Nechať si, či nenechať si druhé babo?
Milé maminky,potrebujem od Vás počuť názor,pretože sama neviem,čoo mám robiť.
Máme už s partnerom jedno dieťa,synčeka má 2 roky a 3 mesiace.
Včera som zistila,že som pravdepodobne tehotná,- vyšiel mi pozitívny tehu test🙂)
Môj partner nechce o druhom dieťati ani len počuť,nesmierne je šokovaný:(( ☹
Čo ma mrzí,pretože ja sa tak nejako vnútorne aj teším.
Synček by mal súrodenca a kým by sa bábo narodilo Dominik by mal 3 roky
On má síce už 45 za sebou,ale myslíte,že to je tým vekom,že má k tomuto taký negat. postoj???
Neviem si ani len predstaviť aké to môže byť s dvoma malými deťmi.
Napíšte maminky,čo ste v takejto alebo podobnej situácii,
alebo len tak Váš názor,či ísť na zákrok alebo nie.
Veľmi mi to psychicky pomôže
Ďakujem🙂))
@syslica ahoj áno úplne presne si ma odhadla.🙂))
Nikto mi tu nepovie,chod na potrat,len potrebujem mať akúsi istotu,či oporu,že urobím správne rozhodnutie🙂))
Pretože manžel ešte nespracoval túto skutočnosť.
A momentálne z neho nič pozitívneho,
čo sa týka druhého dieťatka asi čakať nemôžem.
Momentálne sa správa akoby som mala nejakú nákazlivú chorobu alebo čo.
Dosť ma to mrzí a ubíja.Iní oteckovia by svoju tehotnú ženu pomaly na rukách nosili....
Toľko tu dostávam pozitívnej energie,že začínam mať pocit,že všetko sa utrasie a bude to super🙂))
@nikkky určite si ho nedaj vziať, bola by si nešťastna a trapilo by ťa to cely život. Ver mi. Človek nepochopi čo je to za zasah kym to nezažije. Nie sice na vlastnej koži ale velmi velmi blizka osoba bola dotlačena svojim manželom k potratu sice už 4 dieťaťa. Ale ta osoba mala neskutočne problemy psychicke potom. A nakoniec i ked o dosť rokov neskôr to štvrte dieťatko mali, a ona bola z toho nesmierne šťastna, ale ten potrat už do smrti bude v jej duši odoznievať a vždy ked sa spomenie to slovo, tak pociti nesmiernu bolesť
Ja akosi nechápem chlapov, ktorý ani za nič na svete už nechcú dieťa, ale akosi automaticky čakajú, že to žena za nich zariadi...veď ak tak veľmi už nechce deti, tak si mal dať spraviť vasektómiu a bol by pokoj 😖 Žena kvôli tomu aby do seba pchala antikoncepciu alebo potom riešila potrat aj keď ten potrat nechce a chcela by to ďalšie dieťatko. No holt, ja by som mu to presne takto povedala, reku môj zlatý, sexovať si chcel a ono sa to pri sexe stáva že žena otehotnie, ak si to tak veľmi nechcel mal si si to ty vyriešiť, ja som myšlienke otehotnenia bola stále otvorená a ty o tom vieš. Teraz keď už sa stalo, že som otehotnela, jednoznačne nebudem riešiť potrat, išla by som sama proti svojej duši a ešte by som mohla mať následky aj na tele. A ty by si bol bez akéhokoľvek trápenia, podstupovania toho zákroku a samozrejme bez akéhokoľvek pocitu zodpovednosti veľmi ľahko z toho vonku. A samozrejme sexíkovať by si chcel ďalej. Takže čo už sa stalo sa neodstane, druhé dieťa sa dá vychovať aj zvládnuť, kopec vecí môže ponosiť po staršom. Tá investícia do druhého dieťaťa nikdy nie je už taká veľká podľa mňa ako do prvého. A nakoniec to bude možno manželov miláčik - čo sa častokrát aj stáva 😀 😀
Já mám dvě děti🙂 Nedokážu si představit,že bych měla jen jedno. Moje kamarádka měla jen jedno a umřelo ji ☹ a teď je bezdětná. Proto jsem ráda,že mám dvě a aspoň nejsem sama😉
@nikkky toto je moj osobny nazor - ziaden, ale ziaden chlap nestoji za to, aby sa miesal do vztahu mama - dieta, ked uz je babo na ceste (ina situacia je pri planovani). ked TY sama vravis a hlavne to tak citis, ze sa na babo tesis - tak nieto co riesit. ono sa to vsetko podda a tvoj chlap si zvykne. a ked nie, vybojujete to aj sami, len treba odvahu. 2 deti su super, podla mna ovela menej roboty, ako s jednym a hlavne - budete rodina 😉
@nikkky Samozrejme, že sa utrasie, veď žiadna kaša sa neje taká horúca, ako sa uvarí 😉 . Tvoj partner sa musí skrátka najprv zmieriť s myšlienkou, že vybudovaný stereotyp sa zmení - a to dosť radikálne - čo mu v jeho veku a pohodlnosti isto padne spočiatku zaťažko a pokroky budú len pomalé. Na potrat nemysli... tak máte spolu ešte 9 mesiacov na to, aby ste sa na novú situáciu pripravili. Verím, že sa momentálna dusná klíma u vás čoskoro zmení na niečo prijateľnejšie, i keď nosenie na rukách to asi nebude... no a ak celých 9mesiacov prežijete ty aj bábo v zdraví, až potom nastane skutočne deň D a potom môžeš zvažovať, či sa vzdáš bábätka za cenu zachovania kompletnej rodiny pre Dominika alebo či ti "nejaký" chlap stojí za to, aby si kvôli nemu zavrhla svoje dieťatko, krv z tvojej krvi. Pravdaže, toto je len krajná alternatíva. Verím, že aj tvoj partner sa časom "roztopí" a na prírastok do rodiny sa napokon budete tešiť všetci traja! 🙂
neboj,zmieri sa s tym a dve deticky su vzdy lepsie ako jedno,sama to vidim doma ako sa spolu jasia,je to vacsia sranda🙂(samozrejme aj zodpovednost)ja si uz ani neviem predstavit ze jedno 😅 😅 neboj,len to musi "rozdychat" a za chvilu sa urcite zacne tesit .-)len si musi na tu myslienku zvyknut...urcite nedavaj babo prec... ☹
@nikkky na zákrok určite nie!!! Poznám také prípady, kedy sa žena rozhodla kvôli partnerovi takto a nikdy v živote si to asi neodpustia. Hlavne vtedy, ak oni to dieťa by chceli 😢
Inak sme na tom podobne, náš malý je tak starý ako tvoj a mm moc nechce druhé....no ja mám také divné stavy už dlhšie, tak ma tiež napadlo, či nie som tehu. Tak som si asi pred hodinou robila test (už som nemohla vydržať do rána) a v kútiku duše som dúfala, že tam budú 2 //. Ale neboli, tak som aj troška sklamaná a viem si preto predstaviť, že ty sa aj potichu tešíš.
Prajem ti, aby to tvoj partner prijal ako dar, teraz nezáleží len na tom, koľko má rokov, ja viem, ale milovať svoje deti môže aj ako 100ročný 😵
můj názor: věkový rozdíl mezi dětmi je ideální, tatínek si zvykne, nic jiného mu nezbyde 🙂, nejhorší mi připadá změna žádné dítě/1 dítě, u dvou mi to tak jiné nepřijde, naopak si děti v budoucnu líp zahrajou, budou parťáci, nebudeš dítko zabavovat jen ty...
úplně chápu, že máš obavy, ale když už se zadařilo (a tvůj chlap u toho byl 🙂), nechala bych věci tak, jak mají být... já osobně bych za to byla hrozně ráda 🙂, ale jsem v jiné situaci a uvažuju nad tím jinak, protože my děti přirozeně mít nemůžeme.
@nikkky - o zakroku ani nerozmyslaj, do nicoho sa nenechaj tlacit, je to v brusku tvoje babo a holt len jeho vina, ze si nedal pozor. Budes mat dve uzasne deti a partakov do zivota, ze to ich otec berie takto je smutne, ale neznamena, ze sa to v priebehu tehotenstva nezmeni. Zaujmi pevny postoj, neargumentuj, donutit ta nemoze. A vek vazne nemoze byt dovodom, moj mal 45 ked sa narodila saska a 49 ako sa narodil Max a je stastny ako blcha - doslova. Zamilovany a zalaskovany do tej nasej velkej babiky 🙂
druhe dieta je krasne mat ja mam uz 4 a cakame 5 a sme stastni a vekom to urcite nebude ja mam 37 a manzel 43 a ked sa babatko narodi uz budem mat 38 a manzel 44 a najstarsi syn ten uz bude mat o mesiac 18 rokov takze ja budem stale mlada 🙂 🙂 a neboj sa urcite sa bude tesit
@nikkky mas tazku situaciu, to ano, ale skus si uprimne predstavit, ako by si dalej s takymto muzom zila trebars po zakroku. Vedela by si s nim nadalej fungovat akoze sa nic nestalo? a co intimny zivot? ako by ste to poriesili, aby sa takejto situacii predislo? pojde si dat tvoj muz urobit zakrok, aby si uz neotehotnela? alebo to zase zostane na tebe, aj pripadne nasledky? chapes, co myslim? ta dovera tam uz podla mna nebude, dovera, ze vsetko spolu zvladnete a ze ta ten druhy nenecha ' v stichu'. Teraz sa bojis, ze ho stratis a zostanes sama s 2 detmi, ale moze byt aj situacia, ze si das dietatko zobrat a prave kvoli tomu skor ci neskor vas vztah skonci....v muzovi nemas nikdy zaruku, moze si kedykolvek najst druhu, ale deti ta nikym nenahradia, ty budes pre ne ten najnenahraditelnejsi clovek na svete a to je to najkrajsie, ta ich neskutocna dovera v nas, matky.
Ja ti nebudem pisat, ze tvoj muz si nakoniec zvykne, ze sa s tym zmieri, ze mu nic ine nezostava a bla ....nikto totiz nevieme, ako sa zachova, ci uz si dietatko nechas alebo pojdes na zakrok. Moze sa s tym zmierit, aj nemusi... Nemas istotu, ze aj ked na zakrok pojdes, ze on zostane s tebou cely zivot. Drzim palce!
@nikkky v prvom rade ma zaujal nazov temy.
my sme neplanovane prisli k dvojickam - nikto s tym neratal, ze dedicnost zauraduje. su to nase prve a zrejme aj posledne deti (hoci este motyka moze vystrelit)
financne nakladnejsie to nebude. predsa uz vies vyselektovat, co take babatko potrebuje, zdedi po starsom, ... starsie da obcas "pozor", spolu sa vyhraju - v starsom veku. mat surodenca je obrovska vyhoda.
a co sa tyka partnera - mozno sa prebudi az po narodeni druheho potomka. ak nie, nevadi. vas syncek bude mat surodneca, ty 2 krasne deti a on smolu, ze si to nevie uzivat
@nikkky u nas bolo druhe dieta tiez riadnym sokom (otehotnela som pocas uzivania HAK). U nas to bolo ale naopak. Muz bol sice zaskoceny ale milo prekvapeny a ja som sa tyzden utapala v slzach. Priznam sa druhe dieta som nechcela ale nakoniec sme sa rozhodli si babo nechat. Tehotenstvo neprebiehalo najlepsie.... A s 2 rocnym synom to bolo o to tazsie....Teraz ma to nase prekvapenie 9 mesiacov a ja som castym prispievatelom v teme o narocnych detoch. Je to o zivot.... nikdy som si nemyslela, ze mat dve deti je take tazke. Aj z toho dovodu, ze tak ako v tvojom pripade, muz je cely den v praci a ja som na vsetko sama. A ked pride domov "unaveny" chce mat od vsetkeho a vsetkych pokoj.... Ale ty mozes mat viac stastia a dietatko bude kludne a dobrucke. A ak sa rozhodnes dietatko si nechat prajem velmi vela sil.... 😉
@nikkky ked ste dieta nechceli... staci brat antikoncepciu alebo pouzivat kondom... to je reakcia na to, ze tvoj parner dietatko nechce... ak sa nechranite, musel s takouto moznostou pocitat. a druhe , co mi skutocne neda.... ziadna ina zena ti predsa nemoze poradit, ci mat alebo nemat druhe dieta nie? to by si hadam mala vediet ty v prvom rade... cize takisto ist alebo neist na zakrok bude vzdy len tvojim rozhodnutim... ty vies ako to velmi zmeni stav u vas doma, ako ste na tom financne, atd atd...
@nikkky tvoj prispevok ma uprimne rozplakal... ☹ ale teraz som v takej faze, ze ma rozplace velacoho..ak vahas nad prerusenim chod do temy snazilky a precitaj si tam niektore temy o vytrvalych snazilkach a temu, kazdy okolo tehotny a ja stale nic...snad to ovplyvni tvoj nazor..ak dieta manzel silou-mocou nechce, mozete ho dat do hniezda zachrany, tisice zien ako ja by sa potrhali za dietatkom...tvojho manzela by som najradsej vyfliaskala... ☹
Nemyslím si,že tohle je otázka,s kterou ti může pomoci koník.Tohle si musíš rozmyslet jen ty a nikdo jiný.Já se vyjádřím jen k tomu,že už teď jsi na malého sama.Mít jedno a dvě děti je ohromný rozdíl.Výhoda toho,že budeš mít děti 3 roky od sebe je,že to starší už může chodit do školky a věř mi,že to ti hodně pomůže.Protože potom budeš mít přes den na starost jen to jedno a za mě "jedno dítě,žádné dítě".Když jsem teď s malým sama,tak si to vyloženě užívám a je to něco úplně jiného než když jsem byla sama s tím starším.Máš víc zkušeností.Odpoledne a večer to je frmol,to přiznávám,ale rozhodně ne takový,že by se to nedalo zvládnout.
@nikkky pokud by jsi šla na potrat, tak si myslím, že váš vztah by to neustál - ty se těšíš, a výčitkami trpí i ženy, které dítě nechtějí natož ty, které jdou na potrat nedobrovolně. minimálně vnitřeně by jsi to vyčítala i manželovi. Pokud si dítě necháš, tak je velká šance, že to vztah zvládne - pokud miluje tebe a společného syna, tak začne milovat i počaté mimino - vždyt je to jeho krev 😉!Přeju odvahu a sílu bojovat za nenarozené dítě!!! Zaslouží si to, protože vy jste ho pčali, vy jste dva dospělí lidé a měli byste si za své chování nést odpovědnost 😉 Jinak je tu i diskuze, jak se to dá zvládnout finančně a většina maminkek psala, že další dítko už tak nějak moc nezmění- věcičky se dědí atd. takže toho bych se fakt nebála a malý synek bude šťastný za sourozence 😉 hodně štěstí!!! 😵 počít malé je zázrak 😵
ak ťa tvoj manžel posiela na potrat, nezbav sa dieťaťa ale jeho ....
dieťa tu pre teba bude stale, manžel nemusi ...
druhe si nechaj...
moj manžel ma 45 rokov, so mnou ma druhý vzťah a spolu má 5 detí...
jedna dcerka mu zomrela a je to jeho najväčšia bolesť, s ktorou sa nevie stále zmieriť...
deti su dar...
@juliagregor to si pekne napisala, ze deti su dar... 🙂
smutne to s tvojim manzelom...tak myslim, ze lepsie asi vobec nemat ako stratit...
@lucie77smolek to je velmi divný názor.. 😒
@bertica.h trosku to vyznelo v duchu: jedna strata povolena...ale urcite to tak nebolo myslene...(podla mna) ved kto by tak rozmyslal... ☹
@nikkky Ahoj, určite si bábo nechaj! Ja som prišla k mojim 4 deťom ako slepé kura k zrnu, mali sme syna, po 3 rokov dcerku a potom dvojičky!! Vieš koľko ludí mi kazalo isť ich dať preč!!!!! 😒 Ja som s manželom nezaváhala ani na sekundu, a máme našťastie 4 zdravé deti. Deti sú dar a požehnanie. A daj tomu malinkému šancu, ako ženu - mamu, ťa to veľmi vážne zasiahne na celý život, keby si to malinke dala preč! Drž sa!
@bertica.h
@lucie77smolek
jedno dieta je len pre strach ...

@nikkky necitala som vyssie prispevky,ale rozhodne tvoj manzel je na tolko dospely...vsak ma na to vek,ze dalsie otcovstvo skor predycha ako ty predychas pripadny potrat.on nebude mat psychicku ujmu na zdravi,tym,ze mu porodis dalsie dieta....ty po zakroku budes citit vsetko mozne,len nie ulavu....treba si zvazit,ze kto tu prinasa aku obetu a pre koho dobro.treba zvazit co je dolezitejsie...manzelov vyrovnany zivotny standard,alebo tvoje zdravie...ci uz telesne e ci psychicke...nakolko ty sa sama sa aj celkom tesis.....tak nech sa nauci tesit sa tomu aj tvoj manzel.