icon

Môže ultrazvuk zle určiť pohlavie dieťaťa?

12. feb 2025

Ahojte čítam veľa na cz modrom koniku že im zle určili pohlavie z ultrazvuku…poviem vám pravdu že mám syna a vyzerá to tak že čakáme ďalšieho tak hľadám nejakú nádej ešte aj keď som sama videla že to chlapec je…čítam to len pre moj lepší pocit🤣zaujimalo ma či sa to vám stalo že nakoniec z chlapca bolo dievča…ďakujem❤️a nepotrebujem výklad o tom že to dieťa za to nemôže a bla bla bla,samozrejme že ho milujem len som chcela dievcatko keďže syna už mám…ďakujem za pochopenie😁

Strana
z2
ivik4
12. feb 2025

Ja som mala byt Lukaš a mama mala prekvapko. Lenze vtedy bol ultrazvuk aky bol 😃. No par x som tu citala ze sa stalo aj tieto roky

stanulienkat
12. feb 2025

Samozrejme, ze sa moze mylit. Pohlavie moze byt prekryte pupocnou snurou, plod moze byt opacne otoceny, skreslenie obrazu..... Lenze cim je blizsie k porodu, tak vysledok je jasnejsi.

maryetta
12. feb 2025

U mna sice dr vzdy-a aj relativne skoro urcil pohlavie spravne. Ale mam kamaratov ktori cakali dievcatko cely cas a zrazu v porodnici chlapec.
Ono ale zalezi ako sa ukaze babatko. U nasich to bolo proste hned vidiet ze aj ja som nevidela iba machulu ale to co tam realne bolo 😂

lauriik
12. feb 2025

Nepoznam nikoho komu by zle urcili pohlavie. To nezamena, ze sa to nemoze stat. Ale asi je to fakt vynimocne. A skor by som teda cakala, ze sa z dievcatka stane chlapcek. Ked raz tam ten pipik je tak uz neodpadne.

autor
12. feb 2025

No mne to povedal v 15tt…popravde som aj každému hovorila že to je určite chlapec ale tak vnutri v sebe som dúfala že mi to vyvráti a teraz tomu vôbec nedokazem uveriť…v sebe úplne cítim že to je dievcatko…aj keď na ultrazvuku bolo vidieť že nieje,tolko nad tým rozmýšľam že sa mi vkuse o tom aj sníva 😅

autor
12. feb 2025

@lauriik no neodpadne😁len som videla aj citala že dievčatka to môžu mat ako keby “opuchnuté” a vyzerá to ako chlapcek ale keby ja čakám dievča tak neviem akým brutálnym spôsobom by muselo byt opuchnuté 🤣

januska12323
12. feb 2025

Neboj ešte stále ti môže o pár rokov zahlásiť, že je dievča. Nie nepoznám nikoho komu zle určili ale stať sa to môže.

mofa
12. feb 2025

Uz som to tu pisala. Mne tiez pomerne skoro povedali, ze chlapec dlho predlho to bol chlapec normalne tam bol pipik vsetci to videli a mam najkrajsie dievca na ulici😝ale neznamena to, ze za par rokov mi nepovie, ze sa citi byt chlapcom🙂)

autor
12. feb 2025

@mofa waaaau 🥹a môžem sa spýtať pred kolkymi rokmi sa toto stalo? 😅

nika898
12. feb 2025

Mala som rovnaké pocity ako ty. Prvý chlapec a druhé som túžila mat dievča. To že to bude chlapec som sa dozvedela už v 12 týždni. Priznám sa že som bola z toho smutná a stále som dúfala že na ďalšom sone mi povie dr že je to dievča. Vlastne som v to verila až do pôrodu 🙈🙈🙈. Môže sa stať že to bolo zle vidno. Nádej zomiera posledná ako sa hovorí 😂😂😂. No väčšinou podľa toho čo mi dr vravel sa to stáva naopak že z dievčatka je chlapec.

autor
12. feb 2025

@januska12323 tak to snad nie😐🤣

evcagabi
12. feb 2025

Kamaratke este tyzden pred porodom vraveli, ze to bude dievca. Az na sale mala prekvapko s chlapcom 😅 ja som sa dozvedela az v 30tt, ze to bude dievca, ale mne to ani zistovat nemuseli, ja som proste vedela, ze to bude Ela aj ked sa ma ololie snazilo presvedcit o opaku 😅😅😅

autor
12. feb 2025

@nika898 hej z dievčatá sa skôr stane chlapec 🙄aj ja mám 20ho ultrazvuk a dúfam že to bude dievča (na 90% som si istá že nebude🤣) ale budem dúfať do porodu až 🤣

mofa
12. feb 2025

5 rokov dozadu. skuseny lekar🙂 vela veci mala nosila chlapcenskych🙂

maminabobo
12. feb 2025

S dievčatami je to v živote ťažšie 🙂)) , ale chápem, že ako žena túžiš po dcére...ja mám do páru, ale teda výchova dcéry dá oproti synovi zabrať a to je mladšia, ako syn...

