Káva v tehotenstve

denisse1311
18. feb 2014

ahojte mamičky!možem piť kávu v tehotenstve? som v prvom trimestri ale ja pijem len také kapučínko jacobs 2 v 1, nepijem ani turka ani nescu proste nič len si 2 krát denne pochutnám na tejto ,,kávičke" 2 v 1. Myslíte že môžem pokračovať normálne v jej piti? za všetky odpovede veľmi pekne dakujem 🙂

silaviat
18. feb 2014

pijem jednu kavu denne .. 3v1 plus este doliate mlieko takze skor take kakavko :D podla mojej doktorky to nevadi 😉

mirkakab
18. feb 2014

@denisse1311 Ja som v tehotenstve pila 3 kávy denne, pila som nescu , strašne mi ju vyžadovalo. A dcera je šikovná zdravá, takže nijaké následky 🙂

nikawero12
18. feb 2014

@denisse1311 túto otázku by si mala položiť svojmu lekárovi a nie anonymným ženám na nete. Veď tvoj lekár najlepšie pozná tvoj zdravotný stav / najmä aký máš tlak - podľa toho ti lekár odporučí alebo neodporučí piť kávu/.

miroslava27
18. feb 2014

mne to dokonca doktor odporučil aspon 2x denne, lebo som mala nízky tlak.Takže si myslím že v pohode 🙂

vejavika
18. feb 2014

Mne kava v 1 trimestry nejako nechutila,ale za to teraz by som pila ked ju zacitim.Davam si vsak len 1 denne pre istotu,ale nemyslim,ze by mala nejako velmi uskodit.

moni244
18. feb 2014

ja som mala doporucenu kavu, lebo mam nizky tlak a strasne sa mi hlava tocila, cize bez kavy by som skolabovala

miku1
18. feb 2014

@denisse1311 Kľudne si daj. Ja som tiež kávu pila pri oboch tehotenstvách, dokonca mi vtedy ešte viac chutila.

anatalia77
18. feb 2014

@denisse1311 pila som,ja mam nizky tlak,ja ju proste musim

mimla
18. feb 2014

http://www.babycenter.com/caffeine-during-pregn...

Kto nevie po anglicky - v skratke :
správa z roku 2008 hovorí, že príjem kofeínu nad 200 mg zdvojnásobuje riziko potratu. Existujú ale aj štúdie, ktoré túto súvislosť nepotvrdzujú.
Dánska štúdia hovorí o zdvojnásobení rizika narodení mŕtveho novorodenca u žien, ktoré vypili viac ako 8 káv denne.
Ďalší výskum dokazuje, že ak matky prijali viac ako 500 mg kofeínu denne, ich deti mali niekoľko dní po narodení rýchleší pulz a spali menej.
Nepotvrdilo sa tvrdenie, že deti žien, ktoré mali miernu spotrebu kávy sa narodia predčasne, ani že sa narodia s nižšiu pôrodnou váhou. Aj keď niektoré iné štúdie to dokazujú. S kávou by namala súvisieť ani preeklampsia ani tehotenská hypertenzia.
Káva však môže za pálenie záhy, búšenie srdca, nespavosť a paniku, Vďaka fenolom má telo zníženú schopnosť absorbovať železo.

Ak sa prekliknete na stránku 2, nájdete zoznam nápojov a obsah kofeínu prislúchajúci ku každému nápoju.

Príjem kofeínu v článku doporučujú znižovať postupne. Napríklad miešať kofeínovú kavu s bezkofeínovou, prípadne pridať viac mlieka. V prípade, že prijímame kofeín v čaji, doporučujú skrátiť čas luhovania.

