Môže tehotná pracovať do 22tej hodiny?

mirunka33
28. máj 2015

Ahojte,
potrebovala by som poradit s pracovnym casom. Je mi jasne ze tehotne nemozu pracovat v noci ale viete mi poradit ako je to s poobednymi? U nas pracujeme na dve smeny - ranna 6:00-14:00 a poobedna 14:00-22:00. Moze tehotna robit do 22:00? Samozrejme ked jej to nerobi dobre-vecer unava,bolesti oci a pod.

sardinka333
28. máj 2015

@mirunka33 čo ja viem tak sa robí normálne do ukončeného 34tt tehotnosti.(ak nie su zdravotné komplikácie) ..či si za ,,pásom,, v kancli alebo neviem kde. Ja nastupujem na MD v ,,sobotu,, oficiálne.
Samozrejme verím tomu že s postupujucim tehotenstvom je každá práca náročná, hlavne tie fyzické, preto tehotné maju obmedzenia čo sa týka nosenia a tak. Pracovný čas čo popisuješ mi pride ,,fabrikový,, ja som takto pracovala ešte za slobodna v tlačiarni cenín. Ak ti tá práca nevyhovuje tak máš dve možnosti...dať sa vypísať na PN alebo sa dohodni s veducim nech ťa nechá len na rannej zmene koli tomu večeru ak je to možné....

ajkava
28. máj 2015

Choď za lekárom a nech ti napíše, že neodporúča robiť nočné. A máš to vybavené.

moncicip
28. máj 2015

@mirunka33 Nikto tehotnym nezakazuje pracovat v noci. Ale vsetko zavisi od dohody so zamestnavatelom. Takze ak ti dany pracovny cas nevyhovuje budes musiet ist za nadriadenym a s nim sa dohodnut na preradeni na inu pracu pripadne na zmene pracovneho casu. Ak ti take nieco neumozni tak potom bude jedina moznost ist na PN.

katie555
28. máj 2015

ja som pocas tehu pracovala kolkokrat do 22. vecer (do 35tt)...vyhovovalo mi to v tom ze som rano nemusela vstavat skoro rano (teraz vstavam o2hej aby som sla do prace )
takze nemyslim si ze v tom by bol problem ..ale kazda tehotna je ina ...ale myslim ze pokial si na tom zdravotne dobre tak si nemyslim ze to ublizi tebe ci babatku

katuska2709
28. máj 2015

@ajkava
@moncicip Nepomôže jej papier na zákaz nočnej práce, lebo podľa zákonníka je nočná práca taká, ktorá sa vykonáva po 22. hodine do 6. hodiny rannej. Buď sa dohodne na medzismenke alebo môže ísť na PN.

Ja som do 6 mesiaca pracovala aj na nočných zmenách

moncicip
28. máj 2015

@katuska2709 Ja som nic take nepisala ze by jej papier pomohol k zakazu nocnej prace. Ja som aj pri prvom pracovala do 6mesiaca v noci a aj teraz zatial prcujem a dufam ze este dlho budem.

moncicip
28. máj 2015

@katuska2709 A keby jej gynekolog dal potvrdenie ze nedoporucuje pracu v noci tak sa tomu zamestnavatel musi prisposobit, teda za predpokladu ze ma na to vytvorene pracovne miesto. Mne s tym nerobili problem ked som pri prvom doniesla papier od gynekologa, hned ma preradili na ranne.

moni244
28. máj 2015

Daj sa vypisat na PN, niektore fakt len rozmyslaju, ako nepracovat, alebo mat vselijake ulavy, to ta na rannej oci nebolia? A je ti lepsie vstavat o 4 rano?

moni244
28. máj 2015

@moncicip lenze poobedna nezapada do nocnej, cize ten papier od doktora by jej bol na dve veci

mirunka33
autor
28. máj 2015

Dakujem za vsetky odpovede, najskor teda bude dobre ked sa dohodnem s vedenim, ze by som chodila len na ranne pripadne donesiem lekarske odporucenie a PNku by som riesila az ako poslednu moznost. Uvidim ako sa to vyvinie.

katuska2709
28. máj 2015

@moncicip ja len píšem to, že práca v noci je klasifikovaná až po 22 hodine 🙂

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mirunka33
autor
28. máj 2015

@moni244 @fidka79 cakala som ktora "dobra dusa" pride s takymto komentarom. Predstav si, ze na rannej ma tie oci nebolia. A ano, je mi lepsie vstavat rano o 5 ako pracovat do 22. Ale to ty musis vediet predsa velmi dobre, ked ma tak poznas, aj moj zdravotny stav. 🙂

moni244
28. máj 2015

@mirunka33 pretoze kazda druha tema, ako najviac vybabrat zo zamestnavatelom, nic nerobit, same navstevy lekara a podobne, potom tu damy vyplakavaju, ze s nimi zamestnavatel po skonceni rodicovskej nerara, alebo im nechce vyhoviet zo zmenou casu

leeenka26
28. máj 2015

@mirunka33 ja ta vobec neodsudzujem a chapem. Tehotna je uz o 21.00 unavena a zrela do postele. Ak ti to nevyhovuje skus si skratit pracovny cas alebo prist skor do prace na tu poobednu. Zamestnavatel to urcitw viac privita ako pn.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ajkava
28. máj 2015

