icon

Nečakané tehotná v 45. rokoch. Čo teraz?

anzelik
22. jan 2015

ahoj maminky vsade citam si zodpovedna ,,nezodpovedna ´´ v takom veku 45r. tehotna 😒 ano je to na velke zvazenie a velka zodpovednost stalo sa to aj mne mohla by som uz byt vlatne babicka a teraz toto mam spokojne vyrovnane manzelstvo tri deti ,dve dospele samostatne a jedneho sintra 7rocneho 🙂 ostala som zaskocena u lekara isla som len na krv a bac HCG zvysene na tehotnost samozrejme idem na gynekologiu s malym srdcom a s obavami co dalej mam dobru pracu zarobok a dietatko je necakane chcela by som Vas porosit bez uraziek o nazor viem predsa sa musim rozhodnut sama a bude to len moje rozhodnutie s manzelom 🙂 , myslite si ,ze vtomto veku je to zodpovedne ..,,nezodpovedne ´´ no mam strach uprimne povedane kvoli veku a hlavne teraz som si konecne nasla pracovne miesto kde mi to vyhovuje a hlavne dobry kolektiv mam obavi ako to oznamit ci neoznamit ako to zvladnem to je asi vsetko.... 🙂 dakujem kazdej mamicke za nazor ,len bez uraziek prosim !!!!

ivankalaco
18. júl 2018

@drakvak Ďakujem

sticker
havedka
12. aug 2018

maminy mam 46 a snazime sa este ale nedary sa

ivankalaco
12. aug 2018

@havedka Ahojky.. ja mám v septembri 45 rokov a som tehotná po IVF.. Podľa mňa prirodzene môžeš otehotnieť. Ja som po 42-ke otehotnela 4x (1x42,2x43,1x44)len to skončilo potratom, ale to je už iná kapitola.. Držím ti palčeky 🙂

andreaja
12. aug 2018

Blahoželám.Každé dieťatko je dar.

ivankalaco
12. aug 2018

@andreaja Ďakujem

sticker
havedka
12. aug 2018

@ivankalaco dakujem,no uz moc neverime tomu,asi mam uz stare vajicka,menzes mam pravidelny,pred rokom sme boli aj na vysetreniacha vsetko v norme

baby21
12. aug 2018

Uzasne. Babatko je velky dar. Vcera moja 43.rocna kamaratka porodila krasneho syna. Prajem vela zdravia

dolynkag
12. aug 2018

My sme žiaľ v utorok o naše vymodlene babo prišli v 19 tt, hrozný zážitok. Teraz neviem ako ďalej, či ešte skúsiť , lebo už mám 43 a to sa mi zdá už strašne veľa a teraz po tomto zážitku strasnom nevuem ako dákej. Bábätko malo chromozomalnu vadu.

ivankalaco
12. aug 2018

@dolynkag Viem čo sa ti stalo a je mi to veľmi ľúto..

yvik
28. sep 2019

Prepáčte ja mam iný názor . Dcéru som rodila po 40ke. Mala som co robiť aby som ju vynosila a hlavne porodila. Teraz som na ňu sama mám 45 a muž v zahraničí spláca hypotéku na dom. Ešte máme 18 ročného chalana a 13 nastrocnu dcéru. Vyhlásila som že je to moje posledné tehotenstvo.

zuzka6542
28. sep 2019

@janickacrazy presne na mna tiež pozerajú a pýtajú sa či to je brat 😂(mala som 20 keď sa narodil maly)
@anzelik nič si z toho nerob bude to možno ťažšie ale deti určite pomôžu 🙂 bezproblémové tehotenstvo želám 🙂

miiceencoovaa
28. sep 2019

@anzelik ahoj, myslím si, že to zvládnete aj s manželom 🙂 poznám jednu mamičku, ktorá s snažila o bábätko dlhé roky a už má ku 40tke a má to svoje vysnívané bábätko konečne 🙂 zvláda to veľmi dobre, tak si myslím, že to zvládnete aj vy, však starší súrodenci pomôžu určite a potešia sa 🙂

uhnakova
28. sep 2019

@yvik
@zuzka6542
@miiceencoovaa baby, tema je z roku 2015, autorka diskusie to uz ma iste poriesene 🙂

zuzka6542
28. sep 2019

@uhnakova aha 😂

miiceencoovaa
28. sep 2019

@uhnakova jaj 😂 to kto začal riešiť tuto diskusiu zas? 😂 som si ani nevšimla

olivs1
Odpoveď bola odstránená
yvik
15. feb 2021

@olivs1 prečo si nevytvorite samostatne príspevok ? Toto si myslím že sem nepatrí a hlavne k tejto téme “detto” nie.

silviaeli
4. máj 2021

@anzelik
@anzelik ahoj..ako ste sa nakoniec rozhodli??😊

bzaruska
26. okt 2022

@angelikaangelika ahoj angelika viem ze uz preslo.par rokov ale ja mam tetaz 46 rokov a som v 9 tyzdni. Mozem sa spytat ako prebiehalo tehotenstvo a samotny porod? DakujemZara

silviaeli
26. okt 2022

@bzaruska gratulujem..prosim mozem sa spýtať, ci plánované ?podarilo sa Vam prirodzene ?

