icon

Koľko sa platí za potrat v Martine?

cica255
27. apr 2017

Koľko stojí potrat v Martine ?

ema234
27. apr 2017

@kuriatkomm Neviem prve dieta zavrazdit a potom sa hrat na milujucu matku, bolo by mi zle zo seba, ale sak jej vec ked nema vycitky svedomia.

katarina644
27. apr 2017

stalo to tristo eur. teraz neviem presne ci je to viac alebo menej. co tu kazdy odsudzuje. urcite ma nato dovod, ked sa tak rozhodla. dajte uz zeny pokoj. ja som si tiez chcela zobrat dieta, a narodil sa mi chory. a furt hovorim, aj ked je teraz krasny a ide medzi zdrave deti do skoly, nikdy v zivote by som do toho nesla. Vela sil v prdeli a aj financie. bohuzial, mne je jedno, ci ma tu niekto bude odsudzovat. pre kazdu z nas je to tazke taketo rozhodnutie. drzim velmi palce.

malabiba
27. apr 2017

@ema234 no vidis, aki su ludia rozni 😄...a asi ani jedna tam nejde len tak...treba skor tym zenam pomoct, aby sa rozhodli lepsie...inak ja mam 4 deti a nastastie som v takej situacii nikdy nebola

bluff
27. apr 2017

Toto je najlepsia otazka na fore pre mamicky a buduce mamicky. 🙄

ema234
27. apr 2017

@katarina644 toto je jedna z veci, ktore neodsudzujem, ale ked viem ze dietatko ma byt zdrave,ale ja mam cas ,alebo som mlada a idem na interupciu tak velmi to odsudzujem.

gita17
27. apr 2017

@osky nad inymi rieseniami by v pripade zvysenia ceny uvazovali hlavne socky, ktore by radsej deti nemali mat

ema234
27. apr 2017

@malabiba ja mam dve deticky,prve sa mi narodilo v 17-tke, rodkovia ma prehovarali, tetka,lekar, ale ja som na to ani raz nepomyslela a ani by som to nikdy neurobila. Mozno to fakt zalezi od osobnosti cloveka. Vsetko bolo tazke, ale som stastna ze ho mam a neviem si predstavit zeby som to urobila nieco tak hrozne a pripravila ho o zivot. Zivot rychlo bezi a vsetko sa da zvladnut aj tie najtazsie veci v zivote.

malabiba
27. apr 2017

@ema234 tak takto nejako treba dohovarat autorke😄

martinkojakub
27. apr 2017

Tak ked decko nechcela mala si davat pozor a pouzivat ochranu,kondom antikoncepciu,kvoli svojej nezodpovednosti otehotnela a teraz idem dat tristo eur na zabitie dietata lebo som hlupa a neviem co je to ochrana.

diana20
27. apr 2017

@ema234 vies co? Aj ja poznám cenu a na potrate som nebola. No pri prvom tehotenstve som sa informovala, lebo som bola ešte len v škole, rodičia boli finančne na tom zle a priateľ mi povedal, že lepšie potrat, lebo nie sme pripravení, nemáme peniaze atď... nakoniec mi rodičia povedali, že to zvládnem , keď videli ako sa tri dni trápim, iba som plakala... že mi nejako pomôžu.. takže dobre som sa rozhodla, mám krásneho syna a čakám druhého, pri ktorom som sa tiež musela rozhodovať na začiatku.. predtým som mala taký názor ako ty, nech ho dá do hniezda záchrany a na adopciu a tak, ale teraz chápem, že sa to nedá len tak a žena má niekedy strach, že porodí dieťa a nedokáže ho urobiť šťastným napriek všetkej láske, ktorú k nemu cíti.. moja situácia ma naučila nesúdiť ženy takto, lebo nie vždy sa to dá.. a ty keď máš dve deti a tiež boli všetci za to, aby si šla na potrat, tak by si to mala chápať tiež a snažiť sa autorke pomôcť iným spôsobom a pekne jej vysvetliť, že to môže zvládnuť a nie takto..

