Mamičky, ktoré rozmýšľali o potrate a nakoniec sa rozhodli správne
Ahoj prsim Vas o nejkae vase pribehy , moja svagrina sa dozvedela ze je tehotna ma 24 rokov ale caka to s uplnym hlupakom, zajtra ma ist nna zakrok , velmi ju odhovaram..myslim si , ze to moze velmi olutovat , teraz je nanho nastvana, mozno ho nenavidi....ale to dieta za to nemoze...prosim o nejake vase pribehy
@tykat mozno ma pri sebe rodinu, ktora jej pomoze, ma sesternicu, ktora aj napriek tomu, ze ma svoje vlastne deti, prejavila zaujem aj o to jej dietatko, tym, ze sa s nou o tej interupcii rozprava...takze tu je dalsia osoba, ktora je ochotna pomoct jej s dietatom...
kolko dobrych ludi sa najde a daruje aj oblecenie, aj kocik, aj postielku, len treba mat oci otvorene a nepozerat tak negativisticky na svet a hlavne na prichod noveho cloveka...
mne zasa nie je sympaticke, ked niekto tak tvrdo rozprava o detoch na krku, alebo ze si niekto dietatom pokazi zivot, znie mi to velmi necitlivo....
@bastilly - ja si myslim to iste co @jaghvali - ze je super, ze si sa do toho zapojila! Strcit hlavu do piesku s tym, ze "ved je to tvoj zivot" sa da, ale nie kazdy to tak citi! Mna osobne sa tiez strasne dotyka, ked sa o takom podobnom pripade z mojho okolia dozviem a neodpustila by som si, keby som sa aspon nepokusila tej babe ukazat iny rozmer celej tej veci ako ten, ktory ona v danom momente vidi! Kiezby malo viac zien, stojacich pred rozhodnutim ci si nechaju vlastne dieta alebo nie to stastie, ze by pri nich stali ludia ako ty!!! Ziadna kasa sa neje taka horuca ako sa uvari! To, ze otec dietatka je blb je smutne, ale je to naozaj dovod na to, aby som dieta, ktore je uz - ci sa to niekomu paci alebo nie - mojou sucastou zabila?? Kolko deti zial vyrasta iba s mamou, lebo maju otcov blbcov a hlupakov??? 😉 Verim, ze je tvoja svagrina prekvapena, zaskocena, ustrachana...ale som si uplne ista, ze o par rokov bude veci vidiet uplne inak! Ja osobne som prvy krat otehotnela v 34 rokoch a to som bola vydata a po detoch som vzdy tuzila! Napriek tomu som bola vylepena a uplne v soku, ked uz to naozaj prislo! Straaaaasne vam drzim palce, aby si to nakoniec rozmyslela (daj vediet) a tebe aby ty neopustil tento entuziazmus, ktory v sebe mas! 😉
mám 24 a mám 4 mesačného synčeka bez otca...ani oficiálne ho nemá...minulosť tu nebudem rozpisovať, bola veľmi zlá, ťažká a bolestivá....ale dnes som šťastná dvojnásobná maminka, keď sa dnes dívam na toto moje miminko a ono - usmieva sa na mňa úprimným úsmevom, túli sa ku mne z čistej lásky a nespustí zo mňa očko ...je to úúúžasné a neviem si predstaviť, že, keby som sa to dozvedela skôr ako pred koncom 12tt, že by som podstúpila zákrok, je mi pri tej myšlienke do plaču! Ďakujem, že to dopadlo takto, som nesmierne šťastná že je tu aj keď sme sami, a žiadneho otca nemá (nechce, nezaujíma sa, nemá záujem nik z bio rodiny). Nič nám nechýba, veď má aj staršieho bračeka (má 4,5r), obaja sa veľmi ľúbia. Finančne je to ťažšie, ale keď znova nastúpim do práce bude to lepšie, ťažké časy nie sú na večne a pomáha aj rodina.
nikdy som netusila ze ma takto zasiahne potrat druhej osoby, je to strasne ...bohuzial ....snad nikdy neolutuje ..
