icon

Mám 15 rokov a som tehotná

anette2611
2. jan 2018

Dobrý večer. Mám 15 rokov a otehotnela som s o 3 roky starším priateľom. Bábätko nieje problém ale problém je, že neviem ako to mám povedať mame. Som v 7. týždni a veľmi sa naň teším. Chcela by som sa opýtať či tu niaka maminka mala taký problém ako ja alebo ako ste to oznámili rodičom? Naozaj by som bola veľmi vďačná za každú radu. Ďakujem maminky.♡

janinah
2. jan 2018

@luna379 ty by si sa vzdala vlastného dieťaťa? ja nikdy...tu sú na to dvaja odhodlaní hoc mladí ľudia a aj ich rodičia verím,že pomôžu.....ľahko sa môže stať,že toto dieťa bude ich prvé a aj posledné,v dnešnej dobe ďakovať Bohu za každé dieťa,aj keď nepríde za ideálnych okolností....málo je takých párov,ktoré majú všetko ,len dieťa nie? začali z opačného konca,nič nemajú materiálne,ale ak sa chce,tak sa dá všetko,ja im držím prsty

osky
2. jan 2018

@luna379
Pisem z mobilu a velmi rychlo.co to ma spolocne s temou?
Nenadavam ti.konstatujem.
Aj keby som mala iq 30 ?dieta by som nedala prec.to robia zenske sebecke a bezcharakterne.
Roznozky..

zuzu188
2. jan 2018

Ja som prvýkrát otehotnela v 17tich (v treťom ročníku na strednej) mame som to povedala normálne,že som tehotná,bol to pre ňu riadny šok,pokričala po mne a asi dva týždne sme sa spolu nebavili...neskôr to prekúsla a začala sa tešiť..mala som rizikové tehu a veľmi mi pomáhala...oco moje tehotenstvo zobral o trochu lepšie,tiež sa hneval,no rýchlo ho to prešlo,ku koncu sa nevedel dočkať,kedy sa bábo narodí a po narodení nás bol každý deň kuknúť v pôrodnici po práci...malý bol jeho maznáčik 🙂...školu som si prerušila na jeden rok a maturovala som s druhým synom v brušku 😀 ...bolo to náročné,ale zvládla som to 🙂 ..môj manžel ale už pracoval,keď sme sa dali dokopy a bývali sme prvé dva roky u mojich rodičov,hneď po mature sme sa odsťahovali do svojho

bubbble
2. jan 2018

@luna379 a ty si uprimne vies predstavit nosit 9 mesiacov dieta ktore chces, porodit ho, znasat pripadne vselijake mozne problemy v tehotenstve a pri porode a pak ho dat na adopciu? To je podla mna riesenie na fakt hodne hodne zufale situacie, nie pre holku ktora si dieta chce nechat a ma aj podporu, len sa to boji doma povedat..

Autorke drzim palce, oznam to co najskor, nebudu nadseni, ale snad sa pak za teba postavia.. ziadne papucky a podobne, len by som prisla ze jej potrebujes nieco povedat a vybalila to bez zbytocnych natahovaciek. Stejne asi nebudes mat nervy na nic viac, ja som otehotnela neplanovane v 24 a stejne som bola cela vyklepana ked som to sla oznamit 🙂 drz sa!

