icon

Júlovky 2018

nikus987
5. nov 2017

Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...

veronika161616
8. apr 2018

@lucia2831988 prepáčte🙂 @tatinka prosim vas odkiaľ objednávať ohradku 150×150

lucia2831988
8. apr 2018

@tatinka no toto By som veru aj ja chcela 😁 vzdy uvazujem co robi😂...len ja ked vyhrniem tricko tak ako naschval prestane 🤔...je to potvora...inak aj mojho to bavi...najskor bol v strese hambil sa no teraz chodi somnou 😀 ...ale aj pre mna je to sono droga aj ked uz sa v tom az tsk nevyznam ako predtym 😂

tatinka
8. apr 2018

@lucia2831988 od ktoreho tyzdna tvoj doktor uz dava castejsie poradne?ja som citala papier od mojho a tam sa pise ze mesiac pred porodom treba chodit na poradne raz tyzdenne,ale ci to tak aj bude davat neviem....necodi sa posledny mesiac na poradnu uz do nemocky kde clovek pojde rodit?

tatinka
8. apr 2018

@veronika161616 Je to zo stranky mall.sk ,su to drevenne ohradky,nie sietkove,zvazovala som sietkovu ale tie robia len malicke,alebo teda aspom ja som vacsi rozmer na ne ako meter,maximalne 1,18m nenasla ani na nete ani v obchode...a velkost tych dreven.je taka aku chcem drobcekovi kupit......aaaaaa tu si vsetci tikame ok?😀

lucia2831988
8. apr 2018

@tatinka vies co vobec neviem...myslela som,ze uz mi da o 3 tyzdne a dal mi o 4 tak uvidim...ale to ze posledny mesiac sa chodi každý týždeň to som citala aj ja,ale kam to neviem...inak idem na 90% NR...ale dockam este co povie znama 😂 a pojdeme tam pozriet este

tatinka
8. apr 2018

@lucia2831988 tak ides do Nr?ja zvazujem predsa len tie Bojnice kedze su najblizsie....mam len obavu z toho primara kedze s nim clovek nema dobru skusenost....cela som Martin ale zda sa mi to daleko,hodinu cesty a porom po porode sa tolko natriasat domov pozasivana....neviem,uvidim co gyndos este pocie,bol mi navrhnuty ziar ale tam ist nchcem ,same zle referencie su na ziar....som sa chcela s gyndosom o tom porozpravat uz mnlu poradnu ale ma odbil,ze to je este skoro riesit,tak skuim koncom tohto mesiaca a uz sa ale nenecham odbit,ved predsa len kam pojdes rodit ai musis vybrat vopred ....este ani pediatra nemam vybrateho pre drobca,ty uz mas?

tatinka
8. apr 2018

@lucia2831988 mne teraz vychadza poradna v 29tt a na papiery som citala ze velke sono sa robi v 31 tak neviem ci mi da potom dalsiu porau o 2 tyzdne ci ako.....som zvedava

lucia2831988
9. apr 2018

@tatinka no ja koli primarovi nejdem do PE 🙂 ale na bojnice som pocula v dobrom...ja tiez nechcem ist daleko,lebo s krpatou sa dohadujem,ze 20min a hotovo takze ak nechcem porodit ako Pociskova musi to byt iba tu niekde🙂))...ja som sa gynekologa na porodnicu nepytala a ani nebudem a podla mna je blbost mat este na to cas...podla mna je lepsie vediet kam a co a ako,pretoze v podstate moze to na nas uz hocikedy prist...tak preco by sme mali potom stresovat este viac...ako jasne mozes prist aj len tak do porodnice,ale podla mna je lepsie vediet co clovek chce aby bol v klude🙂...pediatra uz mam...pytala som sa mmaky koho dat a ona povedala,ze urcite tu ktoru mali surodenci,ze bola velmi spokojna...tak som sklonila hlavu,ze len ci ma vezme a mamka ju stretla a hned sa aj pytala a vezme a este aj brat bol s jej sestrickou (je s jej synom kamarat) a este aj on mi to vybavil tak som rada,lebo mamina si ju velmi chvali....ze prisna ale velmi poctiva...no mne vychadza prave v tom 31tt...ale on si premeriava kazdy mesiac nieco ja nikdy neviem kedy ake sono robi...a este raz mi bude brat krv :/