@ms28 ano ma byt planovane ale nie vzdy ked ho clovek planuje sa aj podary vedcinou sa podari neocakavane...a aj ked je to v prvych tyzdnou je to tvoje dieta....ved stej bunky je tvoja najvedcsia laska...takze pre mna by to nebolo len zhluka buniek ale to najkrajsie co moze byt... ja som otehotnema v 22 a nelutujem to.... bo to skoro ale nikdy by sa mojej lasky nevzdala aj keby mala byt na nu sama...a tiez som otehotnela nahodov a po kratkej znamosti
@alexandra1104 Nemyslim ze sa to vacsinou podari neocakavane. Pokial ma mlada zdrava zena s niekym nechraneny sex tak myslim ze je pomerne ocakavatelne ze otehotnies, zaklady biologie.
Z tych 2 buniek moze vzniknut tvoja najvacsia laska, ale ak od zaciatku vies ze to dieta nebude plod cistej lasky lebo to bol obycajny (mozno dobry 😀 ) sex s niekym koho teraz nenavidis a povazujes ho za hlupaka tak to tiez moze byt len spomienka na to ako si si znicila zivot.
kazdy mame na to svoj nazor. Samozrejme to nove stvorenie alebo ako to nazveme za to nemoze, ale taky je bohuzial zivot.
@bastilly Ja si myslim, ze v dnesnej dobe s pristupom k antikoncepcii a s dostupnou medicinskou starostlivostou a pomerne jednoduchym a bezpecnym zakrokom, by nemali existovat nechcene deti. Je to rozhodnutie jednotlivej osoby, nikto iny nema absolutne ziadne pravo do toho povedat ani pol slova.
Ano, je to nespravodlive, ze niektorym sa nedari a niektore idu na interrupciu. Nie je vsak vobec v nasej kompetencii to hodnotit.
Rada by som vedela, ci vsetci zaryti odporcovia antikoncepcie a interrupcii boli vobec niekedy v detskom domove, pripadne v diagnostickom ustave, pripadne si niekedy zazili peklo dysfunkcnej rodiny. Pretoze nie vsetky pribehy nechcenych deti sa objavia na verejnosti, so stastnym koncom.
Ak je konkretne toto tvoja svagrina, to znamena, ze je to zena tvojho brata? O svojom bratovi hovoris ako o totalnom hlupakovi. Ty ho poznas pravdepodobne dlhsie a lepsie, nez ona. A stale povazujes za "spravne" rozhodnutie nechat si jeho dieta. Tvoja svagrina sa rozhodne spravne bez ohladu na to, ako. Pretoze v takomto pripade neexistuje druha sanca. A nikto z nas nema kristalovu gulu a nevie povedat, co by sa dialo, ak by sa rozhodla inak.
To plati pre uplne vsetky zeny, ktore sa rozhoduju, rozhodli alebo budu rozhodovat.
len jednu vec by som este chcela dodat.. mnohe tu pisete, ze sa do toho netreba starat atd... absolutne nesuhlasim!!!! zufali ludia robia zufale ciny, ktore neskor mozu lutovat.. ja som sa citila v absolutne bezvychodiskovej situacii.. nemala som sa s kym o tom porozpravat a preto som zabludila sem na MK a zalozila temu.. keby nebolo mamiciek, CUDZICH, ktore sa starali, pisali, prehovarali, radili, ani si nechcem predstavovat, ako by to dopadlo.. bud by som odisla a dnes bola slobodna mamicka, alebo by som sla na potrat, nas vztah by to neprezil a bohvie, kde by som bola dnes.. mozno uz aj nebola.. :(
ako tu uz bolo pisane, ked sa dnes pozriem na maleho, na jeho nadherny usmev, a spomeniem si na situaciu spred roka, tlacia sa mi slzy do oci a hanbim sa, ze som nad niecim takym vobec dokazala rozmyslat..
ale vdaka zienkam, ktore sa.vtedy "starali" do mojej situacie mam dnes nadhernu rodinku a ten najvacsi poklad na celom svete, mojho Jakubka.. aj ked som si nevedela predstavit buducnost, bala som sa, co bude.. buducnost prisla sama a je nadherna..
