Mám 16 a som tehotná
Ahojte. Mám 16 rokov a som tehotná, prvé pocity boli teda divné ale po nejakých minútkach sa mi to v hlave uložilo a pochopila som že to tak malo byť. Môj priateľ sa neskutočne teší a išiel zatiaľ pracovať do zahraničia ma 19 rokov. Keď sa malé narodí tak budem mať 17. Doma to bol tiež šok ale rodina ma podporila a neostalo im nič iné len sa tešiť. 🙂 Ani ma nenapadlo isť na potrat lebo ľudia ktorí nato len pomyslia ja nepochopím. Teraz som v 8 tt a termín mi vychádza na september. Chcela by som sa opýtať ako to teraz bude s materskou, rodičovskými príspevkami a napríklad či ho pokrstia bez problémov, ako by to bolo napríklad so svadbou či by sa to muselo riešiť cez súd alebo ako.
Ďakujem vám za odpovede a pochopenie. 🙂 🙂
@denyadodo napodobne
@baaambulkaa ani my, veru. ani lak na nechtoch. boze, vlastne ani na zdravke sme nesmeli mat nalakovane nechty, ziadne vyzyvave oblecenie, make up a ani doplnky. nas tam za to perovali neskutocne. dnes staci sa postavit pred zakladnu skolu, ked koncia decka. to az pada sanka. uz ta arogancia deciek, ze vylezu zo skoly, postavia sa do parku, ktory je hned za plotom a zapalia si. piataci, siestaci, siedmaci a vyssie. ako keby sa nechumelilo. kks to ja som sa este v 18 schovavala s cigaretou, aby ma nahodou niekto nevidel. dnes si rodicia zapalia este so svojimi deckami.
@sardinka335 samozrejme, ze mas pravdu..😉
tak baby ale berme to s nadhladom, ked citam tieto temy, tato 16 svet je gombicka, tamta 17 rocna je s frajerom od novembra a uz vie, ze je ten pravy a je tehotna....... asi robia sluzbu tomuto státu, a pomahaju mu s klesajúcou porodnostou 😀
@speranza1kazdy mame svoju pravdu... 😉
@baaambulkaa aa ... napr. 30 rocny chlap = manzel Ta nemoze opustit???????? je to 100% garancia ???
@micha7
100% suhlas 🙂
@micha7 samozrejme že môže, aj v 50tke 🙂 ide o situáciu, mladý chalan, ledva po škole, ešte v podstate dieťa... odíde do zahraničia....zrazu sa mu zmení život o 180stupňov, nevybúrený a stovky kilometrov od frajerky a dieťaťa...vzťah sa nijak neupevňuje, práve naopak...ja netvrdím, že to naisto bude jej príklad 🙂 ale uzaj, tá šanca tam je dosť veľká 🙂
ale darmo sa tu hádame, dievča tu bolo ani nie hodinu doobeda, to znamená, mali hodinu informatiky a zabávalo sa 🙂 resp.sa presunula do novozaloženej témy Mám 17 a som tehotná, kde si vymyslela nový príbeh 🙂 takže sa nerozčuľujme a nedvíhajme si zbytočne tlak ;)
@baaambulkaa prosím ťa to čo tu splietaš??? Ja, "nezodpovedná" som mala 1.dieťa v 17., vďaka zlyhaniu antikoncepcie. Predstav si, že som s manželom doteraz, je to 18 rokov. Nechápem ako tu môžeš tvrdiť, že budú spolu rok??? Dávaj si pozor, aby sa také niečo nestalo tebe. A mimochodom, školu som si dokončila, okrem toho som sa minulý rok rozhodla, že si spravím výšku, môj manžel skončil s titulom PhDr., postavili sme dom, syn je úžasný, šikovný, múdry, chystá sa na výšku do zahraničia. Každý má život vo svojich rukách a ako sa k nemu postaví, tak bude žiť. Tak sa nehraj na pannu Orleánsku, mám pocit, že ty v 27 ešte nevieš, čo je realita.
Aj tak si myslim, ze tema je vymyslena....Tehotna 16ka je podla mna zmatena a dost bezradna, i ked ma podporu rodicov. Minimalne ma obavy ci neistotu, zakladatelka posobi totalne suverenne. Nezda sa mi to realne.
@mawka keby sa to dalo, tak ti dám aj tisíc lajkov!!! wow!! presne to si myslím aj ja!!!! 😉
@30petra neprskaj tu, netvrdím že sa to stane každej a vtedy bola iná doba ako dnes :D vzťahy boli pevnejšie ako dnes...áno a chváľ sa čo všetko si dosiahla 🙂 gratulujem ti, a zabudla si opomänúť, že ste mali samé jednotky na vysvedčení v tretej triede a že potom si spravíš ešte jednu výšku a a a ...:D držím palce ;)
@30petra napísala som že šanca je vyššia ako to, že s ňou zostane, čo nevyvracia to, že to tak nebude 🙂 pred tou výškou sa nauč čítať s porozumením ti odporúčam 🙂
@papricka33 mame 21. storocie, preco spominas babky? Dievca sa malo radsej venovat tomu co nalezi k jej veku - studiu a spoznaniu sveta. Fajn, ze ked uz sa stalo, ma podporu od rodiny, to je dobry zaklad. Ale juchat tu aka parada....trosku neadekvatne.
@baaambulkaa ja poznam 4 mlade pary co mali skoro babo a su spoou uz vyse 6 rokov. A ty ked mas manzela tak to znamena ze budete spolu naveky ?? Ani to ti nikto nezaruci.. Tak ked nemas nornalny nazor pridaj si svoje forum: vestenie dlzky vztahov.AMEN 😀
@adkovmotylik jaj ďalšia čo nevie čítať :D nič som nevyvrátila, ani že mna muž neopustí, ani že ten s ňou naisto neostane, no ešte raz opakujem, naučte sa čítať, kým na niečo reagujete ;)
@adkovmotylik tiez poznam pary, ktore su spolu dlho a maju dalsie deti a su uspesni, atd. a rovnako poznam dievcata, ktore su skore slobodne maminy, lebo sa na nich chlapi vyprdli a tych je viac. ti, ktori spolu vydrzali su ti z doby minulej a ti, co sa vyprdli a nezvladli to, to su dnesni mladeznici. takze tak nejak no. mimochodom, tie stastne a spokojne pary maju deti a tie ich deti tiez mali deti dost skoro, no cim to asi bude, ze ano. ALE, tym detom to nijak neulahcili, dali im podporu, ale museli sa obracat ako fretky dokazat, ze sa vedia postarat. cize ziadny full servis. a tak by to malo byt. nie tak, ze otehotnie 16 rocna a je vysmiata lebo sak rodicia sa postaraju, nie?
@30petra ale ta baba nie je tebou, nema rovnake podmienky, nema tvojho muza atd a nezije pred 18 rokmi ked sa ako tak dalo, ale dnes sme sa uplne inak posunuli ekonomicly, systemovo atd..preto je pre mna scestne si mysliet, ze aj jej sa tak vsetko super vydari a je potrebne cloveka pripravit na realitua na to co to priniesie..nic i e nepocut len sa nejak vycjova a sak ten a ten pomoze, no to nie je povinnost..
Ja to za seba uzatvaram tak ze mat dieta v 16nie je pre mna super a cool a v pohode aze aj napriek tymto pozitivnym nazorom o to dieta sa nikto z nas starat nebude..cize v prvom rade treba to konfrontovat s realitou
@baaambulkaa to nic, tu je to uplne normlane, ze sa tu silno vytrhava z kontextu co sa komu hodi 😉
@adkovmotylik 6 rokov je podla teba dlha doba na hodnotenie ci su spolu dlho alebo nie??? ved 6 rokov je nic...
@baaambulkaa ano,je tam NEJAKA pravdepodobnost,ALE to clovek NIKDY nevie..... Aj starsi chlapi (manzelia) chodia pracovat do zahranicia. ( v dnesnej dobe je to tak...) Vsetko zalezi podla charakteru,povahy partnera(chlapa) ... aj " vybureny " chlap moze urobit "preslap" = vykaslat sa na rodinu! Tiez niesom zato,aby 16rocne boli tehotne,ALE stalo sa,nieje prva a ani posledna. Oni uz ako rodina spolu s rodicmi budu urcite vediet ako tu necakanu situaciu zvladnut... 😉 Ved su aj ovela horsie pripady na plac...noa mimochodom tu ide o NOVY ZIVOT tak sa treba tesit! 🙂 potom pride vela,vela radosti ALE aj starosti ... 😉
@baaambulkaa tak ti drzim palce nech ta nikdy nenecha a ani autorku prispevkuu ..
@baaambulkaa ach jaj, spapala si všetku múdrosť sveta 🙂
@janka_h147 niektori su aj dlhsie 🙂 ale to je jedno ;)
@jeennyv áno, máš kus pravdy, ja som chcela svojím príspevkom poukázať, že to nemusí skončiť zle, ako to tu poniektoré predpovedajú. Nebola iná doba, aj my sme všetko riešili postupne, to, čo som napísala trvalo niekoľko rokov. Jednoducho človek sa musí snažiť, robiť veľa kompromisov. Určite začiatky ľahké neboli, ale dá sa to zvládnuť.
@30petra zjavne aj ty :D
@30petra vsade som bola a vsetko som videla.....a kde som nebola tam sa chystam .....😉
Toz moj nazor na niektore prispevky
tiez som rodila skoro....a aj som sa vydala ako 17 rocna....a dakujem bohu,ze som mala dieta s muzom ktoreho som milovala a odisiel ☹ a veru ma v tej dobe nezaujimal nazor nikoho...😉
@30petra s tymto aj ja suhlasim...
No vo vseobecnosti ja si myslim, ze vela bab tu ma podla mna kratkozrake riesenia, podstata sa tu otoci na to, ze je super ze si dieta nechala, interupcia je fuj atd. plus povedia jej, ze to zvladne a tym to skoncilo...a dalej uz nevidno, ze aj ked napisala, ze bude mat dom a priatela co pracuje, dieta na ceste, tak o vsetko sa treba starat, dieta toho financne ci emocne vela potrebuje, takisto sa treba starat o dom, domacnost, budovat vztah a samozrejme zarabat, ak nechceme byt pripad pre socialku ci tv a zit aspon trochu slusne..plus skola, lebo co bez vydelania plat na dolnej hranici...podla mna malo ktora, co sa bije do prs, ze je super, ze je tehotna dalej uvazuje o tom, lebo ako som povedala, ona sa bude starat, mi jej tu vychovavat ci posielat peniaze nebudeme, lebo na to abo boli podmienky pre dieta tam budu oni...

@dominikav123 si predstav,ze nie....moj muz zomrel ☹ takze sa radsej starajte o svoje rodiny ako o cudzie...