icon

Nechcené tehotenstvo

briana
23. okt 2011

ahojte
mám velký problem a prosim vas tymto o radu. mam 19 rokov a vcera som zistila že som tehotna. MS mi meškala tri tyzdne, mne bezne meskaju a pri sexe si davame pozor tak som nerobila paniku. tri rozne testy mi vyšli hned silne pozitivne. zajtra sa chystam k lekarovi. moj priatel je odo mna o 15 rokov starsi, sme spolu 4 roky. deti velmi chce. ja nie. viem ze ked mu o tehotenstve poviem s potratom suhlasit nebude. co sa tyka financnej stranky a byvania je zabezpeceny. ale vztah nam nefugnuje. dalsi problem je moja mama, ta by ma tiez prizabila. teda mam moznost ist na potrat a nikomu o tom nepovedat alebo sa porozpravat s priatelom ale v tom pripade on ma na potrat nepusti. ja sa na deti necitim, nemam k nim vztah, je mi uplne nanič. čo by ste robili na mojom mieste??

irsina83
24. okt 2011

@irriss lenze kazdy sme iny a nemozes ju porovnavat s tebou... zivot ju nauci...vsetko pochopi a dozreje 😉
@briana ja uz som ti k tomu havinovi napisala...skus si precitat 😉

cecil36
24. okt 2011

@briana Pravdepodobne s tu nedockac ziadnej konkretnej odpovede na svoj problem. Ono to ani nie je mozne, lebo rozhodnutie je len a len na tebe. Mozes samozrejme do toho zapojit aj partnera, ale konecne slovo budes mat aj tak ty. Bez ohladu na to, ze on je otcom. Len ty sama vies, aka je tvoja situacia, aky je vztah medzi vami a ver, ze ak je vztah velmi zly, dieta ho neupravi, skor naopak zhorsi. Co sa tyka vycitiek ak by si sa rozhodla pre potrat, tiez by som tu väcsinu prispevkov nebrala vazne. Nie je nikde napisane, ze musis mat v buducnosti sialene vycitky svedomia a ratat v kalendari, kedy by sa babo narodilo. Nezalezi to od toho, ci si bezcitna potvora, ale najmä od toho, ci a ako si vyrovnana s tym, ze toto je to najspravnejsie riesenie. Ak je v tom len strach ako vsetko zvladnes, s tym sa netrap vobec. Vzdy sa to zvladnut da. Niekedy horsie, niekedy lahsie, ale ide to. Ak ta vsak privadza do sialenstva uz len predstava, ze si tehu a mas odpor k nenarodenemu dietatu, nie je co riesit. Poznam vela zien, ktore nemali vycitky svedomia ked sli na potrat, lebo boli s tym vyrovnane a pokladali to za najspravnejsie rozhodnutie. A dnes su z nich skvele mamy. Poznam vsak i take, ktore neboli stotoznene s tym, co idu spravit (donutil ich manzel, rodina, financna situacia....) a dodnes (ani po dlhych rokoch) sa s tym nevyrovnali. Ak sa bojis totho, ze by si nemohla mat dalsie dieta ako nasledok UPT, tiez to nie je pravda. Pokial nenastanu komplikacie- zapal, perforacia maternice a podobne (ano, to nevies nikdy), zeny bez problemov otehotneju aj po UPT. Ale opakujem,rozhodnut sa musis sama, lebo len ty vies v akej situacii sa prave nachadzas. Samozrejme, najkrajsie by bolo babätko si nechat a vobec nemusiet riesit situaciu v ktorej sa nachadza. Ale bohuzial, nie je tomu tak a preto ta caka asi najtazsie rozhodnutie, ake moze zena zazit. Drzim palce, aby bolo co najspravnejsie.
@asfodelka myslis, ze ak da zena dieta do zniezda zachrany alebo adpociu vyhne sa tomu, aby na svoje dieta myslela, pozerala do kalendara či hladala v kazdom malom drobcovi toho svojho? Ja si to nemyslim.

alenka600
24. okt 2011

@arieska vsak to je super? A ked sa pozries na tie spiace poklady, tak musis byt na mäkko, to sa inac neda 🙂 Ale to musi clovek zazit aby pochopil, to darmo opisujeme ten pocit v teoretickej rovine 🙂

alibabaa
24. okt 2011

@katka175 no halo,... slubila si pokracovanie...

katka175
24. okt 2011

tak baby, mala som po potrate a mohla som veselo pokracovat vo svojom peknom stereotypnom zivote a s tym mojim sme opat mohli prezivat horuce noci v dusevnej pohode. Pravda je vsak taka, ze nic z toho sa nekonalo. CCa po 1- dnoch sa u mna dostavili depresie o ktorych som sa zbezne docitala vo formulároch, ktore mi dal podpisat lekar. Uz ani neviem, co vsetko sa tam pisalo, pretoze som v tom case nepochybovala, o tom, ze to, co robim, je spravne. Zacali bezsenne noci a mna prenasledoval pocit, ze som spravila nieco zle, priam hrozostrasne a zacala som mat pocit, ze to bol smrtelny hriech, s ktorym budem musiet zit! No verili by ste tomu? Ja, ktora som sa tomu vysmievala, ze je to blbost a mna sa take nieco nemôze dotknut, som s odstupom casu zacala premyslat, preco som to urobila a co take hrozne by sa stalo, keby som to babatko nechala zit???? Akoze co by sa nam take stalo? Co by sa zrutil svet? Stale som si vravela, ze som na to nebola pripravena, ale vzapati ma prenasledovala otazka, ze ak si na to nebola pripravena, na co v zivote pripravena si? Ved zivot sam je jedno velke prekvapenie!!!!!!!!!!!!!! a na kopec inych veci sme my ludia neni pripravení, tak preco si to urobila? Slzy sa mi rinuli z tvare a večery boli tažke, potoky slz a SMS-iek tomu môjmu ked nebol doma a to typu: "prečo si mi zobral moje dietatko?" a plakala som este viac. Teraz nechapem, preco som ho za to vinila, ved ani ja som to dieta nechcela! - hned pokracujem

irriss
24. okt 2011

@irsina83
ano, souhlasim, ale ja jsem byla (pokladam se)snad ten nejhorsi ukaz "nechteneho tehotenstvi" a prave zjisteni tehotenstvi mne dostalo na uroven zdrave uvahy..
pred sebou jsem mela skolu - maturitu
bez rodicu, babicek , teticek a strycku..

... zustala jsem uplne sama...(nerada bych se opakovala😉..)
a prave toto mne dostalo "nahoru"
@briana si musi uvedomit, ze neni "ona a pes", ale ze je "ona a dite"..
..pokud se rozhodne pro dite...bude vedet, ze UZ NIKDY NEBUDE SAMA a to je to nejkrasnejsi "poznani"pro cloveka..vedet, ze nezustane sam, at se stane cokoliv..protoze "dite" je vsechno

pici
24. okt 2011

@katka175 sorry ale myslim si ze ty si cela nerealna...

traktor
24. okt 2011

@katka175 neda mi..musim sa zasmiat nad tym tvojim koncom.. *Teraz neviem, ci vas nenudim, ale skusim pokracovat, ak tu este niekto je*. .... a *hned pokracujem* 😀 😀 ..uz som tu zazila vselico, ale toto nie 😀 😀 ..az som si musela otvorit cokoladu.. 😝

anjelicek26
24. okt 2011

@pici - jup ved vravim, ze pise rozpravku 😝 😝 Ja neviem, ako sa z tejto temy robit takato "zabava", je mi z toho smutno. Co tie zeny, co si tym skutocne presli?

sirinka
24. okt 2011

@irriss mala by si podla mna uvedomit, ze je "ona, dieta a pes...." 😀 uz su rodina

irriss
24. okt 2011

@traktor
😀 Jeeej cokoladu?. tu ja uz nemuzu...@pici vi... 😉 😔

pici
24. okt 2011

@anjelicek26
@traktor pomoooooooooooooooooooooooooooooooc... cokolada by sa mi k tejto story zisla.. vidis.. niekto to berie ako srandicku...

traktor
24. okt 2011

@irriss
@pici a to som chcela dietovat..no neda sa..

irriss
24. okt 2011

@sirinka 😀 😀 😀 😀
jej, no vidis, ... 😉 no my psa nemame, ja se omlouvam, ale kdyby byla rec o kralickovi, urcite bych na naseho Benny nezapomnela..

katka175
24. okt 2011

@pici ta chapem, ze si myslis, ze ja som cela nerealna a vies co? ja ta za to vôbec neodsudzujem a plne ta chapem, pretoze aj ja som dovtedy brala taketo veci ako nerealne blbosti a taraniny. Ak by mi niekto nieco take rozpraval, asi by som sa rehotala. NIKDY, by som taketo nieco nikomu neverila a vies ty co? keby si ma poznala a vedela aj ine veci, no fakt neviem, co by si si pomyslela, mozno, ze som prisla z hollywodu pisat blbosti 😀 😀

alibabaa
24. okt 2011

@pici tak ja som otvorila stare zname komunisticke chrumky 😀 😀

asfodelka
24. okt 2011

@cecil36 no mozno tomu sa nevyhne ale vyhne sa tomu ze ho utrati ako male stena... ja proste potratom nefandim. mozno som staromodna ale zivotu treba dat sancu. raz som sedela v aute s muzom (znamim mojich znamich ktory sa ponukol ze ma tehotnu hodi domov) a on mi s iskrou v ociach hovoril ze uz cakaju na svoje dievcatko a maju doma chlapca.. a potom daco spomenul ze zena v robote a ja ze uf to este robi ked ma o dva dni termin? a on ze ne, ze oni nemozu mat deti, ale maju jedno slubene na adopciu. a pritom sa na neho tesil ako na vlastne. je tolko pribehov na svete. a je na svete vela nechcenych deti.

traktor
24. okt 2011

@alibabaa 😀 😀 😀 😀 😀

ani_sama_neviem
24. okt 2011

@katka175 a to nemozes napisat vsetko naraz? :D jamam pocit ze to natahujes ako sopel pritom to co ty psies tu ostatne krasne a uplne jednoduchio uz opisali.. no nic ok tak pis teda ked ta to baví 🙂

irriss
24. okt 2011

@traktor
nesvadej.... 😎 🤐

katka175
24. okt 2011

@pici a este jednu vec, ak by mi v minulosti niekto povedal, ze na MK si niekto da link ze: PICI tak tomu by som tiez neverila, to ta ubezpecujem ze nie!!!

irsina83
24. okt 2011

@irriss ja si myslim to iste na co si v podstate musela prist i ty, ze zivot ju nauci...len si myslim, ze si trosku musi usporiadat myslienky 😉 vsak asi nemusim pisat, ze to si musela asi aj ty 😉 super si to zvladla 😉

dany1986
24. okt 2011

Ahoj ja som prve babo cakala v takom veku aky mas ty,tiez som sa nato necitila ale co nemohla som sa rozhodnut..tak som sla k lekarke vysetrila ma a do teraz si pamätam co sa ma opytala-daniela vy chcete rodit?moja od.ja neviem,tak zobrala ma na uzv a ukazala mi ten maly zazrak v mojom brusku 5krat mi ukazala srdiecko a uz som bola rozhodnuta,ze si babo necham😀este ked som odchadzala z ordinacie tak mi dr.povedala mate 2 dni na rozhodnutie,ale verim,ze sa rozhodnete spravne🙂)a nelutujem moje rozhodnutie ake som urobila..Skor by som lutovala keby som si dala prec...

mataharyy
24. okt 2011

@briana A co teď děláš, studuješ, pracuješ, živí tě on, když si dítě necháš a nebudeš s ním chtít zůstat máš kam jít? Budu to teď brát tak že se rozhodneš si ho nechat (když ne, tak už není co radit 😉 ).
Teď máš minimálně osm měsíců na to aby jsi se nějak posbírala, takže ještě, pokud nebude žádný problém, můžeš chodit do práce, nebo po brigádách, pokud by jsi chtěla opustit přítele, tak si najdi nějakou organizaci která pomáhá holkám ve tvé situaci, jsou i takové které ti pomůžou s ubytováním a postavením se na nohy. Neřeknu ti bude to lehký, nebude bude to obrovský boj, ale určitě stojí za to ho vybojovat, protože i když tě všichni ostatní opustí dítě tu bude stále pro tebe a s tebou... Pokud budeš bydlet sama a máš malej, nebo žádnej příjem, tak máš možnost zažádat o nějaké sociální příspěvky, případně jestli studuješ máš nárok na alimenty od rodičů, když s nima nebydlíš (to je soudně vymahatelný). Určitě se vždy najde někdo (i na úřadech, případně bezplatné poradny) které ti pomůžou s různejma papírovačkama, poraděj ti co a kde si vyřídit, aby jsi dostávala peníze na které máš nárok (od státu, rodičů, případně přítele). Teď to je bledý, ale i to se jednou v lepší obrátí 😉 Pokud nemůžeš na nikoho spoléhat, o nikoho se opřít, tak zabojuj a bojuj sama za sebe, já jsem taky neměla nic zadarmo a přežila jsem a teď se mám fajn, s manželem a dětma. Konečné rozhodnutí je na tobě a ty musíš vědět zda máš na to bojovat, nebo ne 😉 Tak hlavu vzhůru a začni se rozhodovat jako dospělá, držím palce a dej echo jak jsi dopadla 😉

traktor
24. okt 2011

@katka175 ty teraz co riesis? 😖 ..ked si prisla s niecim, tak to dokonci a neries nieci nick

olifcek
24. okt 2011

@katka175 saq pokracuj, ja som zvedava

pici
24. okt 2011

@katka175 to je nick.. nie link... :D a staci trochu jazykovej zdatnosti a pochopis ze je to pici a nie piči.. a znamena to mala... tuto prezyvku mam skoro vsade a fuuuuuuu musim priznat ze 20 rokov...

katka175
24. okt 2011

dopadlo to tak, ze som sa tomu môjmu zaprisahala, ze ak ostanem v buducnosti aj 5 krat neplanovane tehotna, tak si to necham. No a ten môj sa nepoucil. Opät som o nejaky cas otehotnela a to opät neplanovane, ked si daval pozor no a dnes mame zdrave dievcatko, ktore milujeme nadovsetko na svete a dnes, ked ide opät na VEC, mu nezabudnem pripomenut, ze ak ostanem zas, tak si to ZAS necham. A baby, myslim to vazne! fakt

salma22
24. okt 2011

@briana dieta je dar od Boha nedavala by som si ho prec ak ho nechces skus ho vynosit a ak porodis mozno sa v tebe objavi-prejavi materinsky cit tak si babatko nechas....babo sa da dat aj na adopciu kolko zien, parov je co nemozu mat deticky a riesia to aj takym sposobom
vravis ze mama by ta prizabila ze si tehu a mas o kolko starsieho chlapa na to nic nehovorila? dobre vztah vam nefunguje aj to sa stava ale ak by si sa rozhodla ist na interupciu a niekedy v buducnosti by si babo chcela uz ho mat nemusis po takom zakroku je to riziko ved jeden z bozich prikazani je Nezabijes pozri si video o interupcii

irriss
24. okt 2011

@pici 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

italsky pic/cola... 😉

no vzdyt vis, ja si myslela, ze "pici" je od Marilyn Monroe..kdyz se ji zvedala sukne..a v pisnicce znelo (detsky do ucha) pici, pici..boam.. 😀