eviii
27. apr 2017

Často sa tu vraví o súcite k "matke", a čo tak súcit s tým dieťatkom? Ved sa ho vlastná "matka" chystá nechať roztrhať na kusy. Existujú iné spôsoby, také ktoré tomu bábatku umožnia to najdôležitejšie, a to ŽIŤ.

martinkojakub
27. apr 2017

Prečo sa nevyjadrí autorka témy o čom tu píšeme?To dietatko za nič nemože,podľa mňa by mala zvážiť svoju voľbu,a nie hneď interupcia.Prečo nenapíše aký má problém?

vejapa76
27. apr 2017

Najskôr k tej informovanosti o cene... Tak...moja dcéra je prvačka na strednej škole ( podotýkam že študuje ekonomický odbor ) a učili sa o potrate ( vrátane ceny zákroku ). Takže tak.
Čo sa týka ochrany... Možno sa autorka chráni, možno zlyhala antikoncepcia...nesudme kým nevieme.
A nepoznáme dôvod jej rozhodnutia... Možno je dieťa ťažko postihnuté ( to asi nie, to by zrejme bol zákrok hradeny poisťovňou) , možno bola znásilnena, možno...možno...možno...
Sú to len samé možno...
Nesudme preto keď nevieme ako došlo k počatiu a dôvod nechať si miminko vziať.
A kľudne ma tu ukamenujte,( som matka a pre svoje deti by som aj dýchala, ) ale... tiež by som v prípade nevyhnutnosti volila radšej potrat ako sa dieťaťa vzdať. Aj keď myslím že pre každú jednu ktora to podstupi to musí byť nočná mora... Tu ťarchu si so sebou ponesú celý zvyšok života.

diana20
27. apr 2017

@eviii lebo niekedy nedokáže dať matka dieťaťu lepšie než chudobu a smútok, detské domovy od mala a nie sú to šťastné deti a ani šťastní ľudia väčšinou potom v dospelosti.. matka sa možno snaží súcitiť s tým "dieťatkom" , dávam to do úvodzoviek, lebo nech to miliónkrát povieme takto, tak všetky vieme, že dieťatko to ešte nie je.. napriek tomu matka už vtedy musí myslieť na to, akú mu môže dat budúcnosť ak sa ho nedokáže vzdať po pôrode.. čo väčšina matiek nedokáže a nie vždy to potom dobre dopadne.. a nakoniec dieťa nie je šťastné..

ema234
27. apr 2017

@diana20 ach to su uvahy, ako vies uz teraz ze dieta nebude stastne.

diana20
27. apr 2017

@ema234 neviem, iba viem akú mám teraz situáciu a ako sa oňho teraz dokážem postarať.. alebo nedokážem.. ja napríklad keby rodičia nezostali pri mne a musela by som byť sama s malým s 220€ na Slovensku, tak sa asi tiež rozhodnem ísť na potrat aj keď viem, že nikdy by som si to neodpustila

eviii
27. apr 2017

@diana20 a co je to ked to nie je dietatko? rastlinka? plaz? Je to dietatko, a narodi sa ako dietatko. Aj ked mozno prognozy nie su najlepsie, vzdy je tu nadej, ze to dietatko bude mat pekny a plnohodnotný život. Potratom mu "matka" ja dávam zámerne toto tiež do úvodzoviek, "matka" mu berie aj túto šancu. Neviem či si táto "matka" uvedomuje, že v jej maternici brutálne zavrazdia jej dietatko.

janka3112
27. apr 2017

@martinkojakub preco hned sudis? O zene ktora uvazuje nad touto moznostou nevies absolutne nic, nevies cim si prechadza, akym zivotnym obdobim...
Pises ze pri sexe mala pouzivat ochranu...mozno aj pouzivala...kto vravi ze nie? Kto vie, a mozno ma uz 5 deti doma...
A co ked ten sex ani nemala z vlastnej iniciativy? Napadla Ti moznost, ze mohla byt znasilnena, ci uz niekym cudzim alebo dokonca svojim partnerom (aj to sa v zivote stava...).
Myslim ze autorka otazky by sa tu nemala nikomu spovedat, je to jej osobna vec, a len ona bude zit so svojim svedomim.