luna379
2. jan 2018

@janinah veď samozrejme ja in prajem nech sa im to podarí, bodaj by mi dievča vytrelo zrak a o 3 roky napísalo, že som nemala pravdu, že všetko zvládajú, že sú spolu a že majú krásne bábätko a priateľ pracuje a ona práve končí SŠ aj materskú 🙂 bohužiaľ, už som stratila rúžové okuliare za posledné roky keď vidím vzťahy okolo seba, keď vidím ako ťažko sa žije... mala som 18 aj pár dní keď som odišla z domu, od mamy som do dnešného dňa nevidela ani jeden cent, žiadna podpora, nič.
Navyše ja tam najväčší mínus nevidím nikde inde ako v tom, že chlapec bude chodiť do školy, potom do práce a naozaj nebudú mať absolútne čas na seba a to veští katastrofu, taký obrovský tlak na tak mladý pár... keď si mohli užívať, chodiť po výletoch, vyštudovať dobré školy... ale ako ste tu už mnohé písali mali na to myslieť predtým, ja som sa do tejto situácie nedostala, jednak preto že 15 ročné dievča má experimentovať maximálne s francúzskymi bozkami a nie sexovať a jednak pretože som sa odkedy žijem so svojim priateľom vždy chránila. A budem sa chrániť kým nebudem naozaj na bábätko pripravená...

cervenaruza123
Autor odpoveď zmazal
luna379
2. jan 2018

@osky tak povedzme si úprimne že ani cigane čo rodia od 15 rokov a majú 13 detí nedajú decko preč a to sú roznožky, žena čo reálne dá zdravé dieťa na adopciu a nebola na interupcii je HRDINKA, ktorá adekvátne usúdila, že dieťa za nič nemôže, nezabije ho a aj napriek tomu, že nemala možnosť vychovávať ho dopraje mu šťastný život niekde inde.

martinka13
2. jan 2018

Jedna moja známa otehotnela v 15. Nič moc to nebolo, ale fakt je, že teraz je vydata a majú spolu uz 3 deti ( ďalšie 2 už boli plánované 🙂). Žijú slušne, už obaja pracujú. Pokiaľ máte kde bývať, tak to isto zvládnete. Držím palce. Dieťatko už je, takže sa s tým treba zmieriť a pripraviť sa v rámci možností . V dnešnej dobe je skôr opačný problém. Otehotnieť.....

bruneta880
2. jan 2018

@luna379 je pravda, že vyjadriť sa môžeš.Ale chceš mi povedať, že vzťah (ktorí nikto nevie či vydrží či už s dieťaťom alebo aj bez neho) jej má byť prednejší ako vlastné dieťa?To má dať, do hniezda záchrany akože sa nič nestalo a život a ich vzťah má ísť ďalej...
Hádam trochu zodpovednosti za svoje činy, ty riešiš takto situácie vo svojom živote, asi nie že?Ešte niesy mamou keď jej radíš aby sa ho vzdala.To totiž kto je trošku normálny nemôže podľa mňa urobiť.

anette2611
autor
2. jan 2018

Každopádne žiadne hniezdo ani adopcia ani nič podobné neprichádza v úvahu. Nedokážem sa ho vzdať veď už teraz ho ľúbim a aj keď viem že to bude ťažké budem sa mu znažiť dať všetko čo bude v mojich silách.

kateklaudia
2. jan 2018

@anette2611 možno to nebude ľahké, ale zvládnete to a hlavne máte obaja pozitívny postoj k životu a dieťatko je od vás prijaté a milované a to je veľmi dôležité, želám, aby bolo všetko v najlepšom poriadku 🙂

moninah
2. jan 2018

Tes sa z babatka. A povedz to mame. So sklopenymi usami. Mozno ti v soku aj kadeco povykrikuje, tak bud pripravena odpustat. Aby ste sa obe neofucali 🙂 Potom sa urcite aj ona bude tesit. Rodina ti pomoze, budete stastni, aj ked to bude tazke. A babatku je jedno, ci ma dupacky od Diora alebo z bazara. Dolezite je nieco uplne ine a verim, ze to svojmu drobcovi das. Nie si prva mlada mama, ani posledna.

meggyinka
2. jan 2018

@luna379 prepana jana mne spadla sanka z tvojich slov. Ved to dietatko uz je v brusku. Ze rozmysliet si to? Ah co si to za cloveka takto odhovatat od ZIVOTA. A co ze priberie. Ja som v prvom tehu pribrala 30kg do 3 mes som bola na povodnej vahe a bez strii. Mlieko som nemala. Muz ma minimalnu mzdu a teraz cakame druhe a nikdy nikdy niiikdy by som ani z ust daco take nevypustila ze bo priberes tak si to rozmysli. Dieta je dar a ani nevies kolke po nom tuzia. NIE JE PRVA ANI POSLEDNA KTORA MALA V TAKOM MLADOM VEKU DIETA!!! A ziadna mama (coskoro babka) svoje vnucatko neodkopne. Pomoze jej na 100%.
Oh nabuduce radsej pouvazuj co pises.....fakt v zivote som trapnejsi dovod na potrat nepocula. !!!!!
@anette2611 a ty sa drz. Neboj mamina ti pomoze a dieta je radost. Fakt nie si ani prva ani posledna ktorej sa to stalo.

silvinkakrajcirova
2. jan 2018

Ahoj ja som mala síce v 19 tich 🤗 ale jedna známa...otehotnela mala ledva 16 a frajer ju opustil...byva s rodicmi a ma krasnu dcerku uz polrocnu 🤗

tortelinka
2. jan 2018

@luna379 prepáč ale čo si má premyslieť?ona to bábo neplánuje, ono tu už je

deti95060810
2. jan 2018

to som zažila....čakala som kým to praskne...Nedalo sa to dlho tajiť, najmä nie keď mi bývalo zle a strašne zle....Držím palce a maminke niečo na posilnenie nervov...🙂

luna379
2. jan 2018

@tortelinka prosim vas precitajte si vsetky diskusiu, neradim jej interupciu ale ak ma nahodou zlu situaciu velmi financnu v rodine nech da babo na adopciu, nemam naladu to 1000x opakovat. Prejavila som svoj nazor tak sa tu domna nezlietajte a nebodajte ako zlostne osi.

tortelinka
2. jan 2018

@luna379 to tiež nie je len tak, odovzdať ho a zabuchnúť dvere

novana
Autor odpoveď zmazal
taga
2. jan 2018

Ahoj tehulka 😊
Moj nazor: dve generacie dozadu sa dievcata bezne vydavali v 16tich a zacali sa starat o domacnost,deticky, muzov a ti sa zas starali o rodiny... a v pohode to fungovalo.
Generacia nasich rodicov - nase maminky sa myslim bezne vydavali ako 20 rocne a opat sa z nich stavali zienky/mamky a nikto sa nevzrusoval.
Nasa generacia ma zrazu koooopec moznosti na studium/ vysoke skoly v zahranici/ cestovanie a my zienky casto tu svoju cesticku ako mamky / manzelky nastupujeme v 30tke a neskor... a zrazu je divne, ked otehotnie mlade dievca.. AVSAK to neznamena, ze 15 alebo 20 rocne dievca to nezvladne! Jasne ze zvladne! Fyzicky lepsie ako ta 30rocna mozno 😊 Si mladucka, ale z toho, co citam, si dost zrela a pripravena - uz len tym, ze si to babatko prijala bez pochybnosti a zavahania... pises, ze sa staras o surodenca, takze vies asi co to obnasa, to je super! ano, nebude to lahke - ale rodina vam urcite zo zaciatku pomoze a ak vas vztah mal vydrzat, vydrzi...

je dolezite mysliet pozitivne 😊 (uz len kvoli tomu mlieku) nie ako tu pani luna379, ktora posobi ako velmi nestastne stvorenie, lebo vsetko vidi negativne, vo vsetkom hned vidi problem a automaticky predpoklada, ze babatko bude nestastne, lebo mu nebudes moct dat neviem co. To je najvacsia kravina - babatko potrebuje milujucu mamu najviac na svete a vtedy je stastne... a netusi nic o materialnom svete - nepotrebuje hupacky co hraju 100 melodii, ani hodvabne dupacky,ani svietiaci cumlik alebo neviem co... potrebuje tvoju lasku, absolutne prijatie a nehu a verim, ze to si pripravena mu dat 😊
Ano,uvedomujem si, ze plienky a aj zakladna starostlivost nieco stoji, ale dieta je fakt Bozi dar a ked ti bolo dopriate, vsetko ostatne pride.
Tie reci o pribrati,bruchu,striach a neatraktivnosti pre partnera atd, to su neskutocne dristy 😊 to ani nestoji za povsimnutie, ber to tak.
Mamine to fakt povedz s pokorou... co najskor a daj jej cas to stravit. Urcite sa ti neotoci chrbtom a bude ti oporou, aj ked to mozno bude chvilku trvat.
Vela stastia, caka ta krasne i ked narocne obdobie ale tes sa na to krasne co pride 😊 a ver si, ze to zvladnes a zvladnes to

paloma76
2. jan 2018

V 15-ke tehotna,v 16-ke porodit.... to je vsetko sice pekne,ale zivot sa zmeni nie len tebe,ale aj tvojim rodicom..,tvojmu priatelovi a aj jeho rodicom... a pekne pises ...ze mu das vsetko...ze sa vsetkeho vzdas ..a nikto netvrdi ,ze nebudes dobra mamina ( ani sama sebe si to nehovor!) ...ale...je to velke rozhodnutie... Ani ja nie som.za potraty,ale "bohuzial "...aj take "maminky " su...pretoze si to naozaj treba v dnesnej dobe premysliet...zivot mas.pred sebou...
Porozpravaj sa s maminou a ver ze vsetko co povie bude pravda( aj ked tomu co povie ,mozno teraz nebudes.verit) ... Drzim palce ,akokolvek sa.rozhodnes a HLAVNE ..mamine to povedz cim skor. Aj ked to zrejme nebude u vas ruzove,ale budes to mat za sebou..a budes sa citit omnoho lepsie.
👧Nie si prva,ani posledna..drz sa!!!🙂

beky1813
2. jan 2018

@luna379 ja tiez zasnem, co sa do teba zeny tak pustili. Ved si len triezvo napisala to, co je pravda. Aj planovane tehotenstvo preveri vztahy, nie to v takom mladom veku. A radsej pozerat na veci triezvo, ako cez ruzove okuliare.

bielavila
2. jan 2018

@luna379 ty ju navadzas na potrat? Si normalna?

taga
2. jan 2018

@luna379 ale inak, autorka hned v uvode povedala, ze babatko nie je problem a chce len radu AKO TO POVEDAT MAME
takze tvoj triezvy pohlad a nazor na priberanie, partnera, a vsetko to dalej jej nepomohol ani za mak a ani sa na nic take nepytala 😉 treba citat aj uvodny prispevok.. peace

bielavila
2. jan 2018

@anette2611
@anette2611 budes pre svoje babstko tou najlepsou maminkou aku si to male mohlo zelat lebo ho lubis uz teraz je to skoro, je blbost co si urobila, ale nepocuvaj reci o rozmysleni... co si mas rozmysliet? Potrat, adopciu? To urobi iba velmi malo zien, navyse ty sa na babo tesis, a budu sa aj babka a dedko nakoniec, budes skvala mamka a vsetko ostatne pride casom, dzrimmpslce s bola by som rada aby si naposala ako zo dopadlo a sko sa dari a mozno aj neskor o 2-3 roky co je nove... ja som akurat plakla s kamoskou co nevie uz 11 rokov otehotniet velmi je z toho na dne, babo je dar bozi a ci jo caka 15 tka co 30 kta je jedno, hlavne nech ste obe zdrave, mste rodinu, bude dobre😊

paloma76
2. jan 2018

@taga ..nic v zlom ,ale autorka ,ktora ma 15 rokov... nevie co znamena veta "babatko nie je problem"..a je vysoko pravdepodobne,ze dalsie maminky,tu napisu svoj nazor...
Ak by do uvodu napisala..ze vyslovene nechce pocut (citat) nazory na "rodicovstvo "..tak pochopim...
A urcite..ak si precita aj nazory inych...tak jej to nijako neublizi (hlavne ked.je.zrela na riesenie dosledku)

lindusss2016
2. jan 2018

@luna379
Ja sa ta zastanem, naozaj si nemyslim, ze si napisala nieco zle... skor triezvy pohlad na vec, mas pravdu, ze toto bude pre takych mladych obrovsky tlak a budu fakt hrdinovia, ked to zvladnu.
Dietatko je uz v brusku a podobne reci... nuz podla mna radsej interupcia akoby sa malo narodit dieta do nesposobilej rodiny (netvrdim, ze to je autorkin pripad, nepoznam ju, to si musi sama zvazit). A ze ma niest nasledky svojho konania? Boze, zeny, spamatajte sa, ved sama je dieta, kazdy robi chyby, aj dospeli, nevidim dovod, preco by jedno dieta malo niest nasledky za svoju chybu cely zivot (opat netvrdim, ze to je tento pripad, mozno naozaj bude skvela matka, ale verim, ze je vela mladych dievcat, co tehotenstvo takto dobre neprijme a rodina ich dotlaci, aby dieta napriek tomu porodili).
Keby mi moja dcera v 15 povedala, ze je tehotna, urcite by som bola skor za interupciu, nez by som ju tlacila do dietata...
Ja naozaj nechapem, preco sa tu o interupcii hovori ako o vrazde. Kazda zena ma snad pravo o tom rozhodnut sama a verim, ze pre drvivu vacsinu to nie je vobec lahke rozhodnutie, ale urobi tak preto, ze sama pozna svoju situaciu
A veri, ze to tak bude spravne a vy ste tu este schopne take zeny ukamenovat...
Nemyslim si, ze luna ju na nieco.nahovarala, len jej chcela trosku otvorit oci a povedat, aby si to naozaj dobre premyslela, kedze v puberte moze byt dievca zamilovsne a zaslepene a nakoniec zisti, ze realita je ale uplne niekde inde...

zuzanka.zuzu
2. jan 2018

podľa mňa tu nikto nikoho nenavádzal na potrat, nikde to @luna379 nepísala, to zase len premotivované mamičky prečítali a domysleli čo ani nebolo napísané 😲 klasika.

a myslím si, že ak je autorka @anette2611 zrelá na sexovanie, tak je zrelá si prečítať aj iný názor než "ňuňuňu" 😎 áno, porodili aj iné v 16 a zvládli to (čo iné im aj zostávalo, že?), takže zvládneš to aj ty.

čo ma však zarazilo, že nikto tu neriešil rodičov toho chlapca, pričom maminky chalanov tu tiež sú. je síce pravda, že všetko zostane na žene, takže títo rodičia to budú mať ťažšie, ale ďakujem pekne, keby mi 18 ročný sopliak (áno, je už dospelý, ale vidím ako moje krsňa je v 18r. tretiak na strednej strašne "dospelý", hovadina) prišiel domov, že popri škole ide makať a starať sa o bábo.... ad1) ho prizabijem a ad2) mu rozhodne nedovolím zanedbávať strednú. brigádu na strednej má mať na naučenie sa zodpovednosti a odloženie zárobku napr. na festivaly, ale rozhodne nie na kočík, postieľku, plienky.... čiže VŠETKO bude na autorke, lebo chlapca to zachvíľku prestane baviť - teda aspoň dokým nebude mať bábo okolo 2 rokov, kedy začínajú deti reagovať na okolie 😉 dovtedy je to len na autorke.

paloma76
2. jan 2018

👏👏👏...presne to som.pisala...len trosku jemnejsie👏👏👍

paloma76
2. jan 2018

@zuzanka.zuzu ....dalsie👍👏👍