tatinka
9. apr 2018

@lucia2831988 to sa s krpatou pekne a mudro dohadujes🙂))ja mam mojho dost nizko tak sa s nim rozpravam ze ci uz sa rozhodne prisr cez brusko alebo spodkom len nech este pocka v maternici cca do konca juna😀a potom sup mozme ist rodit.
To mas super ,ze pediatricku uz mas takto vybavenu,ja stale neviem este som ani nehladala,cakam ako sa to vyvinie ci sa prestahujeme do porodu alebo az po nom podla toho budem musit zariesit pediatra lebo s novorodeniatkom to chcem mat v ramci bydliska,ale koncom maja tak ci tak uz to budem musiet vybavit....
Stale som si hovorila,ze mam estecasu aj na kupovaniepre maleho ale uz casu rolko nieje😀,zbehneto uz rychlo do porodneho terminu

lucia2831988
9. apr 2018

@tatinka ze 🙂 musim sa s nou dohodnut aby som nestresovala 🙂...no inak ale aj ona je niekedy fest nizko...hlavne ked cely den sedim alebo beham...a nelahnem si ani trosku...normalne som sa aj bala ci sa mi nezacne otvarat krcok alebo co tak niekedy tlacila no doky povedal,ze je vsetko v poriadku...dnes je inak taka strasne zla akoby mi chcela spravit dieru cez brucho...rano priserne kopala a teraz tak divne lezi,ze strasne ma tlaci...
no tej pediatricke sa aj ja tesim...a to reku len tak sa oyptatm na nazor mamky a potom neskor budem riesit 🙂 a uz vyriesene 🙂)))...Ja mam pediatricku v moravciach co je 5km takze super...najlepsie je mat vsetko co najblizsie...mne by sa nechcelo chodit za lekarom 30km a viac...no inak aj ja si hovorim,ze je cas ale sakra nejako ako mi to islo hrozne pomali tak mi to teraz priserne leti a ja nic nestiham...myslela som,ze si dnes spravim zoznam co mam a co do porodnice treba...no myslis,ze som sa k tomu dostala 🙂 sadila som si ruzicky a potom plynarov riesila 🙂 teraz dva dni budem robit to zas nic a cez vikend idem do tej SNV ale nevadi aspon uvidim co si donesiem od tetky a spravim potom zoznam...

tatinka
9. apr 2018

@lucia2831988 moj drobec ma vcera tak kopolna vajko az mislze vela bwhli,ale vies co ako pises ,zesa ti mala divne uklada,moj saobcas ulozi dolu hlavou a nohy sikmo hore s trlickm a jeho poloha v posleej dobe je dat sa priecne to ma dost taha aj tlaci obca aj zaboli hlavne v nociked by som chcela spat a to potom lahnut anitak ani onak,no ale co s nim narobim ked sa tak nateriga🙂)))je to moja laska tak ho pohladkam(po svojom brusku ) a snazim sa nerusit ho a nechat spinkat alebo relaxovat...
Ja mam do porodnice jednu nocnu koselu a to je zatial vsetko😀
Tak hovoris ze mala ta dnes riadne kopancuje🙂))?moj sa dnes zas riadne ponatriasal v aute hodinu cesty do Martina a potom zas naspak,bola som tam na hematologiu na kontrolu,uz som myslela ze uz mi da doktorka pokoj ale chce aby som prisla este v polke maja v 32tt tak sa ta este musime terigat ale to uz by mala byt posledna navsteva pred porodom,ten fraxiparin mi drahy bude musiet pichat este aj prve tri tyzde v sestonedeli a potom ze uz mozem prejst na uzivanie tabliet....