autor
12. feb 2025

@mofa joooj🥹to musel byť šok…nebránim sa takejto chybe doktorov 😅

lauriik
12. feb 2025

Pozri, ja som treti krat tehotna a cakam tretie dievcatko 😂 A tiez som verila, ze teraz to bude inak lebo ine tehotenstvo, ine chute, sny s chlapcom. Tak sme sa na ultrazvuku tomu aj s muzom zasmiali a uz mam celu vybavu dievcensku 😅 A doktorom verim, ze takuto vec nedopletu. Ze keby mali pochybnosti tak povedia, ze si niesu isty.
Ak si videla pipika cez celu obrazovku tak sa s tym treba proste zmierit. Dvaja chlapci budu super partaci 🍀

ina2405
12. feb 2025

Sono sa môže mýliť a je veľa takých prípadov.
Mám štyroch chlapcov a teda tá veta že" tak hľadám nejakú nádej ešte aj keď som sama videla že to chlapec je…čítam to len pre moj lepší pocit🤣" je pre mňa nepochopiteľná a ten smailík trápny.Dúfaj, že bude chlapček zdravý.
Pustia sa tu do mňa mnohé a je mi to jedno.

lenkakravcova
12. feb 2025

Máš aj 3D ultrazvuk už za sebou? 🙂
Ja tiež dúfam v opačne ako mi bolo povedané. 😃😃😃 Ale samozrejme je to jedna aké pohlavie bude. Hlavne nech je bábätko zdravé 🙂

adka3321
12. feb 2025

Mne doktor najprv tvrdil ze na 99% chlapec, na dalsej kontrole na 100% chlapec a na dalsej okolo 23-24tt dievca a aj to je dievca, tento rok bude mat 6 rokov. V druhom tehotenstve mi doktor v 13tt povedal, ze to vyzera na dievca a aj to je dievca 😀 Takze stane sa. Prva dcerka prve 2-3 mesiace nosila modre oblecenie, lebo samozrejme som musela pokupit nieco 😂😂

autor
12. feb 2025

@ina2405 🤣🤣🤣🤣dobre moja…moja trápnosť ta musela strašne pohoršiť keď máš potrebu sa k tomu vyjadrovať,mne keď príde niečo trapne tak len pretočim oci a idem ďalej 😁nikde som nenapisala že by som mala radšej choré dievcatko ako zdravého chlapčeka…písala som aj že ho milujem tak nevytváraj zbytočne tlaky keď netreba…je to len na pobavenie,zaujímavé že ostatne ženy sa vedia o tom normalne rozprávať a zabaviť na tom😀

autor
12. feb 2025

@lenkakravcova samozrejme,nech sú zdraví to je najpodstatnejšie 😁áno mám aj 3D ale u prvého syna som videla aj gulky pri tomto zatiaľ len pipik😅ale nepochybujem o tom že to chlapcek je len trosku dúfam v omyl 🤣❤️

autor
12. feb 2025

@adka3321 toto je brutal že ešte ti povedia aj že na 100% a nakoniec dievcatko…lebo keby povie že 100% dievcatko a potom niečo dorastie tak to chápem ale tak čo tam na tých 100% videl?🤣 😅musel to byť šok…bolo to už dávno?

nikushka8
12. feb 2025

Kamaratom pred 4rokmi este 3dni pred porodom tvrdili,ze dievca. Ake prekvapko,ked nam prisla sprava a namiesto Sofia sa narodil Tobias 😁 este teraz sa smeju ako sa tvarili v porodnici zdravotnici,ked sa pytali na meno a ona suverenne, ze Sofia. Neverila im,kym neuvidela, doma vsetko ruzove 😁 Ale je pravda,ze na 3D/4D neboli, iba na obycajnom.
Moje druhe tehotenstvo bolo uplne ine ako prve a vsetci ma presviedčali, ze teraz to MUSI byt chlapec, no ja som aj bez sona vedela, ze to bude druha baba 😁

rivini
12. feb 2025

Kvalitny ultrazvuk s rozlisenim Degum II (co by mal byt standard v lekarskej praxi) by mal pohlavie od ca. 20. tt vediet urcite stopercentne presne. Lekar totiz nesleduje len to, ci vidi pohlavne organy, vysetruje aj to, ako je napriklad pri dievcatkach vyvinuta maternica, cize vnutorny reprodukcny system. Ak by mi lekar v 21. storoci pri degum II nespravne urcil pohlavie, velmi by som pochybovala o jeho odbornych kvalitach.

kiki68
12. feb 2025

Ano, usg nie je take zobrazenie, ze dokazes uplne kazdy detail vycitat, cize stat sa to moze. Pokial to nevies z nejakeho Nipt testu/ amniocentezy to pohlavie, tak to neni 100%.

evakadlec
12. feb 2025

v dnesnej dobe si myslim ze ti vedia velmi presne povedat co cakas

adka3321
12. feb 2025

Ja netusim, co tam videl. Aj mi ukazoval, ze chlapec, ale tak ja som na tom sone nic moc nevidela 😀 Sok ako sok, co ti ja viem, my sme sa tesili, ze dievcatko bude 😀 Tento rok bude mat 6 rokov, tak uz je to nejaku dobu.

rivini
12. feb 2025

@januska12323 😂😂😂

patta89
12. feb 2025

Mne dr. v 12 tt na NT screeningu povedal, ze to vyzera na chlapca...manzel tomu veril, lebo on povedal dr. ze iba chlapcov robi (maly sme uz starsieho synceka), ale ja som vedela, ze to bude dievca - mala som ine tehotenstvo ako to prve, ine chute, bolesti atd...Mne uz potom moj gyn. v 16 tt povedal, ze to bude dievca, v 20 tt na morfologickom utz sa to potvrdilo, ale manzel do porodu neveril, ze to bude dievca - jasne, ze bolo 🙈 teraz po dome nam beha 1r dievcatko a 4r chalan

Strana
z2