ema234
27. apr 2017

@diana20 ja by som aj tak nesla, kazdy sme iny

malasandrika
27. apr 2017

Je úplne jedno, čím si dotyčná žena prechádza, je to jej rozhodnutie, pýtala sa na cenu, nie na alternatívy.

irise
27. apr 2017

@vejapa76 to prepana na akom predmete sa ucili? Nebude to ten predmet gumovanie mozgov ?Ved to nie je zdravotna skola😨 A to ma teda patnast.

vejapa76
27. apr 2017

@irise ma 16-nast. A učili sa to na biológii ktorú majú len raz do týždňa.

irise
27. apr 2017

@vejapa76 no zbohom, biologia cloveka, vsak? Museli to tam tresknut aj nasilu, ved na ekonomickej sa nikdy biologia neucila. Mohli ist na inu skolu, keby to chceli studovat. Otras.

mattahari
27. apr 2017

@martinkojakub autorka pravdepodobne prvé dieťatko porodila v januári a teraz čaká neplánovane druhé.... ach jaj..... 😔
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/sestonedelie-tehotenstvo/

diana20
27. apr 2017

@eviii áno, máš pravdu, dieťatko je to od začiatku tehotenstva, preto je to legálne do tretieho mesiaca ísť na potrat.. ja nesúhlasím s potratmi, ale ak je v treťom týždni napríklad tak prepáč, ale to teda nie je dieťatko ešte.. ani necíti bolesť, ani nie je brutálne roztrhané , nič nie je na tom brutálne... brutálne je to neskôr keď už je väčšie ..
@ema234 ja neviem.. ja som tým len chcela povedať, že netreba hneď súdiť, nevieme ako to s ňou je.. možno ešte len zvažuje tak, ako som ja zvažovala a raz si bude hovoriť aké hlúpe vôbec rozmýšľať nad tým.. nikdy by som neporadila niekomu ísť na potrat, na druhej strane ale chápem keď si niekto myslí, že inak jednoducho nemôže..

martinkojakub
27. apr 2017

@mattahari a preco tu temu zamkli?

juliana1911
28. apr 2017

Bože toto ja nepochopím...niekto tu napíše svoj názor a další mu odpovie že nemudruj...šak asi každý má právo na svoj názor...to že chce ísť nejaká žena na potrat je jej vec,jej telo, jej rozhodnutie...nikto nemôže vedieť čo je za tým..samozrejme ak to chce spraviť len z rozmaru tak som proti aj ja,ale ináč nie...môj názor je, že ak žena vie, že sa jej má narodiť napríklad mentálne postihnuté dieťa a chce ísť na potrat, tak je to veľmi rozumné rozhodnutie, pretože by netrpelo len to dieťa, ale hlavne ona...môžete mi tu pokojne vynadať ale neviem čo, ale to je môj názor...a názor môže mať každý človek iný 😉

eviii
28. apr 2017

@diana20 Dietatko je to od pocatia, to ze je legalne ist na potrat do 3 mesiaca je hrozna vec a mozme za to "dakovať" biznisu a ultrafeministkam. Jasne, že aj 3tyzdnove dietatko citi bolest, a v maternici je jeho telicko brutalne zmasakrovane, rozrezane, roztrhane a vysate. Co si myslis, ze ako ho zabiju, ked to podla teba nie je brutalne? asi len tak nezne ho rozsekaju...😢

laurika26
28. apr 2017

@veronka1234 to máš pravdu, nemožno súdiť, ale potrat, je to najhoršie a najzbabelejšie riešenie dnešnej doby... sú iné "humánnejšie" riešenia a to už nech mi nikto nehovorí, že sa to ináč nedá.
@juliana1911 to nemyslíš vážne, vieš koľko prípadov poznám, kde lekár vystrašil mamičku, lebo vyšli zlé výsledky, ale ona si dieťatko aj tak nechala a dieťa sa narodilo úplne zdravé???

zuzi0911
28. apr 2017

@mattahari uff,,,je to sice skoro,ale zvladnut sa to da,,,