sticker
lucia2831988
9. apr 2018

@tatinka pocuj a ako vies ako je ulozeny??? citis ci to je hlava ,ruka a podobne???Ja to vobec neviem rozoznat...len niekedy viac tlaci...dnes som mala tvrdy spodok a stale tlacila nan ale ci hlavou alebo ritkou to neviem...aj teraz robi nejake akrobacie,ale netusim co stvara🙂 mna nastastie nekope az tak,ze sa mi neda spat,ale niekedy je to velmi neprijemne...niekedy vie dat dobru supu ale ked lezim alebo aj na gauci a kopcuje tak rada sledujem...az ked zacne az moc silno alebo do mechura tak zacnem hladkat lebo vtedy prestane inak dumem co stvara🙂...Ja sa smejem,ze to bude origos zrebcinske dieta (priatel tam robi)...v zrebcine vsetci maju velmi hyperaktivne deti 🙂))
Do porodnice mas toho tolko ako aj ja akurat ja mam aj zupan ku kosielke a papuce 🙂)) no vsade citam,ze maju byt dve...tak chcem este jednu no ja neznasam nocne kosele tak pozeram aj klasicke teho.pyzamo...inak pre seba nemam vobec nic a pre babo nieco...ale co mi treba pre babo vsetko to musim pozriet...urcite rukavicky,plienky a vraj aj lyzicku treba,hreben,bav.plienky a podobne...to chcem potom vsetko naraz kupit...
no my sa ponatriasame v piatok po ceste a v sobotu spat,ale hadam bude v pohode...zatial mi auto vobec nevadi...dokonca mam niekedy chut ist na vylet aj dalej nie iba z prace domov🙂)
jejda tak to sa chudak napicha....ja si neviem ozaj predstavit furt piachat...sak to uz musi ta ruka abo noha boliet...aj otec inzulin ked si furt picha :/ ...a preco vlastne musi byt teraz injekcny a nie tablety?

tatinka
10. apr 2018

@lucia2831988 vies co neviem isto teda ci viem rozoznat ci je to hlavicka ci chrbatik ale ked napriklad kope v pravo hore sikmo vedla pupku tak dole v lavo citim len take mensie bum bum 🙂)a tlak koby vacsou castou a sa mi vyduje na brusku sikmo z prava od hora do lava dolu taka "hurocka"🙂) tak len tak si myslim ze je to asi hlava lebo ked aj sa dotknem tak je to take pevne a oble🙂ale na isto to neviem,len si myslim🙂)) ,co sme mali sono v 25tt hovorim gyndosovi ze mam pocit ze mi maly dost tlaci dolu ze asi tam ma hlavu a on ze ako to viem,ked robil sono vravi ze mas pravdu,hlavou bol vtedy maly dolu,tlacil presne na krcok a telo a nozicky sikmo hore vytrcene🙂)),aj mi vtedy kukal krcok,hovoril , ze uzavrety ale o asi 3mm kratsi nez mesiac pred tym a tiez malicko maksi,som sa zlakla ale ma ubezpecil ze na vtedy25tt je to v norme ale mam viac polihovat a oddichovat....ale aj tak ked sa krpaty natisne dole tak sa aj bojim,len nie vzdy sa da cloveku hned lahnut
No dnes som uz neodolala a objednala som tu ohradku s madracom na spodok🙂)som sa bala ,ze sa nam to vypreda a zas by som musela dlho hladat inde🙂))
Vidis este ze si napisala tie rukavicky ,musim ich pripisat i ja,vsak na to som aj zabudla...
Ozaj a do Snv ide aj muz s tebou?sa mi mari,ze si pisala ,ze to este nie je iste ci sa mu podari ist

