Môžem odmietnuť vaginálny ultrazvuk?
Ahojte. Tehotensky test mi ukazal dve ciarky, caka ma navsteva lekarky, aby to potvrdila. Jedna moja kamoska ma kusok nahlodala pochybnostou ,vravela, ze ked ona bola tehotna, tak jej lekarka urobila vaginalny ultrazvuk a vraj ten je skodlivy pre babo. Lenze lekarka klasicky vonkajsi ultrazvuk cez brusko robi az od 3 mesiaca. Je mozne vaginalny ultrazvuk lekarke odmietnut? Je podla Vas skodlivy?
máš právo odmietnúť akékoľvek vyšetrenie. ale najprv si poriadne zistí prečo ti lekár to ktoré vyšetrenie odporúča. aké sú plusy a mínusy a tak. mne robia vaginálny USG raz ročne v rámci PP. osobne na tom nevidím nič zlé. počas tehotenstva mi robili iba klasicky a zospodu ma MUDr. vyšetroval iba raz.
samozrejme mozes odmietnut cokolvek. ja mam 4 deti a nepocula som o tom zeby nieco take skodilo, predsa lekar ta nebude vystavovat riziku....co sa tyka vaginalneho usg, tak nim sa potvrdzuje akcia srdiecka, co inak ako tak nezistis, v 10.tt sa robi NT vysetrenie na vylucenie genetickych vad, takze naozaj zvas plusy a minusy a nepocuvaj kto co povedal alebo napisal, riad sa srdcom a pocitmi.
Ja mam 4 ZDRAVE deti , ktore boli od zaciatku tehu tiez potvrdene vaginalnym usg 😉
pri dcerke mi taky ultrazvuk ani nerobili a pri malemu kym som bola v nem. v piatom tyzdni, inak moj lekar posielal na ultr. k inemu kedze nema v ordinacii taky kvalitny, a pocas tehot. som bol len 4x ....zas nevidim zmysel robit ho nejako casto...pokial je vsetko v poriadku....
@kukuckalucia mozes odmietnut .. do 3mesiaca, co je 12tt ,nemusi byt ziadne utz vysetrenie, je to na tebe,.ale hlavne never vsetkemu co sa hovori, kamosla isto nie je studova a divila by som sa keby citala nejake zahranicne studie o moznej skodlivosti ultrazvuku., kedze taketo studie nie su, su to dohady.. utz robi doktor par minut, isto ho nebude robit hodinu, cize neuskodi..mozno to bude pre teba zazitok vidiet tlcuce srdiecko babatka ..🙂
Mne ho robili pri oboch dcérkach na začiatku tehotenstva , vlastne mi ich robili na potvrdenie tehotenstva a všetko ok. Nerob si starosti tam kde netreba, je to normálne a potrebné vyšetrenie ktoré absolvovala skoro každá budúca mamina. A pridávam sa tu k maminám, ktorým stúpa tlak pri slove ŠKODLIVÉ. Snáď máš vlastný rozum, a dokážeš si urobiť vlastný zdravý úsudok a nepočúvať rady premúdrelých kamarátok. 🙂
vaginálny ultrazvuk robí by som povedala väčšina lekárov v začiatku tehotenstva. žiadnej žene to neublížilo, ani žiadnemu bábätku. mne ho môj doktor tiež robil pri oboch tehu a žiadny problém, známa ťa zbytočne doplašila. v takom skorom štádiu sono cez bruško nie je dosť presné a teraz je dôležité vidieť či je všetko v poriadku, či bije srdiečko a neskôr meranie NT, takže isto by som utz neodmietala
Ja som to tiež počula ale neviem už odkiaľ. To je taká davová psychóza raz som doktorovi povedala, že som niekde niečo čítala a mi povedal, že ma to kašli. ono opýtať sa môžeš, hlavne nazbieraj kade tade informácie. A premúdre kamarátky to mám najradšej
No ja za seba poviem, ze som rada, ze kazdy mesiac vidim svoje nenarodene dieta a vidim, ze je v poriadku... Neviem si predstavit, ze by som len 9 mesiacov cakala a nevedela co s nim je, hlavne ked som zozaciatku spinila, nasledne bola chora a podobne...ak si niekto trufa podstupit to riziko prosim, ale ja som rada, ze vidim ako moje dieta vo mne rastie a pribera a ze je ok
Sem-tam mi dokonca zakyva, hned mam lepsi den. A skodlivy, nepostupujes ho kazdu hodinu, takze myslim, ze raz mesacne pre kontrolu chvilkovu, to az take hororove nebude, ale kazdeho osobna vec
Mne robili pocas tehu aj rtg hlavy a vsetko je ok. Zakryli mi brusko takou zeleznou zasterou a bolo dobre. Sona by som sa ja teda vobec nebala.
prosim vas,chcem sa spytat,ak deti vravite,ze su ok,zdrave,ani jedno z nich netrpi akoukolvek poruchou reci a akoukolvek formou hyperaktivity,totiz s detmi som v kontakte a hadam viac ako polovica sa furt trase,myka,neobsedi,plus x poruch s recou atd.... nebude to dako suvisiet vsetko jedno s druhym
Mne kamaratka povedala ze ked daas ucho z krabicoveho mlieka hore a ake tam bude cislo.tolko krat bude prevadene...samozrejme som v ob hode hladala najmensie cislo...a ..vyslo najavo ze obycajny hoax..a toto bude dalsia kravina!...
ach...niekedy už mi je smiešne, že niektoré ženy veria viac tomu, čo ktorá kamoška povedala, čo kde prečítala na internete, že počula od kamošky, ktorej kamoška čítala o takej a takej štúdii škodlivosti a neviem čoho....nezvážila si, aké riziko by malo pre teba napr. nezistenie mimomaternicového tehotenstva? to by si odmietla aj v prípade, že by si začala špiniť? a tie ďalšie spojitosti medzi hyperaktivitou detí, poruchami učenia a pod....že voľakedy sa utz nerobil a deti nemali poruchy....určite už zase ženy čítali na internete zaručene preukázané štúdie ktoré to dávajú do súvisu...ale v minulosti sa ani neriešilo, či je dieťa viac alebo menej neposedné, veď sú to deti, je normálne že neobsedia, ale dnešná doba od nich očakáva neprirodzené vlastnosti k veku, urobí z toho diagnózu hyperaktivity a neviem čo...voľakedy (keď už sa niektoré ženy tak radi na tú dobu odvolávajú) by vám akurát povedali, že hentá má pokojné a tá druhá neposedné decko, a bodka. nikto by to viac neriešil...dnes sa rieši všetko, a to prehnanou mierou.
Tak to by bol aj sex skodlivy nie? On este nebude vediet urobit cez brucho ultrazvuk kedze je tam tuk nebude nic vidiet plod je este maly. Kazdej z nas robil na zaciatku gynekolog najprv vaginalny ultrazvuk aj po 12tt normalny cez brusko. Neboj sa nic sa nestane 😉 kamoska trepe
Ahoj,bud sama sebou,ak sa ti nieco nepaci...kludne to odmietni.Mne v prvom teho vaginalny ult. ani m nerobili... preto ma to pri druhom celkom prekvapilo.Vraj je vag.ult.skodlivejsi hlavne preto,ze je blizsie ku plodu...vlastne len par mm od neho.
Ja som toho odmietla uz viac...a tu som...ziva a zdrava...a vies co povedal primar na to,ked sestra povedala,ze vysledky genetickych testov nemame ,lebo pani ich odmietla?Povedal : dobre urobia! Ma to vcelku prijemne prekvapilo 🙂
Vela stastia Vam prajem 😵
Ak je ultrazvuk škodlivý, tak škodí rovnako cez brucho ako cez vagínu. Je to na tebe či sa rozhodneš dôverovať lekárovi alebo kamoške, ale mne vyšetrenie ultrazvukom zachránilo synov život. Mala som hematóm a odhalil to ten " strašne škodlivý ultrazvuk". Vďaka nemu som som vedela že život môjho dieťaťa je v ohrození a robila všetko preto aby som ho donosila.
Takže svoje tehotenstvo môžeš prežiť aj naturálne, bez lekárov, moderných prístrojov a výdobytkov dnešnej doby a modliť sa aby všetko dopadlo na 1. Držím palce aby zvíťazil zdravý rozum 🙂
@anjelikdianka ahoj, mozem sa opytat, co je ta skratka DCK? Ak som mala v piatom meisaci 45mm a teraz po mesacnej kontrole 50mm?je to nieco zle? Dakujem pekne
@kukuckalucia odmietnuť môžete čokoľvek a nielen v tehotenstve, je to len vaše telo, lekári vás nepoznajú ako vy a často vytvárajú falošné diagnózy, ja v tehotenstve po neprijemnostiach z lekárou som chodila len na nevyhnutné aby ma neohrozovala zbytočnými liekmi a strachom.

@kukuckalucia
ja som odmietla asi 4-5 vsetreni/zakrokov v tehotenstve, mimo ineho amniocentozu a vysetrenie posvy tymi zeleznymi roztahovakmi, lebo som po takom vysetreni vzdy zacala krvacat...
niekedy som musela podpisat ze ja som s tym nesuhlasila a v pohode, nikto sa extra nad tym nezamyslal