Mám 16, som tehotná a hľadám kamarátky v rovnakej situácii
Ahojte mamičky,
dúfam, že tu nájdem spriaznené duše. Mám 16 rokov a som tehotná. Vždy som bola dobré dieťa, bezproblémová študentka a teraz toto..
Myslím, že priateľ si úplne neuvedomuje situáciu, v ktorej sme sa nedopatrením ocitli. Ja si to uvedomujem úplne - mám doma 2 ročnú sestru a mamine tehotenstvo som prežívala s ňou. Keď si k tomu predstavím, že mám pred sebou este dva celé roky s bábätkom po maturitu a vždy som chcela ísť na vysokú školu, čoho sa nehodlám vzdať! Točí sa mi z toho hlava a nedarí sa mi úplne upratať myšlienky a všetko to naplánovať.
Rodičia už to celkom rozdýchali a už aj trochu komunikujú ale predsalen by som potrebovala niekoho, kto je na tom podobne..
No a aby toho nebolo málo, stále ma trápia ranné nevolnosti.
@maslenka47 "vedeli rodicia o tom, ze sexujes"...? A to ti pride normalne, takato otazka? Ja teda svoj sexualny zivot rodicom na nos nevesiam ani nepotrebujem ich pozehnanie, ale hlavne fakt nepovazujem za PROBLEMOVE DIETA 16r babu ktora ma sex vo vztahu. Tvoje deti si teda s tebou este uziju 🙂
@mala_rebelka tebe drzim palce, nepochybujem ze to zvladnete 🙂 mate 9 mesiacov na pripravu 🙂
Vybrala si si cestu, ktorá nebude ľahká, ale všetko sa zvládnuť dá ak máš podporu partnera a rodiny. Svoj sen môžeš snívať ďalej, život nekončí, ale cesta bude ťažšia, kľukatejšia a hlavne už nebude len o tebe. Držím ti palce nech to zvládneš a hlavne nech ti je dieťatko motiváciou. 🙂
@mala_rebelka skus sa pridať do tejto skupinky https://www.modrykonik.sk/group/1878/detail/
.
mimochodom, poznam jednu mimoriadne skvelú kočku- teraz má síce už po 30 ale prvé dieťa mali v 16 a druhé tuším v 18... a nič jej neušlo- dosťudovala gympel, potom aj vyšku, má stale toho isteho muža, dobrú prácu, 4 deti, dokonca aj byvať majú kde ... razí teoriu "Kde je vôľa tam je cesta" a tak to aj naozaj je
Ja som otehotnela v 20-tke v poslednom rocniku...v pohode som zmaturovala,pisomne este s bruchom,a ustne mi prelozili na september,takze som mala uz 3m.dceru...takze som zvladla ucenie,dieta,aj domacnost-byvali sme u svokry,ale robila som aj tam...Ked mas podporu z rodiny,vsetko zvladnes.drzim palce 🙂
@mala_rebelka, no pekne si to napisala maslenke, ani sa urazit nemoze, tomu sa hovori, vediet poslat niekoho slusne do riti 😀 Nie som v tvojom veku, ale drzim ti palce, aby si mala bezproblemove tehotenstvo a pokojne babatko, kt. dobre spinka, predsa si este mladucka a este vo vyvoji, nech dospejes a si zdrava. Tvoja mala sestricka, bude skvela teta kamoska pre tvoje babo. Budu skveli partaci. Pomahaj co najviac mamine so sestrou, vsetko sa ti zide, budes mat urcite uz teraz viac skusenosti ako som mala ja ked sa mi narodila dcerka. A drzim palce, aby ti to aj so skolou vyslo, nevzdavaj sa svojich snov. Jeden sa ti prave splnil, hoci prisiel skor, nez si planovala.
cítim s tebou, som síce o pekných pár rokov staršia, ale na dieťa som sa rozhodne necítila....štátnicovať budem s brušiskom ako hrom a môžem len dúfať nech od stresu neporodím rovno tam 😀 a že som chcela pokračovať v štúdiu...no nič, si dám rok pauzu a potom sa hádam k tomu vrátim....rodičia sú totálne zhrození ako som si niečo také mohla vôbec dovoliť, oni so mnou mali iné plány....čiže fakt cítim s tebou, ale je super, že si zodpovedná a uvedomuješ si, čo to obnáša...držím palce 🙂
hmmm....niektore - v tvojom veku dievcata si myslia ze ked im narastu chlpky tam medzi nohami ze su uz dospele. Ano tam dole su dospele ale v hlave este nemaju vsetko co tam maju mat...Nezavidim tvojim rodicom ale vychovali ta tak ako ta vychovali tak nech si to užiju...vela stastia
@tyelde, ja som mala asi 21, ked mi proste vynechal cyklus, dokonca som aj HAK brala. Bolo by to s mojim terajsim manzelom. A nasi to vzali uplne v pohode, len nieco podotkli, ze skoda, ze nemam dokoncenu skolu, to som bola asi v predposlednom rocniku ale pohoda. Moja maminka pocas MD zacala chodit na vysku, ze chcela ten cas vyuzit, no ale mala to o drzku dve malicke deti a vysku do toho, ale zvladla to, ja by som to nedala. Cele noci sa ucila, skripta v ruke, na nohe priviazany spagat o ten kocik a hojdala nas nohou, aby sme spali. Ale tak tehotna som nebola, vraj mi vynechal cyklus kvoli horucavam.
@vbu to je komentar zeny, ktora nema v hlave vsetko co tam ma mat...
@vbu, len aby tvoja dcera neostala tehotna este skor. Na pubertiaka rodic az taky dosah podla mna nema. Stalo sa. Ja som tiez bola mudra jak Radio Jerevan kym som dieta nemala. Ked som videla kamoskinho syna, povedala som, ze take debilne decko ja mat nikdy nebudem. No ked nasa prisla do jeho veku, tak ozaj nemala od neho daleko a to sme robili aj nemozne, aby posluchala. Jej povahu (tvrdohlavost) nikdy nezmenime a ktovie aka bude v puberte, preto som ticho, lebo nikdy neviem ako to dopadne u nas a to sme co sa tyka vychovy velmi dosledni. A stale som toho nazoru, radsej dieta skor, ako nemoct ho mat nikdy. A zrovna tato baba mi nepripada tupa.
@vbu no boze, jak keby horsie veci sa nediali. Hlavne nech je mimis zdravy, mama pomoze, zvladlo sa aj ini zvladnu. POznam baby, co napriek podobnemu veku aj vysky si porobili aj vpohode na poradku ziju v manzelstve.
lepsie jak keby v 36tke bacala do vankusa, ze nikoho nema a s nahodnym "Borisom" sa jej nepodarilo mimino zamiesit.
Autorka drz sa
@vbu nic v zlom ale si nechutna,presne otom som pisala " rypacky" ine meno vam neviem dat....dieta je dar bozi,vies kolko zien tuzia byt matkami? Keby napisala ze ide na potrat ties by si rypala☹.... naco reagujete Ked nechcete pomoct poradit ale SUDIT?... a o vychove to neni mozes mat prachy,alebo prazdne vrecka jednoducho stalo sa...a mozno aj ty si alebo budes matkou tak neodsudzuj....prosim a nepis ze v tvojej rodine sa to nemoze stat lebo je to volovina..🙂
@katka1981 no mne staci seba vidiet, si gratulujem k mojim hlaskam, ze deti do 30tky z nory von dat. A teda do 28 som dve stihla pohoda, aj porobila pred tehu aj medzi nimi, aj po nich a posledne kks taky mam doondeny cely hormonalny system, ze premyslame nad tretim, ale ja mam pochybnosti, ci vobec to pojde este, Tak ak nie, nevadi, mam dve krasne deti, ale nemusim si nadavat, ze som to odsuvala po 30tke. Moje okolie, kazda druha IVF musi riesit, same cisaraky, no nic zavidenia hodne.
Mlady organizmus zvladne to super. Ubrala si sice pochabej mladosti, ale babatko jej to vynahradi
@tehula, kamoska mala dve deti, no tak sa jej pokaslal cyklus, ze mala MS kazde 2 tyzdne. Dostala na to Duphaston a tiezx jedine riesenie bolo tretie dieta a tak ho aj maju 🙂 A ozaj ak to zvazujete, tak rozhodne cim skor. A presne, ked si vezmem aku energiu som mala kedysi a aku dnes.... ale popravde ze ja sm bola unavena snad uz po 16-tke. Ja som cely den nic nepila, to mohlo byt aj z toho a nespavala som. Dovtedy som bola plana energie 🙂 A hlavne ti maldi nie su tak posrati ako rodicia v neskorsom veku, aspon to mi povedala suseda, vo veku nasich. Oni zacali s detmi skoro, dodnes im velmi pomahaju a vravela ze vtedy boli mladi, neboli taki chulostivi na deti. Cim je clovek starsi, skusenejsi, tym je opatrnejsi a viac ho to obmedzuje.
@mala_rebelka Aj ja ti držím palce. Hlavne sa nevzdávaj svojich snov a plánov. Mám kamarátku ktorá s podporou manžela a maminy úspešne dokončila VŚ s dvomi maličkými deťmi a to dokonca medicínu. Tiež otehotnela mladá. Nemala síce 16 , mala už 18. Ale v 20 už čakala druhé 🙂 a napriek tomu to dala.
Verím že keď žena naozaj chce tak dokáže všetko. 🙂
@mala_rebelka ahoj..na tvojom mieste by som sa vasim ospravedlnila, povedat im ze si plne uvedomujes vaznost situacie a ze ta to velmi trapi,na druhej strane ze dietatko chces si nechat a aj dokoncit skolu....ja by som poprosila maminu ci by sa mi o babo kym budem v skole nestarala a popripade by som sa s vasimi dohodla ze by si vedela popri skole na brigade zarobit nejake peniazky aby si zvysila rodinny rozpocet- nech vidia ze to myslis vazne a si zodpovedna 🙂 poviem ti ja si nemyslim ze to to katastrofa 🙂 na jednej strane bud strasne vdacna ze mas dieta - dar po srdcom , kolko zien nemoze mat vlastne babatko ...niekedy veci nenaplanujes, ano spravila si chybu, olutovala si ale ideme dalej 🙂 mam kamosku, sice mala babo v 21 a jej mamina tiez v tom obdobi bola doma na materskej s jej 1 rocnou sestrickou..mamina sa jej ponukla ze nech normalne si spravi VS denne studium a ona kym bude v skole sa o babo postara...a ze raz sa jej dcera za to revanzuje 🙂 takze podla mna vzdy sa da dohodnut 🙂 urcite nie je vsetko stratene...tes sa na babatko 🙂
@tyelde, ale tak mojho muza dobre poznali, bol to len vynechany cyklus, nebolo nic potvrdene a navyse ja som bola promocny darcek pre ocina (brat mal uz rok) a maminka zacala studovat na vyske az ked sla na MD s mojim bratom. A tak vedeli, ze som slusna aj vsetko. Mam pocit, ze by sa aj potesili 🙂 Ale som rada, ze som si najprv dokoncila vysku, lebo keby sa nam narodila nasa dcerka vtedy a bola by taka aka bola, v zivote by som uz ziadnu vysku nedokoncila, nehrozilo by.
