icon

Menšia nosová kostička. Bude v poriadku?

elissa29
2. dec 2010

Ahojte dievčatá.Som v 23.tt a včera som bola na morfologickom ultrazvuku,kde dr.zistil menšiu nosovú kostičku.Všetko ostatné je v úplnom poriadku,len toto je jediný problém,nie je malá,len je menšia - do správy napísal hypoplastická nosová kostička.Výsledky z triple testov som mala hraničné 1:500 - vraj som v takzvanej šedej zóne.Stretla ste sa niektorá s týmto a predsa sa vám narodilo zdravé bábätko? Bola som aj na genetike,tam mi dr.povedala,že to nevyzerá až tak zlé,že to môže byť aj to,že sa len bábätko narodí s menším noštekom.Mám už jednu zdravú dcérku.Ďakujem za všetky odpovede

mimka_mimi
23. jún 2017

@majusss dakujem ti pekne za podporu 😊 verim tomu, lebo vsetko ostatne je v poriadku. Myslim, ze keby naozaj nieco hrozilo, tak aspon nejaky iny naznak tam je. Teraz sme 20tt+1 a v 19+5 mi namerali 4,6. Verim ze bude maly zdravy ako rybka 🙂❤

megica33
24. jún 2017

@mimka_mimi ahoj. K dr. Juhasovi lrn tolko ze mne namersl jeden den 4,7mm nosovu kosticku a den nato v mattine pan dr. Grochala 6,2. Takze asi tak by dom verila Juhasovi!!! Mala je uplne zdravicka a ma krasny nostek 🙂 PS: ziszil aj stdcovu vadu ktoru den nato vyvratil DR. Grochala

trishke
8. dec 2017

Ahojte, pre vsetky buduce maminy, ktore sa trapia kvoli kratkej nosovej kosticke- aj nas drobec mal velmi kratku kosticku, naplakali sme sa, hladali informacie na internete a v kutiku duse sme dufali, ze maly je v poriadku...a tak aj bolo. Narodil sa s krasnym nosikom a bez akehokolvek postihnutia 🙂

visna6
22. jan 2019

@afrika ahoj, prosím ta, aké znaky ti vychádzali po utz? Momentálne riešim tento problém :/

visna6
22. jan 2019

@denduska ahoj, prosím ta, akú veľkosť bodovej kostičky ti namerali keď bola pod normou? Ja teraz riešim problém s kostickou :(

alojzova
27. sep 2019

@anjelicek26 preco mne moj lekar nic o nosovej kosti nepise v knizke

terezka1947
27. sep 2019

@visna6 moj mladsi mal mensiu ako je norma,presne neviem....aj lekar uz potim pri.dalsich meraniach ma stresoval s inymi parametrami,ale syn je ok.

alojzova
27. sep 2019

@terezka1947 mala.si aj riziko.na dawnov syndrom

terezka1947
27. sep 2019
visna6
27. sep 2019

Ja vam poviem tolko...ze stresy ake som zazivala uz viac nechcem. V 12.tyzdni nosova kosticka nikde....v 20.tyzdni bola pod 1% normy. Mala som nastudovane vsetky rozmery ake maju byt ....ku kosticke sa pridalo aj srdiecko...ze defekt, nedoliehava chlopna...celkove riziko po tychto parametroch bolo 1<5
Nesla som na amnio ani na nifty...ked som citila pohyby aj tak by som to uz inac neriesili, len som dufala a modlila ze vsetko bude dobre
Vysledok? Mame doma uz 3 mesiace zdrave dievcatko...ani so srdieckom ...s nicim ziaden problem, brali jej aj krv v nemocnici na kontrolu chromozomov lebo tomu neverili. Nostek ma pekny a celkovo .. no nechapem naco su tie vysetrenia, verila som viac utz ako krvnym testom ale po tomto uz ani ultrazvukom.

alojzova
27. sep 2019

@terezka1947 kolko mas rokov

alojzova
27. sep 2019

@visna6 mala si riziko na dawnov

terezka1947
27. sep 2019

@alojzova pozri profil,no a pri synovi.som mala o 5menej

visna6
27. sep 2019

@alojzova ved to pisem, ze 1<5 ...

alojzova
27. sep 2019

@visna6 kolko si mala rokov

alojzova
27. sep 2019

@terezka1947 a bola si na amino

terezka1947
27. sep 2019

@alojzova nebola,my sme s manzelom to brali tak,ze je to nase babatko....a ked bude ok,bude,ked nie,je nase....amnio sa berie ako neskodna vec,no tiez ma svoje uskalia. A co vlastne ukaze?pre nas vypovednu hodnotu nemala,kedze sme boli zmiereni so vsetkym.

alojzova
27. sep 2019

@terezka1947 ake ste mali riziko

terezka1947
27. sep 2019

@alojzova nepamatam...a papiete.som vyhodila....

alojzova
27. sep 2019

@terezka1947 ale si mala menej ako ,100

terezka1947
27. sep 2019

@alojzova urcite ano

alojzova
27. sep 2019

@terezka1947 a je nakonec zdrave

alojzova
27. sep 2019

@alojzova a hovorili ti lekari ze bude chore

alojzova
27. sep 2019

@alojzova a hovori ti ze bude chore

alojzova
27. sep 2019

@alojzova a hovorili ti ze bude chore

alojzova
2. okt 2019

@majusss ako sa vola ta dochtorka

alojzova
2. okt 2019

@majusss ako sa vola ta dochtorka

visna6
2. okt 2019
alojzova
2. okt 2019

@visna6 aha a nakoniec je babetko vporiatkt

visna6
2. okt 2019

@alojzova áno, úplne. Mne to nie len z krvi vychadzalo ale aj podla ultrazvuku, takze uz lekarom nverim....riziko 1 k menej ako 5 a vsetko ok .... a podla ich vyjadreni.."no, sila take riziko, to je uz tak na istotu.." mala byt takzmer na 100% down a mat srdce take ze bude potrbovat operaciu
ty mas zle vysledly?