icon

Môže ísť tehotná žena do ZOO?

simonaluk
14. júl 2021
Strana
z2
simonaluk
autor
15. júl 2021

@taskataska ďakujem pekne, 🙂 aspoň jeden milý komentár 😉

simonaluk
autor
15. júl 2021

@elizabet173 😁😁 denne ja sa pýtam ty nato odpovedať nemusíš 😉 uľahčí ti to písanie

lavender273
15. júl 2021

Urcite nie.

malinoismum
15. júl 2021

@simonaluk Samozrejme ku tehotenstvu ti moc gratulujem, držím palce.. ♥️

-Za mna ale dosť preháňaš, zľaknúť sa predsa môžeš aj doma keď v TV niečo uvidis, cestou do prace, obchodu - alebo aj na zachode pavúka …a nikdy som takú story ktorú si opísala nepočula. 😉

Ideálne na zvyšok tehotenstva v tvojom prípade nechodiť nikam… pripadne nech ti muž nosí jest do izolovanej a tapacirovanej cely a aj to, samozrejme nesmie byt hocičo 🙂

Áno, teraz preháňam ja- ale reagujem na ten extrém ktorý si napísala ty. Hlavne sa drz a ver mi, strach a stres z toho, “čo sa môže stat” - ubližuje viac ako ZOO. Krásne tehotenstvo prajem.

andreatytler
15. júl 2021

@simonaluk Nevsimaj si urazlive a stiplave komentare. Zena ktora k tehotenstvu prilsa bez vacsieho snazenia nikdy nebude chapat ak sa citis.
Chapem ze sa snazis vylucit uplne kazdu potencialnu nebezpecnu situaciu a ber tuto diskusiu tak, ze aj ked ta pourazali, si o nieco mudrejsia a urobila si pre svoje dietatko maximum. Vela stastia.
Zlaknutia sa v ZOO by som sa nebala. Sance ze sa niecoho zlaknes doma alebo na ulici su ovela vacsie. Ak mas zdrave tehotenstvo, myslim ze sa zlaknutia (ani velkeho) nemusis bat.

elizabet173
15. júl 2021

@simonaluk ak sa bojíš, že by na teba mohlo v ZOO vybehnúť zviera, potom nevychádzaj ani von, môže na teba vybehnúť susedov pes a ty sa zľakneš. Tiež môže prievan plesknúť dvermi a zľakneš sa, takých situácií je milión. Vykašli sa na čo by sa mohlo stať, prestaň sa prehnane pozorovať a užívaj si tehotenstvo.

simonaluk
autor
15. júl 2021

@andreatytler ďakujem aspoň niekto ma chápe 🙂.... Ľudia sú už taký keby som bola fakt taka blbá tak im tu začnem vypisovať podobne veci ako oni mne, ale neriešim to ako si napísala ženy ktoré sa k tehotenstvu dostali jednoducho nepochopia,,pritom som len odpovedala nato čo písali a nato že sa bojím mala by som byť izolovaná a pod, to že sa opýtam neznamená že sa bojím ako to je jedna z vecí ktorú nepochopili oni . Keby som sa bála tak sa nechystám do tej Zoo a podobne na iné veci ,, príklad povieš ze si v izbe a oni z toho urobia že si v nejakej mini diere, len kvôli tomu že sa to opytas.... Ale neriešim to už...

jaskolka
15. júl 2021

Sama som prežila MA, čiže určite má nemôže nikto obviniť, že nechápem autorku, lebo som nic také ťažké nezažila. Ale určite by som sa neobávala, že "v ZOO sa zľaknem zvierata". Veď zlaknut sa môžeš hocikde, zatrubi auto, na ulici na teba vybehne pes, a podobne. Inými slovami, keď žena potrati, môže to byť z dôvodu fakt obrovskej traumy, (úmrtie v rodine) ale nie z vybehnutia zvierata za, sklom, alebo co je na 99%pravdepodobnejsie, že ide o poruchu zarodku alebo iné vnútorné príčiny (zrazanlivost krvi, problémy s hormónmi). Zbytočný strach je oveľa horší,poviem to rovno. zdravý plod sa nemá prečo neudrzat a poškodený by mohol odísť tak ci tak, aj keby si sedela v zlatej izbe na pohovke bez pohybu.

julie19
15. júl 2021

@simonaluk gratulujem k tehu, ale skutočne odporúčam pre tvoje vlastne dobro a dobro toho mini bábätka ktoré už teraz v sebe nosis... nestresuj sa zbytočne takýmito “čoby keby” lebo si tým len sama pridavaš na nepohode... ja chápem, že máš obavy a že po 3 rokoch snaženia proste chceš mat všetko tip top ... ale 1. prelaknut sa môžeš hocikde, aj doma v obývačke 2. si v prvom trimestri, do tých 12tt je to hop alebo trop a ty s tým moc neurobíš, aj keby si bola zabalená v bublinkovej fólii ... ja som v 7tt sedela na gauči u kamarátky na návšteve ani som sa nenalakala ani som nič špeciálne nespravila, zrazu na mna prišli kŕče ako na ms tak som šla na wc a už so mna liala krv... samozrejme sa to neskončilo dobre a keď som sa u doktorky ľutovala tak mi povedala že do toho 12tt aj keby som len meditovala a dýchala tak to neovplyvním a telo vylúči plod ak by malo byt niečo v neporiadku ... keď sa podarilo druhý krát veľmi veľmi som sa bála ale snažila som sa fungovat rovnako ako vždy a nakoniec to bolo krásne tehotenstvo, sportovala som, chodila som na hrady, zámky, rozhľadne, kúpaliska, cyklochodníky (to len take rovinky okolo priehrady a podobne), boli sme v 8 mesiaci na oravskom hrade kde bolo kvantum schodov a dalo sa to krásne zvládnuť, dokonca v 9 mesiaci na výročie svadby sme dali ešte taký mini výlet do skanzenu, kde som sedela asi na každej tretej lavičke lebo už som bola fakt na prasknutie 😅 bolo to najaktívnejšie leto aké som mala ... tak ti držím palce aby si mala podobne zážitky a skús sa menej sústrediť na neexistujúce komplikácie a viac si to uzi, veď si čakala tak dlho ;)🤞

makova333
15. júl 2021

@simonaluk po vysvetleni preco si sa to pytala odporucam polozit nabuduce otazku ci moze tehulka pozerat televizne noviny. Ja som ako netehotna som prestala, ohrozuje to moje psychicke zdravie, lakam sa kazdych 5 sekund. K tej Zoo staci sa pohybovat dalej od skla a mrezi.

3vita
15. júl 2021

@simonaluk sama som otehotnela po vyše 2 rokoch snaženia, mám za sebou 2 biochemické, momentálne sa snažíme opäť zatiaľ neúspešne takže si nemyslím že som prišla k tehotenstvu ľahko. Ale teda s takýmto prístupom sa skôr do pôrodu zblázniš. Zľaknúť sa môžeš aj doma, aj v práci, aj na ulici, aj v posteli, hocikde.
Samozrejme prajem všetko dobré

mamusa34
15. júl 2021

@simonaluk aj ja chcem ísť 🤷😍🤰

Strana
z2