icon

Mám 17 a som tehotná

katarina_98
31. jan 2016

Ahojte baby. Sme s priateľom spolu od polovice novembra, no som si istá, že on je ten pravý. Ja mam 17 a on 29. Gynekologička mi pred rokom a pol povedala, že nikdy nebudem mať deti a pred pár dňami som zistila, že som tehotná. Bábätko s priateľom veľmi chceme a som rozhodnutá si ho nechať. Riešime už aj spoločné bývanie a všetko potrebné, pre pokojný priebeh tehotenstva a nasledovného života s miminkom. Tento ročník by som chcela dochodiť normálne a ten maturitný externe. Jediná vec, ktorá ma trápi, je ako to povieme mojim rodičom. Určite spolu, ale ako? Rodičia majú priateľa radi, ale bojím sa reakcie, pretože už som im narobila dosť vrások na čele. Máte nejaké podobne skúsenosti?

macamac
31. jan 2016

@pauliesivackova ty si teda toho už naozaj zažila, keď mudruješ, že si niekto ničí život dieťaťom a bude nešťastný
otvor si vešteckú kanceláriu 😀 😉

macamac
31. jan 2016

@syberia hej, asi tak
akonáhle porodíš, vlastne si umrela 😀 😀 😀
a zbytočne jej písať, čo kto dosiahol napriek tomu, že ho postihlo "také nešťastie" ako dieťa 😝
proste, ak to nejde podľa jej jediného najsprávnejšieho plánu a v poradí, ako má, všetko je celé zle a zničila si si život 😀 😀 😀
a dozvedela som sa novinku - podľa jej výpočtov a logiky, každý, kto má dieťa, vlastne nemá ani priateľov 😀 😀 sa to vylučuje 😀
fajn, neumriem sprostá 😀
no čo ti poviem 😀 😉

ceresnicka1990
31. jan 2016

@pauliesivackova dievca zlate,dufam,ze nikdy nebudes patrit k tym zenam o kt pises. Dufam,ze si splnis vsetky ,,plany,, a ze nikdy nezazijes ten pocit prazdna,ked sa dlhodobo budes snazit otehotniet a nebude sa ti darit. Pokial ty deti nechces, nekaz inym. A ked ta naplna kariera,dovolenky a pod ,tak si za tym chod. Niekto kto deti nemoze mat by vymenil vsetky zazitky na svete a sral by aj na karieru,dovolenky ci priatelov. Bez mihnutia oka by to vymenil za 1dieta. Mas malo rokov na to,aby si takto reagovala a niekoho takto odradzala. Mas malo skusenosti a malo odziteho,aby si takto pisala o zenach.

pes123456
31. jan 2016

@macamac nemusí mať človek za sebou tri životy aby vedel, že je dôležité venovať sa partnerovi (samozrejme, že mu nejde venovať 100% svojho času, to by bolo už aj nezdravé)
a zvyšok tvojho príspevku nebudem komentovať, to je domyslené tebou, že s niečim takým súhlasím

macamac
31. jan 2016

@pes123456 ja som netvrdila, že súhlasíš a nechcela som ťa uraziť
ak sme sa nepochopili, ospravedlňujem sa

jednoducho, treba uznať, že sebareflexia u paulie abstinuje a dosť sebavedome tu hádže rady a názory, až to v konečnom dôsledku vyznieva smiešne

cerez
1. feb 2016

@pauliesivackova Ty to máš nejak všetko naplánované v živote. Čo sa týka racionálneho uvažovania, tak ti to ide super. Lem mám pocit, že ti chýba empatia. Tiež mám dcéru, ale neukameňovala by som ju, keby sa niečo podobné jej stalo v 17. Nadšená by som nebola, ale nepovažovala by som to zas za nejakú katastrofu.
Tebe želám, aby všetko čo máš naplánované sa ti raz splnilo, ale nezabúdaj, že život prináša aj také životné križovatky, ktoré neraz človeka zaskočia. Ide len o to, ako sa z nich môžeme v živote poučiť.

lynn333
1. feb 2016

@katarina_98 uz ste to povedali rodicom? 😇

katrinka8
3. feb 2016
macamac
3. feb 2016

@katrinka8 😀 😀 😀
ďalšia buď "schiza", alebo teda ten vek 😀

@pauliesivackova čo na to povieš? tak? kedy to bábätko bude 😉
si sa nám nejak stratila, aj s fotečkou 😉

asi som nebola ďaleko od pravdy, nezrelý človek a to totálne
na 20 by som čakala už trochu "vyspelejšiu babu"....

katrinka8
3. feb 2016

@macamac - čo som na ňu natrafila v iných diskusiách, tak v každej iné veci rozpráva, mi to pripadá, ako keď sa niekto chce robiť zaujímavý a dôležitý, a tak si vymýšľa životné situácie a okolnosti... 😖
Si to vystihla, nezrelá riadne, mnohé 17-ročné sú určite vyspelejšie v zmýšľaní 😉

marcelalia27
4. feb 2016

17 a 29 ty koks dobreee no

cerez
4. feb 2016

@katrinka8 Si dobrá, že si to našla. Nech si to číta stále dookola, aby prišla na to, čo vlastne v živote chce. Lebo inak mi to príde presne tak ako písala @macamac, čistá schiza. 😀

katrinka8
4. feb 2016

@cerez - bola to síce náhoda, ale hneď sa mi to dáko spojilo, no ozaj schiza... 😀

janka_h147
4. feb 2016

@katarina_98 ale inteligentna velmi nebudes....po 3 mesiacoch tvrdit v 17tich ze je ten pravy :D boze kde toto speje...napis sem o dva roky, kde je ten tvoj pravy

