Mám 16 rokov, som tehotná a zvažujem interupciu
Ahoj dufam ze mi aspon tu niekto poradi ako postupovat. Zijem len s otcom z ruky do ust. Mama zomrela ked som bola mala. Mam 16 a som tehotna s muzom o ktorom nic neviem .. meno, priezvisko vek nic... Ano bolo to za peniaze ale nemala som na vyber ale to tu neriesime tak ma dufam nebudete odcudzovat. Vie o tom len moj bratranec a povedal ze v polsku robia potraty na cierno za male ceny.... Ja by som si ho nechala ale sama bez skoly a pomoci nezvládneme... Mate niekto nieco podobne zazite ?
ak si v 11 týždni, nemáš ani čas na interrupciu. resp. u nás sa robia do dvanásteho týždňa.
Bohužel ti neporadim,ani tě neodsoudim za sex za peníze, ale dělat to za prachy bez ochrany???Myslím že těhotenství je to nejmenší zlo co tě mohlo potkat!!! 😒 .Jsou hnízda záchrany,i anonymní porody atd.Ale holka Propp pána boha-už nikdy víc!!! (aspoň ne bez kondomu)
Tam to robia do 30 tyzdna a nie nemam otec ma hned vyhodi aj ked ho dam na adopciu.
Este to nieje vidno a bolo to s kondomom dietatko lubim teraz ale keď pôjdem na potret bude to pren lepsie a mňa otec nevyhodi
Nechod na ziadny nelegalny potrat. Utekaj do najblizsej nemocnice a daj si spravit zakrok tu.moze ti bratranec pozicat? Pozeram, ze u nas to stoji 250-300eur.
Necakaj zbytocne dlho, cim vyssie stadium, tym je to narocnejsi zakrok.
Drzim ti palce.
@mimintonka preboha 30 týždeň je hotové miminko... ja som teraz 27tt a teda videla som krpca na ultrazvuku každú poradňu /v 13tt si cmúlal prsteky, kopal, vrtel sa / a teda v živote by som nedokázala zabiť človeka. vynos ho, poroď a daj na adopciu / do hniezda záchrany. ako nad tým vlastne môžeš rozmýšľať? ist na potrat? ach jaj
potrat do 30tt tomu neverim ved v 30tt je dieta schopne zit v inkubatore boze zena neblazni radcej ho daj ndo hniezda zachrany .a interupcia na cierno cces prist o zivot . ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
@mimintonka potrat do 30tyzdna????? si si ista? ved to su uz deticky ktore vedia po porode aj prezit v takom tyzdni 😕 😔
potrat na Sk uz nestihas a nelegalny inde by som urcite neriskovala je to velmi nebezpecne a moze sa stat ze uz nebudes moct mat nikdy deti... radsej zvaz anonymny porod pripadne adopciu
@mimintonka do 30tyzdna??? ved to uz je velke dieta, ktore ked a narodi tak je schopne prezitia!!! a na cierno? to si tak koledujes akurat o vazne zdravotne problemy ak nie horsie!!!
@mimintonka
Tu mas linky na organizacie, ktore pomahaju slobodnym matkam a tehotnym.
http://www.kmotricky.sk/potrebujem-pomoc/
uff....rozoberať,prečo ,nemá zmysel...nemoralizujem,hrach na stenu hádzať nebudem.
Veta v Poľsku ,načierno,za malé ceny ma totálne dostala.prečo potom Poľky chodia na interupcie do iných krajín,keď to majú doma za malé peniaze?? 🙂
skús si nájsť inštitút pre maloleté matky,tušéím v Zlatých Moravciach je takéto zariadenie,pomôžu ako s tehotenstvom,tak potom s dieťaťom,rozhodneš sa či ho dáš na adopciu..
Neviem či si ochotná riskovať potrat "načierno" či si uvedomuješ,aké následky to pre teba môže mať)
a máš 16 rokov,takže súhlas zákonného zástupcu budeš potrebovať) či už tu alebo niekde inde
@daniela1983 v Poľsku sú potraty zakázané, preto to tam ženy riešia takto
@mimintonka potrat do 30 tyzdna? uvedomujete si, co pisete? v 30 tyzdni je to plne vyvinute dieta, citite pohyby. s cudzim chlapom ist bez ochrany je total nezodpovedne. otehotneli ste a uvazovali ste, ze mozno mate pohlavnu chorobu, alebo ste HIV pozitivna od neho? najnormalnejsie riesenie je ist na anonymny porod. u nas sa robi prerusenia do 12 tt, ale treba si to platit.
@mimintonka odporucam ti obratit sa sem http://www.alexisporadna.sk/. Potrat nie je riesenim a uz vobec nie nelegalny v Polsku. Mozes vazne ohrozit svoje zdravie, fyzicke ako aj psychicke. Ak by si potrebovala s niecim poradit, pomoct alebo sa len tak porozpravat, napis mi kludne IP 🙂
a nezabudnite, ze ak pojdete na potrat, tak je mozne, ze uz nikdy nebudete moct mat deti.
@mimintonka - ved otec hadam nie je jediny zijuci pribuzny, urcite mas este dedka, babku, tetu, stryka, obrat sa na RODINU. Dieta chces, to je prvy krok. Ked ta otec vyhodi, prijde o vnuca, jeho chyba. Pozeraj hlavne dopredu, vybavit UPT je narocne uz teraz casovo a podla mna - by si s toho mala dozivotnu traumu vzdat sa dietata len kvoli tym dovodom, ktore vidis teraz
určite nerob to že si ho dáš zobrať, za pár rokov ťa to môže veľmi bolieť je to život a nerob niečo čo budeš raz ľutovať a svedomiu sa neubrániš, z ľudského hľadiska si v kaši ale v budúcnosti môžeš mať obrovskú radosť so svojho dieťatka, lacné potraty sú veľmi nebezbečné, nerob to ani za cenu že ťa otec vyhodí, máš málo rokov ale nie si prvá ktorá sa musí pasovať s takouto situáciou nevzdvávaj sa fakt sa nájde riešienie ako tu písala jedna mamina neber život pretože ked raz budeš túžiť po dieťatku nemusí sa ti to podariť, ver mi toto sa deje a ako sa hovorí nikdy to nieje také hrozné ako to vyzerá
Baby, ale to je nelegalny potrat takze ich asi velmi nezaujima v ktorom tyzdni....
@mimintonka určite to nebude lacnejšie v PL načierno, ako na SK legálne, nehovorím ani o následnej zdravotnej starostlivosti... prečo asi funguje potratová turistika, že... druhá vec je, že vzhľadom k tvojmu veku budeš potrebovať súhlas zákonného zástupcu (otca) na tento zákrok, takže to bude vedieť... a keď už o tom musí vedieť, tak sa s ním dohodni na tom, že dieťa donosíš a dáš na adopciu...
ak aj pôjdeš do PL bez toho, aby o tom otec vedel, tak sa spoľahni na to, že prídu také komplikácie, po ktorých sa to tak či tak dozvie...
@vivinka26 interrupcie sa u nás vykonávajú na žiadosť pacientky do ukončeného 12.týždňa, takže ešte stíha...
Hľadaj pomoc tu: http://www.alexisporadna.sk/
@mimintonka možno by ti tu vedeli pomôcť http://anoprezivot.sk/, na čiernu interupciu nechoď , to je veľký risk .
@mimintonka do 30tt?? Ty si asi nevidela ako taky potrat prebieha, pozri si 20tt fotku babatka a povedz mi, ze to v pohode dokazes bez ujmy na psychike a nie to este v 30tt (bud vyvolaju riadny porod a teda si to dieta odrodis alebo ho doslova roztrhaju na kusky a povytahuju, ked to chces drasticky pocut - nam ako "naucne video k antikoncepcii" takyto potrat pustali na biologii a som si ista, ze ziadny clovek by tam nesexoval bez ochrany) ... Chod k lekarovi, porad sa tam a aj doma s otcom, da sa to stihnut aj za tyzden vybavit ak treba, robi sa aj ambulantne. A da sa to riesit aj inak, a ako mozes vediet ako bude reagovat tvoj otec? Mozno by to pre neho nebol taky problem ako si myslis, mozno by bol nahnevany a sklamany.. a nakoniec by bol rad a stastny dedko🙂 Alebo pouvazujte o adopcii, zbierke... pomoci...
O nejakom potrate na cierno ani neuvazuj, ked uz pre nic ine, tak aspon kvoli svojmu zdraviu.
no ja neviem mne to celé príde vymyslené, nereálne. Dievča tu píše v komentoch vyžšie že malo sex s ochranou a aj tak otehothenlo, ano je šanca ale..dobre to nerieišim. Dalej píše že okre otca nikoho nemá, nechce sa mi veriť že babka, dedko. strýko,ujo, teta. Ved si písala, že máš bratranca on nemá rodičou? Určite má,musel sa nejako narodiť. Len nenapíš že aj oni zomreli, lebo to by bolo vážne troška moc už. Dalej píšete že žijete z ruky do úst a sex za peniaze si mala počáítam preto, lebo si chcela mať peniaze, ktoré nemáš, ale tým že si tu musíš mať internet, telefon alebo notebook alebo PC čo stojí peniaze, internet sa mesačne platí aj nato neičo treba. No mne to príde dať že sa tu niekto nudí a vymýšľa si historky. To je len môj názor.
@chiarahyll Vyzerá, že máš pravdu.A kto by už len urobil interupciu na čierno v 30.tt - to je vražda! 😉
vynos to dieta a daj ho na adopciu
@evittam no vidíš aj to, to je dalšia blbosť. Ved to dieťatko už prežije v inkubátore.
Starych rodičov nemám... Mám len bratranca a jeho rodičov ale oni by mi nepomohli.... A na PC som u neho... Mali sme kondom a ja som nevedela že som tehotna vzdy som mala nepravidelnú menstruaciu preto to riešim až teraz..

Potrat na čierno by som neriskovala... Skôr pouvazuj, ze by si ho dala na adopciu... Nemas ani uja, tetu, starku..nikoho kto by ti pomohol s miminkom?