dolynkag
27. okt 2022

@bzaruska ja som tretie porodila v 44, teraz ma 3 roky a všetko je v poriadku, robí nám radosť, držím palce

rebeka39
15. jan 2024

@teada ja tiez som vtehu a mam 44 tento rok buden nat 45 som na začiatku ale sa tešíme ..kazdy sa ma pýta ci som pripravena nato ano som

ivankalaco
15. jan 2024

@rebeka39 Gratulujem❤️

ikula2
7. júl 2024

@anzelik Ahoj chcela by som sa spýtať ako sto celé dopadlo?

tecko28
11. júl 2024

@ikula2 staci sa preklikat tych par stran dozadu a je tam odpoved. Autorka zial o babatko prisla

kejty283
Autor odpoveď zmazal
mapino777
Autor odpoveď zmazal
sakalka
17. feb 2025

Abojte. Tak som asj v tom zase... Teda myslim si. Ešte som si nerobola test, ale mam za sebou už veľa tehu tak to citim aj bez testu.. viem že to ešte skoro riešiť, ale som taka nervozna. Mam zmätene pocyti. Lebo vek už pokročil. Posledneho som rodila v 41. Pred tym tiež dvoch. Teraz mam 44, za par mesiacou už 45 tka naskoči.. Ako mňe nejde o vek až tak, aj keď vidim rozdiel vo veku. Prvy syn pred 30 tkou. Len som mala ťázko choru dcerku, zomrela nam pred dvomi rokmi.. Chceli sme este zdrave tak sa narodil mladši, hoci som tomu už neverila. Teraz sa na jednej strane tešim, na druhej bojim, aj ked viem že to nijako neovplyvnim. Mala som už tri potraty, zamlknute. Preto tomu veľmi šanse nedavam. Ale citim že to tento krat by mohlo byť dievčatko. A tak sa veľmi namotavam.. Plus nalady, hoci to je ešte velmi skoro. Len ma bolia velmi prsia aj spodok citim veľmi prekveny. Už aj chute sa peidružuju. A kazdy deň niečo nove, dnes som bola extremne hladna a kazdy chviľku chcem jesť. Neviem sa na nič sustrediť, a tlači ma termin, lebo si robim rekvalifikačny kurz. O tyždeň mama mať odovzdane prace, a ja nemam nič este. A ani sa mi neda veľmi. Mladši syn ešte nie je samostayny. Stale ma vyrušuje. Neviem sa sustrediť plne na pracu. Starši zase puberťaķ, riešime strednu prave, monitory prihlašky a td. A vsetko sa to na mňa vali posledny mesiac. Plus z mužom opäť problemy začinaju, nehovoriac že som už polroka nezamestnana po rodičaku, takže bwz peňazi. Už som sa pomaly pripravovala na pracu, aje keď to nie je jednoduche. No skratka som sa musela vyrozprvať. Ale zatial oktem muža nemôžem nikomu povedať o mojom tehotenstve aj pocitoch. Mama plakala už keď som čakala mladšieho, ma odpisuje do stareho železa. Svokra deto, aj keď nie kôli veku, ale že už štvrte dieťa. Aj keď realne mame len dvoch chlapcov teraz. Dcerka zomrela. A chyba mi. Tak by som bola štastna keby že sa nam narodi ešte dievčatko. Hoci to nie je iste, ani ze to bude dievča, ani to ze sa narodi. Len som taka zmetena. Asi potrebujem len povzbudenie. Ale od muža sa ho nedočkam. On pri každom tehu je vo večšom strese ako ja.. To ma obera o pocit bezpečia.. Pomôžte prosim. Nechcem prisť opäť o babo, a zaroveň viem čo ma čaka. Aj z okolim aj z vychovou toho maličkeho babetka. Opäť to iste odznova. Tie prebdene noci keď už sa ako tak vyspim pri malom.. Uplakane dni a td.

cecilia29
17. feb 2025

Babkina sestra sa narodila keď jej mama mala 46 a otec 61. 90 rokov dozadu a zvládli to 🙂

sakalka
17. feb 2025

@cecilia29 ďakujem. No aj moja babka tak mala môjho otca. Ja viem že to zvladneme. Len už som dlho doma. A vlastne odkedy mame deti tak som veľa nezarobila. Na muža je toho tiež už veľa, lebo mal ine zivotne sny a plany. Hoci by chcel ešte dcerku, jemu tiež cbyba naša peincezna hoci nebola ako ostetne zdrave deti, ale naozaj sme mali ťažky život doteraz. Kupili sme dom, stale rekonštrukcie prerabky pristavby. No musime to skratka prijať ako sme prijali aj toho maličkeho. Len vtedy žila dcerka a som si myslela že budem s ňou este dlho doma. O praci som ani nesnivala vtedy. A teraz sa risovala taka možnosť a tak no. Planovali sme že sa nam trochu finančne polepsši. Tak už bude ako bude. Len to musime obaja prijať. Tento krat sme to naozaj neplanovali.. Davali sme si pozor, ale asi už mam vekovo inak nastavenu citlivosť, a po tolkych tehu už sa to lepi na mňa. Stale vravim, že je to štastie. Ale tak trochu aj to okolie ako bude reagovať, hoci im nepovieme určite dokym to nebude vidno veľmi.. A potom bude šok. Už aj pri mladšom synovi boli v šoku. A to som mala len 41. Ale svokra sa neukľudnila až kym som ne absolvovala amniocentezu kôli dcerinej diagnoze. Ja som si vydychla až po pôrode. Lebo ja už žiadnym testom neverim. Dcera mala byť podľa lekarov zdrava. Ale narodila sa z važnou genetickou poruchov.