Mám 15 rokov a som tehotná
Dobrý večer. Mám 15 rokov a otehotnela som s o 3 roky starším priateľom. Bábätko nieje problém ale problém je, že neviem ako to mám povedať mame. Som v 7. týždni a veľmi sa naň teším. Chcela by som sa opýtať či tu niaka maminka mala taký problém ako ja alebo ako ste to oznámili rodičom? Naozaj by som bola veľmi vďačná za každú radu. Ďakujem maminky.♡
Ja som mame oznamila tehotenstvo asi takto:
JA: Mamina, meska mi menzes.
M: A test si si nerobila?
JA: Robila.
M: A???
JA: No bol pozitivny.
M: Tak chod k lekarovi nech ti vezme krv!!
JA: Ved.. bola som.
M: Aaaa???
JA: Noooo... som v 6. tyzdni.
😁😁😁😁😁
@myskahryzka
A kolko si mala rokov?
@luna379 a autorka zase 100x zopakovala ze ho neda prec nijakym sposobom... tak naco sa potom opakujes aj ty? Ak nemas ako prispiet viac k tejto teme, len radit nieco s cim autorka stotoznena nie je tak, nechapem naco papagajujes.
Draha autorka, prajem vam vsetkym trom vela stastia, nedaj sa urcite odradit kecami ako ze sa vam pre zmatok rozpadne vztah a podobne... Pozro sa alo to zvladaju dnesni dospelaci, rozvadzaju sa, maju viacero deti s roznymi partnermi, neziju v mamzelstvach a podobne(tym na nikoho neutocim ani sa nechcem nikoho dotknut, len sa snazim vysvetlit, ze zivot nie je vzdy dokonaly a idealny)...a vezmi si to tak, ked mate byt spolu, budete, ak nie, zvladnete to aj tak, drzim silno palce a prave sa ti zacina nakrajsie obdobie zivota, vyzeras ako bystre dievca aj mapriek tomu co sa stalo, predsa le uz to nevratis a ako si napisala, neberies to ako chybu a u mna mas velky obdiv ♥
@lindusss2016 ju do dietata nikto netlaci, treba si precitat vsetky jej prispevky... naopak, to skor tato diskusia sa zvrtla tym smerom, ze autorka je presviedcana sa dietata vzdat, aj napriek tomu ze ona je odhodlana sa o dieta postarat....
Ja neodsudzujem nikoho za interupciu, ale toto nie je pripad ktory spominas, ze rodina dotlaci mladu mamicku nechat si dieta napriek jej nevoli.
A hniezdo zachrany len preto aby si mohli s priatelom uzivat dovolenky a neohrozit vztah?....to kde su priority dnesnych mamiciek? 😢
@janickacrazy "daj jej papučky ako dodatočný darček k Vianociam,hádam to pochopí" -skoro som telefón oprskala,ako som si to predstavila.
@janinah veľký palec hore,presne aj môj názor.
@anette2611 keby si bola moja dcéra a došla by si za mnou s takou novinkou, najprv by hromy blesky lietali,ale pomohla by som Ti. Život je dar. Dokážeš všetko,čo si zaumieniš. Aj dieťa,aj školu.Či sama s pomocou rodiny alebo aj s nastávajúcim tatom dieťaťa po boku. Ani jedna ho nepoznáme,kľudne môže byť z toho mála,čo nezdupká. Ja vám držím palce.
👍 👏
Si skvela ze takto uvazujes! Dnes uz vobec nie je samozrejme, ze sa zene podari otehotniet ked bude sama chciet, a preto sa tes 🙂. Ja mam dvojmesacneho drobca. Je to sakra tazke, neraz som plakala s nim, ked mu bolo zle. No len co sa Ti babo prvykrat usmeje...uvedomis si zas a znova, ake je to nadherne, a ze to male je ozajstny zazrak, ci uz muza po svojom boku mat budes, alebo nie 😉. Stoji to za to 🙂.
Drz sa a vela sil. Nedaj sa odhovorit, zvladnes vsetko co si zaumienis 🍀.
A k Tvojej otazke 😀 .. mame to povedz uplne normalne, pravdivo 🙂. Nic sa neje take horuce ako sa navari 😉. Aj keby sa zlostila, prejde ju to a bude rada 😉. Ak budem mat dceru, tiez sa budem musiet na podobnu moznost pripravit :-P a nikdy by som nechcela, aby dcera mala pocit, ze sa mi nemoze zdoverit, alebo ze ju nepodrzim v tazkej situacii.
@marcah
Ja viem, citala sim, ved preto som v kazdej zatvorke pre istotu dodala, ze netvrdim, ze to je jej pripad. Pisala som skor vseobecne na margo toho, ako sa tato diskusia zvrtla, ze tu pomaly luna bola oznacena za carodejnicu a nasledne upalena.
Ja sa k autorke neviem vyjadrit, nepoznam ju a aj keby som poznala, len tazko dopredu odhadnem, ci to naozaj zvladne alebo nie. Vies, aj moja 10 r neter, od kedy mam ja dceru, tuzi byt mamickou, lebo vidi to, ako sa s malou hram, ako s nou chodim von, nosim ju v satke, jej sa to vsetko strasne paci a najnovsie si nezela nic ine, len mat dietatko. Ale... vieme predsa, ze materstvo obnasa aj ine uskalia a velakrst je to naozaj tazke aj pre vyspele zeny, nieto este pre deti. Ja netvrdim, ze to nezvladne, ale s realita jej skor co.neskor zosadi ruzove okuliare. Myslim si, ze na 90% ju chlapec opusti a tam skonci vysnena predstava o rodine a ostane to vsetko len na nej.
@mirro Tak myslela som to tak, že to bude ľahšie pre nu to takto oznámiť, ked sa bojí to povedať normálne. Samozrejme, že pre rodičov to bude šok, to je jasné.
@anette2611 ja som tiež nevedela ako to oznámiť rodičom... Ale spravila som si dva testy, obidva pozitívne a " skryla" som si ich do kabely...mama mi ale išla dať peniaze do peňaženky a popritom zbadala aj testy, takže sa to sama dozvedela 😀
@luna379 áno máš pravdu, nebude to mať ľahké, ale posielať ju na potrat....priamou či nepriamou cestou....proste chce sa postarať....a áno je to aj jej povinnosť postarať sa....a Ty jej nemôžeš zaručiť...že po potrate sa jej podarí ešte niekedy otehotnieť...nie my si máme vyberať kedy je to vhodné...ale máme to prijať...žiaden potrat...práveže sa mi páči...že sa chce postarať aj v tak mladom veku
@anette2611 a ty sa neboj ....keď to povieš mame...určite sa bude hnevať....ale potom sa aj ona sama začne tešiť na vnúča..neboj nič a smelo do toho!! bez omáčok...povedz jednoducho pravdu ;)
@anette2611
Neviem poradiť, ale končila som 9. ročník ZŠ, keď sa prevalilo, že spolužiakova frajerka je tehotná. Baba bola staršia asi o tri roky od neho. Bolo všelijako, rodičia sa tam najprv naťahovali o potrate, potom keď sa bábo narodilo, hádali sa u koho bude viac 😂. Nikto tomu ich vzťahu neveril, ani ja. Sú spolu doteraz, majú hádam aj 3 deti už, to prvé je už asi aj na strednej. Kamoškinmu bratovi sa tiež podarilo v 16 splodiť dieťa, doteraz sú s babou spolu, malý má 5 rokov. Babu prehovárali na potrat, chalanova mama povedala, že nie, že sa o nich postará a tak aj bolo. Rodičia v oboch prípadoch boli kľúčoví, bez nich neviem neviem.
Mám 22 rokov a 2 deti . Dvoch krásnych chlapcov jeden bude mat 3 roky a druhý mal teraz 1 rok . Všetko je tak krásne a milujem ich najviac na svete . Ale úprimne Vám poviem a hlavne tebe slečna autorka že ta mladosť mi občas aj chyba. Vieš si vôbec predstaviť začať žiť zodpovedne ? A tvoj partner ? Už ho vidím ako po škole pôjde do práce a potom rovnou cestou domov sa starať o dieťa a každý deň akurát v obdobi najväčšej puberty. A ta tvoja už vlastne aj začala?Vies si predstaviť sa učiť do školy popri všetkých mamickovskych povinnostiach? Vieš si predstaviť že tvoje kamošky budú chodiť po diskotékach a ty budeš v noci čičikat uplakané babatko ? Jasne teraz máte veľké oči na ktorých ešte aj nasadené ružové okuliare . Ale napríklad @luna379 píše úplne k veci . Pises že pomáhaš mamine s dieťatkom čiže jej prídas starosť navyše . Koľko ste spolu s priateľom keď máš 15 a tak strašne mu doverujes? Predpokladám že nie dlho. Viem že sa pýtaš úplne niečo iné a to ako to povedať mamine . Tak aby som nebola úplne od veci ti poviem svoju radu . Hlavne sa netvár jak majsterka sveta že to že si tehotná je úplne v poriadku lebo sama dobre vieš že nie je . Vôbec to nie je Ok ani pre teba ani pre to malé ani pre tvojho priateľa . Vypočuj si to všetko čo ti povie možno to nebude prijemne ale pravdivé! A hlavne sa neurážaj lebo boli aj take hrdinky ale ver tomu že keď už si sa teraz bez školy zázemia a riadneho partnera rozhodla byt matkou tak jediný kto ti vždy pomôže bude ta matka . A priprav sa na to že väčšina kamaratiek teda myslím že máš kamošky v tvojom veku sa ti otočí chrbtom lebo nebudete mat spoločne vôbec žiadne zaujímy . Ale držím ti palce bodajby to čo som napísala nebolo tak .
A milé mamičky myslím že je lepšia cesta dieťa dať na adopciu a viem že ho dostane niekto kto sa o nho postará ako trápiť ho nešťastným život . Môj názor ✌️
Hlavne jej to povedz hneď.
Má právo to vedieť medzi prvými.Buď knej úprimná, je to tvoja matka,a budeš ju veľmi veľmi potrebovať.
Nie každé chcú chodiť po diskotékach. Bude to ťažké, s tým bábom, ale je to ten najkrajší dar v živote. Hlavne to povedz mame, čím skôr. Neviem aký máte spolu vzťah, normálne jej to povedz priamo, hádam vie, že máš priatela.
@anette2611 ak ta to povzbudi tak ja som cakala svoje druhe dieta v 32 rokoch , s prvym muzom rozvedena, s druhym vo vztahu rok a pol a aj tak som sa to bala povedat rodicom hoc uz s nimi davno nezijem a zivim sa sama 😁 bol to pre nich sok ale z malej sa teraz velmi tesia ....a zacala som ked sme boli rodina cela pokope vetou : “chceli by som vam nieco oznamit, hoc sme to takto neplanovali, ale....” a mamina reakcia :”ty si tehotna?”
@anette2611 Dobrý večer prajem chcela bi som sa spýtať mam 15 rokov a som tehotná a priateľ
ma o 4 rokou viac hrozi mu trest?
@sidoniavaskova ak si otehotnela pred tvojou 15-kou, tak áno.
@anette2611 no tak ako ste to teda zariadili?
Fiha,pozeram,ze vekova hranica "mam -násť a som tehotna" sa stale znizuje. A vidim tiez,ze mnohym sa to zda v pohode. Cakam,kedy tu nejaka 13-tka najblizsie napise. Boze baby,naco leziete s chalanmi do postele,ked ste sa neucili biologiu a absolutne netusite,co take dieta obnasa? Preco to tym rodicom robite? To nie je babika. Na 18r.mas o program postarane,si si toho vedoma? Priatel sa o vas postara...No bodaj by si pravdu mala,ale teda 18r.chlapec,co ani skolu neskoncil si na brigadach toho vela nezarobi. Neviem,kde chce zobrat na najom/hypoteku a normalny zivotny standard. A spoliehat sa na to,ze to potiahnu rodicia? No dakujem pekne. Kazdopadne,raz to mame povedat musis. Nech to povies akokolvek, nadsena nebude,to ti je jasne. A ked si taka dospela uz na dieta,vsetko mas naplanovane,tak sa k tomu aj ako dospela postav a dieta si obhaj. Asi ti nepomozu rady zien,co oznamovali tehotenstvo v dospelosti.

@meggyinka
No nemyslim, ze luna uviedla ako dovod na potrat, ze priberie a bude mat strie. Skor to je o tom, ze nastavajuca mamicka a otecko su este sami deti a tu vychovu na 99% sami nezvladnu...