned novy a je... Treba sa ist prejst na slniecko tam kde niesu ludia... Vzduch lieci... My sme doobeda a aj poobede vonku...
Mne dianka akceptuje od mala hocijake mlieko... Ja som jek obcas aj kozie davala a teraz iba z automatu pije...
@lucia2831988 tak ono pri rusku ide o to,ze ked je niekto chory a da si rusko,chrani okolie pred svoJim8 bacilmi,ale nebrani tomu,ked niekto chory nemajuci rusko zakasle ci kychne ,toto na zdraveho cloveka prejde cez rusko,....ale ono tiez rusko nosim ked treba ,hlavne v tejto situacii ine cloveku asi ani neostava....praveze moj muz nic nedenzifikuje,darmo mu hovorim,ako dojde domov,umyje ruky mydlom,ale ked mu aj poviem v praci nech rusko ma a bolo by fajn aj rukavice,tak sa mi len zasmeje a vybavene...byvame v dome a momentalne k nam ma kazdy vstup zakazany,ale svokor ten je tu casto,sice len na dvore,hore ho teraz nepustim, kedze on chodi aj do obchodu,aj inde a nepouziva ani rusko,nieto este ze dezimfikovat ruky ....tak z toho tiez nie som nadsena,ja dezimfikujem aj klucku na branicke,aj branicku,aj schranku ....zajtra musim ist do lekarne po recept,tak tam sa mi vobec nechce....clovek sa boji o rodinu,aj mi je luto ze teraz zrejme ani s rodicmi a braskom sa dlho neuvidime,sice si volame cez whatsap...ale aj tak som z toho smutna,ja som celKom rodinne zalozena v tychto veciach...
@lucia2831988 mne krpec kazdu chvilu jedava,dneska som mala pocit,ze je hladny snad celodenne, este mi aj spadol z manzelskej postele na tvar hlavou dolu,takze celo co sa rozbilo uz pred tym sa uz zahonilo tak teraz pre istotu ma oskrete zas celo,aj pod nosom a aj krv mu tiekla co si peru rozrazil pri pade...sa jasil a uz som nestihla ho chtit,uz aj letel v sekunde jak hruska....
@tatinka ano ale ako vies, ze niesi infikovana? A da sa tam dat aj filter... A je to vzdy lepsie ako nic... Do lekarne by som poslala chpala a inak je velmi nezodpovedny😔... Aj svokor... Ja som tiez naucena byt kazdy tyzden doma a aj rodicia u nas ale co spravim... Otec je velmi rizikovy... Nemozem si to dovolit... Veci si odovzdavame a preberame tak ze nechavamr vonku na lavicke 🤣🤣🤣 hlavne ten dvor a hrackaren co ma u nasich😒 aj keď vieme jej to kompenzovat v lese ale pocasie sa ma pokazit a to bude horšie... No ja musim dianku nechat riadne vyhladovat aby sa naozaj najedla😔.... Ojoooj take pady poznam 🤣 ale u nas bez krvi...
@lucia2831988 my tiez podobne,ako som pisala ,svokor je tu niekolkokrat za tyzden na zahrade,ja vtedy vonku nie aom ,von so synom idem prd tm a potom ked tu svokor nie je,ked nam nieco donesie necha to v garazi,ja si to zoberiem az ked on uz je prec,aj nasi budu musiet prist z partizanskeho mi dake ve i doniest,tiez sme tak sa dohodli,ze nechaju to len vo dvore a ja im tam necham veci pr ni h a pojdu hned prc,je mi to luto,mozno si povies ze som padavka,ale ja si aj porevem doma z tejto aituacie , a viem ze aj ked nasi dojdu doviezt tie veci a ja im akurat tak s krpcom zamavam cez okno,ze isto budem revat....
Malemu som teraz objdnala tenisky a sandalky,plus bodycka na jar,leto a prechodnu bundicku,nerada to takto robim,radsej by som hlavne obuv mu vyskusat,ale kedze je vsetko zavrete a potrebuje tenisky uz....snad zom trafila cislo,jasne da sa vratit a vymenit ,ale je to otrava takto ....no ne h,len n h nam zdravicko kazdemu sluzi 😎
Babu mas uz riadnu princeznu...ked si spomeniem ako sme pisali este bruchate a teraz uz aha co mame doma ,velke deturence😄
Mne ti minile kamoska hovori,ze jej syn ma frajerku,reku co si zle stara moja,vsak nedavno som ta bola pozriet v porodnici a ten to ten jej "chrust"uz ma 18 rokov a studuje na VS,reku uz som pekne stara teda 🤣🤣🤣
@tatinka no mne maka ked doniesla maso tak len na chodbe som si vzala ked dianka spala a aj ked som ja bola hore tak len vonku v ruskach sme boli ale dianka nesla labo ona by hned sa chcela salit s babkou... Akoze aj mne je niekedy z toho tazko lebo sa bojim o rodicov... Ale verim, ze vsetko bude dobre.. Ja iba objednavam veci a aj topanky... My nosíme barefoot a ak dobre premerias tak sa nestane ze nesadne...
Ach veru rastu strasne tie deti... Aku velkost nohy ma maly vlastne? 🤣🤣🤣🤣 Chrustik... No to ja mam so surodencami... Sa mi nezda, ze uz maju tolko rokov 🤦♀️🤣
@lucia2831988 krpec ma protetiku ale nie berefoot,tie su mu siroke,ma tie klasicke,na zimu mal 22 cislo topanok,papucky mame rak a tie ma 20,5 c.,ale teraz co som mu objdnala tak som zobrala tenisky 24 c.,ma v nich sice este 2 ponozky 🙂 ale na leto uz mu isto postacia len jedny ,isto mu nozicka podrastie ,no a sandalky mame kupene 23c.a aj 25c., Mala som doma aj 22 ale tie mu uz boli male a ta 23je mu este velka ale tak do leta budu dobre si myslim,tie 25 to predpokladam,ze mu bude az o rok dobre 🙂....jemu by teraz stacila asi tak 22,5 obuv ale to by mal tak akurat len na teraz,vy mate ake cislo?
@tatinka protetika ma aj siroku ale aj uzsiu verziu BF... Ja som silný zastanca BF tak nebudem sa vyjadrovať k tomu a už vôbec nie k rakom... Každopádne my mame teraz 25 ale take ze akurát 🤦♀️ uz som objednala aj 26...na leto chcem protetiku ale ja netuším aku velkost lebo jej priserne ta noha rastie🤷♀️🤦♀️... Za leto 4 velkosti a zima 2
@lucia2831988 my mame protetiku zimne,aj teraz tenisky aj sandalky,rak mame len papucky a aj tie maly v podstate vobec nenosi,doma mu dqvam protism.ponozky ,pod nimi ma puncochy a to staci,papuce som dala len ked ozaj bola zima a na dlazbe behal.....ja som chcela dd step ale u nas nezozeniem a vsak cez net sice sa da ale kedze tu protetiku sme mali vyskusanu tak som uz vedela aspom cislo trafit cez net takze....protetika tiez nie je tak uzasna ohladne hodnotenia ( je to taky lepsi priemer ),najlepsie obstali dd step celosvetovo....ja hlavne nemam rada tie vypolstrovane vykroje na spodkoch obutia,takze tie vlozky ja vyberam,deformuju nozicku kedze deti tam maju vankusik,ktory sa im samovolne zacne stracat az medzi 3 a 6 rokom zivota a ked je v topanke vlozka co ma ten vankusik,tlaci to dietatu nohu a deformuje, do troch rokov ma mat podrazku takmer rovnu
@lucia2831988 nasmu az tolko nozka nepodrastla,zimne od novembra nosil cislo 22,teraz by mu stacili o cislo vacsie
@tatinka no ale tak to neni barefoot... U barefot nemas vankusik a je 0 drop a aj dost miesta na prsty... Ked tak mrkni protetiku ale barefoot verziu... Dd step maju v topankovniku ale cena ako protetika a ten tvar nemaju uplne ok... My sme mali dd step ale neni su waw... Je to taka hranicna alternatíva... Pritom protetika je ovela lepsie ale barefoot verzia... My papuce mame iba capacky
@lucia2831988 tak ja si mysim,ze to mas ako ked si kupujes nieco ty,budes spkojna a iNy clovek nemusi byt,krpcovi barefoot nesedia,su siroke pre nho,ale to saMozrejme neznamena,ze nemozu sediet inemu dietatku😄
Jaaj inak sa aj vytesujem ako je dnes krasne ,az som pookriala, aj kupujes dake kraslice?ci asi ani nie teraz ,ci? Piect ideS nieco? Ja len medovy kremes co s muzom zblajzneme ale inak nic nepeciem...kraslic som nasim uz dala prec tym ked nastala tato situacia, svokrovcom necham v garazi nech si svokor vezme od tial ked pride na dvor....
Tuna susedovie chlapcek ma taky traktor na pedale slapaci s vleckou,krpcovi sa to naramne paci,tak som rozmyslala mu take nieco objednat 😁 na leto k sviatkom
@tatinka no takto zalezi od toho co od toho cakas 🤣 ci barefoot topanku alebo obycajnu topanku... Ak myslis protetiku konkretne tak su aj ine znacky barefoot ktore su uzsie... My mame strednesiroku nohu... 6cm takze v pohode ale uzky clenok... Takze tiez nie vsetko sedi...
No dnes bolo mega... My sme cele doobedie robili na dvore dianka ani nemala poobedny spanok... Normalne nam licka spálilo 🤣... Konecne fasa den... Mna to strasne dobija... Kraslice nekupujem vobec nie to este teraz 🤣 ja velku noc nemusim.. A vlastne ani som nikdy nemala velkonocnu vyzdobu... A to ale Kraslice si dala rodicom a das svokrovcom? Nie uplne rozumiem... Piect urcite ano... Mame radi sladke... Ale ja peciem vzdy ked mam chut... Nie koli velkej noci... Vobec to neriesim... Uprimne ani neviem kedy je 🤣🤣🤣 ja ti mam tolko roboty na dvore ze nemam cas na take 🤣... Skor uvazujem kedy opecieme spekacky 🤣... Ja dianke strasne chcem trampolinu... Potrebujem to ako sol 🤣 stale len chce skakat... Ale u nasich ma hojdacku a smykalku tu ma najradsej... A bavi ju kreslit si tak uz ma aj kriedy na vonku...
@lucia2831988 nasi ked mi doviezli veci ,nechali to na evore a jamsom tam pre nich nechala kraslice...a svokor mi tu chodi denne na dvor,takze to u to necham v garazi a si to potom zoberie...sa sna,im dako namdvor s krpcom neist v case ked je tu svokor,idem ked tu nie je alebo idem vtdy na poschodie na terasu so synom,je obrovska tak aj tam sa da ist...
Opekanie tiez dumame kedy dame s muzom a krpcom...
Tiez mam zahradu ale vies co,ja ti na to Moc ni som,najradsj by som mala na nej len kvety,stromky a nizky travnik,nuz ale....svokrovci cHodia sadit a to aj teraz ked by mali cucat doma ....
Ale akurat sme sa bavili s muzom,ako to chcem upravit,robilo sa parkovisko na dvore,a som mu aj uka,ovala kde chcem mat hyacinty,narcisky,ruze,snezienky,fialky,kde pieskovisko,posed a ktora cast teda nech je na sadenie,tak postupne si to porobime,asi za sto rokov kym to spravime😁co chceme...
@tatinka ale stale nechapem ake kraslice... Malujes vajicka ci co? Lebo my si nic nedavame...no to je super led mas terasu... Mozte byt stale von... My keby nejdeme von tak fakt neviem... Dianka hned rano bezi a otvara dvere ze ide prec... Ja opekanie milujem... A ked este s nikym a s vinkom... Nic lepšie neexistuje... Ja tiez ale niesom na sadenie... Ideme si teraz nasadit par paradajok, paprik a bilinky ale inak tiez som za travnik, ihrisko a kvietky 🤣 ja si budujem jazierko prave
@lucia2831988 jaaaj prepac,uz ta chapem,som sa zle vyjadrila,kraslice som myslela cokoladove vajcia😁
Jazierko?posli fotku....my sme dnes akurat dumali kam presadit okrasny bodliak a taku ozdobnu travu,nespomeniem si na jej nazov....
Zajacica sa nam okotila,som ju dnes sla nakrmit,no veru zbesnena je uplne,som sa bala, aby ma nekusla...
Nas je tiez velmi rad vonku a ked zbadal hojdacku hned sup na nu a mama tata hojdy hojdy 😀
Tento rok aj daku dovolenmu planujete?ci pre istotu nie?
@tatinka jaaaj no cokoladove u nas sme dostavali iba ako deti a chalani aj peniaze ale to len od babky ked sme prisli ju okupat... Inak medzi sebou si nedavame... Zatial je len osadene v zemi plastove ale ked bude ako tal spravene tak poslem 😉 my sme dnes sadili tiez nejake kvietky a stromceky no a aj prosim pekne pekali 🤣....
Pekne... My sme vcera museli utratit fenu co mali rodicia 😥 ale uz ju aspon nic neboli... No bojoval statocne... Srdce stale bilo😭...
U nas ficia kriedy, skakanie a vencenie 🤣 hojdanie tak ze 2 min a chce ist dole ale to ma u rodicov a aj smykalku... Dovolenka... Och... Za krsniatkom som tento mesiac chcela, maj sme mali ist do CZ na vylet a jun svadba, jul teply vrch... August /september som chcela niekam zatetiet (taliansko /Španielsko..podla ceny leteniek) a oktober sme pozvany na svadbu a do Tatier chceme... Zatial je iste ze tento mesiac nic... Majovy vylet sa presuva na dobu neurcitu... Je to cez taku cestovnu agenturu... A co bude dalej ukaze cas... Ja dufam, ze uz jul bude ok a pojdeme... No jedno je iste, ze letiet nebudem nikde... Mozno ani buduci rok...