lucia2831988
10. apr 2018

@tatinka jaj tak...no ja to podla pohybu neviem odhadnut😂 a hlavne ona ked pozorujem brucho ako naschval sa ukludni 😁...no mne gynekolog vlastne nepovedal nic konkrétne iba ,ze je uzavrety a vaetko je v poriadku...tak mu verim...ssk neni najmladší a bol aj porodnik tak mal by to vediet 😁...no toto je najhorsie,ze vzdy ked ma tlaci alebo neni mi dobre tak prave vtedy sa mi neda lahnut...dnes mi celu noc tvrdlo brusko normalne som krce mala a aj som sa budila...a dokonca krce do nôh...nechapem...
No dobre si spravila 😉 hned mas o pokožku menej...ja matrac a veci nejake chcem ist do babydream v PE pozriet nech mi poradia..ja stale cakam co dostanem a potom objednam nejaku kojenecku sadu kde je bodycko,ciapocka,rukavicky a tak...to mam v plane do porodnice...i ked jednu ciapocku uz mam,ale kupim sadu 😁
Nie🤔 mejde...jeho kolega mal porážku a stale je na tom zle a nemaju nahradu takze mu nedali volno ani na jeden den 😒 tak idem iba s bratom a do raja pôjdeme niekedy ked uz bude mala na svete...cize najskor o rok ☺️...ale musim tam ist koli perinkam a vysielacky s monitorom tam mam...a v maji uz nechcem ist taku dialku radsej...

tatinka
10. apr 2018

@lucia2831988 som zvedava ako bude maly otoceny ked pojdeme najblizsie na poradnu😀
Tablety mi museli vysadit este v 6tt lebo doslo ku krvacaniu,predpoklad je ze prave z nich sa tak stalo,potom mi miesto nich dali pichat ten fraxiparin najnizsiu davku,gynekolog tvrdi,ze ho pichat netreba ale , ze vsak ako rozhodli na hematologii toho sa budeme drzat a ze ved to neublizi a pomaha to aspom malemu tym ,ze su rozsirene zily a tepny a neviem co a ze teda sa mu dostava dostatok vyzivy bez toho ,a by mal clovek obavu ze sa nieco upcha,hematologicka zas vravi,ze ono sice nikde nie je zaruka ,ze ten fraxiparin na dane mutacie pomoze ale ,ze maju dobru skusenost ked ho zeny s mojou diagnozozu predsa len pichaju.....ono tie lieky aj injekcie riedia krv cize nemalo by dojst k tromboze,preto vlastne ma aj sleduju kontr,vysetreniami ci mi ta najnizsia davka staci,ci ju netreba zvysit ak by bola krv moc husta alebo vysadit ak by bola moc zriedena ze by bol problem so zrazanlivostou uz a tak dalej je tam vela tych parmetrov co treba sledovat,som zvedava ako to bude prebiehat ohladne porodu,ak cisarsky tak tam sa musi davka pichnut 12 hodin pred porodom a 12 ponom,ak prirodzene tak tiez by bolo idealne to casove rozpatie lenze kedze clocek to pri prirodzenom porode nevie ovplvnit tak skratka vzdy treba hned informovat v porodnici kedy bola pichnuta posledna davka a oni potom uz vraj budu vediet co treba s clovekom robit,jedna zena mi pisala ze to sa potom pichne daco proti krvacaniu aby zena nesratila vela krvy tym ze je to zriedene a potom teda zas o dakolko hodin sa prejde na ten fraxiparin....trochu mam z toho obavu ale zvladnem to,ved vela zien je na tom rovnako a rodia v pohode,malicky je na prvom mieste,lubim ho a ved my maminy pre svoje dietatko vydrzime vsetko
Citala som ,ze porod ulahcuje aj pitie malinikoveho caju,dumam si ho zaobstarat😀

lucia2831988
10. apr 2018

@tatinka ja som sa naposledy uz v sone ani nevedela zorientovať...tak som sa pytala dokyho a vraj je dole hlavou ale este ma 5t cas na to aby sa ulozila spravne 😁 to je všetko čo mi povedal...
Fuha...tak takto to je ..ale nemaj obavy vsetko bude ok...musi sa ty tak rozhodnut 😁...mne to celkomnvychadza viacmenej...niekedy sice ked nieco chcem tak to par rokov trva no nakoniec si to aj tak pritiahnem...tak ako bezbolestny porod 😂😂😂 hlavne nech sme zdrave a aj miminka...no citala som aj ja,ze caj z malin...teda listkov pomaha pri porode,ale pozor vraj pred porodom by sa nemal...no nestudovala som to presne potom uz dalej...