@gita17 a podla teba to jej nehrozi??? Ked on si neuvedomuje vaznost situacie tak aj toto je bohuzial v hre. Ci mate pocit, ze sa bude rozplyvat ze skonci ako otec? No lebo sorry, ale ja nemam tento pocit aj preto som sa pytala jej, nech ozrejmi, ze ako je na tom dotycny otecko. Lebo to je sice pekne ze ona to zvladne a aj jej rodicia, ale nezabudajme, ze aj na sex boli dvaja a sama nesplodila to dieta. Ci on nema ziadnu zodpovoednost???? Na mieste otecka tohto dievcata urcite by som naklusala za mladym a laskavo nech sa vyjadri a aj rodicia ze ako dalej.
@lubkavargova1 jedno je prakticky riesit situaciu a ine je rypat do dievcata. Co to je za otazku ''ci je pripravena ze ju posle k vode'', tam vidim od teba jedine zly umysel
@gita17 sorry, ale so vsetkym treba ratat v zivote. To mi tak uzasne chcete tvrdit ze mlady 16/17 rocny fagan ktoremu sa zapaluju lytka tak uzasne tuzi po otcovstve...hlavne ze si neuvedomuje vaznost situacie...a ked jej povie, ze on nechce byt otec a konci s nou???? Tak potom co?
@mala_rebelka Nie si prvá a ani posledná. Máš obrovské + nakoľko máš rodičov, ktorí to vzali vcelku pohodovo, Tu na MK nájdeš maminky moralistky, ktoré zožrali všetku múdrosť sveta, majú úžasné deti a nikdy sa im nestane to, že by ich dcérenka súložila v 16.
Ak je tu obdobná téma - "som tehotná a mám .....násť a chcem ísť na UPT" maminky moralistky sa hneď ozývajú, že je to boží dar, nech to dá radšej na adopciu a pod......
Tak si vyber.....
Držím ti palce, zdravé bábo a veľa ľudí v okolí, ktorí ťa podporia a pomôžu.
Zároveň výhodou bude malý vekový rozdiel medzi tvojim bábom a tvojím súrodencom, tak aj oblečenie bude, aj hračky a neskôr sa môžu spolu hrať.
@tyelde, tak moj muz uz vtedy byval so mnou u nasich myslim. Dokonca predtym som mala velmi nadejny vztah, nasi rodicia si super rozumeli s potenc. svokrovami, a byvaleho rodicia chceli aby som s nimi isla na 2 tyzdne do Talianska, to som mala 19 rokov a nasi ma bez problemov pustili az som sa divila. Tak my sme mali doverny vztah s maminkou vzdy, ked som prisla domov z prveho rande s mojim sucasnym manzelom, tak sme sa dlho o tom bavili s maminkou v kuchyni 🙂 Dovera je velmi dolezita.
@katka1981 moji rodičia o väčšine mojich priateľov ani nevedeli, vlastne tento je iba tretí o ktorom vôbec vedia, aj keď ho ešte nevideli (a tak skoro ani neuvidia)...nemáme zlý vzťah, len proste nie blízky a taký odmeraný...akože vôbec mi to nevadí, len ma vytáča ako sa k tomu tehotenstvu postavili...ale zas, nič iné som nečakala 😉
@mala_rebelka moja a este si myslim ze mas vyhodu co sa tyka oblecenia, mamina ti bude vela veci vediet posuvat...🙂 a aj ti bude vediet poradit so stravou pre babatko atd.... 🙂

Nemyslim si ze jej mama bude musiet vychovavat tri "deti". Zalezi na nej ako sa postavi na nohy a ak sa chce tak sa to da. Lahke to urcite nebude ale zvladne to. Moja kamaratka ma teraz 25 a v 16 mala prveho chlapca, o rok druheho a teraz maju tretieho. Zvladla to na jednotku aj s pomocou okolia a chlapci su dnes sikovni a poslusni. Je tehotna ano. Mali si davat vacsi pozor v ich veku v gom plne suhlasim ale uz to nikdo nevrati naspat a polemizovat o tom aka je nezodpovedna je zbytocne. Drzim ti velmi palce!!! 😊 A nenechaj sa znechutit mudrymi recami este mudrejsich ludi 😉