@lucia2831988 my sme tiez mali ist na svadbu o mesiac ,ale sesternica s nastavajucim to prelozili o rok....
No moja neviem,neviem do kedy to takto bude,co som pocuvala,hlasia stupanie virusu este na cca 100 dni a potom uz udajne vyvrcholenie a klesanie tak uvidime....
Ach ja by som tak potrebovala po nakupoch ist,aj pradlo,aj slapky na leto by som chcela ,no....asi len internet ...
Krpec dnes lobzoval po dvore,mame tam kopu pilin co sa pilolo drevo do krbu,kono hodinu som vyberala piliny mu z oblecenia,vravim muzovi,nedovol mu teraz po dvore po zemi na kolenach sa hrat a behat hentak,ale kdeze....som myslela ze ma porazi😁
@tatinka am zatial nedali vediet, ze co so svadbou... Tak som zvedava... Ale mohli by dat info lebo saty a dar treba inak uz zajednat...
Uvidíme co cas prinesie... Ja som dnes bola na nakup a este buduci tyzden pojdem inak chodi chlap... Ale slapky ti netreba ked sa nikam neda 🤣🤣🤣 ja som si vsetko pokupila cez internet... Mna nebavi po obchodoch 🤦♀️.... No pekne ja by som to supla do pracky a potom susicka a vybavene 🤣🤣🤣
@lucia2831988 ja som dnes korpusy dva piekla,zajtra uvarim plnku a hadam sa mi podari vcer zemiakovy salat urobit...
Kua fix este aj zub ma uz treti den boli,tak som nechcela sa teraz motat nikde,ale zubara asi budem musiet navstivit....
Krpec sa mi asi uz odstavil od mlieka,uz dva dni z neho nevypil nic,keby aspom tej vody viac popije ale aj to ho musim nutit....ach jo
@tatinka jaj moja... Zubar iba trha... Mne sa rozpadla stolicka akurat ked zacali opatrenia a fungujem 1-3 tabletky denne... Ale nechcem trhat... Bojim sa...
A celá sanka ma chce boliet... Zacina mi zapal na zube mudrosti a predne nejake citlive su... Akoze porazit ma ide... Naschval teraz...
Ja som robila kapustnicu a zajtra zivansku... Ak bude cas upečiem babovku lebo mam na nieco chut 🤣🤣🤣 ale po sviatkoch chcem cheesecake broskynovy.. My sme mali take obdobie asi tyzden, ze len kusok mlieka dala ale uz dava zase 270...chvala bohu bo jej donho davam sirup 🤣🤣🤣🤣... Ja som malej nasla konecne trampolinu tak koncom týždňa brat pre nu skoci... Sa tesim
@lucia2831988 no tak to mas tiez na figu ohladne zubov,presne ako pises,teraz aKo na schval tieto veci zdravotne,ja som ti nakoniec skocila k zubarke po telefonickom dohovore a dala mi tam vlozku a ze o mesiac da plombu,inak aby toho nebolo malo ,som si zloMila prst na nohe a mam z toho zrejme aj vodu v clenku co mi to tak zatieklo,slak ma ide trafit z toho....
Aj si piekla tu babovku a cheesecake?ja mam chut na brownies s vanilKovou zmrzliNou,mozno upeciem buduci tyzden ....
Akurat hcem popozerat este na nete krpcovi take tie tielKove boycka,aspom zopar,terqz ma obdobie,ze chce sam pit z poharatakze sa cz den prezlieKame asi stokrat co sa cely dooblieva 😀😀😀
@tatinka to ti normalne vrtala? Bo mne bolo povedane, ze len trhaju... Ja som kazdy den na tabletke 🤔. Prosim ta co si robila 🤦♀️😔? Nakonieco som robila taku nepecenu orechovu roladu lebo vzdy mi nieco chybalo 🤣 na cheesecake sa chystam teraz niekedy...
My sme dnes postavili trampolinu a sused dal dianke farbu nech maluje chodnik tak som ju musela s riedidlom umyvat 🤦♀️🤣🤣. Ale mala som 15 min klud. Z pohara aj dianka chce ale hlavme potom sa chce schovat a prelievat tak musim davat pozor.inak si viac menej vie davat pozor ked pije.

@tatinka aj ja sa bojim aby nebola dianka chora... Preto jej podporujem imunitu a vyhybam sa chorym... No korona u mna nic nevzbudzuje.... U nas s jedenim je to o drzku... Rano jogurt potom obcas vonku rozok zobka a na obed mliecko 250 ml... Potom okolo 17 cca polievku a neskor este vyziva a o 20 tej zas 250 mliecko... Druhe mi vôbec nechce... Niekedy si da vecer parky inak len polievku 🤔 tiez som zufala z varenia