tatinka
10. apr 2018

@lucia2831988 mamina tie, nieco pozerala v tom Ba ydreame kedze je to kusok od Sipku kde nasi aj brasko byvaju,tusim aj su hradky tam bola pozerat pred casom....vcera sa ma pytala co ma dat vytlacit na body,lebo kupila a dala potlac co som dacnejsie vydela na jednom miminku ze to nesmrdim ja aleocko🙂)) ,no apriatel hrava futbal tak dala urobit tricko pre tatina aj pre drobceka aby mali rovnaky dres s cislom ake ma tatino na drese a chcela vediet ze aky testma datna maminu vytlacit🙂)

tatinka
10. apr 2018

@lucia2831988 tiez som ro dako necitala vela o tom caji,zatial len tak zbezne....ale kuknem to.....ty bues chodit aj na predporodnu cvicebno dichaciu pripracu?sesternica co rodi o mesiac uz codi aj cvicit a chvali si,jej to odporucil gyndos,mne nikto nic nevravel ale faktje ze k tehu knizke je pripnuty letacik kde sa mozu tehulky na to objednat,len sa ti priznam ze sa mi moc nechce,neviem ci je to ozaj napomocne pri porode
Deticky amju v brusku este dost miesta tak sa mrvia a aj pootacaju este asi.....vraj do 36tt by malo dietatko sa uz dat do porodnej polohy ale kolke maminy pisu ze im sa otocilo vhodne az tesne pred porodom....
Ti az takto tvrdne brusko?kolko tbl toho magnezia beries?mozno by bolo pre teba aj malu lepsie keby si trvala na pn ak ju nechce dat gyndos tak aj obvodna vraj moze pokial je aspm trosku normalna a ochotna

lucia2831988
10. apr 2018

@tatinka no hej maju tam vselico no viac toho maju na nete...ale chcem skocit aj do topankovnika pozrieť sandálky 😂😂😂...len vzdy ked sme v PE maju zavreté budem musiet si to nejak naplanovat potom... haha tak to budu mat chalani super...budete chodit potom spolu povzbudzovat 😉...
No neviem co s tou predporodnou...vraj je to dobre no kedze chcem ist do nr...tak tam to stoji 3,5€ a+ cesta 7€ no nevie neviem...v PE je zdarma ale kedze tam nejdem🤔...no pojdem do nemocnice kuknut a chcem s nimi pokecat a uvidim... napríklad aj kamoska vravela,ze chodila a aj tak najskor nevedela ako ma tlacit...az po par zatlaceniach vedela ako spravne zatlacit...urcite to neni zle no myslim,ze aj bez toho to zvladneme...no mozno na jednu by som isla...no neviem co to je v poslednej dobe...ako mi nic neboli tak mi je divne niekedy...asi mala dobre pribera lebo niekedy ma ona strasne tlaci a polka brucha tvrda a niekedy mi tvrdne...a to pred tyzdnom mi takmer nic nebolo...magnezium beriem 3x 500... Co je pidla mna dost...nechapem preco aj tak mam kŕče...uvidim co bude dalej a mozno skocim za dokym co s tym...ale na pn popravde nechcem ist...ja nemozem zostat doma zavreta...1. ide aj o peniaze...200€ mi nepokryje ani vydavky a to musime akutne pl.kotol menit co neni lacne a 2.sak by som sa zblaznila doma...je fakt,ze do prace sa mi nechce chodit,ale ani zavreta doma nechcem byt...a aj ta svadba to by som nemohla ist...no samozrejme ak sa to bude zhorsovat tak pojdem...ako doky by ma dal na pn obzvlast keby piviem,ze mi tvrdne...no ak by ma poslal do nemocnice to by ma uz uplne piclo 😂😂😂

tatinka
10. apr 2018

@lucia2831988 ja som dnesakuratkonecne docitala ten dokument vsetky strany nec som mudra co treba kedy ist vybavovat🙂))
Vies co som si vsmla?acali sa mi robit dake pehy alebo pigmentove skvrnky take malicke na bradavke jednej...vodicka mi stale z oboch vyteka...citala som si aj o tej smolke co je ako prva stolica dietatka....
Co hovoris na podavanie klistiru pred porodom?v zahranici to vraj moc nedavaju,u nas zda sa viac ano nez nie....

lucia2831988
10. apr 2018

@tatinka no ja som si to uz 1000x otvorila a ani raz som sa k tomu nakoniec nedostala🤔
Niekde som citala,ze take pigmentove skvrny su normalne...mne inak ani vodicka nevyteka...ja som pre zmenu zitrila,ze mam znamienka v pupku 😂😂😂 teraz ked je vydute tak je ich vidiet...no ohladom klistiru...no neviem ono teraz je to aj moderny detox 😂...ale u nas nie vsade ho musis podstupit no odporuca sa...ibaze ked si predstavim,ze pri tlaceni okadim doktora tak asi radsej som za 😂😂😂...neviem...ty si co o tom myslis?

tatinka
10. apr 2018

@lucia2831988 ja mam z toho klistiru dako obavu,neviem ako to chodi tu v nemocke ale urcite si to zistim,ono mne pride zbytocne ho davat ak pred tym ides normalne na toaletu aj bez klistiru,zas je ine ked sa tehulke vykadit neda a ma toho nazbieraneho za niekolko dni dost...niekde som citala ze dakde daju len cipok ale vo vacsine klasika cez hadicku do zadnice a to mna nelaka vobec 🙂)zas ked ako pisem zena ma toho nazbieraneho za niekolko dni tak asi je lepsie ho dat lebo vraj aj dietatko ma potom viac esta na vylezenie z maternice ked mu nezavadzaju plne creva a hlavne ani ono sa nezaspini stolicou......sama neviem...asi sa zariadim podla situacie aka nastane 😀kamoska co rodila pred silvestrom bola bez klistiru lebo ako jej odtiekla plodovka tak ju este asi trikrat prehnalo tak klistir uz nebol potrebny...

tatinka
10. apr 2018

@lucia2831988 ja mam jazvu v pupku od rezania kvoly laparke pred rokmi, vidno ju nebolo ale v tehu uz je kedze ako aj ty pises pupcok sa vyduva

lucia2831988
10. apr 2018

@tatinka no ved toto...je to take,ze aj ano aj nie s tym klistirom...preto som si povedala,ze sa nad tym nebudem zamýšľať a uvidim co bude...ono aj teraz niekedy 3-5 dni nejdem na velku a niekedy pekne kazdy den🤔 takze ktovie co bude pred porodom...i ked mne sa nezda,ze ma zapeka skor len vsetko zuzitkujem 😂😂😂
Tak konecne si vidis na jazvu 😉 a neboli ta?

tatinka
11. apr 2018

@lucia2831988 neboli ma,ale bolievalo ma to dlho asi aj dva roky po zakroku a taktiez teraz v tehu ako sa zacala maternica roztahovat tak asi prve tri mesiace to bolo citit ale uz potom ok....aj sa ta gyndos pyta na poradni ci mas pravidelnu stolicu?mna sa pyta ale tiez niekedy idem kazdy den ,niekedy kazdy druhy....
Vcera sa mi dal krpaty do priecnej polohy,musim povedat,ze to dost bolelo,som mala pocit ze na lavo aj na pravo mi asi vyrve dieru cez maternicu aj brusko😀cely den takto bol aj v noci,az rano som citila ze sa dal uz inak krpcek moj zlaty,ja ho tak velmi lubim ani to neviem slovami opisat.....
Som si pozerala na stranke Bojnice nemocnica co treba do porodnice nech uz to zacnem konecne kupovat,no a mali tam aj ze epidural priplatok 130 e,pritomnost inej osoby pri porode tusim 15 e,zajednanie porodnika 200e,nadstand.izba 15e na den,sme sa bavili s mojim ze by siel pri porod lenze kedze uz tam na jul ma vela ludi u nich v praci dovolenky tak nevie ci vobec dostane volno,aj dovolenku potom ze by si zobral ked nas pustia z porodnice a to tiez nevie ci dostane ,bola by som rada keby aspom dva tyzdne mohol byt doma a pomahat mi ,ale tak ak sa nebude dat poprosim maminu....u vas je to ako?drahy ide k porodu?

