Mám 16 rokov a som tehotná. Zvládnem to?
Zdravím.S priateľom sme spolu 2 roky.Pred pár dňami som zistila,že som otehotnela. Tehotenský test dva krát pozitívny,vždy sme si dávali pozor.S priateľom sme sa rozhodli že si dieťa necháme,avšak mám iba 16 a on 19.Obaja sme ešte študenti. Dá sa to zvládnuť?(potrat obaja odmietame), máte niekto skúsenosti s tehotenstvom v mladšom veku? Ďakujem za všetky rady,skúsenosti.. 😒
Tak som sa nakoniec docitala,ze za to mozu rodicia,tzv.nizka zodpovednost.To su mi veci....
@billam zalezi , ci sa antikoncepcia berie ako liecba , ale to je hra so slovickami ...viem, ze teraz sa podpisuje vsetko u lekara, no vtedy sa nepodpisovalo, preto vravim zrejme zmenili zakon
kazdopadne dievca nebudem sudit sama si zje co si navarila, ona chce poradit , pripadne pripravit na to , co ju caka ... lahke to mat kazdopadne nebude
@billam to uz snad zachadas do krajnosti - vazenie za predpisanie antikoncepcie, tiez to hadam nepredpise hlava , nehlava a zvazi vsetky rizika pre pacientku...vsak najprv sa beru krve testy atd. a ja sice mam synov, keby chcela moja 15 rocna dcera antikoncepciu, mozno by som to tazko predychavla, ale lepsie ako otehotniet...a v prvom rade by som sa dcery spytala, ci vie akosa chranit...ked by dcera nezacala na tuto, temu urcite by som to bola ja...aj so synmi to tak planuje urobit 😉
@billam myslim si ze niesom jedina ktorej to tak vyznieva aniesom jedina ktorej su niektore tvoje nazory divne a pochybujem ze tvoja dcera vie nieco pochopit ked je to podla tvojich nazorov len dieta a bude kym nedosiahne urcity vek vyhovujuci tebe a znalosti ktore mas ty za sebou. A myslim si ze aj na tvoj vek sice neviem aky je si vacsie decko ako ja a urcite si toho tolko neprezila ale toto nieje o supereni kto je vyzrelejsi tak sa zobud
@ollako zober si priklad - 15 ročne dieťa ide na operáciu slepaka...rodičia nevedia, že užíva antikoncepciu...ďalej nemusia vedieť, že fajci...to sú všetko veci, ktoré sú kontraindikaciou...dieťa počas operácie zomrie...to nie je krajnost - to sa žiaľ stáva...
Ty ako dospela, zodpovedná osoba, beries na seba vsetky rizika s uzivanim antikoncepcie...tomu dieťaťu je to jedno.
@aneta132 zato si jediná, ktora tu pise ale že úplne od veci...asi tretíkrát tá ziadam, aby si napísala nejaký môj názor, ktorý je divny...na smiech...alebo čo ja viem čo...moja dcéra má 7 rokov, teda je dieťa...ale s pochopenim je trochu dopredu než ty...A dieťaťom bude stále...či bude mat 18, alebo 50 /ak sa toho dozijem/...
@billam vravim ..nebudem sa dohadovat o niecom, co neviem, mozno mas pradu ja netrvdim, ze nie...len som napisala, ze antikoncepciu mi lekar predpisal aj bez suhlasu rodicov...a apropo,keby mi aj dcera nepovedala, ze uziva antiku...a dozvedela by som sa to, urcite by som nehnala lekara, ale bola by som rada, ze sa chova zodpovedne...pri antike su pravidelne kontroly...krvne testy atd, vacsia prevencia
a tebe sa vlastne ,co nepaci...necitala som temu dopodrobna prepac... neviem vlastne ako sa to spaja so zalozenou temou
@billam tak teraz ta nechápem, hovorila si že pri operacii to je nevhodné a teraz že ked mám antikoncepcii že nemôžem fajčit ... 😅
hej to ano, ale s tou operaciou? Tak toto nás naozaj na SZS neučili 😅 ... a ked už tak antikoncepcia by se nemala uživat pri ochorenie žil, srdca atd ... což asi malo ktoré 15 dievča má však?
a píst že zomre dieťa pri apendoktomii ked užívá antikoncepciu tak to je veru taká blbost, že až ma sánka padla 😔
nie
@billam takze v podstate si dieta aj ty ja niesom jedina ktora tu pise odveci ty si sa do mna prva zacala navazat tak ja by som sa mala spytat o co ide tebe myslim si ze uz som napisala co je divne na tvojich nazoroch a nebudem sa opakovat ako papagaj a tymto koncim tuto debatu s tebou lebo sa nebudem hadat s niekym ktory za to nestoji a mysli si ze zozral vsetku mudrost sveta zato ze je o niekolko rokov starsi. A neporovnavaj ma s tvojou dcerou len aby sa jej nestalo to iste co tejto dievcine ale to ti neprajem.
@aneta132 preco jej to neprajes?Ved mat dieta v 16-tych je absolutna parada.Aleebo ze by nie?

@bubulka722 Ano presne!! K tom nieje čo dodať viac 😉