Mám 16, som tehotná a hľadám kamarátky v rovnakej situácii
Ahojte mamičky,
dúfam, že tu nájdem spriaznené duše. Mám 16 rokov a som tehotná. Vždy som bola dobré dieťa, bezproblémová študentka a teraz toto..
Myslím, že priateľ si úplne neuvedomuje situáciu, v ktorej sme sa nedopatrením ocitli. Ja si to uvedomujem úplne - mám doma 2 ročnú sestru a mamine tehotenstvo som prežívala s ňou. Keď si k tomu predstavím, že mám pred sebou este dva celé roky s bábätkom po maturitu a vždy som chcela ísť na vysokú školu, čoho sa nehodlám vzdať! Točí sa mi z toho hlava a nedarí sa mi úplne upratať myšlienky a všetko to naplánovať.
Rodičia už to celkom rozdýchali a už aj trochu komunikujú ale predsalen by som potrebovala niekoho, kto je na tom podobne..
No a aby toho nebolo málo, stále ma trápia ranné nevolnosti.
@sardinka335 mozno sme sa nepochopili ja som ani raz nenapisala ze to je lahke a ani som to tak nemyslela, ale ze sa to s obrovskym sebazaprenim a snahou zvladnut da, len sa k tomu treba spravne a zodpovedne postavit... sama mam dieta a viem co to obnasa...ta kamaratka mi je velmi blizka a videla som ju 1000x plakat, odmakala si aj ucenie a aj dieta, unavena do kolien, ale teraz zije, ma rodinu, zazemie, ktore si sama vybudovala aj ked je mladucka a je stastna a spatne povie, ze nelutuje, ze jej to dalo vela sil....jednoducho sa chopila situacie aku si sama nezodpovedne sposobila ako dospela zena a nie ako pubertacka...a to som chcela povedat aj zakladatelke ze to ide len to zalezi IBA na nej ako sa k tomu postavi
Ja mám tiež 17 o chvýlu 18 a čakám bábo. Milujem tieto vety typu ,, Že ostane rodičom na krku... atď. Som s priateľom 5rokov, pracuje, budeme mať byt,všetko a rozhodne nikomu na krku trčať nebudeme nedokážem pochopiť tieto múdre ''tety'' ktoré si niečim podobným neprešli, kto im dal právo súdiť? A niesom toho názoru že tie mladé maminy sa tu nájdu len tie ''lahšie zmýšlajúce''. Sama sa za takú nepokladám a myslím si že ani toto dievča nieje také, aspoň z toho čo píše posudzujem. A ty @mala-rebelka nič si nerob z takýchto príspevkov, kto to neprežil nevie, tak nech sa ani nevijadruje. Držím ti palce, s trochou snahy to zvládneš niesme ani prvé ani posledné. Drž sa a kludne napíš ak budeš chcieť 🙂
@mala_rebelka po prečítaní tvojich príspevkov by som ti uprimne nepovedala 16 rokov.... Vážne píšeš rozumnejšie ako mnoho 2x takých starých žien ako ty 🙂 Inak poznám viacero mladých mamičiek (pod 20) ktoré sa v materstve našli a su šťastné ony aj ich deti. Taktiež poznám viacero mamičiek, ktoré si spravili popri dieťatku vysoku školu, ked sa chce, dá sa. Prajem ti bezproblemové tehotenstvo, krásny pôrod a zdravé dieťatko 🙂
Prosím napis my kludne ja som mala 14ked som otehotnela 1-2 tyzdne pred 15 a teraz mam 16 a uz 7 mesacnu lasku 🙂 napos co len chces odpoviem ti 🙂
joj :DDDčakám,kedy sem príde téma : "Mám 12 a som tehotná- akosi sa tu tých tém rozmohlo posledné obdobie jak húb po daždi...
No neviem preco by to mala tazke a co tie zeny co chodia popri detoch do roboty? Ja chodim do skoly zo skoly idem z malou von poupracem si izbu dam jej vyprat veci povesam vecer ju okupem a dam ju spat no popri vsetkom ju aj krmim a prebalim ako normalne 🙂 vecer ked zaspi jej pozehlym veci a to vsetko bez pomoci mojich rodicov jedine ked idem do skoly je s malou priatel inac vsetko sa da zvladnut a podelit si 🙂 a mam cas si sadnut aj za konika :D
@maria1989 "detska dusa" to bola ironicka poznamka ku komentaru, ktory napisala maslenka47. Reagovala na moj prispevok hned ako prva. Snad bude reagovat inak, ked sa nieco podobne prihodi jej dietatu. Zjavne jej zatial psychologia teenagera vela nehovori🙂
@mala_rebelka ako tu čítam aj iné diskusie, tak veľa ženám či už psychológia alebo aspoň empatia moc nehovoria..
@maria1989 to ze je tehotna este neznamena, ze nie je dieta. 😉 Ked dieta robi "cinnosti" dospelych- fajci, pracuje alebo sexuje je to stale len dieta a ma aj detsku dusu. Nechcem sa uz k tomu vyjadrovat, prisla mi len smiesna ta tvoja poznamka a nemohla som si odpustit reakciu. 😀
Zakladatelke drzim palce.
@mala_rebelka krásna irónia na taký mladý vek 🙂 prajem veľa šťastia.
Ahoj,ja mám 21 ,otehotnela som v 19tich,kľudne napíš, môžme pokecať.
@maslenka47 múdra si ako rádio 🙂 baví ťa tráviť život odsudzovaním a rýpaním? Máš v sebe kopu negatívnej energie , snáď ju neprenášaš na deti 🙂
@mala_rebelka no necitala som vsetko ale viem si predstavit,ze ta tu z 99% caka karhanie...tiez mam chut na prvom mieste karhat,,ale to nema zmysel,takze,,ak mozes ocakavat oporu u mamy mas vyhrate v pomerne velkej miere...ak hladas dievcata v rovnakej situacii,drzim palce,uprimne dufam,ze vela ich nenajdes - neber to vzlom ale ktora zrela zena by chcela na ulici stretnut sestnastku s bruskom? Ale nejake "sikovne" sa urcite najdu,,len si daj pizor nato ze mnohe z nich este niesu zrele a nazory na vychovu deti a postoj k tehu sa mozu lisit,,,daj si pozor aby sa matkou tvojho dietata nestala tvoja mama,to zavisi natom ako zodpovedne sa k tejto najuzasnejsej ulohe zeny postavis ty,,drzim palce
@miushik765 tak ty máš to šťastie, ze tvoj priatel ma pracu, mate byvanie atd...kolko je ale takých? Kolko rokov ma priatel? tiez 18nast? Máš 17 nast a s priatelom si 5 rokov! To si začinala v 12tich... mne je jedno ze si niekto mysli ze ,,sudim,,. Tu ked sa povie pravda tak sa sudi ale nech. Takze vratim sa k tomu.....kolko 18 ročných mladých parov má byt, pracu atd??? Keby si nemala priatela tak veru tým rodičom na krku trčíš, či sa ti to pači a či nie.. , fakt by som vaše sebavedomie kočky chcela mat...ja mam 2 maturity a 1 vysoku školu a furt sa trasem o pracu a nechapem prečo a tu tehotne so zakladným vzdelaním vysmiate jak lečo...šak čo, nejako bolo nejako bude, niekto pomoze, postara sa, priatel zarobi,rodičia pomozu...bez nich maju holu riť.
@sardinka335 kluuuud my stare korcule im rozum nedame...ja neviem, ale na prave som sa ucila ze sexovat pod 15 je trestne..no neviem asi vratim diplom so skuskou z prava lebo ma zle ucili lebo hoc ako pocitam a citam furt mi to tak vychadza...ale to je teraz irelevantne...lebo zase schytam ze som pi..ca ako vcera....no proste ked sa plachta smikne tak sa smikne..uz je to v pase...ja len fakt kvitujem ze rodicia uz komunikuju, pomalicky rozdychavaju...co ine im ostava ako pomoct...je to ich dieta a predsa nevyhodia na ulicu...nehnevajte sa na mna zeny, ale porovnavat to co boli nase mamky/tetky/susedky jak rodiny v 16/17 pred 20 a viac rokmi je irelevantne. Vtedy boli este podnikove byty, kazdy musel robit a manzelske pozicky ze clovek splatil lavou zadnou a nemusel sa bat ze pride exekutor alebo nieco take...takze fakt nech sa vyjadruju babenky co su teraz tehotne max 5 rokov dozadu. To su cerstve infosky podla mna....a najsamlepsie je, ked mate takych uvedomelych frajerov ze uz ked sa to zadari, tak aj vedia prebrat zodpovednost. Uznavam, su aj taky. Dufam, ze chlapciskom fakt dorasta ten rozum uz skorej a terajsie maminky vychovavaju zo svojich synov uvedomelych mladych muzov. Mierk a pokoj kazdej zene tu v teme 😀
ahoj držím palce 🙂 mamina ti určite pomôže, poradí a podrží ťa 🙂 ak by si sa chcela vyrozpravat kludne mi napis do spravy 🙂
@fidka79 ano ma podmienku. No zato mu daly len podmienecne ze braly do uvahy ze len tyzden alebo dva my chybaly do 15ky
@sardinka335 no dám trocha od témy, ale k tým školám. Mám pocit, že u nás výška moc neznamená.. I keď samozrejme podľa odboru. S diplomom robia prácu, čo bez diplomu. A naopak. Aspoň v našej firme samé rodinkarstvo.
Ja som nechala psychológiu. Potrebovala som zarábať lebo som sa osamostatnila a ešte som mala jeden dôvod. Neskutočne ma stval ten systém "vzdelávania". Kamoška dostudovala má Mgr. diplom a nemôže nájsť prácu v odborné. Všetci chcú prax.
Ano ma podmienku. No zato mu dali len podminečne že braly do úvahy že len týždeň alebo dva my chýbali do 15ky...
@trubi tak to je zial tak...ze naše VS skolstvo je devalvovane...ale ja sa týmto neutešujem...odborne prace bez vzdelania sa robiť nedaju. Nejaku asistentku a ,,ficku,, to zaučia kazdeho. Na veduce pozicie tu vš často chcu, uprednostnuju. Aj mna štve systém vzdelávania...ale iny zatial nie je a nemyslím si ze sa zásadne zmení - takze nech ma kludne štve. Ale s diplomom...

@mala_rebelka Presne tak, to mal aj môj partner 🙂 len tvoja sestrička bude aspoň vyrastať s tvojim bábätkom. Priateľova sestra nie je zlá, ale má zložitú povahu. Je strašné žiarlivá, hlavne na pozornosť a hrozne rozmaznana. Teraz sa snaží zmieriť s naším bábätkom 🙂 boji sa ze stratí pozornosť.
Ale k tebe. Poznám jedináčikov, aj podľa toho ako píšeš, viem, že to zvládneš ;) je vidieť, že si inteligentná a cieľavedomá. A veľa žien zvládlo školu aj materstvo. A keď máš ešte aj podporu rodičov, to je super. Verím, že priateľ vás neopustí, keď vravíš, že sa aj teší a keď je pracovitý ako píšeš. Ty ho poznáš lepšie a keď si si ho vybrala, vieš prečo ;)