paula21
18. feb 2014

ja mam nizky tlak.... pijem jednu kavu denne ale turka ... aj to nie kazdy den lebo akosi prestavam mat chut na kavu a aj ked si dam viac cukru tak mi ta chut vadi .. mozno je to aj tym ze slovenska popradska kava je vynikajuca ale toto co maju tu v nemecku to sa z kavou velmi porovnat neda... 🙂

veva45
18. feb 2014

ja som pila aj pri prvej aj pri druhej dcere... lekarka povedala 1 -2 v pohode.... pocas kojenia som pila bezkofejnovu a to ma tak bolievala hlava ze som sa isla zblaznit.... 🙂 myslim ze v pohode ak mamina nevypije denne 10 smtakov.... neviem teda o tom zeby z jednej ci dvoch kav nejaka mamina potratila....

hennyinnsbruck
18. feb 2014

No dievcence odkedy som videla v telke jednu reportaz o kave tie odpady 2v1 a v 3v1 v zivote nedam do ust!
Po laicky napisane-ono to s kavou vela spolocneho nema ☹ to vazne.
Takze radsej 1-2kavy denne-to neuskodi.ja pijem kavu od 14tich (zo zaciatku koli tlaku) a ak sa babo podari a kava sa mi nezhnusi jednu denne si iste doprajem 🙂

lilila65
18. feb 2014

@denisse1311 ahoj, neodporucila by som ti pit kavu pocas tehotenstva, ani kapucinka, mne pocas tehotenstva gynekologicka odporucila pit nahradu kavy, caro, meltu, kedze som bola silno navyknuta na kavu a odvtedy uz pijem len meltu, podla mojho lekara lepsie prospeje mojmu pecenu.

veva45
18. feb 2014

@hennyinnsbruck ja teda neviem co vsetko je v tej "kave ", ale pila som ju istu cas... tak mi bolo vzdy zle 🤐 vzdy som vracala.... prestala som ju pit .... ked si na nu spomeniem je mi este teraz zle 😀 fuj.....

hennyinnsbruck
18. feb 2014

@veva45 Uj... ☹
tiez som ju dlhe mesiace pila presne to 3v1 chutovo lahodka ale uz nikdy...neviem co v telke presne hovorili nechcem trepat sprostosti,ale bola som dost sklamana...inak nato ze to kavu z velkej dialky videlo je to dost drahe..
Radsej dobru kavu pit aspon viem ze kavu pijem 😀

zeytin
18. feb 2014

Mne moj dr povedal, ze max 3 kavy denne. Pila som 2 nescafe do hrnceka a vpohode, ale bolo obdobie, kedy mi prestala kava chutit. Podla mna si telo vypyta, co potrebuje a odmietne, co nechce🙂

veronikafisi
18. feb 2014

doky mne dokonca odporucila vypit kavu (mam nizky tlak a mala som z toho strasne bolesti hlavy... po kave mi bolest presla)

tajka1986
18. feb 2014

ja som kávu pila bezkofeinovú, rozdiel nebol žiadny oproti klasickej káve a aspon som nemala výčitky svedomia 🙂 🙂

sashha
18. feb 2014

Kľudne si daj 🙂

mata95
18. feb 2014

ja som kavu pila počas celeho tehu aj počas dojčenia, samozrejme nie veľa.....kludne si daj.......🙂

endi82
18. feb 2014

Ahoj, ja som počas prvého tehotenstva pila len Rebecu (30 % káva), ale pri druhom som už mala čo robiť s prvým dieťaťom, tak som pila 2x nescu, ale slabšiu. Ale hovorila som si, že vždy lepšie ako pepsi, lebo ktovie čo do toho dávajú 🙂 Ináč to bolo ok, nič nám z toho nebolo, ale pre istotu som sa spýtala sestričky na poradni.

brady1
18. feb 2014

Aj sa som pila nescu s mliekom alebo 3v1 každe rano, chodila som do prace a inak by som to rano neprekonala, mala je zdrava ako každe ine dieta.

lucka011
18. feb 2014

@denisse1311 ja si myslím, že kľudne môžeš. Ja som si celé tehotenstvo nevedela odoprieť ráno nescu, bez nej by som sa nevedela naštartovať. A poobede sem-tam 3v1. Malej nič nie je, alebo aspoň o tom neviem 😝
Veď káva sú antioxidanty,nie? 🙂

mariachlemendikova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre