Nechať si, či nenechať si druhé babo?
Milé maminky,potrebujem od Vás počuť názor,pretože sama neviem,čoo mám robiť.
Máme už s partnerom jedno dieťa,synčeka má 2 roky a 3 mesiace.
Včera som zistila,že som pravdepodobne tehotná,- vyšiel mi pozitívny tehu test🙂)
Môj partner nechce o druhom dieťati ani len počuť,nesmierne je šokovaný:(( ☹
Čo ma mrzí,pretože ja sa tak nejako vnútorne aj teším.
Synček by mal súrodenca a kým by sa bábo narodilo Dominik by mal 3 roky
On má síce už 45 za sebou,ale myslíte,že to je tým vekom,že má k tomuto taký negat. postoj???
Neviem si ani len predstaviť aké to môže byť s dvoma malými deťmi.
Napíšte maminky,čo ste v takejto alebo podobnej situácii,
alebo len tak Váš názor,či ísť na zákrok alebo nie.
Veľmi mi to psychicky pomôže
Ďakujem🙂))
Su zeny co maju male deti hned za sebou(napr.po roku) a zvladaju to,preco by si to nemala ty?!Ved maly moze ist do skolky a ty sa mozes venovat mladsiemu...
@linda81 asi necetla muj prispevek, ne kazdy muze brat hormonalni antikoncepci, ktera take neni 100%, ostatni vsechny metody jsou vzdy mene spolehlive a stat se to muze vzdycky, krome sterilizace samozrejme. Ale to uz je na jinou diskuzi. To bychom mohli skoncit u toho, ze sex slouzi jako u ostatnich zvirat k rozmnozovani a podle nekterych cirkvi by spolu lide tedy meli soulouzit pouze kdyz se chteji rozmnozovat🙂. To by tedy bylo teprve zodpovedne. Takhle bychom mohli moralizovat a diskutovat do nekonecna. Kdo rozhodne o tom co je vice nezodpovedne a sobecke. Chtit dite, kdyz mi ho priroda nenadelila a vedome a cilene pritom zabijet zarodky nebo nechtene nahodne , omylem otehotnet (ne uplne nezodpovedne, zije prece asi ve spokojenm manzelstvi a myslim, ze druhe urcite i trochu chtela amyslim, ze ho idobre vychova) a JEN(myslim, ze zakladatelka na potrat rozhodne nepujde) diskutovat o poptratu?? Ale ja nikoho neodsuzuju🙂 ani za jedno🙂.
Ja nez jsme byla tehotna jsem take uvazovala, co bude kdyz to nepujde (bylo mi 33, mela jsme nejake zdravotnich problemy drive a cekala jsme , ze to asi nepujde) a v tu chvili jsem si rekla, ze bych do umele nesla. Ale priznam dobrovolne, ze nevim co by bylo kdyby na to doslo🙂.
A navic je vice zodpovedne dite si nechat a pak ho nedokazat mit bezpodminecne rad a v skrytu mu cely zivot vycitat, ze se nerodilo nebo ho nemit, kdyz si priznam, ze bych to nedokazal. Neni to jednoduche a kzdy si zaslouzi podporu
@linda81
Ahojte,
nechcem sa pustat do hadky, len chcem upozornit, ze niekedy sa tehotenstvo prihodi aj napriek tomu, ze sa tomu branite. Stane sa, ze zlyha aj spolahliva antikoncepcia a co potom? Stalo sa mi to, a nie je to sranda, bol to riadny sok. O prve dve deti sme sa dost dlho snazili, a tretie sa prihodilo napriek antikoncepcii...
Zazila som si teda obidve stranky veci, ked som kazdy mesiac netrpezlivo robila testy a dufala, ze budu //, aj naopak, ked som sa branila a tie // sa tam zrazu objavili...
Ani jedna z tych situacii nie je lahka a je jasne, ze zena, ktora nemoze otehotniet nemoze pochopit zenu, ktora z tehotenstva nie je nadsena, ale odsudzovanie urcite nie je na mieste...
@zuzanamv ja chapem , ze sa vselico moze stat...ale...kolke tie interrupcie su po takom niecom?....uz som to tu pisala...robim anestezu, takze trocha viem ako to je.....a mozem povedat....ze 99,99 % je nezodpovednych krav co nevedia co so sebou a este aj s usmevom na tvari tam dojdu....druha vec...su aj baby, ktore maju zrdavotny problem ,kde tehotenstvo ohrozuje ich aj buduce chore dieta.....to je zasa ina diskusia...
co já bych za to dala, abych byla konečně těhotná a přestala neustále potrácet.. závidím ti, rozhodně si miminko nechej, taťka si zvykne, je potřeba mu dát čas, aby se s tím smířil a připravil se na to, chlapi takoví jsou. Mít děti v dnešní době je zázrak a neuvěřitelnej dar, tak se o něj nenech připravit a užívej si to, nikdy se to nevrátí 🙂 A mimochodem, gratuluji 😉
@linda81
je mi jasne, ze vela potratov je nezmyselnych, z nerozumu, nezodpovednosti.
Ale my nevieme, ako otehotnela zakladatelka diskusie, tiez jej mozno zlyhal nejaky sposob ochrany...
Ani mi tak neslo o potrat, vela zien, co otehotnie neplanovane potrat ani nenapadne.
Slo mi skor o to, ze nie vzdy je lahke sa s tehotenstvom vyrovnat a okamzite sa zacat tesit...
@nikkky len vek je jeho dovodom na "nechcenie" ? ale ved prave preto, by mal zacat uvazovat tak, ze si vychova niekoho, kto ho dochova, ci sa uz tesi do domova dochodcov?.. Moja sestra, ako tretie dieta, sa uz nemala narodit, babky tak nechceli a teraz? teraz tym babkam nosi masticky na kolena a lacnejsie tabletky na bolest, je z nej sikovna zdravotna sestricka, ktora pomaha celej rodine. a mam aj dalsiu sestru ako stvrte dieta, to uz aj gyndos povedal, ze nech to ide prec ☹. mama mala vtedy pred 40tkou a cukrovku, no dnes mame krasnu 18rocnu gymnazistku - o nu sa uz zasa trosku starame my ostatni surodenci.. asi tak skoro nepojdeme na dovolenku k moru, ani domisko mat nebudeme, skor len vylety po Slovensku a maly domcek, ale stastie nie je vo veciach, iba v ludskych srdieckach, zvlast tych malilinkatych, ktore sa same rozhodnu pre zivot, ved to sama citis 🙂 tak si tie krasne pocity uchovaj a zvladaj s nimi vsetko to tazke, co pride, drzim palce
@brisalek
Ja som nechcela nikky obvinovat z nezodpovednosti. Myslela som tym, ze ak jej manzel nechce dalsie deti, tak nech sa o to postara. Su vselijake sposoby. Ak sa vsak uz stane i napriek vsetkemu, ma byt zene oporou a nie jej stazovat zivot tym, ze bude sokovany a nahnevany. Ved si to dieta nesposobila sama predsa.
mame 2 deti.1 a 3/4 roka rozdiel. je to velmi narocne, ale nemenila by som. s dvomi detmi vam bude doma fajn🙂
ahojte baby ja mam taký problém, môj manžel má 50 rokov máme spolu 3 ročného synčeka a manžel má s prvého manželstva tri deti dospelé. Mám zavedenu danu ale aj napriek tomu som otehotnela a manžel o druhom dietati ani nechce počuť. Bývame u rodičov a je pravda že sme na tom finančne mizerne a sme aj zadlžený. Neviem čo mám robyť som vo veľmi zložitej situácii dokonca aj moja mama ma posiela na potrat prosim vás poradte mi dakujem.
@kikaka ...a čo cítiš ty? ...vieš...nedávno mi prišiel taký email - tehotná žena prišla za gynekológom s druhým dieťaťom v náručí a povedala - jedno dieťa už máme, to druhé si nemôžem nechať - lekár odpovedal - tak mi ho podajte...po vyvalených ženiných očiach povedal : "nie je jedno, ktoré z vašich detí zabijem? pri tom už narodenom aspoň neriskujem váš život" ...asi toľko k tomu... zadĺžení sme asi všetci, resp.väčšina...ja by som si potrat vyčítala určite. Držím palce...
Ve tvé situaci bych na potrat nešla. Pokud je tedy důvodem jen to, že si partner přijde starý. Na sex starý není, tak co... Prostě mu řekni, že pokud ti neuvede jiný důvod, není tu ani prosto k diskusi. měl ti říct dřív, že chce jen jedno dítě, a nějak se ON, ne ty, chránit - i chlapi se můžou nechat sterilizovat, nebo si brát gumu, cokoliv, ale nic neudělat, a teď nechtít slyšet, no pardon...
@stvura podobne som to nedavno prezivala aj ja.Necakane tretie tehu ja zmatok v dusi a prvylrat myslienky aj nad potratom,pritom som vzdy zastavala nazor,ze potrat nikdy! Moj muz mi jasne povedalz,e potrat nie a ze to bude dobree a vychovame to,ved je to nase... a ked som zacala slabo spinit,taky strach som dostala o male ako nikdy a vtedy mi to doslo.Chcem ho!!! je to nase mimi, dar a nedame si ho!!! 😉
ahoj maminky ,chtela bych timto podporit vsechny co nevi jak se rozhodnout cekame ted treti miminko ,prvni jsem mela v 19 letech druhe tri roky na to a ted po dalsich dvou letech znovu 🙂 nesmirne se tesime i kdyz to treti planovane nebylo ,ale verim ze to bude fajn ,vzdyt deti jsou dar.takze pokud se autorka zpravy rozhoduje za sebe rikam ano da se to zvladnout deti si spolu hraji ...nerikam ze to budu mit jednoduche se trema ,ale moc se na to tesim ..autorko zpravy drzim pesti

@brisalek myslim , ze sa to neda porovnavat, pretoze ked niekto dieta nechce, moze sa o tom rozhodnut, a nie potom ho nechat zabit , ked tu uz je....druha vec je, ked niekto dieta chce a je jasne, ze normalne ho mat nikdy nemoze.Predsa priemerne inteligentny dospely clovek musi vediet, v akej financnej , rodinnej , spolocenskej , pracovnej a neviem akej situacii je a ci si moze teda dieta dovolit.Ak nie, ma sa podla toho spravat, je predsa "milion" monosti, potom sa nemoze stat, aby bol "nuteni " do potratu kym a cim kolvek.Podla mna take spravanie je neostpravedlnitelne.Samozrejme kazdy sa moze rozhodnit, ale len do doby, kym to dieta nie je...
Co sa tyka IVF....pre mna to je strasne tazke....pretoze mi je jasne, ze nie vsetky odobrate vajicka sa mozu vratit ...ale snazim sa utesovat tym, ze pokial nedojde k nidacii aj pri normalnom oplodneni, nemozeme hovorit o tehotenstve...a to sa stava vlastne v prirode velmi casto.....ale to je asi len take utesovanie pre mna....napriek tomu dufam , ze to vyjde a budem mat konecne aj ja nejaky svetly bod v zivote po vsetkych tych injektiach , operaciach a vysetreniach a trapeniach...