Kazda zena je hlavne matkou a nech hociaka povie ze potrat nelutuje tak klame!!! ako sa da nelutovat ze niekomu vezmem zivot? Iba za to, ze ja som si nedavala pozor? Otec dietata to ma jednoduchsie maloktory aj najdokonalejsi chlap nevstava niekolkokrat v noci za dietatom. Nemoze ho nakojit aj ked niekedy (hlavne zo zaciatku) su to preukrutne bolesti. Ja som stastna ze mam maleho mam 21 rokov a keby sa mam rozhodnut znova rozhodem sa rovnako. Zijeme v konzumnej spolocnosti ked si chceme vsetko co najviac zjednodusit. A mat v 20 dieta ked vsetky kamosky chodia po diskotekach nie je jednoduche. Ale bola som narodena preto aby som bola matkou ktore svoje dieta miluje, boji sa on, vychovava ho. Nie je to jednoduche to povie kazda ale prave preto nerodia muzi. Inak by sme uz vymreli 🙂 . Ja som rada ze som si ""nechala pokazit zivot"". je tak pokazeny az ma zmysel
@princess01
najviac potratov bolo v 80tych rokov, kedy priemerny vek provorodicky bol urcite pod 25 a ten konzum nebol v takej miere ako v sucasnosti.
a ten chalan o tom tehotenstve vie? a ako zareagoval...myslim,ze on ma tiez pravo o tom vediet a rozhodnut sa...
ak to teda zavrhol pripadne povedal co je celkom bezne ,ze to nemoze byt jeho...lebo on nema penis ani spermie..tak to je potom ozaj chuj...ale dieta za to nemoze...kazdopadne nech sa rozhodne ona...je to jej zivot a mozno ma ine zivotne plany nez byt este mamina.
@bastilly to je sice fajn, ze ma rodinu ale ked sama neciti , ze chce a tuzi po dietatku tak je to jej vec...inak dnes mala ist na zakrok..isla ci nie ?
@princess01 to je pekne ale vase babo prislo do vztahu kde je laska a kde ho prijali a chceli obaja rodicia...to sa neda porovnavat ked su na to dvaja a ona je sama 🙂
Sonagolisova to ano s tym suhlasim. Aj ked chalan ked ma 19 nebrala som ho spociatku ako plnohodnotneho otca skor som vychovavala oboch. K malemu som vstavala sama, krmila ho, chodila k lekarke, priatel toho casu nezamestnany....tiez som si svoje odbila s oboma. Po roku a pol sa mi mozno vyrovna v starostlivosti o maleho, uz aspon robi j nieco ine ako ide s nim na prechadzku. A podla mna rodina sa moze skladat aj z dvoch ludi niekedy uz z roznych dovodov ten otec chyba...ale suhlasim ze v niekedy je tych nie az prilis vela a zena sa rozhodne pre interupciu koli mensiem zlu. Iba ja osobne by som nemala na to odvahu a zaludok....zabit si dieta...
Je to smutne.Kolko zien sa snazi roky a nemozu otehotniet...A niekto si nevha prerusit zdrave tehotenstvo.Ja som v 9tt potratila prve.Prestalo mu byt srdiecko :/ Dala by som vtedy vsetko za to,aby sa to nestalo.Velmi ma mrzi,ked citam taketo pribehy

@mizulienka horšie sa číta:... nemám za čo kúpiť plienky, nemôžem nastúpiť do práce lebo nemám kde nechadť dieťa, som unavená, dieťa je stále choré, už nevládzem, nemám na škôlku, nemám na topánky, nemám kde bývať, otec sa nezaujíma, neplatí, alebo naopak vyhráža sa že si dieťa zoberie, že ho unesie a pod... Nechať si dieťa bez akéhokoľvek zázemia je hlúposť. Ak chce ísť na potrat je to jej vec. Výčitky svedomia sú za chyby ktoré robíme, ak bude cítiť že potrat bola veľká chyba a zlyhanie tak bude mať výčitky, no a?. Takto to už chodí. Neznášam ako niekto ide niekoho iného presviedčať čo má alebo nemá robiť najmä ak ide o takéto rozhodnutie. Asi to nie je baba ktorá má potrat ako antikoncepciu a toto rozhodnutie neurobila ľahko.
Áno do nikoho nevidíš ale kolegyňa je fakt spokojná, sme viac ako kolegyne, zdôveríme sa s oveľa viac citlivejšími vecami ako s tým či má traumu z potratu. Moja sestra bola na potrat tiež a nemá z toho žiadne nočné mory ani nič podobné, uzavretá kapitola je rada že nemá dieťa na krku a neschopného chlapa k tomu. Ja som mala potrat tiež, síce zo zdrav. dovodov ale musela som sa rozhodnúť, tiež z toho nemám traumu, proste stáva sa. Ono ženy ktoré išli na potrat a sú v pohode to do sveta asi veľmi nevytrubujú.