icon

Menšia nosová kostička. Bude v poriadku?

elissa29
2. dec 2010

Ahojte dievčatá.Som v 23.tt a včera som bola na morfologickom ultrazvuku,kde dr.zistil menšiu nosovú kostičku.Všetko ostatné je v úplnom poriadku,len toto je jediný problém,nie je malá,len je menšia - do správy napísal hypoplastická nosová kostička.Výsledky z triple testov som mala hraničné 1:500 - vraj som v takzvanej šedej zóne.Stretla ste sa niektorá s týmto a predsa sa vám narodilo zdravé bábätko? Bola som aj na genetike,tam mi dr.povedala,že to nevyzerá až tak zlé,že to môže byť aj to,že sa len bábätko narodí s menším noštekom.Mám už jednu zdravú dcérku.Ďakujem za všetky odpovede

Strana
z4
alojzova
2. okt 2019

@visna6 a ty si mala ake zvisene riziko pri testoch

kessy25
18. nov 2020

Ahojte baby som v 31 tyzdni uz ked som bola v 20 tyzdni mi doktorka pri sone povedala ze male ma mensi noztek vtedy namerane 5,1 ale inak vsetky ostatne minor markery negativne.. V 26 tyzdni povedala ze to nic neznamena ze moze mat mensi noztek a kedze sa mali tocil tak ze sa to neda presne ani odmerat.. A teraz v 31 tyzdni vravela ze no na lavo je hypoplazia nosovej ale to nemusi vobec nic znamenat.. Tak sa pytam ci stym mate skusenosti a ci bolo vsetko v poriadku

visna6
18. nov 2020

@kessy25 tak ti poviem, nerieš 🙂 všetko bude v poriadku, ja som sa pre nos narevala ....a to mala naša noštek pri sone v 20.tt necele 3cm (pod 1%normy koľko v Tom čase mal minimálne merať). V 30.tt už na nos ani nepozerali len tak celkovo ako sa má, placenta, koľko má vody, priechody 🙂 držím prsty, určite je zdravé

ckatka
18. nov 2020

@elissa29 keď chceš mať istotu daj si spraviť trisomy testy alebo niečo podobne...kde vám.vysetria genetiku.

kessy25
18. nov 2020

@visna6 tak mne povedali ze mam na lavo hypollaziu tej nosovej a doktor nameral v 20 tyzdni 5,1 a napisal zaver ze minor markery negativne az na nb.. A teraz doktorka ze no je to tam ale nemusi to nic znamenat.. V 12 tyzdni sme mali nt hranicne ale nakoniec krv dopadla dobre tak doktorka nechcela aby som sla na odber plodove

visna6
18. nov 2020

@kessy25 cosi 🙂 vobec sa nestresuj, ja som to tu uz pisala...ale napisem aj tebe...nasa eliska v 12.vobec tie nosove kosti nemala, vobec, v 20.boli velkostou pod tym 1%normy, v 30. to uz dr.neriesil, nemeral, lebo naco, uz to zmysel nemalo...ja som nebola na daslie vsetrenia, vzali sme to tak, ze bude ako ma bt...mimo toho mala podla utz dieru na srdci, nedoliehavu chlopnu....narodila sa uuuuuplne zdrava. Nries to naozaj, nestresuj sa 🙂 pre 20.tyzden je dolna hranica 5,7 (myslim, hodim ti tu tabulku, ktoru som mala vtedy nastudovanu od A po Z) takze 5,1 vobec nie je take zle 🙂 . Uzivaj si posledne tyzdne, babo bude s krasym malym nostetok 🙂

kessy25
18. nov 2020

@visna6 ja som si poplakala uz prvy tyzden po tom 12 tyzdni lebo doktor spomenul downov.. Alw potom som si povedala dost.. Malinkemu to neprospieva a hlavne nechali by sme si ho tak ci tak 😊 a potom v 20 tyzdni doktor povedal ze vsetko ok az na nostek

visna6
18. nov 2020

@kessy25 ja som sa tak ukludnit nevedela, revala som asi kazdy vecer, prve o bolo ked sa narodila som sa pytala aky ma nos :D :D ale naozaj, ved aj na tej foto ma pekny nostek (ten skok medzi ockom a nosom) ja som si na nasej fotke toto pozerala dookola ze neexistuje aby tam tie kosticky neboli alebo boli take malinke ked ma pekny nos.

kessy25
18. nov 2020

@visna6 tak tu je hlavne prava strana vidiet ta lava ani nie ale aj ja sa urcite nato budem pytat.. Tu je v 26 tyzdni 😊

visna6
18. nov 2020

@kessy25 krasny 🙂 ono ti kosti, podla mna, nevie zmerat kazdu samostatne, su hned vedla seba a same o sebe male... keby bola jedna kratsia abo druha tak co by bol ten nostek do strany nakloneny? :D ani v meraniach, v papieroch nepopisuju prava kost, lava kost, ale spoloce ako jeden udaj 🙂 nostek ma krasny

kessy25
18. nov 2020

@visna6 mne tam napisal v 12 tyzdni ze nb + hypoplazia v lavo 😂

visna6
18. nov 2020

@kessy25 vazne :D ? sranda, mne to ukazovali stale len ako jeden celkom, aj ked vraveli "kosticky" :D

kessy25
18. nov 2020

@visna6 vsak preto tomu nejak nechapem vsak ked raz daju ze nb pritomna tak potom lava prava strana to sa asi neda ani merat vsak krpec sa im nebude tocit ako chcu

Strana
z4