Nečakané tehotná v 45. rokoch. Čo teraz?
ahoj maminky vsade citam si zodpovedna ,,nezodpovedna ´´ v takom veku 45r. tehotna 😒 ano je to na velke zvazenie a velka zodpovednost stalo sa to aj mne mohla by som uz byt vlatne babicka a teraz toto mam spokojne vyrovnane manzelstvo tri deti ,dve dospele samostatne a jedneho sintra 7rocneho 🙂 ostala som zaskocena u lekara isla som len na krv a bac HCG zvysene na tehotnost samozrejme idem na gynekologiu s malym srdcom a s obavami co dalej mam dobru pracu zarobok a dietatko je necakane chcela by som Vas porosit bez uraziek o nazor viem predsa sa musim rozhodnut sama a bude to len moje rozhodnutie s manzelom 🙂 , myslite si ,ze vtomto veku je to zodpovedne ..,,nezodpovedne ´´ no mam strach uprimne povedane kvoli veku a hlavne teraz som si konecne nasla pracovne miesto kde mi to vyhovuje a hlavne dobry kolektiv mam obavi ako to oznamit ci neoznamit ako to zvladnem to je asi vsetko.... 🙂 dakujem kazdej mamicke za nazor ,len bez uraziek prosim !!!!
@bielasovicka niekto nechce vôbec mať deti. Niekto pp jednom povie že dosť. Ja som chcela mať vždy tri. Dve minimalne. Žiaľ v 35 som tri krat potratila. Keď sa dcerka narodila bola ťažkochora. Mala som už 37. Dlho som na ine dieťa nepomyslela. Ale keď som pochopila, že dcerku nevyliečime a že len trpi, tak už som mala takmer 40. Syn prišiel iba tak zo srandy. Lebo som neverila že donosim ešte zdrave dieťa. A tak sme to brali, že aj keď som tehotna opäť tak to aj tak nedonosim. Ale on sa narodil.. Teraz tomu tiež veľke šanse nedavam. Ale ak by sa to predsa narodilo, budem štastna. Ale zaroveň ai uvedomujem, ake ťažke je teraz vychovavať dieťa. Na jednej strane to je oveľa ľahšie pri prvom v 30, lebo už nemam toľko zbytočnych strachov a pravidel. Na druhej strane už fizicky tolko nevladzem ako pri prvom. Ale nikdy by som nešla dobrovolne na potrat. Tak že ak Pan Boh da, bude. Len to musime aj svetu potom oznamiť. A z tym ma väčši problem ako z tym dieťatkom, ak sa narodi.
Ja mam v 41 druhe. Prve mame po ivf po rokoch snazenia. Druhe prirodzene mame.za.odmenu 🙂
@snowflakenel super.
@sakalka chápem ta. ❤️
@bielasovicka ďakujem veľmi pekne.
@sakalka mne moja krstna mama povedala, že som ako mačka, keď som čakala 5.te. Brat zase že ty naša jabloň 🙈🤣. Predýchali a teraz sa všetci z neho vytešujú. Ako sa hovorí, každá senzácia trvá 3 dni. Aj tak nechápem tých ľudí, veď oni sa o to doeťatko starať nemusia. Podľa mňa sa hanbia, že “čo povedia ľudia”. Žijú podla sablony. V minulosti ludia mali bezne vela deti a aj v neskorsom veku.
Takze, hlavu hore, a s hrdostou a radostou povedat spravu pribuznym. Uz ako to zoberu, to je ich problem.
@igiana ďakujem pekne. No presne take to slova mi chybaju počuť. To sa nedočkaš od hocikoho. A najme od rodiny. Ano. Nikoho nezaťažujeme z ďetmi. Aj teraz mi pomaha zo synom cudzia žena, ktora je velmi ochotna. Je na dôchodku. Svoje vnučata už vychovala a nema čo robiť v zime veľmi. A je rada z detmi. To ani moja mama ani svokra nemaju taky cit aby sa venovali deťom.. Ale starať sa budu. A pričiny budu rôzne. Moja mama že akoze jej je mňa ľuto. Že toho mam veľa. Hoci v detstve jej to bolo jedno či som unavena či nie. A svokra zase sunčeka ľutovať bude, lebo toľke deti uživiť.. Chudak sa ani na dovolenku zase nedostane. A tak ďalej..V skutočnosti sa citia previnilo obe že nam z deťmi nepomahaju vôbec. Ale treba to nejak zaobaliť, aby nemuseli brať zodpovednosť na seba aj.

No ja som asi jediná v tejto téme ktorá by som už v 45 určite dieťa nechcela. 🤷🏼♀️