sticker
tatinka
11. apr 2018

@lucia2831988 tak teraz aj princezna berie od teba papanie je to aj mozne ,ze vsetko zuzitkujes,dalsia kamoska co rodila za na prelome januar feuar chodila v tehu kakat raz za tyzden ale ona aj hovorila ze citi stale plnost criev , tak chvalila ze pre nu klistir bol pozehnanim 😀

lucia2831988
11. apr 2018

@tatinka hmmm no mne aj kamoska vravela,ze ju boli jazva po porode co ju sili,ale mne to pride take zvlastne,ze co moze na jazve boliet 🤔...je pravda,ze nemam moc jaziev ale kazda rana bolela len kym sa zahojila... samozrejme okrem zlomeniny...mna sa doky iba opyta ako sa mam ja jemu poviem,ze dobre a tym konci nasa debata...nic viac sa ma nepyta...iba obcas ja nieco...no v poslednej dobe aj ja mam pocit,ze chce prerazit maternicu a kozu...a tapka spava s nami a ked sa mi prituli k bruchu co teraz robi casto tak mala ju tak kopcuje 😂😂😂 neviem ci na nu ziarli,alebo sa s nou uz chce hrat 😂...no ale najviac mi vadi ked sa dole ulozi tak,ze to tam je tvrde a boli ma podbrusko a ani zohnut sa nemozem alebo nahnut...vlastne ja som nikdy nemala brucho vzdy som bola velmi chuda tak si ani neviem na to teraz zvyknut😂...vzdy sa pozabudnem a cupnem si alebo nieco...minule som si ruze sadila az ma to zabolelo...normalne som sa zamyslela ci som malinkej nezlomila kosticku...cely den vycitky som mala,ze som nezodpovedá...
No ceny maju v podstate dobre...v NR je drahsie...ale epi a zasmluvnenie sa ma rusit nie? Chces aj epi? Ja urcite...sa bojim bolesti ako cert kriza...mam nizky prah🤔...no ja to vidim u nas tak,ze ked budem rodit tak ma nebude mat kto hodit do porodnice lebo priatel bude isto na nocnej a nebude ho mat kto vystriedat tak si budem volat sanitku( jasne,ze ma rodicia hodia😉) sama si to odrodim a odseriem ako aj vzdy vsetko...a unho v robote cez sezonu a zatvu dovolenka nehrozi takze bude chodit do prace ale to mi tak nevadi...aspon si najdeme rezim...no co no nebude popratane doma a co...kaslem na to...ale viem,ze ked pride z prace tak mi zo všetkým pomoze a aj na kocikovanie sa uz nevie dockat...vlastne sa toho nebojim...skor sa tesim na to...bojim sa len toho ked to na mna pride a hlavne neviem ani co mam cakat a tak celkovo toto je pre mna strasna hroza...preto ani nemyslim a ani necitam o porode,lebo som potom hotova z toho...ale ak bude chciet byt pri porode moze...nebude mi to vadit...ak nie tak nie...necham to na nom...hlavne nech je to stastne za sebou a nech sa mi podari aj uspesne a bez bolesti kojit😍...niekedy by som chcela cisarsky,ze si to naplanujes rano v pohode prides a potom o nicom nevies☺️ ale to ma len tak obcas zo stresu napadne...inak som samozrejme za prirodzený a aj chcem 20minutovy prirodzeny porod😁

lucia2831988
11. apr 2018

@tatinka no ved toto...asi srotuje vsetko ako aj ja 😂😂😂😂bodaj by bola taky papkac nenarocny...a snazim sa aj vela ovocia...minimalne jablka mam kazdy den a cerealie mi chutie...teda upresnim coko gulicky 😂😂😂 takze vlakninu mam z jedla a pocit plnych criev mam malokedy...niekedy citim,ze som trochu zapecena,ale ozaj vynimocne...preto to vlastne nejak extra neriesim...

tatinka
11. apr 2018

@lucia2831988 ja ti vlastne neviem ci epidural ci spinal,aky je v tom rozdiel?musim to pogooglit🙂))musim sa poradit aj na hematologii ci to mozem si daco z toho dat,moj mava casto nocne takze dost mozne ze to i u nas bude tak ako u teba,akurat ze moji rodicia a brasko byvaju v Pe,takze u mna by som volala k svokrovcom oni byvaju kusocek od nas,moj si myslel ,ze ked sa eodi prirodzene ide zena do porodnice pred terminom,som mu musim objasnila ,ze na prir.porod sa caka doma so zbalenou taskou,normalne sa zlakol,ze ale ved co ak on nebude doma ale v praci kto mi pomoze,reku vsak zavolam tvojho brata nech ma zavezie,moj ze a co ak jeho brat bude dakde na chate (chodi dost casto na chatovacky),tak vravim reku klud vezmem si taxi,ten je tu skor nez sanitka ti poviem pravdu a do nemocky je to autom cca 7 minut,ale chuda moje ostal cely vyplasen z toho.....ja zas sa bojim cisarskeho,dlha liecba kedze rezu az cez 6 vrstiev,plus dlhe lezanie ked mas bez uspatia ale len to umrtvenie od pasa dolu,no a cievkovanie....ale zas ani prirodzeny nie je jednoduchy,len verim ze liecenie je mozno trosku rychlejsie ako pri cisarskom...
Ty si zlata ze porodchces za 20 minut👍 😀ale vsak mas pravdu treba mysliet pozitivne a pritiahnut si poz.veci.
To zazmluvnenie sa ma rusit?som nevedela,nejdem si aj tak zazmluvnit aj ked som to zvazovala ale tych 200 e dam radsej na nieco pre drobceka...
Akurat som pozerala ceny skrin pre maleho lebo musime isto kupit,do nasej krine v spalni sa uz nevojde ani struhany vlas😅

lucia2831988
11. apr 2018

@tatinka aha no to neviem ani ja aky je rozdiel v epi a spinale...ked to zistíš daj vediet 😂...na ja mam svokrovcov v Skačanoch a svagra šípok...ale rodicia to maju 5km takze chvala bohu mam najradny plan 😂😂😂 a nastastie otec nepije a ani mamka a ak by bolo nutne mamka by mohla aj z roboty odbehnúť...zlaty je...on by ta aj mesiac nechal lezat 😂 termin je tak velmi orientacny 😂😂😂 inak ale mamine sme sa vsetci narodili presne podla pohybov ako sa niekedy pocitalo na termin 😂...inak ono je asi aj fajn preckat ten zaciatok doma no len co my prvorodicky 😂 ako mame vediet kedy co a ako...no ja cisarak by som trvala na celkovej narkoze...to ja Sa na to nemozem pozerat...ale hej presne to hojenie ma odradza...niekto aj pri porode ma problem no niekto uz par hodin pi je uplne v pohode a ja strasne este verim,ze nebudem ani šitá 😂...kamoska rodila sice 2dni no nemuseli ju sit a jej sestra ma 3miny stehy tak dufam v to aj ja...ano ano presne ako si povedala chcem si pritiahnut myslienkami krasny porod s úsmevom a este mam predstavu ,ze ked porodim a malinke zoberu tak mi naleju vinko kym porodim placentu😂😂😂 no to je nerealne tak aspon ten porod nech je krasny 😂...poplatok za zazmluvnenie vraj...pockaj idem skusit najst ten clanok...
O skrini ani nehovor 😂 mne sa uz davno tam vlas nevosiel...chceli sme do porodu vstavanu dat spravit...no ale hold smola...kotol 1500€ zozerie takze skrina je nerealna...nastastie som kupila komodu s preb.pultom tak to nam bude stacit pre babo na dlho kedze vela veci nepotrebuje