Takže aby niektoré nemudrovali a čo bolo kedysi, nemusí byť dnes, tu je čierne na bielom - čo áno a čo nie. http://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rodi...

sense
28. máj 2015

@mirunka33 skus sa dohodnut s vedenim a ked nie, tak s lekarom, ja som mavala "ranne" nevolnosti cely den a cim neskorsie poobede tym horsie, takze pre mna bolo tiez lepsie pracovat rano ked som ako tak vladala ako poobede ked som ku veceru uz len objimala zachodovu misu....

tehotenstvo sice nie je choroba ale nie u kazdej prebieha bezproblemovo...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bianca
28. máj 2015

@mirunka33 nikde nieje cierne na bielom ze tehotne nemozu robit nocne

janinah
28. máj 2015

uvedom si,že ak si budeš pýtať len denné,tak kolegyne budú musieť viac robiť tie odpoludňajšie,poďakujú sa ti,? buď máš zdrav. problém a ideš na PN alebo robíš ako treba.....som tehotná a chcem výhody nie je populárne v kolektíve,tak si rozmysli čo urobíš

siska53
28. máj 2015

@mirunka33 v byvalej robote robili maximalne do 21 a neskor uz len ranne do 17tej. Ale tam bolo vela typov zmien vratane nocnych. Preriesit si to musis u vas so sefom(kou).

miadi
28. máj 2015

podla mna je kazdej zeny osobna vec kedy chce prestat robit moze byt doma od zaciatku teho alebo robit az dokedy vladze. Alebo chce.
Ja mam 22dni do porodu a do roboty chodim podla toho ako ma potrebuju..ibaze po 8h statia a sedenia mi puchnu nohy a to nie je sranda. Ale zas odpuchnu.Uz tam pojdem len na menej hodin..Su dni ked ma vsetko boli a zurim ze tam aj porodim ale som aj rada ze tam som.
Legalne asi nie je nikde zakazane aby tehotna robila do 22h no napriklad niekde v Holandsku ci kde je zakazane aby tehotna pracovala po 36tt..
nemas dvihat nic tazke alebo sa pohybovat v priestoroch kde sa pouzivaju chemikalie..ale o vecernych hodinach ze by boli problem som nepocula..to len ked tebe nevyhovuje musis si to nejak zariadit aby si bola spokojna. 🙂

mihula
28. máj 2015

@ajkava mala by si citat,ona nocne nerobi

sisaka
28. máj 2015

@fidka79
@moni244 baby uplny suhlas. U nas v praci mame plodne obdobie a mame 8 tehotnych 😀 , niektore uz aj porodili. Par si pred materskou docerpalo dovolenky tak isli v 36. tyzdni, ine pracuju do 38. Podotykam denne, poobedne, nocne.... Ale to nie je Slovensko, ze prides k doktorovi som unavena mozem ostat doma 30 tyzdnov.... Ja nie som tehotna, ale rano o 6, ked zaciname sa mi chce strasne spat, poobedna mi nevyhovuje, lebo syn chodi so skoly o 3, o 9 sa mi uz chce spat a ja musim robit as do 10.30 a nocna je zabijak, tak ma bolia oci, ze ledva vidim na pc....Myslite, ze ma doktorka vypise?

mihula
28. máj 2015

@fidka79 vsak ma poznas,ani ja nebudem fukat.Tak ma svrbia ruky,tak by som si po nich nahadzala.Ja dnes vecer pisat nebudem,idem mat pekny vecer 🙂

mihula
28. máj 2015

@sisaka vypiše,ked povies,ze uz si bola tehotna a si si nic nevybrala,a uz si starsia,tak teraz tie neduhy na teba lezu,a puchnu ti nohy,tak ja by som ta okamzite vyhnala na PN 😀

velkacica
28. máj 2015

prečo by nemohla? tehotenstvo nie je choroba!

alka1980
28. máj 2015

Odpoviem ti za seba.Ano pokial nie je problem poobedne mozes kludne robit a i nadcasy,ak sa nato citis.Bude najlepsie,ak sa dohodnes so svojim zamestnavatelom ci ti to umozni pracovat len rano,pretoze nemusi.Hm,u nas v praci viem,ze by toto neumoznili ziadnej.Ak mas zdravotny bude lepsie ist pre svoje i zdravie babenka na pn.V kazdom pripade krasne tehulkovanie zelam.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre