icon

Nechcené tehotenstvo

briana
23. okt 2011

ahojte
mám velký problem a prosim vas tymto o radu. mam 19 rokov a vcera som zistila že som tehotna. MS mi meškala tri tyzdne, mne bezne meskaju a pri sexe si davame pozor tak som nerobila paniku. tri rozne testy mi vyšli hned silne pozitivne. zajtra sa chystam k lekarovi. moj priatel je odo mna o 15 rokov starsi, sme spolu 4 roky. deti velmi chce. ja nie. viem ze ked mu o tehotenstve poviem s potratom suhlasit nebude. co sa tyka financnej stranky a byvania je zabezpeceny. ale vztah nam nefugnuje. dalsi problem je moja mama, ta by ma tiez prizabila. teda mam moznost ist na potrat a nikomu o tom nepovedat alebo sa porozpravat s priatelom ale v tom pripade on ma na potrat nepusti. ja sa na deti necitim, nemam k nim vztah, je mi uplne nanič. čo by ste robili na mojom mieste??

domyyy
24. okt 2011

@irriss čítam od začiatku 😉

@traktor viem, že je tu mnoho báb, ktoré klamú s tehua podobne, už som mala tú "česť" ale mám pocit, že briana má naozaj problém a nezaslúži si takéto chovanie.... ona nenapísala priamo, že nechce dieťa kvôli psovi, preboha to je hlúposť.... pochybujem, že by to niekedy niekoho napadlo... pár ľudí tu z nej išlo robiť hlupaňu neprávom... treba pozornejšie čítať... verím, že láska k vlastnému dieťaťu nemá nad žiadnu inú lásku na svete... ja osobne sa na to už moc teším 😉

vejinka
24. okt 2011

@briana vsetko sa da ale musis to chciet.vyhovorky su pre deti a nie pre buducu matku!

kate001
24. okt 2011

@briana myslela som ze hovoris o nejakom malom plemene. Ja mam ceskoslovenskeho vlciaka a az do vysokeho stadia tehotenstva som s nim chodila do lesa na prechadzky. Pokial som vladala. Myslela som ze v tom budem moct pokracovat aj po porode, ale ja osobne som to nejak nezvladla. Bola som rada ked som si cez den mohla s dcerkou pospat, alebo si porobit veci doma. Ja osobne som si nevedela predstavit ist sa prejst s dietatom aj so psom a to z toho dovodu, ze budem chytat dietata a predtym som chytala psa bez toho aby som si umyla ruky. 😀 A to par rokov pred otehotnenim mali psici spavali so mnou v posteli. 😀 Jednoducho ma to dieta zmenilo a mozno som to prehanala, ale tak som to citila. Teraz uz dcerka ma 2.5 roka a hra sa nim bez problemov.

irriss
24. okt 2011

@domyyy
tak to je fajn...😉
tak sis doufam vsimla, ze devce nereaguje...na nic...za 48hodin dohad o jejim zivote - rozlozenem "diky" nam na 10 moznych variant zivotu , reaguje tim, ze se boji, aby pes nestradal..
Proc se neboji, ze by stradal pritel??

anjelicek26
24. okt 2011

Tiez si myslim, ze @briana ma v tom citovy hokej a k tej bublinke si vztah musi este len vybudovat a psa ma proste rada, nehladajte za tym viac, ako tam je, ono napisane to vyznie kadejako. Aj materinske city nevznikaju z hodiny na hodinu, ved kolko vie, ze bude matkou? Den? To je este stadium soku - a nie rozumnych uvah. Dajte tomu cas.

irriss
24. okt 2011

@anjelicek26
Nezlob se na mne, kdyz svolim , aby se me zenske telo spojilo s muzskym telem, musim vedet, ze jsou urcita rizika...
Kdyz je nekdo nepripraveny a ma tuto informaci 1 den, tak bud krici od radosti, nebo utika za partnerem, nebo breci v koutku a sama..ale 1 DEN mi na hledani na foru proste nesedi.. 😉

vejinka
24. okt 2011

@briana vsetko sa da ale musis to chciet.vyhovorky su pre deti a nie pre buducu matku! Skus byt zotpovedna

anjelicek26
24. okt 2011

@irriss - my sme malinku neplanovali, uprostred mojej prace, studia, vztahu na dialku. Ja som chodila vysokovana cely tyzden a prve 4 mesiace tahala v robote a skole co najdlhsie, len aby som si nemusela "pripustit", ze som tehotna. Islo to mimo mna. Uz vobec nehovoriac o vyse mesacnej - riadnej - poporodnej depke. Kazdy reaguje na problemy inac, ja som sa uzierala sama a nebolo to dobre, vsetci okolo mna nakoniec stastny z baba a ja som nevedela co s "tym" mam robit, kedze city sa dostavili len velmi pomaly.

Dnes si to vycitam, hnevam sa sama na seba, dodnes mam to mrzi, ako som sa mohla tak citit. Ale srdcu nerozkazes. Vynahradzam jej to teraz kazdy den, co je tu s nami.

Preto vravim, ze to kazdy spracovava inak a ak ma potrebu to riesit na fore - prosim. Mozno si z toho, co sme tu pisali aspon nieco zoberie.

zuzana_m
24. okt 2011

@kaul a čo to je? opica? vták? či rastlina? snáď je to človek nie?!!!-zakladatelka temy je človek,predpokladam že aj jej sex partner,tak hadam ten zazrak čo nosi pod srdcom je tiež človek.... ty si nejaky iny druh? či? Bože ked vidim taky primitivny komentar stupa mi tlak.

mataharyy
24. okt 2011

@irriss Já jí i věřím, je chudák domotaná, některé otázky jsou opravdu dost zvláštní, myslím že to přesně odpovídá tomu šoku, vím jak bylo mě a jediné proč jsem nehledala info na netu byl důvod že jsem neměla net 😉 A jen tak mezi náma když mi meškal menzes tak jsem byla taková "hrdinka" že jsem to potencionálnímu otci jen napsala v dopisu, aby si to přečetl až budu jinde, nechtěla jsem vidět jeho reakci, strašně jsem se bála co udělá, jak zareaguje bulela jsem jak želva (když mě nikdo neviděl) a to se dá i nad klávesnicí.

asfodelka
24. okt 2011

ahoj @briana dala si tu temu do ktorej sa Ti obuje kazdy ale nikto kto TI poradi nebude dalej zit Tvoj zivot. ak sa rozhodnes pre potrat budes vediet zit dalej s tym ze si zabila kusok seba a raz ked najdes ineho muza a budes cakat dieta budes sa vediet z neho tesit? mam kamaratky co boli na potrat a jedna uz nemoze mat deti, dalsia stale sleduje v kalendari kolko by dieta malo rokov a nemam pocit ze su z toho stastne. ak uz ho nebudes chciet daj ho do hniezda zachrany alebo rovno na adopciu. niekto iny sa z neho bude tesit a Ty budes mat ciste svedomie. ak si ho nechas nebudes ani prva ani posledna na svete co sa prespala. priatel sa potesi, ak s nim nebudes stastna aj tak nevadi, si mlada a najdes ineho. a mama? isto nie je hlupa a ked vie kolko ma rokov Tvoj priatel isto neveri ze hrate spolu karty. mozno bude zlostna ale ked uvidi drobca tak sa zamiluje ver. a co pes? ved so psom moze chvilu chodit vonku priatel a potom ked sa budes kocikat tak ho vezmes von. ak chodi na cvicak a je trochu mudry ten pes tak by s nim nemal byt problem.
nikdy som nebola snazilka, dokonca maly prisiel po poriadku po svadbe (tiez mam prisnu mamu) a nezblaznila sa ked sa sestra vydavala tehotna a bratova zena tiez bola tehotna na svadbe. a zaverecne zhrnutie je : rozhodni sa tak aby si sa nebala pozriet na seba do zrkadla a pritom sa usmiat. mas zivot pred sebou tak si ho nekaz hned na zaciatku.

arieska
24. okt 2011

@alenka600 alenka, ja som prve cakala, ked som mala 27a dovtedy veru ziadny vztah ku detom...teraz by som nemenila. je to nadherny pocit, ked ta tie malinke rucky objimu a dietatko ti povie "maminka, lubim ta najviac na svete"

vejinka
24. okt 2011

opakuj si to stale dokola ..zotpovednost za svoje ciny.. na to by si mala mysliet..neohrozit pri rozhodovani ZIVOT. Co ti mama vsepovala od malicka? Pomahat byt dobry clovek dodrzovat pravidla stat sa dobrym rodicom a nie byt nerozhodna nespolahlive ublizovat a nepomahat. Treba si urobit poriadok vo vlastnej hlave!

kikana
24. okt 2011

@briana to sa este budes divit ako krasne sa tvoj psik bude "starat" o babo. Sestreka mala tak mala fenku, ktora bola najvacsi strazca malej, nikto bez dovolenia maminy k malej nemohol, chvilami to vyzeralo ze si fenka mysli ze je to jej baby 😀 A ked bola mala vacsia tak sa na nej vozila (je to vacsi pes xi). Dokonca im detska lekarka povolila aby malej pred kupanim mohla olizovat nozicky, a vzdy vopred odhadla ked prichadzala choroba, to sa drala fenka k hlavicke aby ju mohla lizat, takze po case si to dobre vsimali a hned (miesto toho lizania 🙂 ) hned nasadzovali vitaminy a mala fakt ani v skolke nie je moc chora len take tie detske choroby ako kiahne.
Uf som sa rozpisala, chcela som len tolko ze so psikom a babom to je casto este vacsia zabava.
Vydrz tento stres chvilu a hlavne odteraz bud TY TVRDA NA CHLAPA, od teraz musi byt po tvojom, nedaj sa zahnat do kuta od neho. Mozno pozri do diskusii slobodnych mamiciek, tie ti isto daju lepsie rady ako v tejto diskusii, kde akosi tvoj problem isiel do stratena. Drzim palce i ked rady nemam.

irriss
24. okt 2011

@mataharyy
jasne, ale tim spis tu mela byt a reagovat na kazdou moznou variantu a na kazdou otazku, ktera ji byla polozena....jen tak by mela vyznam jeji "otazka"...
V pripade, ze se nekdo nesnazi reagovat nemyslim si, ze ma vazny zajem na rozuzleni sveho problemu..

Muj nazor... 😉

p.s. Nesouhlasim s tim, aby takoveto otazky byly jednoduse hozene do eteru .

katka175
24. okt 2011

@briana ahoj briana, nezvyknem pisat do tychto for a je sviatkom ak sa zapojim i ked som tu registrovana uz dlhsie. Ked som vsak zbadala tuto novu temu, neda mi nereagovat. Napisem ti svoj pribeh.
Aj ja i ked nemam 19 a som starsia a dovolim si tvrdit, ze som uz nieco preskakala som bola postavena pred rovnaku otazku. Ja viem, mnohe môzu povedat, ze ak nechces otehotniet, musis preto nieco urobit, alebo co si preto urobila, aby sa tak nestalo, ale skratka su veci co sa deju a tiez sa mi stalo, ze som neplanovane otehotnela. Mala som priatela, ktory ma miloval a miluje, ale tehotenstvo sme neplanovali a nebola som nan ani pripravena. Menstruácia mi meskala, ale ja som bola v pohode. Dávali sme si predsa pozor! No a ona potvora stale neprichadzala a neprichadzala. Nic to, povedala som si, asi som prechladla, alebo je v tom urcite stres. Asi 2 tyzdne ked mi meskala a stale nic, som si povedala, ze pre istotu, aby to bolo na beton si urobim baby test i ked som si bola ista, ze tehotna nie som. Medzi tym som si bola sadnut s kamaratkou a postazovala som sa jej, ze asi som ochorela, lebo menzes nie a nie prist. Ona na to, ze ved ked pojdes k doktorke, musis to tehotenstvo vylucit, tak si ho rovno kup. Aj som tak urobila pre pokoj duse. Rovno po odchode z kavicky som nabehla do lekarne a test kupila. Doma, kedze dodrziavam pitny rezim a bolo to prave v letnom obdobi, som do seba nalievala hektoritre vody. Bolo to aj preto, aby som necitila hlad a bola stale pekne stihla. Vecer potom takto naliata som si spravila test. Vysledok? Jedna ciarka. Spokojna sama so sebou som potom isla oslavovat.
Prisiel dalsi den, za nim dalsi a ja som sa zacala zamyslat. V jeden den som sa zobudila a bolo mi zle. Stale som to brala sportovo a nevidela za tym nic, ale uz ma zacal nahlodavat strach a kedze balenie baby testu obsahovalo 2 testy, hned na dalsi den, ako som sa zobudila som si spravila kontrolny test. Skratka isla som na zachod, ocikala test a cakala. A potom to prislo!!!! Po tej jednej zakladnej ciarke som zbadal jemne crtajucu sa druhu. Hovorim si,to bude blbost. Pozeram a cumim na to ako puk a ciara sa zacala viac a viac zviditelnovat. Pozeram stale nechapavo a neveriacky na tu ciarku, ktora bola stale ostrejsia a ostrejsia a potom ma zacali chytat mrakoty a zacala som omdlievat. Konecne som pochopila, ze som v tom! Nemohla som tomu uverit, pohadala by som sa s hocikym, ze je to omyl, ale pravdu nevydeletujes. Bola som tehotna. Bezala som za mojim a hned ze pojdes na potrat a ja samozrejme ze pojdem. Nikto sme to dieta nechceli! Nabehla som k lekarovi, vypisal potrebne formality a sla som na interupciu. Predtym mi vsak dali podpisat tie bezne formality ako napr., ze si uvedomujem riziko s tym spojene a podobne veci, dalej formular na A4, ze zena mava po potrate depresie a ine veci. Skratka vsetko som to popodpisovala a cudovala som sa, ze kolko povyku okolo toho robia.
Na potrat som isla, vsetko prebehlo tak ako malo a potom to prislo. Teraz neviem, ci vas nenudim, ale skusim pokracovat, ak tu este niekto je.

alias313
24. okt 2011

@briana
Milá briana, nečítala som všetko dozadu, nakoľko tam bude od niektorých žiien plno plno príspevkov, ktoré by ma vytočili 😀 Teraz k veci, prišla si si sem pre radu, nie pre osočovanie, odhováranie, nahováranie a podobne. Ja som otehotnela, keď som mala 22. S priatelom, terajším manželom sme vtedy boli spolu cca 3 roky. On po dietatku tuzil ovela skôr, ja som bola este na vysokej skole. Ked som sa dozvedela ze som tehotna vsetci sa tesili, cela jeho rodina aj moja, ja som sa zmohla len na plac a hnev, nakolko som mala este rok skoly pred sebou. A o vztahu k detom nemohlo byt tiez ani reci. Nikdy som ziadne dieta nemala na rukach,bala som sa ze by pri mne plakalo, ze ho neviem chytit atd atd. A zrazu bac ja som tehotna, vsetci naokolo sa tesia a ja nie..tehotenstvo bolo ukazkove, ziadne nevolnosti vsetko ako ma byt. obcas som brusko pohladkala, ale nie tak casto ako to robievali niektore zeny na kurze 😀 Ale ked sa môj maly poklad narodil bola som neopisatelne stastna. Na druhy den mu zistili razstep na podnebi, bolo to placu, trapnia ale ten strach o toho maleho cloviecika, to bolo nieco nove nepoznane. Od momentu ked sa narodil ho milujem najviac ale fakt najviac na svete. Ked mal 7 mesiacov, cakala nas operacia, pre ten razstep. Doktor povedal ze je to banalna operacia, ale poviem ti ked bol dva dni v umelom spanku nebolo mi vsetko jedno. Keby sa mu nebodaj nieco stalo, asi by som to neprezila. Bol tu vtedy tak kratko a ja som si uz zivot bez neho nevedela predstavit. Na vyske som si dala odklad, nakolko sa mi neporadilo na prvy krat spravit statnice. Ale potom som uspesne zostatnicovala. Medzitym sme kupili a prerobili s mm byt. Malý krpček bude mať v marci 3roky a coskoro pojde do skolky. ani neviem ako ten cas rychlo usiel.vsetko som zvladla, ako sa na spravnu mamu patri. Teraz ked tu pri mne beha a manzel je v praci pride, postiska ma a povie "maminka mam ta rada" , postiska ma, polaska, da mi pusu...je to neopisatelny pocit. Je to stale rovnako silne ako pri jeho narodeni. Aj keby mi vztah/manzelstvo nefungovalo ja tu budem stale pre neho a on pre mna. Je to pre mna najdôlezitejsi cloviecik na svete. Keď sa tak spätne spomínam ako som od nestastia plakala ze som tehotna, tak si poviem ze som bola koza. Mali to byt slzy stastia. Nieco tak uzasne ako mat svoje nadherne dieta nie je. Tomu pocitu a laske sa nic nevyrovna. Všetko ostatné na celom svete je nepodstatné, on je môj stred vesmíru.
Tak Ti prajem aby si sa správne rozhodla, ale myslím, že si dosť silná,rozumná a pripravená na svoje dietatko, ktorého nosíš pod srdcom 😉

weronyca
24. okt 2011

inak mne to tu uz tiez pride ako riadna nudda nejakej unudenej nastky.. fakt je,ze ked dam otazku,chcem diskutovat, a nieze otazka je polozena a ostatni si tu diskutuju ( bezomna o mne??)
uplne suhlasim s @irriss..
ak nnaozaj cakas rady,nazory.. mala by si si najst aspon troska cas a reagovat na nase nazory..je to ubohe

fatia
24. okt 2011

@briana Ked som si zacala citat zaciatok toho vsetkeho, bolo mi ta aj trocha luto, ale baby ti tu dali dost rad a myslim si, ze nie zlých. Ale ked som si pred chvilou precitala o psovi..., nechapala som a nechapem. Tvoj vek vobec nehra ziadnu rolu, ani mama, ani partner, s ktorým si, že vraj nerozumieš. Ty čakáš od nás, že ta len utvrdime v tom, ze to co chces urobit, je spravne. Kazdý ma pravo na svoj nazor a rozhodnut sa, ako chce. Ale to babo sa samo na svet nepýtalo. Ak na potrat nepojdes, mas cas sa rozhodnut, ci si ho nechas alebo ho das na adopciu. No ked mu raz vezmes zivot, uz to nikdy nevratis spat a svedomie neoklames. Mozno kým bude babo v tvojom tele rast a ucitis prve pohyby, prvý kopanec, prides nato co si chcela urobit. Ale hlavne treba dufat, ze dospejes. 😒 A sklbit sa da vsetko, len musis vediet, co je pre teba prvorade, ci stastie tvojho dietata alebo vyvencený psik. Dufam, ze raz pochpis, co sme tu vsetky pisali. No, ale som sa vytocila. 😠

anjelicek26
24. okt 2011

@katka175 - dalsia spisovatelka 🙄

briana
autor
24. okt 2011

tak asi je jasne, kebyže mam NORMALNY vztah s mamou, idem za nou. moj vztah s mamou vsak nie je uplne v poriadku. istu dobu som vyrastala bez rodičov. moji rodičia sa rozviedli ked som bola mala, potom som byvala iba s babkou a potom si mama nasla ineho a isli sme byvat s nim. ja mama on. nenavidela som ho, nevedeli sme si najst k sebe cestu a položilo ma ked mi mama povedala že je s nim tehotna. odvtedy som len čakala kedy vypadnem z domu. v 15-tich som sa dala dokopy s mojim terajším priatelom, bol pre mna ako moj pric, človek ktoreho som si vysnivala, mal ma rad, starala sa, otec ktoreho som normalneho poriadneho tiež nikdy nemala, partner, kamarat, všetko v jednom. sluboval mi modre z neba. po roku ma podviedol, zrutil sa mi svet. ale bola som velmi zalubena odpustila som mu. už nikdy to nebolo take. v tom čase som sa dostala k mojmu psovi, bytosti ktora ma po čase zase milovala- ale ten pes narozdiel od priatela mi nikdy neubližil. možno preto som na nu tak naviazana. vztahu som sa vzdat nechcela, mala som ho stale rada, ale už to nebolo ono a ja som sa strašne bala byt sama. pred polrokom som sa odvazila pre rozchod- a on čo mal vztah vzdy na salame zrazu urobil obrovske sceny ze on chcel so mnou deti buducnost a podobne. kedysi som o to stala, po viacerych jeho podrazoch uz nie. ostala som teda. nenašla som zase silu odist. a to my sme sa uz viackrat rozisli, vzdy bol iniciatorom on, ja som to zlepovala. brala som antikoncpeciu dlho, potom som vysadila, sex sme mali asi raz do mesiaca, a on sluboval sluboval ze da si pozor len nech neberiem tabletky j tak skodi a bla bla. ja naivka som mu uverila. mam pocit ze mi toto urobil naschval. a prečo sme nemali sex? tak prosim pekne najprv tvrdil ze ho nepritahujem, potom zrazu zmenil nazor ked zistil ze este nechcem deti a bolo to vraj preto ze naco mat sex ked nechcem deti, on v tom zmysel nevidi. rozist sa napriek tomu nechcel. mozno si poprimne hladal aj inu len nechcel byt zatial sam,neviem..ved ma full servis, varim upratujem, staram sa. no citim sa ako v zlatej klietke. ☹ toto su zhruba moje okolnosti. iba fakt v skratke. jednoduche to nie je, ☹

weronyca
24. okt 2011

@katka175 pokracovanie?

katy1979
24. okt 2011

@katka175 a teba ta depka z toho vsetkeho nedobehla?

asfodelka
24. okt 2011

@katka175 no daj zvysok 🙂 uz mas 3cakatelky na roman na pokracovanie...

katecameron
24. okt 2011

@asfodelka baby ved ju nechajte píse 😀 😀 😀

katy1979
24. okt 2011

@briana vela zivotov a osudov nie je jednoduchych a vztahy su obcas katastrofalne. ale pozri sa na to aj z druhej strany. tak isto ako mas rada toho hafana tak ver ze to dieta budes milovat najviac na svete a ono teba.

anjelicek26
24. okt 2011

@briana - vari a upratuje väcsina zien, chlapi pomahaju kolko mozu ;) Treba ich ale tak (pre)vychovavat, aby to pre nich bolo normalne - nebrali to automaticky. Mam stale viac a viac pocit, ze on nebude vobec prekvapeny, ze ty si tehotna 😝 Nechapem, preco si nepresla na inu antikoncepciu mimo HAK - napr. vnutromaternicove teliesko? Ale teraz je uz neskoro plakat. Osobne by som sa na rovinu spytala, ze ci to tak planoval 😠

Neries mamu, ries seba, TVOJE dietatko, cast teba, tu malinku bytost co kazdym dnom rastie 😵 Nie je nic krajsie, ako ked ti dieta prvy raz povie MAMA. Je to ta najcistejsia laska.

mataharyy
24. okt 2011

Já sem říkala že to nemusí být tak snadné jak si tu někteří představují 😉
Nezoufej, mít s někým dítě neznamená být k němu přivázaná, ne v dnešní době, pes i dítě se dá zmáknout i solo, ale je fér aby to věděl, jen aby to pak nevzal jako pojistku že se od něj nehneš... No ty ho znáš, ty musíš vědět...

sirinka
24. okt 2011

@briana ahoj moja...takze co sa tyka tvojho pocitu, ze zivot slobodny sa ti skonci, tak v podstate mas do istej miery pravdu, tehotenstvo prinasa zo sebou aj urcite obmedzenia, velmi ale zalezi od jeho priebehu a takisto tie prve tyzdne a mesiace po porode, ked ta dietatko najviac potrebuje, tiez zalezi od toho, ci budes dojcit alebo nie...
na druhej strane, pokial budes mat dietatko takato mlada, este stale budes velmi mlada aj ked ti babatko odrastie a budes mat stale dost casu uzivat si zivot...
na druhej strane to, cim ta materstvo moze a dokaze naplnit za vsetky tie obmedzenia stoji, aspon mne urcite, aj ked priznam otvorene, uz sa neviem dockat vikendu, ktory stravime s manzelom iba vo dvojici 😀 a vecera, kedy nebudem mat na prsniku malu prisavku

a co sa tyka zvieratka, to uz by som vobec nevidela tragicky, so psikom mozete trvait vela casu vonku, babatko v satke alebo inom nosici a vyblaznit sa, pre deticky neexistuje nic lepsie, ako domaci maznacik...samozrejme, moze sa stat, ze prve dni po prichode z porodnice bude havko ziarlit, ale pokial bude vidiet, ze ho neodstrkujes, babatko si oblubi a bude ho strazit ako oko v hlave 😉

katecameron
24. okt 2011

@briana fakt je rozhodnut sa musís ty nikto z fora ti nebude pomahat ked po nociCH NEBUDES SPAT ani ti nebudu plati vyzivne daj si len pozor aby si neznicila zivot nielen jednej bytosti ale hned dvom aj tak nechapem naco zijes s takym clovekom aky to ma zmysel taky vztah aky tu rozpisujes ???