janka_h147
4. feb 2016

@pauliesivackova suhlasim s tebou, z tych negativnych komentarov si nic nerob, zeny ktore od 20tich rodia deti, doma cakaju na davky a muzovu mzdu a tvaria sa ake to je romanticke mat v 17tich decko s niekym s kym je 3 mesiace...chore...potom tu budu plakat ked budu mat 30 ze sa nevedia zamestnat lebo budu bez akejkolvek praxe a zivotnych skusenosti

adkovmotylik
4. feb 2016

@
@katarina_98 podla mna si mala napisat prispevok len s otazkou ako to oznamit po kratkej znamosti.. Lebo sa to tu zvrtlo uplne opacne. A drzim ti palce :-* ja nemam proti mladym mamickam nic poznam aj babu co v 14tke mala babo a jej manzel ma okolo30,a su spoolu 8 rokov 🙂

zuzankasm
4. feb 2016

@mima4 Podla mna sa decka nudia,ucitelia strajkuku.....Co maju robit??? 😀

calais
4. feb 2016

@adkovmotylik a aj si to odsedel? lebo pokial viem, je to trestny cin zneuzitia maloleteho, a je jedno ci s tym ten druhy suhlasil

marcelalia27
4. feb 2016

29rocny a 17 rocna a dieta ty kokoss sila

andrejqqqa
4. feb 2016

Aj ja som v 17 stretla chlapa a myslela si že je ten pravý :D na 19stku sme sa dali oficiálne dokopy :D úžasný priateľ víkendy v tatrach, všade sa chválil akú má skvelú priateľku :D nasledovalo tehotenstvo , bitky , hádky. ..vyšiel z neho taký kretén že keď som mu porodila dcéru akútnym cisárskym lebo som bola v ohrození života tak mi povedal že čo som ja za ženu že si decko neviem odradiť a od malej 3 mesiacov som bez neho 🙂 neozve sa ani na Vianoce ani na narodeniny a malá bude mať 2roky za mesiac 🙂 a milujem ju najviac na svete 🙂 a od jej roka má muža v živote ktorému hovorí tata 🙂 a neľutujem :D ale v 17 stke a po 3 mesiacoch vzťahu nemôžeš tvrdiť že je fén pravý

andrejqqqa
4. feb 2016

Pár omylov nastalo :D dali sme sa dokopy v 18stke neviem prečo mi vybehli v 19stke ...a niektoré gram. Chyby kvôli môjmu mobilu čo sám nahadzuje slová

adkovmotylik
4. feb 2016

@calais nie na sude povedali ze dieta vychovaju atd... Tym prispevkom som nechcela vyvolat hadku 🙂

maminkal
4. feb 2016

doobeda mam 16 a som tehotna vsetci ju podporuju aj rodina a poobede zalozena nove tema ma 17 a je tehotna, Matka Bozia ak to cita nejaka ucitelka prosím Vas uz nestrajkujte lebo sa tie deti doma nudia.

tiumen
4. feb 2016

@maminkal táto téma je tu už niekoľko dní ale nevadí 😅

andrejqqqa
4. feb 2016

Inak dokončiť školu nieje problém formou individuálneho plánu 🙂 aj ja som si takto urobila maturitu 🙂 ale svadba nie ;) nato máte čas 🙂 ja sa už 17 mesiacov rozvadzam a ešte je rozvod v nedohľade 🙂 nekaz to všetko pekne teraz papierom ten si môžte zaobstarať kedykoľvek 🙂 venuj sa dokončeniu školy a bábätku 🙂

step13
4. feb 2016

Nie vzdy je pravda,ze ked spolu chodia 3 ci 4 roky tak budu fungovat celi zivot.Ja som poznala mm 4 mes a ostala som teho vzali sme sa a sme spolu 4 roky.Ties moja mama nebola nadsena tym ale prezila.Podla mna skuste si sadnut vsedci a porozpravat sa otom nic nestratit a hlavne sa neboj pochopia to budu radi za vnucatko.Prepac za chyby pisem cez mobil popri chvodze :0)

maminkal
4. feb 2016

@tiumen nevadi pointa je ina

argyro
4. feb 2016

@katarina_98 myslím, že pre rodičov bude dôležité vedieť, že si plánuješ dokončiť školu, že tvoj priateľ je zodpovedný a privítal túto správu pozitívne rovnako ako ty. Nemusíte sa ponáhľať, dobre si to rozmyslite a využite na túto príležitosť nejakú pokojnú chvíľu. Budem držať palce a veľmi oceňujem, že si sa k tehotenstvu postavila takto zodpovedne.

charlie1980
4. feb 2016

Jaaaaaaj, zas som sa naburala do "moralneho kutika" 😄 Vy vsetky ako aj ja, ste si presli vsetkym moznym, aby ste pochopili niektore veci, ci nie ??? Iba clovek, ktory robi aj chyby, iba ten sa posunie dalej. Ci Vam dali v 12.r pisomny navod na zivot ??? Nie. Spadli ste, narazili ste si bradu a znova sa zdvihli. Niekto pochopi skor, niekto neskor. Niekto nikdy. Co uz nechapete, ze vsetci mame ine DNA ??? A ty, paulieneviemaka, uz prosim ta, nerad, lebo tvoj vek ti to nepovoluje !!! Na nazor mas samozrejme pravo. A vies Co ? Uz ti aj pomaly z tolkej lutosti zelam, aby si konecne otehotnela. Len sa daj zdrav.do poriadku, predtym ako tak urobis. Hlavne cim skor, pretoze tvoj pripad je na dlhu trat, ked raz budes tehotenstvo planovat.

vanda969
5. feb 2016

Citam si jednu diskusiu o tom, ze je super mat dieta v mladom veku a co vidim? Nasu kamosu pauliesivacikovu 😀